Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím všechny... Byl bych rad když se někdo ozve. Rady zkušenosti. Prostě vše kolem tohoto plemene.. BART...
napsal(a):
Zdravím všechny... Byl bych rad když se někdo ozve. Rady zkušenosti. Prostě vše kolem tohoto plemene.. BART...
Těch diskuzi o plemeni je tu už spousta. Pročtěte si to, kdyžtak se optejte na něco konkrétního, co jste tam nenašel a zajimalo by vás to.

Můj první dotaz. Je. Kdy bych mohl nechat připustit mého kavkazana. Teď 30 bude mít 2 roky.

Jsem rád že se někdo ozval. Opravdu.. Nemam PP. Ale ptám se kvůli tomu že je moc divokej. Tak si myslím že mu to pomůže. Nic. Vic.
napsal(a):
Jsem rád že se někdo ozval. Opravdu.. Nemam PP. Ale ptám se kvůli tomu že je moc divokej. Tak si myslím že mu to pomůže. Nic. Vic.
tak o takovém důvodu ke krytí jsem snad ještě neslyšela. :)
Krytí mu nijak ve zmírnění divokosti nepomůže. Naopak ho od té doby můžou začít feny zajímat o dost víc a může zaít utíkat, atd.
Psa víc vychovávat ( u KAO je to vážně spíš o výchově něž o nějakém výcviku) a víc ho vyblbnout. Evidentně se nudí, takže mu víc zaměstnat mozek.
Na jak velké zahradě teď je? Je tam sám?

Tak takovou reakci. NA MŮJ DOTAZ JSEM OPRAVDU NEČEKAL. drezura je pořádná poslouchá na slovo. Aby jste byli v obraze. Na zahradě je sám.10m na 30m.tak že prostor jak kráva. Proč se na to ptám... Když má možnost chytí vás a snaží se vás o.. T... Manželka a syn kvůli tomu ani nechtějí k němu jít... Nevím jestli mi píše majitel Kavkaze. Pokud ne. Tak nepište. DĚKUJI.
napsal(a):
Tak takovou reakci. NA MŮJ DOTAZ JSEM OPRAVDU NEČEKAL. drezura je pořádná poslouchá na slovo. Aby jste byli v obraze. Na zahradě je sám.10m na 30m.tak že prostor jak kráva. Proč se na to ptám... Když má možnost chytí vás a snaží se vás o.. T... Manželka a syn kvůli tomu ani nechtějí k němu jít... Nevím jestli mi píše majitel Kavkaze. Pokud ne. Tak nepište. DĚKUJI.
Tak to určitě nepomůže. Nemám kavkazaka a stejně vám to napíšu, protože diskuze a tak.
Jestli se vám pes snaží nakrývat manželku a syna, tak bych mu to zatrhla, vychovala a taak.. Krytí tomu určitě nepomůže, možná naopak.

Zapomněl jsem ještě napsat. Někdo napsal že může začít utíkat za fenkama. Tomu nevěřím. Otevřete branku... Ani ne vystrči. Čumák. Není to. Jeho prostor. Nepište mi o výchově Děkuji.

Je srdečně jedno, kdo má a kdo nemá kavkaze, to opravdu není žádné plemenné specifikum. A rovněž je jedno, zda poslouchá na slovo na dvě či na pantomimu či radiový signál. Je to mladé silné zvíře, hormony na vrcholu, zároveň ještě divoký puberťák. Jestli je jeho jedinou zábavou a zaměstnáním pobyt na zahradě, tak teda nic moc...
Píšeš, že poslouchá na slovo - tak mu teda to SLOVO řekni (manželka, syn) a máš po problému, ale tak to asi nebude, že...
"Když má možnost chytí vás a snaží se vás o.. T"
tohle je jedno jediné - přetlak energie. A to se řeší tak, že mu tu energii umožníš vybít, ale poněkud jiným způsobem.
Když u nás byla fena na krytí (u druhého psa), tak můj pastevec (ne není to kavkaz, ale povahově jako by byl) šílel - tak jsem to vyřešila ostrým dálkovým pochodem a poklusem (obecně pochodem řešíme přetlak jeho energie a to se nemusí projevovat sexuálně)...a to jeden každý den napochodujeme po horách nějaký ten kilometr, si vůbec nedovedu představit, že by byl jenom na zahradě.
Můžeš se to taky pokusit řešit několikaminutovým intenzivním cvičením poslušnosti, pokud ho k tomu přemluvíš ...nebo třeba kilometrovou stopou ...nebo s ním přeplavat přehradu...nebo...
Jak už tady padlo, pokud by se dostal ke krytí, tak je dost pravděpodobné, že se to naopak zhorší (jak víme četní majitelé krycích psů, po prvním krytí pohroma potopa...).

A co když by to dělal i po nakrytí feny?...tak mu budete shánět třeba každý týden novou nevěstu?...neberte to jako rýpání, ale prostě psovi to zakázat a naložit mu víc pohybu, jak už bylo popsáno výše...

Děkuji všem. trochu pohybu by určitě potřeboval. Poslouchá jen mně.. Bude mít 30...2.roky.takze.jak někdo psal... PUBERŤÁK... DĚKUJI.
napsal(a):
Děkuji všem. trochu pohybu by určitě potřeboval. Poslouchá jen mně.. Bude mít 30...2.roky.takze.jak někdo psal... PUBERŤÁK... DĚKUJI.
Řekla bych, že to obskakování nemá nic společného se sexuálním chováním, ale dospíváním ("dominancí"). Pes nepotřebuje fenu ale výchovu a "zatrhnout" od Vás "obtěžování" zbytku rodiny. Pokud ho necháte, může být časem k manželce a synovi i "agresivní" (začnou se psa bát). Již teď psovi ustupují aby je "neobtěžoval".

Zdravím. Pani... AWAKE... ASI TO TAK BUDE JAK TO PÍŠETE... Skousi co na koho může. Na mně si to nedovolí. Hned ho okriknu. Hned reaguje... Manželka je sním kamarádka jen na terase. A syn si to udělal sám... Pes vycítil že má sněhu respekt... Já ho vychoval neboli naučil jen na mne manželku a syna. Prostě chrání svůj objekt... Nechám peněženku na zahradě.. Přijdu za týden a vím že tam bude... Je to prostě náš ochránce.100.. procentní. Trošku srandy na konec.. Manželka má krisarika... Ten zasteka a MAXIM V POZORU...
mirek trojanovice

XXX.XXX.184.111
Pane maxmillian - drezura u tohoto psa ? vy o psech nevite vůbec nic - a s vašim egem si kupte ještě dva jorkširy.

napsal(a):
Zdravím. Pani... AWAKE... ASI TO TAK BUDE JAK TO PÍŠETE... Skousi co na koho může. Na mně si to nedovolí. Hned ho okriknu. Hned reaguje... Manželka je sním kamarádka jen na terase. A syn si to udělal sám... Pes vycítil že má sněhu respekt... Já ho vychoval neboli naučil jen na mne manželku a syna. Prostě chrání svůj objekt... Nechám peněženku na zahradě.. Přijdu za týden a vím že tam bude... Je to prostě náš ochránce.100.. procentní. Trošku srandy na konec.. Manželka má krisarika... Ten zasteka a MAXIM V POZORU...
Nevím, jak je starý váš syn...ani nemám kavkazana, ale vždycky jsem měla velké psy a děti mám taky, dle mých zkušeností rodinný pes sice dítě miluje, bude ho bránit do roztrhání těla, ale většinou pro něj, obzvláště malé dítě, nevzbuzuje respekt...a je tedy na nás, na rodičích-páníčcích psa okamžitě a rázně usměrnit pokud si na dítě takto dovoluje...stejně tak jako by jste usměrnil dítě, kdyby něco provádělo psovi...

Zdravím. Pane Mirku z trojanovic.za to ego. Vám dekuji. Máme i krisarika.. On sám by vám ukázal jaké má.. EGO... JE. MI...62..
ALe... Citim. Se fajn...

napsal(a):
Nevím, jak je starý váš syn...ani nemám kavkazana, ale vždycky jsem měla velké psy a děti mám taky, dle mých zkušeností rodinný pes sice dítě miluje, bude ho bránit do roztrhání těla, ale většinou pro něj, obzvláště malé dítě, nevzbuzuje respekt...a je tedy na nás, na rodičích-páníčcích psa okamžitě a rázně usměrnit pokud si na dítě takto dovoluje...stejně tak jako by jste usměrnil dítě, kdyby něco provádělo psovi...
Dobrý den. Syn. Má 18 neni. To tak hrozné jak si všichni mysleli. Teď si říkám proč sem tady lezl. Syn k němu málo kdy přijde. Tak pes reaguje po svým. Okriknu psa a hned přestane.... Dotaz byl úplně obyčejný...
Jestli můžu jako majitel a chovatel kavkazáků poradit - zahrada 10 x 30 metrů je opravdu malá, obzvlášť, pokud se pes nedostane ven a nevybije energii jinde (jak jsem z vašich příspěvků pochopila). Jak už tu někdo psal - vezměte psa každý den na pořádnou procházku a trochu ho utahejte. A ještě jedna věc - dala bych velký pozor na chování k manželce a synovi, může se stát, že až u toho jednou nebudete a oni se proti jeho chování ohradí, nebude se mu to líbit. A jim potom následně také ne. Pokud na to psychicky nemají, aby psovi vysvětlili, že stojí nad ním, samotné bych je k němu chodit nenechala (bez vašeho dohledu).
napsal(a):
To není velká zahrada pro kavkazáka. Měli jsme už 2 KAO, tak vim, o čem mluvím...měly skoro pul hektaru a hlavně další psy, se kterými se vyblbly. I tak ven šly rady...
Tohle je proste pubertální zkoušení, co si na vás muže dovolit. Chtělo to utnout už v zárodků, ale i teď je na to čas.
Chce to psa poradně vybít - hezky dlouhá prochazka, dat nějakou velkou kost na žužlani, atd.
Pokud se ho syn a manželka boji, je to problém, ten pes to cítí a zneužívá toho.

Jenom tak :
"Pokud na to psychicky nemají, aby psovi vysvětlili, že stojí nad ním"
a to mají udělat jak?
"samotné bych je k němu chodit nenechala (bez vašeho dohledu)."
1)to je řešení?
2) tím dohledem myslíš jako zadavatele, který psa seřve? a tím je vyřešeno?
"Chtělo to utnout už v zárodků, ale i teď je na to čas. "
Jak?
"Pokud se ho syn a manželka boji, je to problém, ten pes to cítí a zneužívá toho"
ano... a z toho ven jak?

napsal(a):
Dobrý den. Syn. Má 18 neni. To tak hrozné jak si všichni mysleli. Teď si říkám proč sem tady lezl. Syn k němu málo kdy přijde. Tak pes reaguje po svým. Okriknu psa a hned přestane.... Dotaz byl úplně obyčejný...
...tak já myslela, že dítě je spíš menší...

napsal(a):
Mám taky dospělé děti...sice nemáme problém s "naskakováním" ale např. moje dospělá dcera (20 let) by vůbec nemohla vzít fenu na prochajdu...fena jí sice poslechne, ale pokud by nastala krizovka nebo se feně zdálo, že je lepší udělat to po svém, tak feňule okamžitě převezme vedení...prostě dcera nemá u dominantní feny dostatečný respekt i když už je dospělá, tak jí fena furt bere jako děcko, za které má zodpodpovědnost...a dcera si neumí "dupnout" a dát feně razantněji najevo, že se bude poslouchat a hotovo...zatímco fena si dupnout umí...
napsal(a):
Jenom tak :
"Pokud na to psychicky nemají, aby psovi vysvětlili, že stojí nad ním"
a to mají udělat jak?
"samotné bych je k němu chodit nenechala (bez vašeho dohledu)."
1)to je řešení?
2) tím dohledem myslíš jako zadavatele, který psa seřve? a tím je vyřešeno?
"Chtělo to utnout už v zárodků, ale i teď je na to čas. "
Jak?
"Pokud se ho syn a manželka boji, je to problém, ten pes to cítí a zneužívá toho"
ano... a z toho ven jak?
Jak utnout skákání? Psa vybít fyzicky i psychicky, dle popisu je ten pes na malé zahradě bez vyžití, takže mu to dopřát. Každý bez se nudí, kdyz nemá vyžití a tohle je pubertak, který pohlavně dospěl, tak to proste zkouší... my to utli vždy už u štěněte, kdy byl nějaký menší pokus o naskočení a byl celý život klid. Pes si to nezkusil na nikoho z rodiny ( a ze u nas moc táta ani brachu ke psům nejsou, ale psi jsou naučení je respektovat).
Buď naučit manželku a syna se psem zacházet ( sorry, ale mě poslechla nase druhá KAO už jako 12 létě mrně) nebo at k němu chodí jen pod dozorem manžela, ktery ho zvládá. Nebylo by od věci společné venceni, kdy by psa vedla např. manželka a pan ho třeba jistil na delším vodítku, apod. Aby pes pochopil, ze i paní musi respektovat.
Bohužel tady není nic o vztahu manželky ke psovi, takže těžko radit na dálku...ale kdyz se chce, vsechno jde. Navíc psi - samci bývají k ženám obecně galantnejsi, o to snazší by pro ni mělo byt ho zvládnout. V prvni řadě ho ale musi zmaknout psychicky, těžko 2 lété nevybourene tele teď zvládne fyzicky.
pvc
napsal(a):
Jestli můžu jako majitel a chovatel kavkazáků poradit - zahrada 10 x 30 metrů je opravdu malá, obzvlášť, pokud se pes nedostane ven a nevybije energii jinde (jak jsem z vašich příspěvků pochopila). Jak už tu někdo psal - vezměte psa každý den na pořádnou procházku a trochu ho utahejte. A ještě jedna věc - dala bych velký pozor na chování k manželce a synovi, může se stát, že až u toho jednou nebudete a oni se proti jeho chování ohradí, nebude se mu to líbit. A jim potom následně také ne. Pokud na to psychicky nemají, aby psovi vysvětlili, že stojí nad ním, samotné bych je k němu chodit nenechala (bez vašeho dohledu).
To jako že rodina se ma bát psa který s nimi žije a že s nimi nemůže byt sam ? udivuje mne jak přemyšlite vy asi nemate kavkaze že, ale divoke prase ) a diky tomu jak přemyšlite tak tak se chova váš pes
mirek trojanovice
napsal(a):
To jako že rodina se ma bát psa který s nimi žije a že s nimi nemůže byt sam ? udivuje mne jak přemyšlite vy asi nemate kavkaze že, ale divoke prase ) a diky tomu jak přemyšlite tak tak se chova váš pes
No, jeste vám kavkazáček nedospěl...tak nepodcenit. ;).
IWIW

XXX.XXX.228.121
Nic si z reakcí nedělejte. Tak je to tady pořád. Za normální dotaz dostanete "sodu" od vševědů a spravedlivých...atd.
Máme dva KAO.2 a 6 let. Ten starší to také zkoušel v cca 1,5 roce na syna jako nejslabší článek smečky z jeho pohledu. Tehdy bylo synovi 12 let.
Páníček to ustál, ale bylo na to celé léto -nakonec pes pochopil a v pohodě. Ten druhý pes je sice divočejší, ale jinak "80kilové zlatíčko!
Máme 4 ooom2 pozemek a to jim stačí na hlídání i na zábavu. Ovšem na procházku se těší vždycky.
KAO chce trpělivost, trpělivost a rozumné zacházení. Co se jednou naučí - těžko se odnaučí a vše si pamatuje. Naše zkušenost! Rád se mazlí. Těžko se to vysvětluje někomu, kdo má jiné plemeno. Má svou hlavu, a to tak, že někdy je na " zabití! - ale pokud ho jeho pán nezkazí, je to úžasný pes.
mirek trojanovice
napsal(a):
Dospěl nedospěl - mlad či star neexistuje aby na mem pozemku pobihalo cokoliv čeho by se rodina bala a kavkaz to vi moc dobře - mam už druhého - pravidla stanovuje vudce smečky - vždy jsme se měli radi navzájem a fungovalo to a tak bude ).
Každý pes je trochu jiný... a je toooolik KAO, apod. kteří konci na prevychove či injekci poté, co paniky napadli, ze je lepší to nepodceňovat. Sam jistě víte, ze plné dospěje až za rok...