Dobrý den,
snad mi poradíte s tímto problémem.
Můj pes vstává kolem 4-4:30, budí mě a jdeme ven. Když byl malinký, vstával docela normálně kolem 7, vzbudil mě a šli jsme ven. Teď se ale budí čím dál tím dříve. Pokud s ním nejdu, tak se počůrá doma (je mu 8 měsíců). Znovu už spát jít nechce.
Poraďte prosím, co s tím :(.
Uživatel s deaktivovaným účtem
A jak dlouho už to trvá? Já standardně nemůžu vytáhnout psa z postele ještě v 11 h, ale jak to poslední dobou hárá všude kolem, tak je vzhůru už v 8 h a hrne se ke dveřím.
Chingis
napsal(a):
Kdy naposledy krmíte a čím (mokré/suché)? Nenaučil se třeba pít až po posledním venčení, nebo těsně před, a pak to jednoduše nevydrží až do rána? = náš případ.
Můj pes pil vždy, když chtěl, i v noci, prostě kdykoliv a vydržel bez problémů celou noc - 8 - 9 hodin...
Nedovedu si představit, dávat psovi vodu jen v určitý čas...
napsal(a):
Můj pes pil vždy, když chtěl, i v noci, prostě kdykoliv a vydržel bez problémů celou noc - 8 - 9 hodin...
Nedovedu si představit, dávat psovi vodu jen v určitý čas...
No u nás právě Tori chodila v noci pít, a hodně, a pak nevydržela. Částečně pomohlo nedávat večer granule, ale jen maso bez příloh, nebo vývar, a na čas i na noc sebrat vodu. U ní to byl spíš i zlozvyk, než že by měla vyloženě žízeň. Návyk z ulice - vidím vodu, musím toho využít...
Nezměnil se vám celkově denní režim, nezměnilo se něco?
...mě když pesani náhodou vzbudí dříve než v obvyklou dobu, tak po vyvenčení ještě zalehnou a spí...a v osmi měsících už to není to klasické psí miminko, které jede např. v "tříhodinovym"režimu...takový to...vstát vyvenčit, pohrát, usnout popř. napapat...vyvenčit, usnout atd atd...
Aha, tak jestli je to od doby, kdy začaly výměny, tak to bude psychika. Ukazuje na to i to, že po takhle brzkém vstávání už nechce spát.
Taky si myslím že to pejskovi dobře nedělá. Střídavá péče podle mě není vhodná ani pro děti, kterým se to dá aspoň nějak vysvětlit, pokud to nejsou mimina. Ale pes, ten vůbec nemůže chápat co se to děje. Nedivím se že je rozhozený. Tohle je pro něj obrovská změna a zásah do režimu.
Tak on obecný denní režim psa říká, že první ranní aktivita je 4:00 - 8:00, takže dle tohoto je to zcela OK
Že se počurá nemusí být tou nutnou potřebou, ale potřeba může vzniknout až na základě aktivity psa - začne se hýbat, začne se mu chtít...
Takže buď s ním budeš chodit, nebo ho budeš učit, že "spíme" (to je náš povel) a to tak, že psa budeš ignorovat/udrbeš a uhladíš ke spánku...dle psa, s tím rizikem, že se ti doma vyčurá.
Jinak má zvěř (pes a koťata, nastřídačku- kdo bude první) mě už tak cca 3 týdny trénuje na změnu času, např, dnes jsem se otráveně podívala na časomíru ve 3:21. Venčit psa (včetně všudepřítomných koťat a kocourů) jsem byla v cca 0:30 . Tudíž ve 3:21 mě už fakt nikdo z postele nedostane a zalomil to i zbytek (takže budík ve 4:45 byl pro všechny jak morová rána )...pes v prosinci oslavil 4 roky
A střídavá péče je fakt vcelku prasárna...
Chingis
napsal(a):
No u nás právě Tori chodila v noci pít, a hodně, a pak nevydržela. Částečně pomohlo nedávat večer granule, ale jen maso bez příloh, nebo vývar, a na čas i na noc sebrat vodu. U ní to byl spíš i zlozvyk, než že by měla vyloženě žízeň. Návyk z ulice - vidím vodu, musím toho využít...
Psovi nikdy neberte vodu, to je naprostý, naprostý nesmysl. Navíc se jedná o štěně, tak ho prostě vyvenčíte a pak si půjdete lehnout, v čem je problém?
napsal(a):
Taky si myslím že to pejskovi dobře nedělá. Střídavá péče podle mě není vhodná ani pro děti, kterým se to dá aspoň nějak vysvětlit, pokud to nejsou mimina. Ale pes, ten vůbec nemůže chápat co se to děje. Nedivím se že je rozhozený. Tohle je pro něj obrovská změna a zásah do režimu.
napsal(a):
No tak jestli ta změna v ranním vstávání nastala zároveň nebo chvíli po začátku střídavé péče, tak bych viděla příčinu tam...
Asi máte pejska oba rádi, ale takhle to přeci nejde dělat třeba dalších deset let...já osobně si neumím představit, že bych se o psy dělila s manželem (v případě, že bychom se rozešli)...prostě psi jsou moji, odchází se mnou...žádný dělení...
může je klíďo navštívit a nebo si je vzít na výlet, ale žádná střídavá péče...
napsal(a):
No tak jestli ta změna v ranním vstávání nastala zároveň nebo chvíli po začátku střídavé péče, tak bych viděla příčinu tam...
Asi máte pejska oba rádi, ale takhle to přeci nejde dělat třeba dalších deset let...já osobně si neumím představit, že bych se o psy dělila s manželem (v případě, že bychom se rozešli)...prostě psi jsou moji, odchází se mnou...žádný dělení...
může je klíďo navštívit a nebo si je vzít na výlet, ale žádná střídavá péče...
A jak byste to řešila, kdyby se tak cítili oba partneři? Vybrali jsme jen spolu, koupili spolu, vychovali spolu...nic mi nedává právo si jen tak sbalit psa.
Badwolf
napsal(a):
A jak byste to řešila, kdyby se tak cítili oba partneři? Vybrali jsme jen spolu, koupili spolu, vychovali spolu...nic mi nedává právo si jen tak sbalit psa.
Ten, kdo má psa raději, nemyslí na sebe-že mu bude pes chybět, se ho vzdá...to se mi to píše, co?
Naprosté peklo...ale pro psa je jeden páník to nejlepší řešení.
Badwolf
napsal(a):
Proto jste se měli předem, když jste ho pořizovali, dohodnout, čí ten pes, pro všechny případy, vlastně je.
Nemyslete oba jen na sebe, rozhodněte podle toho, s kým se ten pes má líp. Kdo mu může nabídnout víc, s kým se líp cítí.
Chápu, že to pro vás bude hodně těžký, ale jestli ho máte opravdu rádi, dovolíte mu žít spokojený život s jedním páníčkem.
To si taky pamatuju, když jsme si přivezli kuličku, tak jsem na féra řekla. že kdyby něco pes půjde k přítelovi, má byt, já bydlím u rodičů, kde by pes být nemohl.
Ehm.. to se m ito říkalo, teď bych se za něj s ním i poprala. A je nám oboum jasný, že u mě by se měl lépe, přítel ho vyvenčí, nakrmí, miluje ho, pomazlí, ale že by s ním šel na dvě hodiny do lesa atd. to fakt ne. Takže zvířata jdou se mnou, oba čipovaní na mě, kdyby došlo na nejhorší. Psa bych mu půjčovala, mohl by ho vidět, ale byl by u mě, střídavá péče je na nic.
Badwolf
napsal(a):
Asi bych myslela na psa a ne na sebe . ten pes neví čí je, možná čeká že se vrátí druhý páníček . Já bych vyvenčila a pak šla zase spát. naše je jak hodiny, kolem 6 prostě vstane, vždy mě probudí jak skočí z postele na zem tak dám krmivo a jdu s ní ven, ona je rychlá a hned běží domů, vezmu jí do postele a zase spí . Snad bude jako starší a časem vydrží i ráno déle . ale takhle si jí střídat to by asi taky byla rozhozená a kdo ví jak by se to projevilo. No to vím už ted že by jsme si feny do střídavky nedávali.
Badwolf
napsal(a):
Na rovinu...nic řešit nemusim, s takovou variantou já totiž počítám dopředu (stát se může všechno), dřív jsem bývala majitelem psů já, nyní je oficiálně majitel můj syn a fertig a to mi dává právo sbalit psy i kdyby se partner stavěl na hlavu...
Tím samozřejmě neříkám, že to máte dělat podobně, ale pro mě jsou pesani všechno a už jsem bohužel viděla i příklady, kdy jeden z partnerů o psa bojoval jen proto, aby ublížil druhému, no jsem holt velmi praktický a racionální kozoroh... samozřejmě veškeré náklady spojené se psy nesu já, nehodlám se dohadovat ani o tom, jestli se na jejich výživě, veterinární péči, poplatcích atd. podílel někdo jiný...
Vím jak je to těžké. Já jsem před lety zažívala totéž - rozchod po 6 letech a měli jsme společně psa. Toho co nám před pár týdny odešel za duhový most Pořizovali jsme si ho společně a když jsme se rozešli (pejskovi byly tehdy 4 roky) tak jsem strašně trpěla. Ale rozhodla jsem se že ho nechám jemu. Střídavá péče mě ani nenapadla. Neuznávám to. Protože byl zvyklý u něj doma a já jsem tehdy byla krátce po maturitě. Prostě celkově měl pro něj lepší podmínky. Tak jsem se vlastně obětovala pro psa, nemohli jsme si ho rozpůlit. A bylo jasné že jeden z nás mu bude chybět. A jednomu z nás on. A proto jsme udělali co bylo nejlepší pro psa.
Sice jsem ho celkem pravidelně vídala, ale ne moc často. A strašně mi chyběl. I teď když už není mi neskutečně chybí.3 roky jsem byla úplně bez psa a potom když jsem měla nového přítele a společnou domácnost, vhodné podmínky tak jsem si přivezla svoje vysněné štěňátko. Stejné plemeno, jen v jiné barvě. Ale od začátku byl štěndo psané ve všech dokumentech na mě. Zaplatila jsem ho já ze svého. A vyjasnili jsme si že když budeme spolu je náš společný, ale pokud se náhodou rozejdeme tak pes je můj a zůstává se mnou. Protože už jsem nechtěla zažívat znovu to co s prvním psem. Pojistila jsem se. Bývalý souhlasil. Po roku a půl jsme se opravdu rozešli a pes zůstal se mnou. A to na mě zkoušel že prý se finančně podílel na jeho krmení, veterině a dalších potřebách tak že bych mu ho prý měla "půjčovat" aspoň na víkendy. Odmítla jsem a víc to s ním nerozebírala. Pes není zavazadlo abysme si ho přehazovali. Je to živá bytost co má svoje city.
Já bych to neviděla tak černě. Pes si na střídavou péči zvykne, tak jako si zvykne na jiné "kotrmelce" ve svém životě. Minulá fena byla výrazně synova, od toho, když jsme ji vezli poprvé domů a jela mu na klíně. Prostě byla jeho. Když jí byly 4 roky, odešel na vysokou a fena zůstala doma ( na kolej ji vzít nemohl, studentské byty tehdy nebyly a že by nešel dál kvůli psovi...). Zvykla si, že každé 3 týdny přijíždí na víkend a čekala na něj. Ale nestrádala.
Také si pes zvykne na krátký a dlouhý týden v zaměstnání páníka, zvykne si na častější odchody "na hlídání" při dlouhodobějších služebních cestách. Za mě tedy : zvykne si i na střídavou péči - jen to možná chce čas.
Já bych pro střídavou péči nebyla.
Pobývat týden někde s někým, a další jinde s jiným mi nepřijde úplně normální.
Neděláte si s partnerem tak trošku naschvály?
Známá to tak měla.Rozešla se s přítelem.Psa si nechala u sebe.Měla byt, kde pes vyrůstal.A kupní smlouvu na sebe.Přítel se s nastalou situací nemohl nějak smířit.Tak pod záminkou péče o psa, venčení psa, kontroly psa, se neustále vtíral do bytu, obtěžoval známou i venku.Nekonečno
Naštěstí si časem našel jinou paní, ke které se nastěhoval a společně mají jiného psa
Zamyslela bych se hlavně nad pohodou pro pejska.A své ego trochu upozadila.Měl by stabilně žít u jednoho z vás.
No, orionko, ten tvůj příklad je "kapku"mimo...
napsal(a):
No, orionko, ten tvůj příklad je "kapku"mimo...
Chtěla jsem tím jen naznačit, že pes si zvykne na ledaco, když je v tom pravidelnost. Lidi berou psy do práce, cestují s nimi...Ten pes je oba zná, oba bere za své. A že střídá domácnosti ? Střídá, to ale snáší docela dost psů a dobře. Ale hádat se nebudu. Jen na to mám jiný názor.
Něco jiného by bylo, kdyby si chtěli bývalí partneři dělat naschvály a řešit to na úkor psa. Ale o tom zadavatelka nepíše.
napsal(a):
Chtěla jsem tím jen naznačit, že pes si zvykne na ledaco, když je v tom pravidelnost. Lidi berou psy do práce, cestují s nimi...Ten pes je oba zná, oba bere za své. A že střídá domácnosti ? Střídá, to ale snáší docela dost psů a dobře. Ale hádat se nebudu. Jen na to mám jiný názor.
Něco jiného by bylo, kdyby si chtěli bývalí partneři dělat naschvály a řešit to na úkor psa. Ale o tom zadavatelka nepíše.
Jasně, pes si zvykne na hodně věcí, ale základní jistotou je pro něj člověk, zvlášť do doby, než dospěje. Známá nechtěla nechávat svého psa doma samotného, tak ho od štěněte hlídá kdekdo. Má hokej v tom, co po něm kdo vlastně chce, chování v háji, socializace děs. Nikdy neměl daný režim ani pravidla. Pokud má takhle mladý pes střídavou péči, tak by se oba měli minimálně dohodnout na podmínkách, které se budou dodržovat, aby měl pes něco pravidelného bez větších změn. Aspoň dokud nedospěje.
to zadavatelka - jste si jisti, že to tak chcete dělat do konce života psa?
Nekomplikujte sobě ani psovi život střídavou péčí, dohodněte se čí pes je a ten druhý ať si ho třeba vezme občas na víkend, na dovolenou atd. pokud se dohodnete, ale ať má jednoho majitele.
Mi taky měli v rodině střídavou péči - dva měsíce fajn, pak se začali hádat, kdo si jí vezme, neb oba mají na víkend plány, pak problém že má fenka ráda víc jednoho než druhého, nakonec fenka rok zavřená v kotci a vydána až na úřední příkaz o vrácení věci neb slečna ex ji nepřepsala na sebe. Kdyby jo, dožila by v tom kotci s občasným vypuštěním na zahradu. Naschvál. A to se na začátku střídali pravidelně, žádný problém, pohodička... Nestojí to za to.
Nikdo si nedělá žádné naschvály a o psa se nestará nikdo jiný, než my 2 (ani jeden nemáme jiného partnera ani ho nedáváme nikam na hlídání).
Sám pejsek sám o sobě nevypadá nijak nešťastně - po tom druhém nebrečí, když odchází, nic neničí, nepočůrává se ani nic jiného. Jen začal vstávat hrozně brzy..
Badwolf
napsal(a):
Nikdo si nedělá žádné naschvály a o psa se nestará nikdo jiný, než my 2 (ani jeden nemáme jiného partnera ani ho nedáváme nikam na hlídání).
Sám pejsek sám o sobě nevypadá nijak nešťastně - po tom druhém nebrečí, když odchází, nic neničí, nepočůrává se ani nic jiného. Jen začal vstávat hrozně brzy..
To je sice hezký, že si neděláte naschvály (teď)... nevíte, jakou přítelkyni si váš bývalý jednou přivede... Třeba se jí vaše fungování líbit nebude. Může proti vám něco mít. Bude schválně dělat rozbroje... To prostě naplánovat nejde.
Takhle určitě nebudete fungovat navěky. Minimálně to, že jste každý teď sám, jak už jsem říkala. Myslete trochu do budoucna. Nevím, jak je ten pes starý, ale tohle prostě není režim na několik let.
Jednou se může objevit nějaký zádrhel, kvůli kterému už takhle fungovat nepůjde.
Jak už tu padlo. Přestaňte chvíli myslet jenom na sebe. Hledáte si prostě důvody, proč to takhle není špatný. Ale ono prostě je.
"je to kříženec loveckých plemen, bude hůř smajlík "
tohle napsala habe na první vlákno téže zadavatelky (štěně pofňukává)...a už je to tady!
badwolf, a to vy jako psa vychováváte a cvičíte zcela shodně?
Atheira
napsal(a):
To je sice hezký, že si neděláte naschvály (teď)... nevíte, jakou přítelkyni si váš bývalý jednou přivede... Třeba se jí vaše fungování líbit nebude. Může proti vám něco mít. Bude schválně dělat rozbroje... To prostě naplánovat nejde.
Takhle určitě nebudete fungovat navěky. Minimálně to, že jste každý teď sám, jak už jsem říkala. Myslete trochu do budoucna. Nevím, jak je ten pes starý, ale tohle prostě není režim na několik let.
Jednou se může objevit nějaký zádrhel, kvůli kterému už takhle fungovat nepůjde.
Jak už tu padlo. Přestaňte chvíli myslet jenom na sebe. Hledáte si prostě důvody, proč to takhle není špatný. Ale ono prostě je.
Já myslím, že jsme dospělí lidé, co se nechovají jako malá děcka na pískovišti jen proto, že nám nevyšel vztah. Bývalý přítel je stále můj nejlepší kamarád.
Já chci samozřejmě to nejlepší pro psa, ale nevím, co je nejlepší. On bydlí dál od práce, takže bude doma o půl hodiny později, než já. Na druhou stranu má vedle domu lesopark, kam můžou chodit. Já zase nikdy večer nikam nechodím, on tak jednou-dvakrát do týdne jo. Já mám větší byt. On zase má na podlahách lino, kde s ním může víc blbnout, protože to není slyšet. Prostě domov každého má svoje pro a proti.
Badwolf
napsal(a):
Já myslím, že jsme dospělí lidé, co se nechovají jako malá děcka na pískovišti jen proto, že nám nevyšel vztah. Bývalý přítel je stále můj nejlepší kamarád.
Já chci samozřejmě to nejlepší pro psa, ale nevím, co je nejlepší. On bydlí dál od práce, takže bude doma o půl hodiny později, než já. Na druhou stranu má vedle domu lesopark, kam můžou chodit. Já zase nikdy večer nikam nechodím, on tak jednou-dvakrát do týdne jo. Já mám větší byt. On zase má na podlahách lino, kde s ním může víc blbnout, protože to není slyšet. Prostě domov každého má svoje pro a proti.
Já netvrdím, že vy byste se měli chovat jako malé děti. Ale opravdu nemůžete tušit co (a kdo) přijde.
Právě proto, že jste dospělí lidé, měli byste si o tom spolu pořádně promluvit, všechno zvážit a definitivně se rozhodnout.
Nikdo neříká, že ten druhý toho psa už nikdy neuvidí, především, když spolu stále dobře vycházíte.
Ale opravdu mu tím prospějete, když bude mít konečně své stálé doma.
Atheira
napsal(a):
Já netvrdím, že vy byste se měli chovat jako malé děti. Ale opravdu nemůžete tušit co (a kdo) přijde.
Právě proto, že jste dospělí lidé, měli byste si o tom spolu pořádně promluvit, všechno zvážit a definitivně se rozhodnout.
Nikdo neříká, že ten druhý toho psa už nikdy neuvidí, především, když spolu stále dobře vycházíte.
Ale opravdu mu tím prospějete, když bude mít konečně své stálé doma.
Těch "co bude" je mnoho. Možná také, že se dají znovu dohromady, že psa přejede auto...
Zadavatelko : Fakt bych to tak moc neřešila, prostě bych začala dřív vstávat. Je to bezva, zvyknete si a budete mít delší den.
Zvlášť jestli to pes bez problémů snáší.
Když byl můj první příklad "kapku" mimo, jak tu někdo napsal, dám jiný :
Rozvedení manželé si střídali NO, asi 8mi letého. Jednou v domě se zahradou, pak v garsonce v paneláku. Ani ne po týdnu, ale tak, jak se to hodilo.Snášel to normálně, protstě střídal oba páníky, které měl před tím.
A ještě : Je těžké, když je na psa někdo sám. Když jeden z majitelů onemocní, pojede na služebku..., kam půjde pes? Stejně zřejmě k tomu druhému. Takhle tam aspoň bude zvyklý.
Badwolf
napsal(a):
Samozřejmě.
No, to obecně samozřejmé není, naopak...takže oba reagujete úplně stejně, když vás jde ráno ve 4 budit? Nebo při jiných příležitostech?
Oba s ním máte stejné aktivity? Oba mu dopřáváte stejného zaměstnání?
napsal(a):
No, to obecně samozřejmé není, naopak...takže oba reagujete úplně stejně, když vás jde ráno ve 4 budit? Nebo při jiných příležitostech?
Oba s ním máte stejné aktivity? Oba mu dopřáváte stejného zaměstnání?
Ale takhle to nedělají ani dva spolumajitelé, když žijí ve společné domácnosti!
Jeden s ním chodí na cvičák, druhý na procházku na vodítku. Ani doma ho oba neoslovují stejně!
Neříkejte, že ve větší rodině se o psa stará výhradně zapsaný majitel, že ho všichni v rodině oslovují stejně, že mu dávají stejné povely, že s ním nikdo jiný nejde ven.
"Jeden s ním chodí na cvičák, druhý na procházku na vodítku"
no však, na to narážím ...jeden UČÍ, druhý používá naučené (v jaké míře už závisí většinou na té cvičící babě, jak dokáže chlapovi do hlavy natlouct nějaká pravidla ).
...jde o 8mi měsíční štěně, které by teď mělo jít "do obrátek"
Tohle bych psovi nedělala, proto kdyz jsme s přítelem pořizovací štěně, tak jsem si ho platila ze svého, očipovala na sebe, hradním mu krmeni, atd. taky ze svého. A rovnou jsem příteli řekla, ze kdyby někdy něco, ze jde pes se mnou. I kdyz možná bych mu ji i nechala, ma ji rad, je tu zvykla...ale nikdy by me nenapadla střídava pece. Buď se mnou natrvalo či s přítelem natrvalo. Takhle psovi fakt děláte v hlavě akorát guláš.
napsal(a):
Já bych to neviděla tak černě. Pes si na střídavou péči zvykne, tak jako si zvykne na jiné "kotrmelce" ve svém životě. Minulá fena byla výrazně synova, od toho, když jsme ji vezli poprvé domů a jela mu na klíně. Prostě byla jeho. Když jí byly 4 roky, odešel na vysokou a fena zůstala doma ( na kolej ji vzít nemohl, studentské byty tehdy nebyly a že by nešel dál kvůli psovi...). Zvykla si, že každé 3 týdny přijíždí na víkend a čekala na něj. Ale nestrádala.
Také si pes zvykne na krátký a dlouhý týden v zaměstnání páníka, zvykne si na častější odchody "na hlídání" při dlouhodobějších služebních cestách. Za mě tedy : zvykne si i na střídavou péči - jen to možná chce čas.
Jenze fena zůstala doma, tam kde byla zvykla. To je sakra něco jineho nez kdyby se každý týden stěhovala...
Taky mam psy nechane u rodičů, nez se vše zařídí, abysme je mohli vzít s přítelem k sobě a jezdím za nimi. Zůstali doma u lidi, které znají, ve smečce, kde jsou zvykli, takže nestradaji. I kdyz je hodně prave na NO vidět, ze se mu nelibi, kdyz zas odjizdim. Vzali jsme si ho v 8 měsících, přivezla mi ho máma s bráchou a stejne jak me pes uviděl, mel vybráno. Panicka jsem ja a ostatní jen respektuje. Přítel mi minule řekl, ze snad jeste nezažil psa, který by na paníkovi tak visel pohledem... i tak je v pohodě, ze je u našich, ale sama cítím, ze to není ideál a nemůžu se dočkat příštího pátku, kdy už je sem budeme brát natrvalo. :)
Takže ne, neschvaluju ani moc střídavou péči u děti, natožpak střídat si psa...
lavacca
napsal(a):
Jenze fena zůstala doma, tam kde byla zvykla. To je sakra něco jineho nez kdyby se každý týden stěhovala...
Taky mam psy nechane u rodičů, nez se vše zařídí, abysme je mohli vzít s přítelem k sobě a jezdím za nimi. Zůstali doma u lidi, které znají, ve smečce, kde jsou zvykli, takže nestradaji. I kdyz je hodně prave na NO vidět, ze se mu nelibi, kdyz zas odjizdim. Vzali jsme si ho v 8 měsících, přivezla mi ho máma s bráchou a stejne jak me pes uviděl, mel vybráno. Panicka jsem ja a ostatní jen respektuje. Přítel mi minule řekl, ze snad jeste nezažil psa, který by na paníkovi tak visel pohledem... i tak je v pohodě, ze je u našich, ale sama cítím, ze to není ideál a nemůžu se dočkat příštího pátku, kdy už je sem budeme brát natrvalo. :)
Takže ne, neschvaluju ani moc střídavou péči u děti, natožpak střídat si psa...
"Takže ne, neschvaluju ani moc střídavou péči u děti" - takže byste svým dětem raději sebrala otce, než si život zařídila podle toho? To už je trochu drsné. Já musela vyrůstat jen s matkou, protože mě tátovi nechtěla dávat a dodnes to na mě má vliv...
Badwolf
napsal(a):
"Takže ne, neschvaluju ani moc střídavou péči u děti" - takže byste svým dětem raději sebrala otce, než si život zařídila podle toho? To už je trochu drsné. Já musela vyrůstat jen s matkou, protože mě tátovi nechtěla dávat a dodnes to na mě má vliv...
Vždyť nikdo netvrdí, že má mít jeden z rodičů zákaz děti vidět.
Ale bydlet týden tam a týden jinde je na zbláznění. Chudáci děti. Sama byste tohle určitě nechtěla. Moct jet k tátovi, kdy se vám zachce je možná fajn. Ale mít nalinkováno, u koho ten který týden musí dítě být? Jo, to je hrozně hezká věc.
Navíc těm dětem to jde ještě nějak vysvětlit, byť jsou pak, chudinky děti, stejně celkem nešťastné. Psovi nemáte šanci vysvětlit, co to právě provádíte za blbosti.
Badwolf
napsal(a):
Proc sebrala? Snad jsou víkendy, apod. ne? Ale aby bydleli týden s mámou a týden s tátou je šílený. Znám to z okoli, nešťastní ulítani rodiče z tech převozu, děti nešťastné, jak pořad pendluji... ne, dekuju.
lavacca
napsal(a):
Proc sebrala? Snad jsou víkendy, apod. ne? Ale aby bydleli týden s mámou a týden s tátou je šílený. Znám to z okoli, nešťastní ulítani rodiče z tech převozu, děti nešťastné, jak pořad pendluji... ne, dekuju.
Badwolf
napsal(a):
Ja to mela podobne jako vy, a presto jsem naprosto proti stridave peci. Verte tomu, ze pokud byste zažila ji, mela by na vas taky vliv. To je totiz koledovani si o "schízu". Žádný model kromě uplne rodiny už není pro dítě dobry, ale střídání, to je fakt mazec, to musel vymyslet někdo, kdo o dětské dusi nic nevi.
Badwolf
napsal(a):
Moje fenka rok a čtvrt sice nemá střídavku, ale taky nemá extra pravidelný režim- dělám na směny - mívám denní od šesti, denní od osmi, noční, volno...někdy venčí dcera. Takže ranní venčení se odehrává kdykoliv mezi 4.45 - 8 hodinou.
A už od malinka se u ní střídají období, kdy vstává dřív a kdy vydrží chrnět klidně i do osmi-teď mluvím o dnech, kdy nemám denní. Momentálně má zrovna období, kdy je ranní ptáče- přičítáme to tomu, že se prodlužujou dny, ráno je dřív světlo. Já mám taky tendenci vstávat dřív ![]()
Každopádně- o víkendu se mění čas, tím se to pro vás trocuh vylepší, bude to o hodinu snesitelnější.
A stejně jako orionka si myslím, že střídavá péče u psa nemusí být průšvih. Záleží asi na konkrétním jedinci, co v životě zažil. Mladý pes, který nemá nic špatného za sebou, bude doma všude, kde bude hodně zábavy, milující páníček, žrádlo, pelech...
Když si představím naši juniorku, jsem přesvědčená, že by při takovém způsobu života netrpěla. Samozřejmě za předpokladu, že by se u obou páníků měla stejně dobře - pokud by třeba v jedné domácnosti bylo víc lidí a víc zábavy a ve druhé jenom páník, který by ji navrch nechával často samotnou, to už by byla jiná.
Ale vidím v okolí, že psi dobře snášejí různé přesuny v rámci rodiny - chvíli je pes u mladých, chvíli u starých, chvíli ho má děda na chatě, chvíli vnučka. Myslím, že podstatnější než byty a domy jsou osobosti fungujících páníčků - zda opravdu všichni psa milují a chtějí pro něj to nej.
Jak se tady stále dokola opakuje, pes je na dlouho, nikdo nemůže předem zaručit, že bude mít patnáct let stále stejné podmínky. Pokud se jednou moje dcera odstěhuje, budeme muset zřejmě taky cosi takového zavést, dělám dvanáctky.
A myslím, že časné ranní vstávání je nepříjemné pro majitele, ale nemusí to být známka citové deprivace
Neregistrovaný uživatel
Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!