Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2017 11:13
Peti Popy

XXX.XXX.46.157

Ahoj, dobrý den.

Předem se omlouvám za delší text. Jsem už zoufalá ohledně své 5ti letého feny NO. S naším problémem bojujeme třetím rokem a už jsme u třetího veterináře. Bohužel, nejen že se stav nelepší a nikdo neví proč, ale nyní se začal zhoršovat. Jdu sem na fórum spíš pro nějaké "babské rady" nebo pro nápad, jak stabilizovat stav našeho psa, nebo někoho kdo něco podobného už viděl třeba napadne něco, co přehlížíme, co pomohlo Vašemu psovi nebo tak..

Moje fenka je NO, oba rodiče jsem viděla, oba mají PP, ta naše PP nemá. Je vykastrovaná, štěňáta nikdy neměla. Jak již jsem psala, tři roky řešíme problém, a to s levou přední packou. Neustále ji jí hryže a líže, a to v nepravidelných intervalech - třeba 3 týdny nic, poté to za jedno odpoledne je schopná rozežtat do masa. A pak zase třeba týden každý den rozlízává boláky. Prvně, když to ještě neměla tak rozsáhlé vyléčili jsme to pomocí Anigranu úplně kráně, nosila límec, kůže se sama dohojila a už na ní rostla i srst. Límec se sundal, cca 14 dní klid a pak znova to samé. Takhle se to opakovalo asi 3-4x, pak první veterinář doporučil plastiku kůže v místě rozlízání. Plastika proběhla, do úplného zahojení límec, no a po pár týdnech krásnou packu na které nic nebylo poznat znova rozežrala. Potom následovala série všech možných i nemožných mastiček co nám vet pravidlně měnil ( z těch co si vzpomenu to bylo např. Jodkaliova mast, Peruánská mast ) nakonec nevěděl co dál a už jen měnil mastičky, tak jsme šli k druhému vetovi, docela na okrese vyhlášenému co léčí i šelmy pro zoogické v ČR. Udělal krevní testy, kde se vyvrátila podezření na štítnou žlázu, ve všech hodnotách byla v pohodě. Tak nám diagnostikoval autoimunitní poruchu, měla přísnou dietu, pouze doporučené granule bez obilovin, chodila 1x za 14 dní na injekce na imunitu a brala prášky proti svědění. No, nečekaně ani to nepomohlo a po necelém roce kdy jsme se pořád vraceli veterinář řekl že je to psychického původu a že jí máme víc zaměstnávat, že to dělá z nudy bohužel ale chodíme do práce a nemůžu 24hodin denně hlídat psa. Fenka je u baráčku, psy máme dva takže kámoše má a je venku na velké zahradě. Věnovat se jí snažím také - ve volném čase, ven chodí. Už jsem i věřila že je to psychikou, i když na oko vypadá v pohodě, je to veselý pes, plný energie, neustále běhá a chytá mouchy, prohání kočky, a hraje si s druhým psem. Určitě by do ní nikdo neřekl na oko, že se nudí, strádá, nebo je nějak nervově nevyrovnaná, ale řekla jsem OK je to pes, mluvit neumí možné to je. Pak mi to nedalo a zkusila jsem posledního veterináře, jdeme cestou selského rozumu, co jí zabralo byly silná antibiotika, která brala 2 měsíce, po vysazení to samé, tak jsme je znova nasadili na 3 měsíce a za tu dobu se zahojila, nekousala se, jenže antibiotika nemůže mít věčně a po vysazení po cca 14ti dnech zase začala. Límec nosila pomalu rok, stejně po sundání zahojenou nohu zase žrala. S límcem přišli problémy s chronickými záněty uší a tak jsme asi 2x přeléčovali ještě toto. Nosila i takový ten náhubek přes který se dá pít, ale jak se ho snažila sundavat, rozedřela si o něj zase místa na hlavě i když byl vypodložený.

Nejhorší je že tento týden si začala žrát další místo - kus na zadku, a malej bolák už má i na zadní noze. Jsem zoufalá, když pominu to že mě léčba bez výsledků vyšla už na desetitisíce, nejhorší je že pes je horší a horší a bojím se že to dopadne blbě. Límec nemůže nosit pořád to je krátkodobé řešení, antibiotika taky nemůźe žrát pravidelně, veterinář neví co dál. Brala už i prášky na zklidnění nervózních psů - bez výsledku. Když to nechá být, pořád se to hezky hojí, ale jakmile jí zahojenou zas necháte bez límce, je vše do pár týdnů zpět, ba horší. Během dne zkusím přidat fotky. Napadla me homeopatika, bylinky.. Už fakt nevím

15.3.2017 11:18
Iliena

XXX.XXX.143.5

Nechávali jste dělat testy na alergii?

15.3.2017 11:19
impact

XXX.XXX.195.92

Německý ovčák je pracovní pes. Má fena i nějakou práci kromě lítání po zahradě? Myslím tím skutečnou práci...

15.3.2017 11:22
Peti Popy

XXX.XXX.46.157

impact napsal(a):
Německý ovčák je pracovní pes. Má fena i nějakou práci kromě lítání po zahradě? Myslím tím skutečnou práci...

Chodí se mnou ven když jezdím na koni, na procházky, v létě plavat do rybníka, hrajeme si s ní ( přetahování o klacek, blbnutí ). Nic víc. Vyloženě nepracuje. Je to mazel a hlídač, má jen základní poslušnost jinak není nijak pracovně vedená.

15.3.2017 11:23
Peti Popy

XXX.XXX.46.157

Iliena napsal(a):
Nechávali jste dělat testy na alergii?

To se dělalo komplet s krevními testy. Nic nevyšlo. Dělala se i histologie kůže, všechny testy ukazují zdravého psa.

15.3.2017 11:25
Iliena

XXX.XXX.143.5

impact napsal(a):

Myslíte, že to bude psychické, když během ATB to bylo v pořádku? To mi tam moc nesedí.

Janae

15.3.2017 11:34
Janae

XXX.XXX.160.254

Iliena napsal(a):
Myslíte, že to bude psychické, když během ATB to bylo v pořádku? To mi tam moc nesedí.

"Prvně, když to ještě neměla tak rozsáhlé vyléčili jsme to pomocí Anigranu úplně kráně, nosila límec, kůže se sama dohojila a už na ní rostla i srst. Límec se sundal, cca 14 dní klid a pak znova to samé."

Měl límec.
Zažila jsem podobné chování u křížence NO, pes si doslova útočil na nohu, řevu jak kdyby právě probíhala rvačka několika psů. Bohužel psovi začalo loupat i jinak a musel být utracen.
Taky si myslím, že to začalo nudou a přerostlo ve zlozvyk.

15.3.2017 11:40
Iliena

XXX.XXX.143.5

Janae napsal(a):
"Prvně, když to ještě neměla tak rozsáhlé vyléčili jsme to pomocí Anigranu úplně kráně, nosila límec, kůže se sama dohojila a už na ní rostla i srst. Límec se sundal, cca 14 dní klid a pak znova to samé."

Měl límec.
Zažila jsem podobné chování u křížence NO, pes si doslova útočil na nohu, řevu jak kdyby právě probíhala rvačka několika psů. Bohužel psovi začalo loupat i jinak a musel být utracen.
Taky si myslím, že to začalo nudou a přerostlo ve zlozvyk.

Paní sle píše, že během těch 3 měsíců co měla ATB se nekousala, až po vysazení. Takže v tom období límec teda měla nebo ne?

15.3.2017 11:43
Peti Popy

XXX.XXX.11.203

Iliena napsal(a):
Paní sle píše, že během těch 3 měsíců co měla ATB se nekousala, až po vysazení. Takže v tom období límec teda měla nebo ne?

V období ATB límec neměla prave aby jsme viděli jestli zabírají.

15.3.2017 11:45
scylla

XXX.XXX.89.110

Peti Popy napsal(a):
Ahoj, dobrý den.

Předem se omlouvám za delší text. Jsem už zoufalá ohledně své 5ti letého feny NO. S naším problémem bojujeme třetím rokem a už jsme u třetího veterináře. Bohužel, nejen že se stav nelepší a nikdo neví proč, ale nyní se začal zhoršovat. Jdu sem na fórum spíš pro nějaké "babské rady" nebo pro nápad, jak stabilizovat stav našeho psa, nebo někoho kdo něco podobného už viděl třeba napadne něco, co přehlížíme, co pomohlo Vašemu psovi nebo tak..

Moje fenka je NO, oba rodiče jsem viděla, oba mají PP, ta naše PP nemá. Je vykastrovaná, štěňáta nikdy neměla. Jak již jsem psala, tři roky řešíme problém, a to s levou přední packou. Neustále ji jí hryže a líže, a to v nepravidelných intervalech - třeba 3 týdny nic, poté to za jedno odpoledne je schopná rozežtat do masa. A pak zase třeba týden každý den rozlízává boláky. Prvně, když to ještě neměla tak rozsáhlé vyléčili jsme to pomocí Anigranu úplně kráně, nosila límec, kůže se sama dohojila a už na ní rostla i srst. Límec se sundal, cca 14 dní klid a pak znova to samé. Takhle se to opakovalo asi 3-4x, pak první veterinář doporučil plastiku kůže v místě rozlízání. Plastika proběhla, do úplného zahojení límec, no a po pár týdnech krásnou packu na které nic nebylo poznat znova rozežrala. Potom následovala série všech možných i nemožných mastiček co nám vet pravidlně měnil ( z těch co si vzpomenu to bylo např. Jodkaliova mast, Peruánská mast ) nakonec nevěděl co dál a už jen měnil mastičky, tak jsme šli k druhému vetovi, docela na okrese vyhlášenému co léčí i šelmy pro zoogické v ČR. Udělal krevní testy, kde se vyvrátila podezření na štítnou žlázu, ve všech hodnotách byla v pohodě. Tak nám diagnostikoval autoimunitní poruchu, měla přísnou dietu, pouze doporučené granule bez obilovin, chodila 1x za 14 dní na injekce na imunitu a brala prášky proti svědění. No, nečekaně ani to nepomohlo a po necelém roce kdy jsme se pořád vraceli veterinář řekl že je to psychického původu a že jí máme víc zaměstnávat, že to dělá z nudy bohužel ale chodíme do práce a nemůžu 24hodin denně hlídat psa. Fenka je u baráčku, psy máme dva takže kámoše má a je venku na velké zahradě. Věnovat se jí snažím také - ve volném čase, ven chodí. Už jsem i věřila že je to psychikou, i když na oko vypadá v pohodě, je to veselý pes, plný energie, neustále běhá a chytá mouchy, prohání kočky, a hraje si s druhým psem. Určitě by do ní nikdo neřekl na oko, že se nudí, strádá, nebo je nějak nervově nevyrovnaná, ale řekla jsem OK je to pes, mluvit neumí možné to je. Pak mi to nedalo a zkusila jsem posledního veterináře, jdeme cestou selského rozumu, co jí zabralo byly silná antibiotika, která brala 2 měsíce, po vysazení to samé, tak jsme je znova nasadili na 3 měsíce a za tu dobu se zahojila, nekousala se, jenže antibiotika nemůže mít věčně a po vysazení po cca 14ti dnech zase začala. Límec nosila pomalu rok, stejně po sundání zahojenou nohu zase žrala. S límcem přišli problémy s chronickými záněty uší a tak jsme asi 2x přeléčovali ještě toto. Nosila i takový ten náhubek přes který se dá pít, ale jak se ho snažila sundavat, rozedřela si o něj zase místa na hlavě i když byl vypodložený.

Nejhorší je že tento týden si začala žrát další místo - kus na zadku, a malej bolák už má i na zadní noze. Jsem zoufalá, když pominu to že mě léčba bez výsledků vyšla už na desetitisíce, nejhorší je že pes je horší a horší a bojím se že to dopadne blbě. Límec nemůže nosit pořád to je krátkodobé řešení, antibiotika taky nemůźe žrát pravidelně, veterinář neví co dál. Brala už i prášky na zklidnění nervózních psů - bez výsledku. Když to nechá být, pořád se to hezky hojí, ale jakmile jí zahojenou zas necháte bez límce, je vše do pár týdnů zpět, ba horší. Během dne zkusím přidat fotky. Napadla me homeopatika, bylinky.. Už fakt nevím

Markéta Tomanová www.umarkety.cz už hodně takovým psům pomohla.

15.3.2017 11:49
Peti Popy

XXX.XXX.46.157

scylla napsal(a):
Markéta Tomanová www.umarkety.cz už hodně takovým psům pomohla.

Díky za tip určitě se na to podívám.

15.3.2017 11:51
Peti Popy

XXX.XXX.46.157

I kdyb to byl zlozvyk, ze treba v době bráni ATB měla nekaky světly okamžik - je nějaká možnost to bezpečně poznat ze se jedna o zlozvyk a je možnost aby takový pes mohl dal plnohodnotné žít bez limcu nahubku apod ?

Neregistrovaný uživatel

15.3.2017 11:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Vypadá to něco jako sebepoškozování co je spíš tipické pro papoušky, ale sklony k tomu může mít asi každý jedinec, moje fena když je nervní a to z čehokoliv hryže si dráp na pátém prstu přední nohy, ale to bylo v období kdy jsem byla v nemocnici a nebyla jsem doma, nebo když odjedeme na dovolenou, to je jednou za rok takže jakoby žádná hrůza. Pokud to není zdravotní problém, ale psychický, nejsem si jistá zda vám někdo pomůže. leda psovi komplet překopat režim, jenže cokdyž to nedělá z nudy ale ze stresu...musíte být hodně pozorní a zaznamenávejte si kdy to dělá, při jaké příležitosti, denní době, poloha měsíce, prostě cokoliv úplně cokoliv, může to být jakákoliv pro vás banální věc, vždy když začne, napíiště čas, místo, počasí, kdy napsoledy jedla, co jedla, kdy byla venku atd atd... (venku myslím na procházce, ne že leží na zahradě).

15.3.2017 11:52
Iliena

XXX.XXX.143.5

No tak kdyby to bylo psychické tak by nereagovala na ATB. A jak krmíte? Zkoušeli jste nějaké změny? Je to sice jiné a možná střílím naslepo, ale moje fena alergička než jsme vychytali jídlo, tak si žvýkala packy a trpěla záněty uší...

Neregistrovaný uživatel

15.3.2017 12:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Jen mě tak napadlo, nepídila jste se někdy po tom proč dva psi s PP odchovali štěňata bez PP? nebylo to třeba proto, že jeden z rodičů měl nějakou poruchu chování (honění ocasu atd) a nebyl kvůli tomu uchovněn a oni i přes to nakryli, měli štěňata a Vaše fenka je zrovna třeba neurotik po někom z rodičů?

15.3.2017 12:04
tapina

XXX.XXX.231.74

Dobrý den, jestli by Vám to nevadilo, kdybyste chtěla, napsala bych Vám soukromou zprávu.

Měli jsme u fenky podobné trable, vyloženě si odkousala polštářky prstů, byla víc jak z poloviny lysá s velikými boláky. Veškerá vyšetření negativní, kromě alergologie, je teda prokázaná těžká alergie na roztoče, ale klasické léky na alergii stav zhoršovaly, atb pomohly přechodně, strašně zhubla. Proběhla kastrace, protože teda poslední nápad byl hormonální porucha, měla falešné březosti, tak dobře, jenomže potom se to rozjelo do něčeho neuvěřitelného. Hrozná infekce, lízala si to a proto se to zhoršovalo, když měla límec, drbala si to o kraj toho límce i o nábytek. Taky už nám tvrdili, je to psychické, utratit. No mohla bych tu napsat asi tak 10 i víc stránek, čím vším chudák prošla.

Ale dopadlo to dobře, je teď ve 4.5 letech konečně krásná a hlavně veselá a spokojená.

Nechci to tu rozebírat moc veřejně, jednak je toho strašně moc, drugak protože je to pořád citlivé téma. Vím, že je to jen diskuze, ale někteří lidi jsou zlí, nepotřebuju vidět reakce některých konkrétních lidí.

15.3.2017 12:11
impact

XXX.XXX.195.92

Iliena napsal(a):

Měla jsem psa z druhé ruky, který se sebepoškozoval a opravdu to nebylo trvalé, neustále probíhající. Ale právě naopak nárazové. Několik týdnů klid a pak prásk, do krve sežraný ocas. Jediné, co skutečně zabralo byla dlouhodobá nálož práce a aktivního vybití.

15.3.2017 12:13
impact

XXX.XXX.195.92

Peti Popy napsal(a):
I kdyb to byl zlozvyk, ze treba v době bráni ATB měla nekaky světly okamžik - je nějaká možnost to bezpečně poznat ze se jedna o zlozvyk a je možnost aby takový pes mohl dal plnohodnotné žít bez limcu nahubku apod ?

Poznáte to tak, že ji přeléčíte a pak jí dlouhodobě přidáte práce a dalšího výcviku.

Píšete, že chodí s koňmi a na procházky - to je jak často? Kolik aktivní náplně má denně?

Obávám se, že není moc jiná možnost, jak tohle zjistit.

15.3.2017 12:13
Atheira

XXX.XXX.240.170

Kdysi jsem řešila stejný problém, ačkoli ne u psa. Veterinář mi po prohlídce řekl, že mu přijde, že to kousání samo o sobě není problém, spíš důsledek, že to dělá z frustrace.

U nás byl nakonec problém nádor v břiše, který tlačil na močový měchýř (který jsme původně vůbec neodhalili, vyrostl celkem rychle v krátkém časovém úseku a i tak nebyl vidět), což bylo samo o sobě nepříjemné a chudák si to asi kompenzoval takhle, protože už nevěděl, kudy kam.

Netvrdím, že nutně musíte mít nějaký závažný zdravotní problém. Spíš se tu snažím říct, že fenu nejspíš něco vyvádí z míry a ona to řeší tím, že si takhle pokaždé zrasuje nohu. Příčina může být jakákoli, ale to, že se to zlepšilo v době, kdy brala ATB... Nemohlo by to opravdu být tak, že jí nějakým způsobem není dobře, má nějaký zdravotní problém, o kterém zatím nevíte a z důvodu nepohody dělá tohle?

Fakt nejsem odborník a ani se za něj nesnažím vydávat, jen se snažím přispět vlastní zkušeností s podobným problémem.

15.3.2017 12:31
Peti Popy

XXX.XXX.46.157

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vypadá to něco jako sebepoškozování co je spíš tipické pro papoušky, ale sklony k tomu může mít asi každý jedinec, moje fena když je nervní a to z čehokoliv hryže si dráp na pátém prstu přední nohy, ale to bylo v období kdy jsem byla v nemocnici a nebyla jsem doma, nebo když odjedeme na dovolenou, to je jednou za rok takže jakoby žádná hrůza. Pokud to není zdravotní problém, ale psychický, nejsem si jistá zda vám někdo pomůže. leda psovi komplet překopat režim, jenže cokdyž to nedělá z nudy ale ze stresu...musíte být hodně pozorní a zaznamenávejte si kdy to dělá, při jaké příležitosti, denní době, poloha měsíce, prostě cokoliv úplně cokoliv, může to být jakákoliv pro vás banální věc, vždy když začne, napíiště čas, místo, počasí, kdy napsoledy jedla, co jedla, kdy byla venku atd atd... (venku myslím na procházce, ne že leží na zahradě).

Jj zkusím si tedy založit nějaký sešit a vypozorovat veškeré okolnosti jak radíte.

15.3.2017 12:37
Peti Popy

XXX.XXX.46.157

Iliena napsal(a):
No tak kdyby to bylo psychické tak by nereagovala na ATB. A jak krmíte? Zkoušeli jste nějaké změny? Je to sice jiné a možná střílím naslepo, ale moje fena alergička než jsme vychytali jídlo, tak si žvýkala packy a trpěla záněty uší...

Krmíme 2x denně, základ granule ( annameat, purina, střídáme ) plus vařené maso, zbytek vývaru, konzervy. Prostě nějaká masová složka, kupujeme a vaříme třeba prasečí nožičky, odřezky, obcas dostane vejce, zbytek rýže do granulí, lžičku sádla.

Když měla tu dietu dostávala pouze annameat granule a nic víc žádné pamlsky, doplňky, maso nic. Na dietě byla půl roku cca a nic

15.3.2017 12:38
Peti Popy

XXX.XXX.46.157

Iliena napsal(a):

Ps: a jak krmmite vy, co fence pomohlo? Dekuji.

15.3.2017 12:42
Andrýsek3

XXX.XXX.33.51

Zkusila bych přidat pohyb, klidně ty Bachovky a změnila stravu (jeden druh masa, žádné granule), jednoduché věci, kterými nic nezkazíte a třeba pomohou. A pak bych hledala dál.

15.3.2017 12:45
Peti Popy

XXX.XXX.46.157

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jen mě tak napadlo, nepídila jste se někdy po tom proč dva psi s PP odchovali štěňata bez PP? nebylo to třeba proto, že jeden z rodičů měl nějakou poruchu chování (honění ocasu atd) a nebyl kvůli tomu uchovněn a oni i přes to nakryli, měli štěňata a Vaše fenka je zrovna třeba neurotik po někom z rodičů?

Popravdě o chovu psu a podmínkách pro získání PP u štěňat nevim dá se říct nic takze jsem to neřešila. Našla jsem chovatele na doporučení známého, jeli jsme se tam podivat, podmínky psu vypadali super ukázal nám mámu i tátu a víc nás nenapadlo řešit. Proč štěňátka neměli PP nevím, ona byla jediná fenka z vrhu a hned jsem se do ni zamilovala, co se tyče chování jejího - je to společensky a nesmírně hravý pes, jediné co me třeba na ni - kdyz zavzpomínam - udivilo, ze kdyz jsme ji přivezli od její mámy domu jako stěně, vůbec netruchlila, okamžitě se upnula na me ( držela jsem ji pri cestě na klíně ) a ani nezakňourala, okamžitě se doma adaptovala a dělali jsme si srandu ze je to železná lady, máma ji nechyběla.

15.3.2017 12:45
impact

XXX.XXX.195.92

impact napsal(a):
Poznáte to tak, že ji přeléčíte a pak jí dlouhodobě přidáte práce a dalšího výcviku.

Píšete, že chodí s koňmi a na procházky - to je jak často? Kolik aktivní náplně má denně?

Obávám se, že není moc jiná možnost, jak tohle zjistit.

Vidím, že otázka na přidání práce je špatná. Joo, jak se člověku nechce hejbat, je to zlý. Udělat z pracanta bouďáka a divit se, že se mu to nelíbí.

15.3.2017 12:58
Peti Popy

XXX.XXX.46.157

impact napsal(a):
Měla jsem psa z druhé ruky, který se sebepoškozoval a opravdu to nebylo trvalé, neustále probíhající. Ale právě naopak nárazové. Několik týdnů klid a pak prásk, do krve sežraný ocas. Jediné, co skutečně zabralo byla dlouhodobá nálož práce a aktivního vybití.

Denne se ji věnuji - bohužel az po práci, nemůžu žít zase jenom pro psa. Dělám co mužů.

15.3.2017 13:04
Peti Popy

XXX.XXX.46.157

Atheira napsal(a):
Kdysi jsem řešila stejný problém, ačkoli ne u psa. Veterinář mi po prohlídce řekl, že mu přijde, že to kousání samo o sobě není problém, spíš důsledek, že to dělá z frustrace.

U nás byl nakonec problém nádor v břiše, který tlačil na močový měchýř (který jsme původně vůbec neodhalili, vyrostl celkem rychle v krátkém časovém úseku a i tak nebyl vidět), což bylo samo o sobě nepříjemné a chudák si to asi kompenzoval takhle, protože už nevěděl, kudy kam.

Netvrdím, že nutně musíte mít nějaký závažný zdravotní problém. Spíš se tu snažím říct, že fenu nejspíš něco vyvádí z míry a ona to řeší tím, že si takhle pokaždé zrasuje nohu. Příčina může být jakákoli, ale to, že se to zlepšilo v době, kdy brala ATB... Nemohlo by to opravdu být tak, že jí nějakým způsobem není dobře, má nějaký zdravotní problém, o kterém zatím nevíte a z důvodu nepohody dělá tohle?

Fakt nejsem odborník a ani se za něj nesnažím vydávat, jen se snažím přispět vlastní zkušeností s podobným problémem.

Dekuji za reakci, ono to tak dost pravděpodobně bude, nebo respektive buď je to problém v hlavě nebo v tele. Otázka jak to zjistit, prodělali jsme uz snad všechna vyšetření co veterináře napadla a na všech vypadá jako zdravý pes. Navíc je i veselá - není sklesla, sklicena, unavená - nic co by ukazovalo ze je ji blbe, těžko se hledá kdyz na sobě nedá nic znát ale to, ze zabrali ATB je pravé věc co me donutila pořad a pořad otravovat veterináře aby hledal pořad a pořad nové způsoby, a nezůstal u diagnózy "magor".

15.3.2017 13:10
Peti Popy

XXX.XXX.46.157

impact napsal(a):
Vidím, že otázka na přidání práce je špatná. Joo, jak se člověku nechce hejbat, je to zlý. Udělat z pracanta bouďáka a divit se, že se mu to nelíbí.

Má smysl na tohle reagovat? Není to tak trochu útok než rada či diskuze ? Myslíte ze se nechci hejbat, ze radši dam desetitisice veterináři ? Dobra, myslete si to dal... Žijete asi v jiném světe.

15.3.2017 13:15
Iliena

XXX.XXX.143.5

Peti Popy napsal(a):
Ps: a jak krmmite vy, co fence pomohlo? Dekuji.

Jak píše Andrysek jeden druh masa, my jsme zvolili méně obvyklé, které je dobře snášeno - koninu (pardon, vím že to asi pro vás to pravé, když máte koně). Dávali jsme syrové a granule Wolfsblut kůň+brambor. Nic víc až velmi zlehka jsme přidávali další věci. Ale také králíci maso je dobře snášeno. Třeba to stravou není, ale za pokus nic nedáte a neublíží jí to. Třeba se tu objeví Rájka999 ta by vám určitě s jídlem poradila nejlépe.

15.3.2017 14:06
impact

XXX.XXX.195.92

Peti Popy napsal(a):
Denne se ji věnuji - bohužel az po práci, nemůžu žít zase jenom pro psa. Dělám co mužů.

Mě to zní prostě jako výmluvy. Chodí KAŽDÝ DEN na procházku? Pokud ne, tak kolikrát týdně se dostane ven ze zahrady? Ono hlídání a chytání much prostě není práce.. Já mám těch psů stále kolem 16-20ti a taky jsem se mu musela věnovat individuálně (on je navíc agresívní magor) a taky chodím do práce.. Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody..

15.3.2017 14:24
PumaCZ

XXX.XXX.238.158

Už jsem to tu jednou psala, ale máme stejný problém u našeho NO a taktéž nic nepomáhá..
A bohužel je to s věkem jen a jen horší :(
Začalo to občasným vykousáváním zadku, popřípadě polštářku na tlapce, ale teď už tři čtvrtě roku řešíme okousávání ocasu.
To začalo v srpnu 2016, koncem minulého roku jsme přikročili k částečné amputaci, ale i přes veškerou péči a snahu si pes okusuje ocas vesele dál..
Jsme neuvěřitelně zoufalí :(.

15.3.2017 14:39
Peti Popy

XXX.XXX.46.157

impact napsal(a):
Mě to zní prostě jako výmluvy. Chodí KAŽDÝ DEN na procházku? Pokud ne, tak kolikrát týdně se dostane ven ze zahrady? Ono hlídání a chytání much prostě není práce.. Já mám těch psů stále kolem 16-20ti a taky jsem se mu musela věnovat individuálně (on je navíc agresívní magor) a taky chodím do práce.. Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody..

Pokud si myslíte ze nechci a nehledam způsoby, o čem se teda bavíme ? Řeším to kudy chodím, a nepotrebuju dávku negace ze dělám všechno blbe. Nedělám, pes chodí ven ob den na hodinu, plus 1x týdne na 2 hodiny vybehat podél koně. Víc práce nemá. A nelovi jenom mouchy. A hlavně ma maximum toho co je důležité - pohlazeni a pomazleni. Protože jsou jenom dva a mezi dva psy není težké lásku rozdat.,.

15.3.2017 14:41
Peti Popy

XXX.XXX.46.157

PumaCZ napsal(a):
Už jsem to tu jednou psala, ale máme stejný problém u našeho NO a taktéž nic nepomáhá..
A bohužel je to s věkem jen a jen horší :(
Začalo to občasným vykousáváním zadku, popřípadě polštářku na tlapce, ale teď už tři čtvrtě roku řešíme okousávání ocasu.
To začalo v srpnu 2016, koncem minulého roku jsme přikročili k částečné amputaci, ale i přes veškerou péči a snahu si pes okusuje ocas vesele dál..
Jsme neuvěřitelně zoufalí :(.

Koukám, nejsme sami, to me mrzí snad to dobre dopadne nám i vám, taky jsme zoufali.

15.3.2017 14:43
Peti Popy

XXX.XXX.46.157

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Https://www.google.cz/search?q=acral+lick+dermatitis&espv=2&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiU8YXcx9jSAhWIxxQKHeqrB2IQ_AUIBigB&biw=1366&bih=638.

bezva, to jsme přesně my! Prostuduji a pokusím se k tomu najít články. Děkuji.

15.3.2017 14:46
Atheira

XXX.XXX.240.42

Peti Popy napsal(a):
Pokud si myslíte ze nechci a nehledam způsoby, o čem se teda bavíme ? Řeším to kudy chodím, a nepotrebuju dávku negace ze dělám všechno blbe. Nedělám, pes chodí ven ob den na hodinu, plus 1x týdne na 2 hodiny vybehat podél koně. Víc práce nemá. A nelovi jenom mouchy. A hlavně ma maximum toho co je důležité - pohlazeni a pomazleni. Protože jsou jenom dva a mezi dva psy není težké lásku rozdat.,.

Šmarja, ale pes má (minimálně) na ty dvě hodiny chodit každý den a ne jenom obden na hodinu.
Znáte takový to slovní spojení: "Ukousat se nudou?"
Třeba moje fena by si při vašem režimu s radostí ukousala všechny nohy a pak by se dala do těch vašich.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2017 14:52

Peti Popy napsal(a):
bezva, to jsme přesně my! Prostuduji a pokusím se k tomu najít články. Děkuji.

V tom případě vás moc nepotěším, protože je to přesně ta porucha "z nervů". Zlozvyk, jak třeba kousání nehtů nebo klkání u koní. To zvíře nemá do čeho píchnout, nebo má prostě zrovna nějaký pnutí a uklidňuje se tím, že si líže pacičku. Až si jí rozlíže. Do rozlízané pacičky vlezou bakterie, udělá se zánět, svědí to, to vede k dalšímu lízání. Proto vám pomáhá atb a límec. Ale to jen zabrání tomu spouštěcímu chování, lízání pacičky, mechanicky. Koukám že ta vaše pleška na zadku je zase přesně na místě, kam si pes dosáhne čumou, když si vykusuje bordel z chlupů na stejně. To bude ten stejný problém. Komfortní chování přešlé do obscesivně kompulzivní poruchy.

Léčí se to fakt blbě, pokud máte čisté svědomí co se vyžití psa týče. Občas na to pomáhají antidepresiva.

15.3.2017 14:54

A pokud ten pes prostě nedělá, jako že je to německý ovčák, pracovní plemeno, a jeho požadavek co se pohybu a hlavně psychického vyžití týče může být obrovský, pak vám nepomůže vůbec nic. Pes se nudí. Pes se uklidňuje péčí o své tělo. Nudí se dlouho, tak pečuje pořádně až je z toho rozlízaný.

15.3.2017 15:02
Peti Popy

XXX.XXX.46.157

A pokud ten pes prostě nedělá, jako že je to německý ovčák, pracovní plemeno, a jeho požadavek co se pohybu a hlavně psychického vyžití týče může být obrovský, pak vám nepomůže vůbec nic. Pes se nudí. Pes se uklidňuje péčí o své tělo. Nudí se dlouho, tak pečuje pořádně až je z toho rozlízaný.

To je super tak díky za info. Co se využití tyče asi podle ifaune malé - co tak čtu každy zodpovědné chodí mimalne na dve hodiny denně. My ( mimo toho ze cely den litá venku s druhým psem a kockama ) chodíme na procházky obden, v létě do rybníka, jednou týdne běhat podél koně.

Díky všem za názory a diskuze. V pátek jdeme zase za vetem tak se domluvíme co s ni dělat dal

15.3.2017 15:04

Peti Popy napsal(a):
To je super tak díky za info. Co se využití tyče asi podle ifaune malé - co tak čtu každy zodpovědné chodí mimalne na dve hodiny denně. My ( mimo toho ze cely den litá venku s druhým psem a kockama ) chodíme na procházky obden, v létě do rybníka, jednou týdne běhat podél koně.

Díky všem za názory a diskuze. V pátek jdeme zase za vetem tak se domluvíme co s ni dělat dal

Ale tak tady nejde o to, co si myslíme tady na fauně. Ale o to, kolik práce potřebuje TEN VÁŠ pes. Očividně víc, než mu poskytujete, když se u něj rozvinula porucha chování.

15.3.2017 15:09
impact

XXX.XXX.33.26

Peti Popy napsal(a):

To neni negace, to je realita.

Pro psa neni maximum pohlazeni a pomazleni. Ano, je to super. Ale zaklad je proste pes ztahany tak, ze doma padne a bude chrapat. Muzu Vas uklidnit v tom, ze na zmenu jeste neni stara. Ja si toho psa brala zhruba ve ctyrech letech a prej to delal cca dva roky. Pak jsme s tim zhruba rok bojovali a zvladli jsme to. Takze ani petileta fena treba na zmenu nemusi byt stara.

Hodina obden je proste zalostne malo..

15.3.2017 15:12
scylla

XXX.XXX.89.110

Peti Popy napsal(a):

Dělaly se rentgeny kostí té packy? Pamatuji jednoho psa, který dělal něco podobného a měl osteosarkom.

15.3.2017 15:19
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Bohužel souhlasím s ostatními, může to být zlozvyk. Dělá mi to vlčák taky, i když v mnohem menší míře. Začalo to až teď ke stáru, zranil si prst a navykl si ho lízat. Nohu jsme vyléčili, ale to lízání mu zůstalo. Nikdy dřív s tím problém neměl, takže pochybuji, že by se mu ve 13 letech rozjela nějaká alergie, na stěrech se nic nenašlo, štítku má sledovanou a bere euthyrox...
Akorát už toho přece jen nenalítá tolik, co dřív, zadní nohy už má horší. Když ho slyším, okřiknu ho a nechá toho.
Taky bych fence zkusila přidat na zábavu, co si zaplatit někoho na venčení? pokud se to zlepší, ušetříte za veterinu..

15.3.2017 15:23

scylla napsal(a):
Dělaly se rentgeny kostí té packy? Pamatuji jednoho psa, který dělal něco podobného a měl osteosarkom.

S osteosarkomem už by po třech letech byla několikrát mrtvá...

Sarah01

15.3.2017 15:57
Sarah01

XXX.XXX.155.34

S osteosarkomem už by po třech letech byla několikrát mrtvá...

Přesně tak, je to hrozně agresivní forma rakoviny, za tři měsíce měla naše fenka v necelých 5ti letech metastázy v celém těle.

15.3.2017 17:52
tapina

XXX.XXX.231.74

Když se bavíte o té aktivitě - nepřijde mi teda, že zrovna NO vy byl pes šlechtěný na nějaké extrémní psychické nebo fyzické výkony. Dobře, sport, služební pes, ale co dělá mimo službu a kolik ta služba/výcvik reálně je času? Univerzální velký dvorkový pes, univerzální hlídací pes. Málokdy už slepecký pes, ne často na pachových aj. pracech, proč asi tam zvolili jiná plemena...
Nevím, zamyšlení.

15.3.2017 17:56

Peti Popy napsal(a):

Nevím, jestli to vaše feňule dělá ze zlozvyku-z nudy, jen mi přijde, že na NO má opravdu málo zaměstnání, já měla docela klidnou ovčandu a i tak to byla minimálně hodina denně pracovní...plus "obyč" prochajda, ale to zase byla lítačka se psema nebo se šly s námi děti a babča, děda a šlo se do lesa...tam vlasně taky pracovala...pásla nás
neumím si představit, že bych s ní šla obden "jen na procházku"...když jsem byla v porodnici, tak s ní chodili jen na prochajdu a ta změna v chování byla znát...už dělala bejkárny typu: vyhrabávání děr na zahradě, okusování planěk od plotu, řvala za plotem na každýho kolemjdoucího...lásky a mazlení přitom měla co hrdlo ráčí...

Doufám, že se najde způsob, který by vaší feňulce pomohl, držím palečky...

15.3.2017 18:11
Peti Popy

XXX.XXX.46.157

Nevím, jestli to vaše feňule dělá ze zlozvyku-z nudy, jen mi přijde, že na NO má opravdu málo zaměstnání, já měla docela klidnou ovčandu a i tak to byla minimálně hodina denně pracovní...plus "obyč" prochajda, ale to zase byla lítačka se psema nebo se šly s námi děti a babča, děda a šlo se do lesa...tam vlasně taky pracovala...pásla nás
neumím si představit, že bych s ní šla obden "jen na procházku"...když jsem byla v porodnici, tak s ní chodili jen na prochajdu a ta změna v chování byla znát...už dělala bejkárny typu: vyhrabávání děr na zahradě, okusování planěk od plotu, řvala za plotem na každýho kolemjdoucího...lásky a mazlení přitom měla co hrdlo ráčí...

Doufám, že se najde způsob, který by vaší feňulce pomohl, držím palečky...

Tak ono to není jenom o procházce, ale o aportování, přetahování o klacek, honění se navzájem, takové klasické blbnutí se psem venku na louce, opravdu si zamaká když jedeme s koněm, to doma padne za vlast - ale upřímně nemyslím si ze ty dny co chodíme jezdit by si nohu nelízala, když jí to čapne dělá to treba týden 14dni v kuse at děláte cokoliv. Pak zas treba tyden klid - ve stejném režimu. A mimo to si na ni každy den najdu části i doma na zahradě, blbne, hází se jí míček, "pereme se ". Popravdě NO jsem si porizovala protože jsou poslušní a lehce zvládají základ - sedni, lehni, ke me a pod. Nejsem velkej pejskar který se o to nějak zajímá, mam psa v první radě jako hlídače k baráku a kamaráda. Všichni říkáte ze pro NO je to málo, ja si říkám jak se mají u me dobre ze se jim venuji. Kdyz vidím ty kotcové NO co procházku mají tak na Vánoce maximálně, popada me ironie ze takový zanedbaný pes je zdravý. Teda alespoň fyzicky, ale vím že z odstrašujících případů si příklad nebrat..

15.3.2017 18:17

Peti Popy napsal(a):
Tak ono to není jenom o procházce, ale o aportování, přetahování o klacek, honění se navzájem, takové klasické blbnutí se psem venku na louce, opravdu si zamaká když jedeme s koněm, to doma padne za vlast - ale upřímně nemyslím si ze ty dny co chodíme jezdit by si nohu nelízala, když jí to čapne dělá to treba týden 14dni v kuse at děláte cokoliv. Pak zas treba tyden klid - ve stejném režimu. A mimo to si na ni každy den najdu části i doma na zahradě, blbne, hází se jí míček, "pereme se ". Popravdě NO jsem si porizovala protože jsou poslušní a lehce zvládají základ - sedni, lehni, ke me a pod. Nejsem velkej pejskar který se o to nějak zajímá, mam psa v první radě jako hlídače k baráku a kamaráda. Všichni říkáte ze pro NO je to málo, ja si říkám jak se mají u me dobre ze se jim venuji. Kdyz vidím ty kotcové NO co procházku mají tak na Vánoce maximálně, popada me ironie ze takový zanedbaný pes je zdravý. Teda alespoň fyzicky, ale vím že z odstrašujících případů si příklad nebrat..

Tak hledejte, co je jiné v obdobích, kdy si to lízá, versus nelízavá období.

já třeba znám NO, co si vylízal nohu když došlo k úmrtí v rodině, i když nebožtík v domácnosti psa nežil. prostě se na toho psa přenesla celková nálada. ale v tomto případě to spravil límec na přetnutí kruhu "lízání-svědění" a jak se dali doma dohromady, tak s lízáním přestal.

15.3.2017 18:21

Co tady blbnete smajlík smajlík
Ten pes jí samé shit + shit, tak co se divíte. Jasně, to bude tím pp a že nedělá agility 24/7. Bože.
Purina + Annaněco - moučka chemická, chemické konzervanty, hnus, mrtvoly od vetů, další hnus. Jednomu naháčovi z toho slezla kůže,6 let léčený u specialistů včetně dr. Rybníčka, narvali vetům 20 tisíc, nic, teď žere Wolfsblut králičí a je ok.
Dostal ten vlčák někdy normální jídlo ?
Kus králíka s brambory a je po trablu.
Zadavateli nenervujte se tu, ten pes je úplně normální, jen blbě krmený.

15.3.2017 18:30

Ten pes jí samé shit + shit, tak co se divíte. Jasně, to bude tím pp a že nedělá agility 24/7. Bože.
Purina + Annaněco - moučka chemická, chemické konzervanty, hnus, mrtvoly od vetů, další hnus. Jednomu naháčovi z toho slezla kůže,6 let léčený u specialistů včetně dr. Rybníčka, narvali vetům 20 tisíc, nic, teď žere Wolfsblut králičí a je ok.

Je zvláštní, že si kouše jen jednu nohu, a ne spořádaně jako většina ostatních alergiků meziprstí, uši nebo mezinoh, že?

15.3.2017 18:31
Barunas

XXX.XXX.37.2

Zdravím,
osobně se sebedestrukcí u psů zkušenost nemám, jen co jsem kdy načetla, nebo od známých, ale ve 100% případů to bylo nudou.
Pokud navíc píšete, že chytá mouchy, tak to přesně dělají znuděný pes. Není to zrovna přirozená aktivita pro psy.
Nehodlám Vás soudit, kolik času svému psu věnujete, sama té své nevěnuji tolik času, kolik vyžaduje (z důvodu mé práce ), nicméně, kdyby měla takovýto problém, udělám maximum, abych alespoň zkusila, zda to tím opravdu není.
Pokud máte za sebou allegro testy, rentgeny, krevní testy a nevím co vše se dá zjišťovat... a pokud jste nic nezjistili na fyzickém stavu, možná by stálo za to se prostě kousnout a zkusit psa zaměstnat?
Tím myslím hlavně psychicky. Zkuste si udělat čas denně min. hodinu a psa trénujte, učte novým kouskům, běžte na procházku někam, kde ještě nebyl. Vydržte to aspoň 14 dní a když se to nezlepší, asi to psychickým stavem a nudou nebude, ale aspoň si budete moci říci, že jste zkusila opravdu vše.
Držím palce, ať se to zlepší.

15.3.2017 18:46
Peti Popy

XXX.XXX.46.157

Granule dostává jako základ (1/2 dávky ) a k nim vždy něco jiného ( vařené maso, vařené vepřové nožičky, vývar z masa, vejce, rýži.. Vždy něco z toho. Jinak annameat jsou granule údajně jen maso hrášek a ještě něco - máme je doporučený od veta dělají verzi hovězí a rybu.

Wolfsblut si vyhledam už o něm někdo tady psal.

Díky, zkusíme změnit jídelníček, moc tomu nevěřím ale asi to neuškodí.

15.3.2017 18:52
Peti Popy

XXX.XXX.46.157

Barunas napsal(a):
Zdravím,
osobně se sebedestrukcí u psů zkušenost nemám, jen co jsem kdy načetla, nebo od známých, ale ve 100% případů to bylo nudou.
Pokud navíc píšete, že chytá mouchy, tak to přesně dělají znuděný pes. Není to zrovna přirozená aktivita pro psy.
Nehodlám Vás soudit, kolik času svému psu věnujete, sama té své nevěnuji tolik času, kolik vyžaduje (z důvodu mé práce ), nicméně, kdyby měla takovýto problém, udělám maximum, abych alespoň zkusila, zda to tím opravdu není.
Pokud máte za sebou allegro testy, rentgeny, krevní testy a nevím co vše se dá zjišťovat... a pokud jste nic nezjistili na fyzickém stavu, možná by stálo za to se prostě kousnout a zkusit psa zaměstnat?
Tím myslím hlavně psychicky. Zkuste si udělat čas denně min. hodinu a psa trénujte, učte novým kouskům, běžte na procházku někam, kde ještě nebyl. Vydržte to aspoň 14 dní a když se to nezlepší, asi to psychickým stavem a nudou nebude, ale aspoň si budete moci říci, že jste zkusila opravdu vše.
Držím palce, ať se to zlepší.

Jj mouchy chytá, vyloženě za nima běhá.. A vypadá ze ji to baví. Zkusím ji vymyslet neco nového, nebo ji naložit do auta a jet na procházku jinam... Ale víc času dlouhodobě než tu hodinu denně si na aktivní praci s ni momentálně nenajdu.

15.3.2017 19:03

Je zvláštní, že si kouše jen jednu nohu, a ne spořádaně jako většina ostatních alergiků meziprstí, uši nebo mezinoh, že?

Ano, zvláštní. Jako můj pes si žral jen pravou přední, když žral kuřecí tuk a já to šla ještě 3x zkusit, jestli se fakt nenudí a je to tím tukem.
Prostě. Začne se kvalitním jídlem. Pak se uvidí.

Zadavatelce doporučuji napsat tapině a nestresovat se tady.

15.3.2017 19:05

Peti Popy napsal(a):
Granule dostává jako základ (1/2 dávky ) a k nim vždy něco jiného ( vařené maso, vařené vepřové nožičky, vývar z masa, vejce, rýži.. Vždy něco z toho. Jinak annameat jsou granule údajně jen maso hrášek a ještě něco - máme je doporučený od veta dělají verzi hovězí a rybu.

Wolfsblut si vyhledam už o něm někdo tady psal.

Díky, zkusíme změnit jídelníček, moc tomu nevěřím ale asi to neuškodí.

Annamaet maso neviděly.
Děláte moc guláš, takhle se ničeho nedopátráte. Opravdu si nechte poradit od tapiny, ví o čem mluví.

15.3.2017 19:17

Peti Popy napsal(a):

Zkuste jí víc zaměstnat hlavu, ublížit to nemůže. Místo aportu jí ten míček schovejte ať ho hledá. Pachové práce, hledání lidí, hlavolamy. Ve stejném čase bude podstatně víc "vyřízená".

"A hlavně ma maximum toho co je důležité - pohlazeni a pomazleni"

neříkám že občas se s ní pomazlit není důležité (někteří o to nestojí), ale nemáte společenské plemeno šlechtěné aby vyžilo jen z toho mazlení. Máte pracovního psa, pro něj je důležitější ta pracovní náplň. A té ten váš pes moc nemá. Při běhání u koně a za míčkem myslet nepotřebuje, unaví jen tělo, mozek se dál nudí.

15.3.2017 19:20
saola

XXX.XXX.85.95

Zkuste zkonzultovat s veterinářem, který ji kompletně vyšetřil, zda není na místě dávat léky proti úzkosti. Alespoň to vyzkoušejte na několik týdnů, možná to povede k celkovému zklidnění fenky a k její větší vyrovnanosti. Důležitý je také pravidelný režim, pokud možno venčení ve stejnou dobu, vyvarování se stresových situací a náhlých režimových změn. Nečetla jsem vlákno celé, ale zamyslela bych se i nad tím, zda se fenka neokusuje třeba proto, že jakmile s tím začne, vy jí věnujete více pozornosti a vzniká začarovaný kruh: oni si mě nevšímají - začnu se kousat - zase kolem mne skáčou. Zkusila bych se s ní více mazlit, vyčesávat ji, hodně chválit, kontaktně si s ní hrát, ale ne akční hry, spíše vymazlit. A hlavně vše v klidu, netrestat ji v žádném případě za to, že okusuje.
Na místní kecy rádoby výcvikářů o tom, že je to ovčák a má málo práce, se vykašlete. Pracovat můžete pouze se zdravým zvířetem, a to vaše fenka rozhodně není.

15.3.2017 19:29

U nás zcela jasně stresík, ten můj trouba je šílený hormon. Sice doma nevyje, ani jinak nejančí, ale zato si to kompenzuje jinak. V době největšího počtu háravek v okolí pečuje o varlátka a jede, jen na jedné straně. Začalo to zbarvením od slin, postupem času přitvrzoval. Stačilo ale párkrát natřít heřmánkem a byl pokoj. Naposled už to bylo vážné, začala hárat jeho největší oblíbenkyně v okolí. Vyšetření, testy, nic. Pro jistotu Advocate, desinfekční pěna, chladící gel, šampon, kalciovka. Doma v nonstop v apartním pyžámku, aby do třísla nemohl. Za necelé 2 týdny v pořádku, už mizí i pigmentace, ale musí se hlídat.

15.3.2017 19:31
sisi58

XXX.XXX.191.1

impact napsal(a):

Vždyť ne všichni pracovní a služební psi denně pracují.
To by muselo být po městských ulicích ohlodaných psů, kdyby každý, který nemaká, se nějak poškozoval.
Kolik vlčáků je uvázaných u boudy, kolik jich běhá jen po dvoře nebo zahrádce. A nic jim není.
Pokud se psovi věnují, chodí při koni alespoň 2x v týdnu, má zahradu, tak si nemyslím, že je frustrovaný z nedostatku pohybu.
Někdo tu psal o zánětu a ATB, které pomáhá. Asi bych se také domluvila s vetem na sonu, či RTG. Popř krve.
Malý problém mohl postupem času vyrůst. A ATB ho jen zbrzdily.

15.3.2017 21:53
tapina

XXX.XXX.231.74

No nevím, o uších se tam něco psalo.

Mě osobně by teda třeba při jednostranném sebepoškozování za prvé napadl nějaký neurologický problém, bolest, dyskomfort a toto bych teda pořádně vyšetřila, dřív, než bych trvala na zvýšení aktivity.

Jako jo, lidi jsou líní blbečci, momentálně máme taky takovou kampaň, jenomže při tom nesmíme zapomínat, že aj my jsme lidi smajlík

15.3.2017 23:46

tapina napsal(a):
No nevím, o uších se tam něco psalo.

Mě osobně by teda třeba při jednostranném sebepoškozování za prvé napadl nějaký neurologický problém, bolest, dyskomfort a toto bych teda pořádně vyšetřila, dřív, než bych trvala na zvýšení aktivity.

Jako jo, lidi jsou líní blbečci, momentálně máme taky takovou kampaň, jenomže při tom nesmíme zapomínat, že aj my jsme lidi smajlík

Když je pes psycho, tak se většinou zaměří na určité, poř. určitá místa, pokud se to stupňuje. Pak přijde začarovaný kruh léčení a opětovného poškození.

Vet mi rovnou řekla, ať si našiju spoustu "pyžámek" (vet košilka snad jen pro nepohyblivého pacienta, úplně na prd), že je v budoucnu budu asi potřebovat. Nebo dostane na zkoušku Suprelorin, kanec jeden.

16.3.2017 05:53
tapina

XXX.XXX.231.74

Když je pes psycho, tak se většinou zaměří na určité, poř. určitá místa, pokud se to stupňuje. Pak přijde začarovaný kruh léčení a opětovného poškození.

Vet mi rovnou řekla, ať si našiju spoustu "pyžámek" (vet košilka snad jen pro nepohyblivého pacienta, úplně na prd), že je v budoucnu budu asi potřebovat. Nebo dostane na zkoušku Suprelorin, kanec jeden.

Jo, to byl jen takový nápad. No, který je těmi neurologickými trably celkem znám.Zadek, nohy. A když si vzpomenu, úplně obyč parestesie a co delají i příčetní, no radši nic. Tak jasně, přidejme pohybu, hned budem vědět, jak to opravdu je

16.3.2017 06:21

"Už jsem i věřila že je to psychikou, i když na oko vypadá v pohodě, je to veselý pes, plný energie, neustále běhá a chytá mouchy, prohání kočky, a hraje si s druhým psem. Určitě by do ní nikdo neřekl na oko, že se nudí, strádá, nebo je nějak nervově nevyrovnaná"
fenka je temperamentní a zároveň pracovního plemene, to co se tu omílá dokola platí - zaměstnat, dát jí práci a to jenom procházky ani mazlení nejsou! A ani náhodou to není o kvantu času stráveného se psem, ale o té kvalitě = náplni! Pro NO - sportovní kynologie, tam se jí dostane všestranného vybití.

"Pak mi to nedalo a zkusila jsem posledního veterináře, jdeme cestou selského rozumu, co jí zabralo byly silná antibiotika, která brala 2 měsíce..."
to ale neznamená, že příčinou je nějaká bakteriální infekce - tu si do rány zanese psice sama svými slinami (jak známe majitelé psů hotspoťáků ) - neboli to může být pouze sekundární příčina=důsledek kousání. Tou primární příčinou a tedy tím, co pudí zvíře k tomu kousání se a co je nutné hlavně řešit, skutečně může být ta psychika.

"Vždyť ne všichni pracovní a služební psi denně pracují.
To by muselo být po městských ulicích ohlodaných psů, kdyby každý, který nemaká, se nějak poškozoval."

krásná argumentace
ne sisi, stejně jako ne každý pes s převislýma ušima bude trpět na záněty, stejně tak ne každý pes pracovního plemene, který nebude zaměstnán, bude trpět sebedestrukcí, Tak šablonovitě to fakt nefunguje. Ale když budeš mít dostatečně temperamentního, labilního psa pracovního plemene, který dělá velké NIC, tak se můžeš dočkat opravdu velké destrukce ať už se sebe- nebo bez.

16.3.2017 08:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

Každý pes je jiný. Asi bych se ale napřed pokusila zjistit, jestli fakt není nemocný, ať ho nehoní, pokud by byl

sh

17.3.2017 21:00
sh

XXX.XXX.95.70

Víte co mi nejvíce připomíná ten problém v prvním příspěvku? Můj vlastní atopický ekzem, sedí to přesně, kdybych neměla vůli tak mám ruce rozdrápané na kost a ještě bych si to škrábání užila. Vyřadila jsem všechny škodlivé potraviny, mazala vším možným a nakonec mi pomohl Panthenol ve spreji+slzovka obecná, vše zahojeno za 14 dní. Doporucila mi to skvela paní ze zdravé výživy a vyzkoušela jsem to jen proto, že už mi bylo úplně jedno co dalšího vyzkouším. Kdyby měl někdo zájem o více info může mi napsat ny mail Hroncovas@seznam.cz (vše co se projeví na kůži je jen důsledek ne úplně funkčních orgánů, játra, ledviny, žlučník... a bohužel spousta léků a kortikoidů jen zakrývají příznaky, ale neléčí).

sh

17.3.2017 21:03
sh

XXX.XXX.95.70

Víte co mi nejvíce připomíná ten problém v prvním příspěvku? Můj vlastní atopický ekzem, sedí to přesně, kdybych neměla vůli tak mám ruce rozdrápané na kost a ještě bych si to škrábání užila. Vyřadila jsem všechny škodlivé potraviny, mazala vším možným a nakonec mi pomohl Panthenol ve spreji+slzovka obecná, vše zahojeno za 14 dní. Doporucila mi to skvela paní ze zdravé výživy a vyzkoušela jsem to jen proto, že už mi bylo úplně jedno co dalšího vyzkouším. Kdyby měl někdo zájem o více info může mi napsat ny mail Hroncovas@seznam.cz (vše co se projeví na kůži je jen důsledek ne úplně funkčních orgánů, játra, ledviny, žlučník... a bohužel spousta léků a kortikoidů jen zakrývají příznaky, ale neléčí).

sh

17.3.2017 21:06
sh

XXX.XXX.3.213

Pardon za zdvojeni.
Na ten ekzem ukazuje nejvíce to, že na chvíli dá pokoj a po pár týdnech to zas jede naplno. Jinak mě se to už nevrací, maximálne v zimě a nesmí se mě nic a nikdo letmě dotkout na místech kde byl ekzem, nic není vidět, ale cítím to jako vzpomínku na svědění.

sh

17.3.2017 21:20
sh

XXX.XXX.95.70

Slzovka obecná:
detoxikaci organismu
celkovém zahlenění ( Čistí organismus od nánosů ze živočišných potravin a tuků a používá se též k podpůrné léčbě při celkovém zahlenění )
dokáže změkčovat a zvláčňovat, proto i pomáhá uvolňovat živočišné tuky a zatuhlá ložiska škodlivin z organismu jako cysty, myomy, strumy, fibromy, různé druhy nádorů, otoky končetin, uvolňuje napětí šlach a křeče v končetinách a snižuje „špatný" cholesterol.
posiluje imunitu organismu
zánětech močového měchýře
otocích, bolestech svalů a kloubů způsobených vlhkostí a větrem
chrání před ekzémy, záněty kůže (lupénka, akné, růžovka, bércové vředy apod
bradavicích
mateřských znaménkách
střevních parazitech
kašovité stolici a průjmu
zpomaluje šedivění vlasů
posiluje plíce, obzvláště při kašli a po respiračních nemocech
váže na sebe toxiny a podporuje funkci jater
pro zhoubné nádory; v poslední době se zjistilo, že v semenech obsažený coixenolid má skutečně kancerostatické účinky

Skoro zázračná bylina, kdyby ji doktoři předepisovali jako podpůrnou léčbu, léčba mnoha nemocí by se mohla zkrátit. Já ji užívala 2x 14 dní, občas to budu muset zopakovat, protože miluju jídlo a nutellu.

18.3.2017 18:32

Plně s vámi soucítím, naše bývalá fena NO bez pp měla totéž i jsme si totéž prošli, když jsem viděla ty fotky tak jako bych viděla nohu naší Brituš pak jí začly boule i jinde.Napadlo veterináře udělat všechny testy? Někdy se hodí i rentgen aniž by se předpokládalo že tam něco bude.Mi to zjistili až pozdě, kdy to začlo hnisat tak, že vet musel ránu říznout nestačili jsme se divit, měla v noze léta zapíchnutý kus kovu a z toho následně i pomalou otravu.Jak k tomu přišla to nevím, ani jí noha nebolela tak že by nás něco takového napadlo Jen abych trochu majitelku uklidnila, tak netvrdím že musí to být stoprocentně totéž, jen se to tomu našemu případu hodně podobá a bylo by pěkný vyndat včas, trn, a byl by klid.

18.3.2017 20:36
žoli

XXX.XXX.89.144

Woblerův syndrom? Měl jeden z mých psů a solidně si rozlízal nárt a slabinu do krve, než jsme na to přišli. A pracoval na tom taky s přestávkami, pravděpodobně na to jak moc ho bolela záda mělo vliv počasí., Naštěstí" měl výhřez na dobrém místě (dle veta) a dožil se téměř 15 let bez výraznějších problémů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík