Nickname

XXX.XXX.160.251
Dobrý den,
od rána si projíždím net kvůli granulím pro naše pejsky
a nějak si nevím rady.Donedávna jsem krmil Royalkou s tím, že dávám poctivé granule.Bohužel jde spíše o průměr, což jsem nevěděl a vzhledem k naší situaci už je nechci.
Věc se má tak, že jeden z kluků měl před asi dvěma měsíci mozkovou příhodu.Zvládl to.Je relativně v pořádku a pokud je někdy špatný, dávám mu hned sirup od doktora (Nootropil).Stačí jednou či dvakrát a je zase ve formě.
Do toho mu ještě na doporučení doktora dávám žloutek s piskotama a vzhledem k tomu, že je mívám u sebe cca 4 dny v týdnu, dávám každý den u mě.Chutná to oběma.Dalsi věc je, že jsem se přestěhoval k lesu, takže chodíme 4-5x denně na cca čtyřiceti minutové procházky a zapotím se i já.Chodí oba moc rádi a pokud toho někdy má náš marod plné zuby, dá mi jasně najevo, že už je konec vychazky a že se raději ponese než se vylítá jeho brácha.Jinak začíná zase odjíždět svoji plyšovou kočku (ráno i večer :-D ), pere se s bráchou a celkově je prostě radost vidět zpátky toho našeho rošťáka.
Jediné co nám teď ke štěstí chybí je fakt poctivé krmivo, které nějak nemůžu sám vybrat a na peníze nehledím.
Poradíte podle naší situace? Díky moc.
Moje rada ?
Jen hledat, zkoušet.
Co jeden vychvaluje, to mi třeba sežere... vyzvrací, nebo to odmítá.
Každému sedne něco jiného.
Pořád hledám, střídám.
Royalky byla taková jistota.
Odmítá i je.
Dostali jsme na "košt" Acanu, ještě to starší provedení - NEJSOU bezobilné.
Ty jakž takž baští.
Ty novější, bezobilné si dal jen první misku, pak už ani zrnko.
Nickname

XXX.XXX.160.251
Jasně, já bych se jen potřeboval od něčeho odrazit.Přišel jsem spíše poprosit o doporučení nějakých značek s opravdu kvalitním obsahem a v malých granulích...
Nickname

XXX.XXX.160.251
Lavacca - díky moc.Moje reakce výše byla na "rapotacka11", ale protože píšu na mobilu tak si mě předběhla.Díky moc za tipy...
Přesně tak. Je to individuální. Já krmila Brit Care, přešla jsem na Petkult a rozdíl jde vidět. Petkult má super složení (neříkám, že nejsou ještě lepší, ale pořád si vede dobře) - 60% dehydrovaného masa, hnědá rýže.. Fenka je s chutí papá, prospívá a má moc hezkou srst. Cenově jsou na tom podle mě fajn. Tak asi fakt zkoušet a zkoušet..Tak snad vám třeba můj tip k něčemu bude.
notregistered

XXX.XXX.211.67
Petkult nemají 60% sušeného masa, musely by mít také tak nějak proteinů přece.
Je tam tak polovina, ve Starter receptuře a ta by pro čivavy šla.
Pro malé psy to chce hodně kalorií. Nesledovat protein/tuk, ale ME - využitelnou energii.
Kvalitní menší masové granule:
Wolfsblut, ND mini, Eden, Simpsons puppy, Purizon adult ryba a jehně.
Fota Wolfsblut jsou tu
http://www.wolfsblut.com/hundefutter-trockenfutter-erwachsene-hunde/hundefutter-jack-rabbit-adult-trockenfutter.html#krokettengröße
vždy záložka krokettengröße a nejlépe pro čivavu verze active, puppy a small breed
Purizon jsou maličké placičky, ND mini jako hrášek.
notregistered
napsal(a):
Petkult nemají 60% sušeného masa, musely by mít také tak nějak proteinů přece.
Je tam tak polovina, ve Starter receptuře a ta by pro čivavy šla.
Pro malé psy to chce hodně kalorií. Nesledovat protein/tuk, ale ME - využitelnou energii.
Kvalitní menší masové granule:
Wolfsblut, ND mini, Eden, Simpsons puppy, Purizon adult ryba a jehně.
Fota Wolfsblut jsou tu
http://www.wolfsblut.com/hundefutter-trockenfutter-erwachsene-hunde/hundefutter-jack-rabbit-adult-trockenfutter.html#krokettengröße
vždy záložka krokettengröße a nejlépe pro čivavu verze active, puppy a small breed
Purizon jsou maličké placičky, ND mini jako hrášek.
"PETKULT dog STARTER je je krmivo s vysokým zdrojem energie a obsahem 60% dehydratovaného jehněčího a krůtího masa"..
Tak jak je možné, že je toto uvedeno přímo na obale a na stránkách? Napsat by to tam přece nemohli, kdyby to nebyla pravda, nebo ano?..děkuji za vysvětlení.
notregistered

XXX.XXX.211.67
Eva222
napsal(a):
"PETKULT dog STARTER je je krmivo s vysokým zdrojem energie a obsahem 60% dehydratovaného jehněčího a krůtího masa"..
Tak jak je možné, že je toto uvedeno přímo na obale a na stránkách? Napsat by to tam přece nemohli, kdyby to nebyla pravda, nebo ano?..děkuji za vysvětlení.
Možné to je, protože je to MOŽNÉ, ne zakázané. Pravda je za slovy "složení" a "analýza". Nikde jinde.
Kolik bílkovin má krůtí maso a jehněčí. Krmivo by muselo mít min.60% bílkovin. A to je jen maso. Pak tam je rýže, rohovník, kvasnice. Pivovarské kvasnice 46% proteinů ;-)
Granule jsou to dobré, ale tolik masa vážně nemají.
Porovnejte s Eden.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Eva222
napsal(a):
Jestli to nebude tak nějak :
https://vse-o-krmivech.cz/krmivo-pro-psy/posouzeni-surovin/maso-pro-psy.
notregistered

XXX.XXX.211.67
napsal(a):
Jestli to nebude tak nějak :
https://vse-o-krmivech.cz/krmivo-pro-psy/posouzeni-surovin/maso-pro-psy.
No tak takto rozhodně ne.

Deklarovaných 60% dehydrovaného masa tam patrně nebude, že...Tak bude patrně problém v oné deklaraci, že.
notregistered

XXX.XXX.211.67
Jako jo, obaly jsou krásné. A weby. Luxusní. Těch nápisů všude barevných a pejsků radostných
Prostě si zvykněte toho nevšímat.
Pravda je SLOŽENÍ, analýza úplně tak ne..tam počítejte s povolenou odchylkou +- 2 cca, ale jinde, jinde je to jen marketing.
Nenechte si namluvit nic o biologicky vhodném krmivu, jak je moučka sušené maso, jakou hromadu čočky pes potřebuje a jak je obilí špatné, tisíc kilo zaručeně čerstvé novozélandské ovce v kg granulích, "nepřidali jsme chemii", regionální suroviny z Kanadského Kentucky a podobné nesmysly.
Nejlépe vydělávající "průmysl". Také, čtěte originální web v původním znění - americké granule v angličtině, nikdy neberte vážně české překlady.
Pokud stále nemáte jasno, zeptejte se mailem výrobce, co napíše zákazníkům, musí být pravda.
https://ulozto.cz/!OOUistj5GBll/o-granulich-rtf
https://ulozto.cz/!QPEqdvWiEudr/granule-navod-rtf.
Nickname

XXX.XXX.23.47
Díky nová za rady.Zacali jsme s N&D kuře a jednomu to
opravdu jede, marodovi už tak moc ne...
notregistered

XXX.XXX.211.182
Nickname
napsal(a):
Díky nová za rady.Zacali jsme s N&D kuře a jednomu to
opravdu jede, marodovi už tak moc ne...
Rybí by mohly chutnat více, ale tady jde o to, aby se najedl, nabral síly a to z čehokoli "bezpečnokvalitního", co mu bude chutnat, není důvod dávat granule. Co zkusit maso. Nemusíte u čivavy řešit mrazák a vůbec to není tak složité jak se říká.
Malý pes potřebuje často jíst, "výkonné" jídlo. Má rychlé spalování. Myslete na to, že mozek je napájen proteiny. A spokojeností.
Nickname
napsal(a):
Jasně, já bych se jen potřeboval od něčeho odrazit.Přišel jsem spíše poprosit o doporučení nějakých značek s opravdu kvalitním obsahem a v malých granulích...
Když byla menší naše starší- jork extra mlsná tak první co žrala delší dobu byly barking heads, řada tiny paws ty jsou fakt mini a měla kachní , dělají v téhle řadě kuřecí a i jehněčí. Ted krmím carneeval mini mají jehněčí a pak krůtu a sedí taky krásně .Na tyhle jsme přešla s olfsblutu, starší seděl krásně ale mladší často průjmy, objemná stolice po některých i zvracela takže jí tam ěnco vadí. carneeval má 14 dní a během 24 mega změna, kadí méně často a proti Wolfsblutu sotva 1/4 velikost, žádný průjem . Dnes dostane rybí tak jsem zvědavá. Ale carneeval a i barkng tiny paws jsou opravdu mini . Carneeval má i 500gr balení což na zkoušku je fajn, barking nejmenší 1,5 kg ale zase se dají sehnat i vzorky
A znáte Petit? Vyrábí ho stejný výrobce jako Brit Care a Carnilove. http://eshop.petitbreeds.com/produkty/ Je to superprémiovka pro mini plemena. Mají variantu i pro starší pejsky nebo pro alergiky..
notregistered

XXX.XXX.211.248
psíchovatelka
napsal(a):
A znáte Petit? Vyrábí ho stejný výrobce jako Brit Care a Carnilove. http://eshop.petitbreeds.com/produkty/ Je to superprémiovka pro mini plemena. Mají variantu i pro starší pejsky nebo pro alergiky..
Superpremiová značka se super webem a ještě superovější informační hodnotou. Co že v tom krmivu vlastně je ?
Které jsou pro alergiky, prosím o složení. Díky.
notregistered

XXX.XXX.211.248
Petit salmon & potato: losos moučka, losos protein, brambory, síh moučka,...
BC salmon & potato: losos sušený, brambory, losos protein,...
Petit složení jsem našla na webu brit.com.hk česky ne a BC nevím, jestli je to pravdivé, pytel jsem neviděla teď někdy, u Carnilove se v cz a aj píše něco jiné..
Myslím, že je tam ale také moučka.
Svému ani cizímu psu bych ani jeden jejich výrobek nedala.
Pamlsky Petit: kachna, škrob, rostl. glycerin, cukr, přírodní chuť.
To vážně, psům ?
Ollie ?
notregistered

XXX.XXX.211.248

notregistered
napsal(a):
Petit salmon & potato: losos moučka, losos protein, brambory, síh moučka,...
BC salmon & potato: losos sušený, brambory, losos protein,...
Petit složení jsem našla na webu brit.com.hk česky ne a BC nevím, jestli je to pravdivé, pytel jsem neviděla teď někdy, u Carnilove se v cz a aj píše něco jiné..
Myslím, že je tam ale také moučka.
Svému ani cizímu psu bych ani jeden jejich výrobek nedala.
Pamlsky Petit: kachna, škrob, rostl. glycerin, cukr, přírodní chuť.
To vážně, psům ?
Ollie ?
Fuj, pryč, blééé! To už snad radši piškot.
Ad ty Artemisky v úvodu - u nás se jimi cpe docela dost mrňat v okolí a prý spokojenost. A právě mi přišel mail od Pučálky, nějaké změny. Fresh Mix bude ALS a prý začnou vozit i další receptury. Tož to su zvědavá, mají i něco nenadupaného bez kuřete, mohli bychom rozšířit jídelníček.
Nickname

XXX.XXX.23.47
notregistered
napsal(a):
Rybí by mohly chutnat více, ale tady jde o to, aby se najedl, nabral síly a to z čehokoli "bezpečnokvalitního", co mu bude chutnat, není důvod dávat granule. Co zkusit maso. Nemusíte u čivavy řešit mrazák a vůbec to není tak složité jak se říká.
Malý pes potřebuje často jíst, "výkonné" jídlo. Má rychlé spalování. Myslete na to, že mozek je napájen proteiny. A spokojeností.
Dostávali ze začátku maso s trochou rýže a nějakou zeleninou(hrášek, mrkev) a granule třeba az na vecer.
Jenže pak přišel u jednoho problém s zaludkem, skončilio to injekcemi a pan doktor mi jasně vysvětlil, že takhle psa krmit nemůžu.Takže od té doby jen granule a casem začli, teď nevím jestli oba (myslím že ano), mít průjem pokud jim dám kousek uvařeného kuřecího prsa nebo třeba varene chrupavky atd.
Nickname

XXX.XXX.130.6
Ještě jeden dotaz prosim...Krmíte někdo syrovým hovězím masem? Pokud ano, jak často a v jaké míře?Dekuji.