Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2017 19:37
ss1

XXX.XXX.34.174

Ahojte,
máme fenku 10 let a v poslední době má trávicí problémy. Má zácpu (často nápinky). Nakonec se tedy vybobkuje, ale bobek je malý a měkký. Krmíme Fitmin Maxi Light. Fena momentálně hárá a navíc přes zimu nemá zrovna moc pohybu. Fitminem krmíme už cca 9 měsíců všechno bylo v pohodě, až v poslední době je to tak na střídačku. Když nasadíme dietu jako rýži, maso, zeleninu tak je to ok, ale jakmile se začnou přidávat granule začne to zlobit. Říkám si jestli to nemůže souviset s tím háráním nebo jestli se takto může postupně rozvinout alergie a tedy měnit granule. Fena je jinak v pořádku.

Neregistrovaný uživatel

18.3.2017 19:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Já bych zkusila granule zakápnout nějakým olejem, já používám lososový, někdy lněný atd... Krmím tedy masem, ale pokud mají některý den hodně kostí dávám olej abych předešla zácpě.

18.3.2017 21:23
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já bych zkusila granule zakápnout nějakým olejem, já používám lososový, někdy lněný atd... Krmím tedy masem, ale pokud mají některý den hodně kostí dávám olej abych předešla zácpě.

Zadavatelka právě píše: bobek je malý a měkký. To na klasickou zácpu právě nevypadá. V prvé řadě bych tedy změnila krmivo. Pokud je po tom mase atd v pohodě, tak ji krmte takto.

19.3.2017 07:13
scylla

XXX.XXX.150.32

ss1 napsal(a):
Ahojte,
máme fenku 10 let a v poslední době má trávicí problémy. Má zácpu (často nápinky). Nakonec se tedy vybobkuje, ale bobek je malý a měkký. Krmíme Fitmin Maxi Light. Fena momentálně hárá a navíc přes zimu nemá zrovna moc pohybu. Fitminem krmíme už cca 9 měsíců všechno bylo v pohodě, až v poslední době je to tak na střídačku. Když nasadíme dietu jako rýži, maso, zeleninu tak je to ok, ale jakmile se začnou přidávat granule začne to zlobit. Říkám si jestli to nemůže souviset s tím háráním nebo jestli se takto může postupně rozvinout alergie a tedy měnit granule. Fena je jinak v pořádku.

Místo šrotu bych jí dala nějaké dobré jídlo vhodné k jejímu věku. Když jí granule nesednou, proč jí je cpete? Není jednodušší jí dát maso se zeleninou a přílohou?

19.3.2017 07:44
sisi58

XXX.XXX.191.1

Mám psa, který jí, jen aby neumřel.
Pamlsky nebere, piškoty nechce.
ALE tahle konzerva ho vždycky nadchne
https://www.krmiva-erpemos.cz/katalog/max-1200g-cele-kure_331565p?gclid=CjwKEAjwtbPGBRDhoLaqn6HknWsSJABR-o5sQVY5sE4aMFiYA092ztrKVRwx8gDQZx90dxirkpyd-hoC1yTw_wcB.

22.3.2017 14:09
ss1

XXX.XXX.40.60

Samozřejmě by bylo snadnější krmit masem, ale vzhledem k tomu, že pes je u rodičů a hlídat správné složení krmné dávky je nad moje síly (nemůžu jim neustále stát za zadkem...), tudíž by to na psa mělo ještě horší dopad. Granule jí seděly x měsíců před tím. Nicméně měníme a čekám na výsledek. Děkuji :).

LussyB

24.11.2019 20:56
LussyB

XXX.XXX.126.100

Já bych začala změnou krmiva, pokud máte pocit, že by to mohla být alergie tak nasadit hypoalergení granule a monoproteinové konzervy.

Haffoboss

25.11.2019 14:02
Haffoboss

XXX.XXX.20.62

My měli něco podobného, na veterině řekli že máme být na dietě kuře s rýží. U takové stravy jsme zůstali , psovi chutná , nesmrdí mu z huby což po granulích smrdelělo , je zdravej a má v pohodě bobky. Za mě je to celkově lepší jak jakýkoliv granule. Jde to jednoduše nadavkovat do krabiček a není to finančně nákladný .Ještě mu do toho dáváme vitamíny a je to ok.

25.11.2019 14:15
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

LussyB napsal(a):
Já bych začala změnou krmiva, pokud máte pocit, že by to mohla být alergie tak nasadit hypoalergení granule a monoproteinové konzervy.

Za 2,5 roku jí to přešlo, nebo už zdechla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík