Dobrý den,
ráda bych se zeptala na radu ohledně našeho malého pejska. Je mu 7 měsíců, je to kříženec labradora s kokršpanělem.
Probíhá to takto: cca v 6 hodin mě vzbudí a jdeme ven, tak na půl - tři čtvrtě hodiny. Potom přijdeme domů, dostane najíst a já ještě do 8 můžu spát. Problém je, že po příchodu domů a po jídle začne pofňukávat a lítat sem a tam, protože z okna vidí do parku na ostatní psy a chce jít ještě ven.
Vůbec nevím, co dělat, aby nereagoval tak splašeně, když vidí za oknem psy a přestal kňučet. Já bych ještě tak hodinu chtěla spát a nemůžu. Zkoušela jsem odvádět jeho pozornost, ale téměř mě ignoruje :(
Za případné rady děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
dadu
napsal(a):
V 6 jít ven na vyčurání, popř. vybobkování, doma dát nabaštit a ještě na chvíli zatahnout závěs nebo žaluzii a zalézt. Ven jít třeba v půl osmé, aby si mohl pohrát a vyblbnout se s ostatníma bafanama.
A štěněti vštěpovat "povel" SPÍME a to totální ignorací a pevně zavřenýma očima
To, co štěně dělá, je úplně pochopitelné, spíš bych se divila, pokud by to nedělalo ![]()
My to míváme ráno podobně - taky jdeme na půl a čtřičtvrtě hodiny, potom granule a ještě hup do postele. Pokud by viděla venku dovádějící psy, jsem si jistá, že by chtěla raději za nimi, ačkoliv už je jí rok a čtvrt ![]()
Takže budete muset pejska trochu přechytračit - ideálně ho tam nechat s těmi psy chvíli vylítat?
Já beru ráno ven hračku, když je nejhůř, lítá jen se mnou, většinou ale potkáme nějaké oblíbené ranní kamarády, takže se vyblbne i s nima. Část venčení capkáme na vodítku po sídlišti, taková ranní čuchací vizita
Co se týče odvedení pozornosti od jiných psů, pro štěně je to velmi velmi těžké, je třeba to učit po krůčcích - nejprve upoutat na sebe bez rušivých vlivů a teprve pak postupně zvyšovat obtížnost - tj. blízkost lákadla. Hrající si psi mají jako lákadlo příliš vysokou hodnotu, tuším, že za ležení v posteli to vyspinkané štěně jen tak nevymění
A kdy chodíte venčit naposledy před spaním?
Badwolf
napsal(a):
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na radu ohledně našeho malého pejska. Je mu 7 měsíců, je to kříženec labradora s kokršpanělem.
Probíhá to takto: cca v 6 hodin mě vzbudí a jdeme ven, tak na půl - tři čtvrtě hodiny. Potom přijdeme domů, dostane najíst a já ještě do 8 můžu spát. Problém je, že po příchodu domů a po jídle začne pofňukávat a lítat sem a tam, protože z okna vidí do parku na ostatní psy a chce jít ještě ven.
Vůbec nevím, co dělat, aby nereagoval tak splašeně, když vidí za oknem psy a přestal kňučet. Já bych ještě tak hodinu chtěla spát a nemůžu. Zkoušela jsem odvádět jeho pozornost, ale téměř mě ignoruje :(
Za případné rady děkuji.
Je to štěně, chce si hrát, potřebuje pohyb, potřebuje cvičit, učit se apod. Budte s ním venku déle, nechte ho vyběhat, unavit se, pak bude rád že je doma a nebude pofnukávat. je to kříženec loveckých plemen, bude hůř
prostě od doby co mám psy už dlouho nevyspávám :-D.