Fenky-rusivy element c.1!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2017 13:57
Radvajs

XXX.XXX.44.167

Zdravim vsechny... Nemate nejaky tip, jak navyknout 10 mesicniho psa na pritomnost fen? Nas pubertak, jinak povahove zlaty, kdekoliv kde jsou fenky ruzneho veku ohluchne a neustale na ne dorazi a snazi je ocichavat a obskakovat. Doma je ve smecce jeste s 5 mesicnim psem, s tim si jen hraji. Ale ty fenky, hruza! smajlík. Vim, ze nekdo prohlasi je to pubertak, priroda vola, ale na spolecnych prochazkach treba s psi skolkou to neni zrovna prijemne a pokud ho pripnu na voditko, desne tahne i na vystavach, kdyz citi v blizkosti feny, tak janci... Ucime se, aby netahl, chodime schvalne tam, kde jsou i fenky, ale zatim uspech neni v dohlednu smajlík.

25.3.2017 14:56
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Radvajs napsal(a):
Zdravim vsechny... Nemate nejaky tip, jak navyknout 10 mesicniho psa na pritomnost fen? Nas pubertak, jinak povahove zlaty, kdekoliv kde jsou fenky ruzneho veku ohluchne a neustale na ne dorazi a snazi je ocichavat a obskakovat. Doma je ve smecce jeste s 5 mesicnim psem, s tim si jen hraji. Ale ty fenky, hruza! smajlík. Vim, ze nekdo prohlasi je to pubertak, priroda vola, ale na spolecnych prochazkach treba s psi skolkou to neni zrovna prijemne a pokud ho pripnu na voditko, desne tahne i na vystavach, kdyz citi v blizkosti feny, tak janci... Ucime se, aby netahl, chodime schvalne tam, kde jsou i fenky, ale zatim uspech neni v dohlednu smajlík.

Jen jsem nepochopila. Chodíte za fenkama od mala a začal to dělat až teď v pubertě, nebo to dělá od mala a nebo mezi fenky přišel až teď? Mě na toho našeho hormona pomáhá, když ho fena pořádně, srovná do latě", aby pochopil, že na to není zvědavá.

25.3.2017 16:24
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Taky pomáhá když si ho srovná fena, ale náš očichává uši a ježí se a pak u toho začne kňučet, ale nenaskakuje, nebo ne hned, většinou už u toho "erotického" očichávání fena zakročí. Ale vlákno budu sledovat, u nás se zase hára o sto šest a pes má vygumováno.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.3.2017 17:43

Můj hormon je teď hluchý, slepý, čenich nezvedne, ráno místo v 11 vstává i v 7, byl by venku nonstop a domů ho tahám jako kachnu. Nedá si ani odpoledního šlofíka. V součtu venčím 6 h denně, už ho mám plný zuby.

Sem s nějakou radou, Suprelorin vedu v patrnosti.

25.3.2017 18:01
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Můj hormon je teď hluchý, slepý, čenich nezvedne, ráno místo v 11 vstává i v 7, byl by venku nonstop a domů ho tahám jako kachnu. Nedá si ani odpoledního šlofíka. V součtu venčím 6 h denně, už ho mám plný zuby.

Sem s nějakou radou, Suprelorin vedu v patrnosti.

Muj desetilety jinoch , jde celou vychazku s cumakem v zemi s obcasnymi lizacimi zaseky, rikam mu vysavac. . Nastesti doma je v klidu, pokud nehara nejaka favoritka- to nezral i tri dny . Vse je marny, marny, marny.

25.3.2017 18:05

Lexaurin napsal(a):
Muj desetilety jinoch , jde celou vychazku s cumakem v zemi s obcasnymi lizacimi zaseky, rikam mu vysavac. . Nastesti doma je v klidu, pokud nehara nejaka favoritka- to nezral i tri dny . Vse je marny, marny, marny.

Jo tak ten můj by žral pořád, v tom mu nezabrání ani milion háravek.

Aspoň z těch degustací neblinká, jak si stěžuje spousta pejskařů kolem. Ale zas na procházce ze sebe zadem dostane postupně všechno do poslední kapky.

25.3.2017 19:25
Radvajs

XXX.XXX.98.185

lesnížínka napsal(a):
Jen jsem nepochopila. Chodíte za fenkama od mala a začal to dělat až teď v pubertě, nebo to dělá od mala a nebo mezi fenky přišel až teď? Mě na toho našeho hormona pomáhá, když ho fena pořádně, srovná do latě", aby pochopil, že na to není zvědavá.

S fenama je v kontaktu od mala... Asi od 2,5 mesicu jsme byli v ramci socializace na vodnich zachranarskych akcich, kde byly stenata vzdy na volno a do styku s fenama prisel smajlík. Kdyz se tak zamyslim, tak to zacalo cca v 6-7 mesicich. To by asi tak bylo s prichodem puberty. A nereaguje jen na haravky, ale na feny vubec jako takove... Nevadilo by mi cmuchani okoli, ale to tahani a ta nabuzenost. Ono vypada preci jen jinak, kdyz tahne pudl nebo 60 kilove sice stene, ale proste obr. Upoutani pozornosti vubec neprichazi v uvahu... Asi budeme muset vytrvat s vydrzet smajlík

25.3.2017 19:42

Radvajs napsal(a):
S fenama je v kontaktu od mala... Asi od 2,5 mesicu jsme byli v ramci socializace na vodnich zachranarskych akcich, kde byly stenata vzdy na volno a do styku s fenama prisel smajlík. Kdyz se tak zamyslim, tak to zacalo cca v 6-7 mesicich. To by asi tak bylo s prichodem puberty. A nereaguje jen na haravky, ale na feny vubec jako takove... Nevadilo by mi cmuchani okoli, ale to tahani a ta nabuzenost. Ono vypada preci jen jinak, kdyz tahne pudl nebo 60 kilove sice stene, ale proste obr. Upoutani pozornosti vubec neprichazi v uvahu... Asi budeme muset vytrvat s vydrzet smajlík

Abyste nedopadli jako my, podle všeho budu muset vytrvat a vydržet asi do konce života.

Neregistrovaný uživatel

26.3.2017 09:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Já jsem tak ráda že mám feny jednou jedinkrát jsme měli v rodině psa a fakt už od té doby máme jen feny, chápu že psi jsou potřeba ale díky bohu za to že tyto věci vůbec nemusíme řešit přeji vám hodně pevných nervů, hárání je jak epidemie, skončí jedna, začne druhá...

26.3.2017 10:23
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

S tou epidemií u nás byl léta klid, lidi si fenky nepořizovali, protože se hned sešikovala partička třeba 8 vobšourníků a okupovali barák, kde byla háravka. Jenže teď si mladí už začali pořizovat pidi plemena do baráků(ne na zahrady) a pak stačí s ní odpoledne vyjít a všichni kluci luxujou...což je sice normální, jen to tu léta nebylo. Když jsme měli u rodičů pejsu, poprvé se setkal s háravkou v 10letech a od té doby kalamita, museli jsme nadstavit plot, zabarikádovat jakoukoliv škvíru. Mí psi už přišli do boomu fenek, takže v tom jedem od jejich cca tří let, kdy se objevily fenky i v naší ulici a začala k nám zdraht háravka ze sousedství, kterou také nebyli schopní udržet doma. Psi seděli před garáží a nežrali pořádně 14dní. Mávalo to s nima teda fest.
Radvajs - nezávidím, no budete to muset zvládnout přes poslušnost, tedy zvládnout, aby jste ho udržela. Nevím, ale takové to: když řeknu, tak si pes háravek všímat nebude a hotovo...možná služební plemeno, které jede jen na povely. Já mohla říkat, řvát a nevím co ještě a pes se tvářil stejně jak...nevím k čemu to přirovnat...jak zhulenec. Vypadal, že vůbec nevnímá, co mu říkám. Pak byla světlá chvilka, jako by mu zaplo, tak se mi třeba povedlo ho odpovelovat, aby nešel za stopou háravky dál, ale třeba po padesáti metrech si to najednou rozmyslel, otočil se a valil. A já s řevem letěla za ním.

26.3.2017 10:51

To lesnížínka

A teď si vemte, že žijete ve městě, kde jsou v bezprostředním okolí háravých fenek desítky. To ten čenich v lepším případě nezvedne, horší je, když fenu potká, což jde v nejhorších obdobích do desítek. Bohužel to je zrovna teď. Včera jsem na něj dupla asi desetkrát, když šel po stopě a najednou nečekaná změna směru, protože mu došlo, že něco důležitého minul. A bourá mi do lidí, do sloupů... Buch, ani nezvedne čumák a jde dál. Je jako tank.

26.3.2017 11:41
Andrýsek3

XXX.XXX.212.44

To lesnížínka

A teď si vemte, že žijete ve městě, kde jsou v bezprostředním okolí háravých fenek desítky. To ten čenich v lepším případě nezvedne, horší je, když fenu potká, což jde v nejhorších obdobích do desítek. Bohužel to je zrovna teď. Včera jsem na něj dupla asi desetkrát, když šel po stopě a najednou nečekaná změna směru, protože mu došlo, že něco důležitého minul. A bourá mi do lidí, do sloupů... Buch, ani nezvedne čumák a jde dál. Je jako tank.

Já jsem nad tím přemýšlela, a říkala jsem si co je horší, pes který je ve městě a má kolem sebe několik desítek haravek vlastně pořád, nebo nárazově pár haravek zasebou na vesnici, kdy je ten pes v klidu a pak to má v plné parádě pod čumákem..
Já bych asi řekla, že to je horší pro toho psa z vesnice. Taky jsme z města, ale pes vlastně nevyvádí, taky luxuje, ale je to vlastně ve městě pořád, tak to není v takové míře dle mě. Pes žere, nezvrací, spí atd.. ale asi záleží hlavně na psovi.

26.3.2017 13:24
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak já bych ve městě žít nechtěla všeobecně ať už se psem, nebo bez něj. Repective, ve městě jsem žila, psa bych si tam nepořídila. A ano, nebavilo by mne v jednom kuse řešit kolize s háravkama, s protivnýma pejsama atd. Tady se stane, ale je to jednou za čas a to se dá

26.3.2017 14:11
koňadra

XXX.XXX.128.31

lesnížínka napsal(a):
Tak já bych ve městě žít nechtěla všeobecně ať už se psem, nebo bez něj. Repective, ve městě jsem žila, psa bych si tam nepořídila. A ano, nebavilo by mne v jednom kuse řešit kolize s háravkama, s protivnýma pejsama atd. Tady se stane, ale je to jednou za čas a to se dá

Tak já jsem se psy začínala ve městě v paneláku, ale to bylo v době, kdy psů bylo na sídlišti jen pár. Dnes bych psa ve městě neměla, přesně z těch důvodů jak píšete. A taky proto, že kdekoliv je ve městě trocha zeleně, všechno je podělané od psů - a tam bych měla chodit se svým psem? Fakt by mě nebavilo pořád dávat pozor, abych do něčeho nešlápla. Lidi jsou prasata a po svém psovi (někteří) uklidí jen na chodníku. Jsem ráda, že bydlím na vsi, psi můžou chodit na volno, protože v 90 % nikoho nepotkáme. A tím pádem nejsou všude ani psí výkaly.
Asi 2x v životě jsem měla psa, ale už bych ho nechtěla (mám feny). Právě proto, že je to vypatlaný mozek jen ucítí háravou fenu, a také proto, že všechno kolem baráku označkuje.

Neregistrovaný uživatel

26.3.2017 14:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

koňadra napsal(a):
Tak já jsem se psy začínala ve městě v paneláku, ale to bylo v době, kdy psů bylo na sídlišti jen pár. Dnes bych psa ve městě neměla, přesně z těch důvodů jak píšete. A taky proto, že kdekoliv je ve městě trocha zeleně, všechno je podělané od psů - a tam bych měla chodit se svým psem? Fakt by mě nebavilo pořád dávat pozor, abych do něčeho nešlápla. Lidi jsou prasata a po svém psovi (někteří) uklidí jen na chodníku. Jsem ráda, že bydlím na vsi, psi můžou chodit na volno, protože v 90 % nikoho nepotkáme. A tím pádem nejsou všude ani psí výkaly.
Asi 2x v životě jsem měla psa, ale už bych ho nechtěla (mám feny). Právě proto, že je to vypatlaný mozek jen ucítí háravou fenu, a také proto, že všechno kolem baráku označkuje.

Vehnala jste mi do hlavy krásnou vzpomínku, kdy byly cyklostezky ještě neobjeveny, to byla pohoda, volnost! Naše vesnice je dost navštěvovaná kvůli hradu a před asi 3 až 4 lety zde udělali cyklostezky které vedou kolem řeky a hrůza, od jara do podzimu se se psy téměř nedá vyjít na koupání k řece, všude mraky protivných kolařů a bruslařů co na nás křičí když se jdou naši psi okoupat, ať se ani neopovažujeme ty bestie pustit z vodítka tak utíkáme do lesa, ale moc si nepomáháme...

26.3.2017 15:52
koňadra

XXX.XXX.128.31

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vehnala jste mi do hlavy krásnou vzpomínku, kdy byly cyklostezky ještě neobjeveny, to byla pohoda, volnost! Naše vesnice je dost navštěvovaná kvůli hradu a před asi 3 až 4 lety zde udělali cyklostezky které vedou kolem řeky a hrůza, od jara do podzimu se se psy téměř nedá vyjít na koupání k řece, všude mraky protivných kolařů a bruslařů co na nás křičí když se jdou naši psi okoupat, ať se ani neopovažujeme ty bestie pustit z vodítka tak utíkáme do lesa, ale moc si nepomáháme...

Cykloztezky jsou většinou jedno velké zlo. V jedné vesnici ji vybudovali v místech, kam normálně téměř nikdo nechodil, byl tam klid a zvěř. Bylo tam původně jen křoví a pole. Křoví vykáceli, vyasfaltovali stezku. Dnes je tam bor-del (odpadky), cyklostezka je neustále plná kolařů a bruslařů, kteří jen řvou, prostě oáza klidu je pryč. A že se i zvěř odstěhovala, to to asi jasné.
Bohužel příroda se dnes musí vypořádávat s více problémy. Nejen kolaři, ale také koňáci a čtyřkolkáři se stále chovají jako by vše bylo všech, jezdí si, kde chtějí a chovají se, jakoby to bylo jejich. Kdy už konečně v tomto někdo udělá pořádek?

26.3.2017 16:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

koňadra napsal(a):
Cykloztezky jsou většinou jedno velké zlo. V jedné vesnici ji vybudovali v místech, kam normálně téměř nikdo nechodil, byl tam klid a zvěř. Bylo tam původně jen křoví a pole. Křoví vykáceli, vyasfaltovali stezku. Dnes je tam bor-del (odpadky), cyklostezka je neustále plná kolařů a bruslařů, kteří jen řvou, prostě oáza klidu je pryč. A že se i zvěř odstěhovala, to to asi jasné.
Bohužel příroda se dnes musí vypořádávat s více problémy. Nejen kolaři, ale také koňáci a čtyřkolkáři se stále chovají jako by vše bylo všech, jezdí si, kde chtějí a chovají se, jakoby to bylo jejich. Kdy už konečně v tomto někdo udělá pořádek?

Mě teda vadí jen moto bordeláři a hlavně v lese, ale tady na té naší silničce, bych se bez nich také obešla. Je to cesta zadem vesnice k vedlejší, využívají jen místní a málo. Není to cyklostezka, jen cyklotrasa, takže když je hezky, je tu kolařů hodně, ano, i bruslařů, venčičů, mámy s kočárkama, děcka na kolobkách...Mě tohle neva, kdyby se mezitím neprohnalo sem tam auto, motorka, čtyřkolka...Je to super, můj pes to dává, i když musím dávat taky pozor, aby se někomu nepřimotal pod kola, páč on nehledí a jde si. Tuto cestu chodí na volno, takže jsem v klidu, pokud je 50m od cesty na louce a běhá si tam.

26.3.2017 16:09

koňadra napsal(a):

S těmi výkaly už se to dost zlepšilo, v parcích je bobků snad méně než na chodníku.

Já mám měšťáka. Pokud vyrazíme do klidné přírody sami dva, tak do pár minut začne řvát, že tam nejsou lidi, nikde žádný pes a že ho to tam nebaví.

26.3.2017 16:38
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Bydlet ve městě, ale neznamená, že chodíte jen po travnatých pláccích vedle baráků nebo v parčících..

26.3.2017 18:50

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

S těma cyklostezkama jsme na tom podobně...všechny "trasy", které se dřív daly využít k prima procházkám jsou přeměněné na cyklostezky...já mám kousek pod barákem takový supr údolí, když tam ještě nebyla cykloztezka, tak klidné příjemné místo, kde se psy mohli dosyta vyběhat, vyčvachtat se v potoku...dnes, je tam cyklostezka, která za příjemného počasí připomíná václavák...tak tam chodíme hodně brzo ráno, to tam ještě nikdo není...ale už po šesté hodině, kdy otáčíme zpátky k domovu potkáme pár cyklistů, běžců a pod...nic proti cyklistům a bruslařům, ale nějak ubývá míst, kde si já pejskař taky užiju...když chci jít odpolko, tak je nejlepší naložit pesany do auta a popojet pár kiláků do přírody (a to mám defakto přírodu za barákem).

26.3.2017 19:42
koňadra

XXX.XXX.128.31

Andrýsek3 napsal(a):
Bydlet ve městě, ale neznamená, že chodíte jen po travnatých pláccích vedle baráků nebo v parčících..

A co tím chcete říct?
Musím říct, že takové ty kousíčky zeleně hned u baráků jsou ještě jakž takž čisté, přece jen na "nesběrače" je ještě vidět. Moje matka bydlí na konci města, za barákem má takový kopec s roklí a hned za tím pole. Byla jsem jednou u ní se psem, šla jsem s ním do té rokle a byla to hrůza. Vyšlapané cestičky a všude jen hov-na. Nevěděla jsem, jestli se mám dřív dívat kam šlapu, nebo v čem se můj pes vyválí, co sežere... raději jsem ho ani nepustila z vodítka. Po tomto zážitku vím, že už bych si psa do města nepořídila. Podobná situace je snad u každého města. Poslední panelák a pole. To pole je plné výkalů, protože to už přece není město, tak to nikdo neuklízí. Navíc celé pole je "uplouhané" od pejskařů, takže tam zemědělec ani nemůže čekat žádnou úrodu.

26.3.2017 19:52

koňadra napsal(a):
A co tím chcete říct?
Musím říct, že takové ty kousíčky zeleně hned u baráků jsou ještě jakž takž čisté, přece jen na "nesběrače" je ještě vidět. Moje matka bydlí na konci města, za barákem má takový kopec s roklí a hned za tím pole. Byla jsem jednou u ní se psem, šla jsem s ním do té rokle a byla to hrůza. Vyšlapané cestičky a všude jen hov-na. Nevěděla jsem, jestli se mám dřív dívat kam šlapu, nebo v čem se můj pes vyválí, co sežere... raději jsem ho ani nepustila z vodítka. Po tomto zážitku vím, že už bych si psa do města nepořídila. Podobná situace je snad u každého města. Poslední panelák a pole. To pole je plné výkalů, protože to už přece není město, tak to nikdo neuklízí. Navíc celé pole je "uplouhané" od pejskařů, takže tam zemědělec ani nemůže čekat žádnou úrodu.

No dobře, ale co byste čekala? Že pejskaři budou sbírat po psech i na polích? Nebo nějak nechápu kam tím směřujete...

Já teda po svém psovi sbírám poctivě, ale pole, louky a lesy jsou místa kde nesbírám. Jinak ve vesnici všude, pokud nemusím jít km ke koši. A přesto že bydlíme na vesnici tak když jdeme po trávě, malém parku apod tak pořád jen hledím abych nešlápla do bobku. A a hlavně pes, protože to umývání tlapek a z meziprstí je šílené.

26.3.2017 21:02
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

No dobře, ale co byste čekala? Že pejskaři budou sbírat po psech i na polích? Nebo nějak nechápu kam tím směřujete...

Já teda po svém psovi sbírám poctivě, ale pole, louky a lesy jsou místa kde nesbírám. Jinak ve vesnici všude, pokud nemusím jít km ke koši. A přesto že bydlíme na vesnici tak když jdeme po trávě, malém parku apod tak pořád jen hledím abych nešlápla do bobku. A a hlavně pes, protože to umývání tlapek a z meziprstí je šílené.

Pes mi sice na 99% hodí bobek někde mimo vesnici a do křoví, takže to nesbírám, jinak kdyby to bylo ve vsi tak ano. Tady na naší venčící trase kolem potoka, se s počtem psů také zvyšuje počet bobků kolem. Některé majitele fakt nepochopím. Když se mému psu povede to vykadit tak, že je to z cesty vidět, tak na to kopnu alespoň listí s hlínou, abych to přikryla a nebo to skopnu ze svahu k potoku, kde do toho také nikdo nevleze. Ale stává se celkem pravidelně(a myslím, že vím, kdo to má na svědomí) že je bobek uprostřed cestičky. Tak to mne fakt celkem dovede nakrknout. Nechci po nikom, aby to tu sbíral, ale tak vemu nějakou větev, kterých jsou kolem mraky a frnknu to do křoví. Nedávno jsem šla za vedlejší vsí(za humny) takže kdo jde s pejsou z těch domů ven, jde tam. Normálně tam asi lidi nemají moc co chodit, jen my venčiči. A po zimě byla na kopečku kolem kraje cesty, doslova bobková kalamita Musela jsem tudy jít, protože tál sníh a po cestě valila voda a bylo to mezi bobkama jak skákání panáka. Bylo mi to tehdy k smíchu než, že bych se nervila, protože vím, že můj pes také rád kadí na kopeček(zadkem do kopce) Venku na lukách a polích, je mi to totálně jedno, navíc je to dobré hnojivo

26.3.2017 21:04
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Chci tím říct, že když člověk bydlí ve městě nevenčí na zahovněném trávníku za barákem. Jsem.z města a jsme denně v lese, na louce (normální louce).. jen nebýt líný a dojít si tam, u nás, těch 10 minut.

26.3.2017 21:13
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Andrýsek3 napsal(a):
Chci tím říct, že když člověk bydlí ve městě nevenčí na zahovněném trávníku za barákem. Jsem.z města a jsme denně v lese, na louce (normální louce).. jen nebýt líný a dojít si tam, u nás, těch 10 minut.

No jo, ale vy máte za a) hezké okolí a za b) ne z každého města se lehce dostane někam mimo, pokud bydlíte někde uprostřed. Pokud tedy nemáte chuť a možnost psa naložit do auta a mimo si odjet.

26.3.2017 21:23
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

lesnížínka napsal(a):
No jo, ale vy máte za a) hezké okolí a za b) ne z každého města se lehce dostane někam mimo, pokud bydlíte někde uprostřed. Pokud tedy nemáte chuť a možnost psa naložit do auta a mimo si odjet.

Pravda, není město jako město.. bydlet v centru třeba Hradce Králové, tak zešedivím.

26.3.2017 21:34

Andrýsek3 napsal(a):
Pravda, není město jako město.. bydlet v centru třeba Hradce Králové, tak zešedivím.

A není centrum jako centrum. Jsme v Praze v centru nejcentrovatějším nejhistoričtějším, a když prorazím davy turistů, tak jsem po 500 m na Letné. Přeskáču hlavní a jsem ve Stromovce, Císařák, Drahanská rokle... Nebo se přesunu doleva a jsem na Petříně, potažmo v zahradě Kinských, nahoru Ladronka. A takhle se můžeme v podstatě okolo bydliště poflakovat klidně 10 h. Tedy rekord máme 6.

26.3.2017 21:35

Vlastně hned za Ladronkou je ještě Hvězda.

26.3.2017 21:41
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

A není centrum jako centrum. Jsme v Praze v centru nejcentrovatějším nejhistoričtějším, a když prorazím davy turistů, tak jsem po 500 m na Letné. Přeskáču hlavní a jsem ve Stromovce, Císařák, Drahanská rokle... Nebo se přesunu doleva a jsem na Petříně, potažmo v zahradě Kinských, nahoru Ladronka. A takhle se můžeme v podstatě okolo bydliště poflakovat klidně 10 h. Tedy rekord máme 6.

Proto jsem nepsala Prahu ani Brno, to už jsem totiž dostala vynadáno, že jsem tam.nikdy nebyla, protože je všude zeleně až až... Něco mi Stromovka říká (asi hodně stromů? ) ale v Praze jsem byla max na té hlavní historické trase. Takže ostuda. Musíme tam někdy zavítat i s pejsem, ať taky nezná jen ty naše buranský psy.

26.3.2017 21:44

Andrýsek3 napsal(a):
Proto jsem nepsala Prahu ani Brno, to už jsem totiž dostala vynadáno, že jsem tam.nikdy nebyla, protože je všude zeleně až až... Něco mi Stromovka říká (asi hodně stromů? ) ale v Praze jsem byla max na té hlavní historické trase. Takže ostuda. Musíme tam někdy zavítat i s pejsem, ať taky nezná jen ty naše buranský psy.

S pesanem do ZOO, na Císařáku omrknout koně a hurá do Stromovky!

26.3.2017 21:47
tapina

XXX.XXX.211.251

Andrýsek3 napsal(a):

Myslíte, že se mu nebudou smát? Nemá třeba moravský přízvuk? smajlík

26.3.2017 21:55

lesnížínka napsal(a):
Pes mi sice na 99% hodí bobek někde mimo vesnici a do křoví, takže to nesbírám, jinak kdyby to bylo ve vsi tak ano. Tady na naší venčící trase kolem potoka, se s počtem psů také zvyšuje počet bobků kolem. Některé majitele fakt nepochopím. Když se mému psu povede to vykadit tak, že je to z cesty vidět, tak na to kopnu alespoň listí s hlínou, abych to přikryla a nebo to skopnu ze svahu k potoku, kde do toho také nikdo nevleze. Ale stává se celkem pravidelně(a myslím, že vím, kdo to má na svědomí) že je bobek uprostřed cestičky. Tak to mne fakt celkem dovede nakrknout. Nechci po nikom, aby to tu sbíral, ale tak vemu nějakou větev, kterých jsou kolem mraky a frnknu to do křoví. Nedávno jsem šla za vedlejší vsí(za humny) takže kdo jde s pejsou z těch domů ven, jde tam. Normálně tam asi lidi nemají moc co chodit, jen my venčiči. A po zimě byla na kopečku kolem kraje cesty, doslova bobková kalamita Musela jsem tudy jít, protože tál sníh a po cestě valila voda a bylo to mezi bobkama jak skákání panáka. Bylo mi to tehdy k smíchu než, že bych se nervila, protože vím, že můj pes také rád kadí na kopeček(zadkem do kopce) Venku na lukách a polích, je mi to totálně jedno, navíc je to dobré hnojivo

To jo, to mě taky štve ty bobky uprostřed cesty. Ale ty u nás moc nejsou. Myslím polňačky apod. Za to na travnatých plochách ve vesnici se to jen hemží. Mně pes chodí bobkovat vždycky na pole, normálně si sám sejde z cestičky a jde se vykakat bokem Vždycky mu říkám jak je slušný.

26.3.2017 22:00
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

tapina napsal(a):

Nene, to mám já, těžký moravskoslovenský Andrýsek je někde od Trutnova?!?

Andreaa

27.3.2017 11:16
Andreaa

XXX.XXX.241.70

Radvajs napsal(a):

Ahoj,

chce to vydržet, vydržet, vydržet :D mám smečku dvou fen a jednoho psa, ale pes ví, že si domácích holek nesmí pomalu ani čuchnout a venku olizování taky dost koriguju. Cizí holčičky jsou něco jiného, ale trénink z domu se hodí :) a moje holky jsou celkem poslušný i jako háravky, takže často fungujeme jako návnada :D a učí se na nás i ostatní puberťáci. Takže ideálně najít poslušnou háravku, ochotného páníčka a zatnout zuby a bojovat. Dá se to

27.3.2017 11:25
Andrýsek3

XXX.XXX.0.68

tapina napsal(a):

Moravský, no nevim byla jsem asi jednou v Brně, jinak Moravu vůbec neznám
On má Podkrkonošský přízvuk a slámu na tlapkách.

27.3.2017 11:25
Andrýsek3

XXX.XXX.0.68

lesnížínka napsal(a):
Nene, to mám já, těžký moravskoslovenský Andrýsek je někde od Trutnova?!?

Správně.

27.3.2017 11:31
Andrýsek3

XXX.XXX.0.68

S pesanem do ZOO, na Císařáku omrknout koně a hurá do Stromovky!

Do zoo ho chci vzít tady u nás, máme krásnou zoo. Když to tak píšete, já bych se ztratila

27.3.2017 12:20
tapina

XXX.XXX.129.115

Andrýsek3 napsal(a):
Moravský, no nevim byla jsem asi jednou v Brně, jinak Moravu vůbec neznám
On má Podkrkonošský přízvuk a slámu na tlapkách.

No hlavně jestli panička neříká "psoj". Protože to je úplně nejvíc nejhroznější smajlík

Včera na cvičáku jsme dostali spucunk, jak to pes štěká, že by mohl mňoukat. Tak jim tam zamňoukal. Prej teda ať štěká jako kapr. Asi byli z jižních Čech smajlík On je to Moravák, Hanák, polyglot a nedoceněný multiinstrumentalista smajlík

No jo na, asi s ním taky pomalu budu muset vyrazit do světa, protože jestli mu to pak taky takhle bude tlačit na mozek, to už se pak nikam nepodíváme tajně doufám, že oněmí úžasem.

27.3.2017 12:32
Andrýsek3

XXX.XXX.0.68

tapina napsal(a):
No hlavně jestli panička neříká "psoj". Protože to je úplně nejvíc nejhroznější smajlík

Včera na cvičáku jsme dostali spucunk, jak to pes štěká, že by mohl mňoukat. Tak jim tam zamňoukal. Prej teda ať štěká jako kapr. Asi byli z jižních Čech smajlík On je to Moravák, Hanák, polyglot a nedoceněný multiinstrumentalista smajlík

No jo na, asi s ním taky pomalu budu muset vyrazit do světa, protože jestli mu to pak taky takhle bude tlačit na mozek, to už se pak nikam nepodíváme tajně doufám, že oněmí úžasem.

Psoj? Úplně běžně, vůbec na tom nic zvláštního není, nebo třeba Vokno a tak.
Ale pes štěká normálně, česky..
Tak zítra jedeme na výlet, ale pořád k nám, přítel ani pes nebyli ještě na Sněžce Tak si dáme výšlap.

27.3.2017 12:41
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Momentálně mám háravou fenku, poprvé a nevím co je horší, jestli pes a nebo fena, je mi líto psů co potkáme , ale na druhou stranu je mi líto i jí, když vidí ve výběhu psy jak si hrají, tak ten její výraz, půjdeme, prosím" :-D a to nemluvím o tom, že se chová jak pinda..

27.3.2017 15:24
Atheira

XXX.XXX.240.44

Lorie161 napsal(a):
Momentálně mám háravou fenku, poprvé a nevím co je horší, jestli pes a nebo fena, je mi líto psů co potkáme , ale na druhou stranu je mi líto i jí, když vidí ve výběhu psy jak si hrají, tak ten její výraz, půjdeme, prosím" :-D a to nemluvím o tom, že se chová jak pinda..

Definujte: chovat se jak pinda.
Třeba moji fenu nijak zvlášť nikdo nezajímal. Chovala se vcelku normálně. Až teda na jednu výjimku.
Měla vyhlídnutýho labrouše za plotem od naproti. Každé ráno při venčení za ním přiběhla k plotu, vyštěkla si ho, ať vyleze z boudy. On vylezl, začal strašně vyvádět, kňučet. Když zjistil, že přes plot se nedostane fyzicky, nejspíš se ho začal pokoušet odčarovat, protože prostrčil čumák škvírou a s přivřenýma očima tam takhle notnou chvíli mručel.
Fena se párkrát zatočila u plotu a pak si odkráčela a dělala, že tam ta kňučící hromádka neštěstí není.

27.3.2017 15:58
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Atheira napsal(a):
Definujte: chovat se jak pinda.
Třeba moji fenu nijak zvlášť nikdo nezajímal. Chovala se vcelku normálně. Až teda na jednu výjimku.
Měla vyhlídnutýho labrouše za plotem od naproti. Každé ráno při venčení za ním přiběhla k plotu, vyštěkla si ho, ať vyleze z boudy. On vylezl, začal strašně vyvádět, kňučet. Když zjistil, že přes plot se nedostane fyzicky, nejspíš se ho začal pokoušet odčarovat, protože prostrčil čumák škvírou a s přivřenýma očima tam takhle notnou chvíli mručel.
Fena se párkrát zatočila u plotu a pak si odkráčela a dělala, že tam ta kňučící hromádka neštěstí není.

Venku tahá, čumák má zaraženej v zemi, jakmile vidí psa, tak se nutně potřebuje dostat k němu, vedle baráku máme výběh, za normálních okolností bez problému projdeme okolo něj, ale teď okamžitě vystřelí směrem k němu a i když je celkem malá, tak mám co dělat, abych ji od tama odtáhla. Prostě fena :-D.

27.3.2017 20:50

Myslím, že i sexuální pud lze zvládnout, tak, jako tady každý zvládá lovecký pud

28.3.2017 10:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Myslím, že i sexuální pud lze zvládnout, tak, jako tady každý zvládá lovecký pud

No nevím My sice nezvládnuli ani ten lovecký, ale vzhledem k tomu, že sexuální řídí také množství hormonů, je to dost nevyzpytatelné. Na lovení je naprogramovaný mozek, možná se to dá nějak přeprogramovat ale tam, kde do vás pořád valí hormony: musíš se množit, musíš, musíš..

28.3.2017 18:22

lesnížínka napsal(a):
No nevím My sice nezvládnuli ani ten lovecký, ale vzhledem k tomu, že sexuální řídí také množství hormonů, je to dost nevyzpytatelné. Na lovení je naprogramovaný mozek, možná se to dá nějak přeprogramovat ale tam, kde do vás pořád valí hormony: musíš se množit, musíš, musíš..

Lépe bych to nenapsala. To, že na největšího nepřítele (agresivní labrador) natrefíme ve chvíli, kdy vychází ze dveří domu, můj jen loupne okem a pokračuje, zatímco panička se snaží udržet labrouše v amoku, je na pováženou. I ta nejdůležitější věc na světě, jako je eliminace vzteklého konkurenta, absolutně ztrácí na významu, když chytí značku feny.

28.3.2017 23:36

lesnížínka napsal(a):

Myslím, že nemusí, nemusí, já jsem vedoucí zájezdu a já určuju, co se bude dělat a rozmnožování není na programu. Ano může být krátkodobě zaujat, ale tak ho v tom nepodporuju ani neúmyslně. fenu jsem naučila aby se hlídala, takové to : hlídej se!? hlídej! a k zadnici si nikoho nepustila- k princeznám se nečuchá , skorojezevčíkdlouhosrstý - pes, měla jsem ho z útulku od štěněte a byl mi tak "oddaný", že se nechal zavolat i od háravky, slabý vzorek, já vím, ale šlo to...
Odbočka: hřebec je plnej hormonů až na půdu a pokud je vychovanej, dá se jezdit i mezi klisnama...a ty nehárají 2x za rok, ale říjí každý měsíc.

29.3.2017 07:37

Tak úvodní dotaz byl :
"Nemate nejaky tip, jak navyknout 10 mesicniho psa na pritomnost fen?"

"Myslím, že i sexuální pud lze zvládnout, tak, jako tady každý zvládá lovecký pud "
konkrétně JAK?...tak zněl dotaz...

Přidejte reakci

Přidat smajlík