Kvalitní krmivo-Čivava-7 let

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nickname

26.3.2017 21:03
Nickname

XXX.XXX.160.251

Dobrý den,
od rána si projíždím net kvůli granulím pro naše pejsky
a nějak si nevím rady.Donedávna jsem krmil Royalkou s tím, že dávám poctivé granule.Bohužel jde spíše o průměr, což jsem nevěděl a vzhledem k naší situaci už je nechci.
Věc se má tak, že jeden z kluků měl před asi dvěma měsíci mozkovou příhodu.Zvládl to.Je relativně v pořádku a pokud je někdy špatný, dávám mu hned sirup od doktora (Nootropil).Stačí jednou či dvakrát a je zase ve formě.
Do toho mu ještě na doporučení doktora dávám žloutek s piskotama a vzhledem k tomu, že je mívám u sebe cca 4 dny v týdnu, dávám každý den u mě.Chutná to oběma.Dalsi věc je, že jsem se přestěhoval k lesu, takže chodíme 4-5x denně na cca čtyřiceti minutové procházky a zapotím se i já.Chodí oba moc rádi a pokud toho někdy má náš marod plné zuby, dá mi jasně najevo, že už je konec vychazky a že se raději ponese než se vylítá jeho brácha.Jinak začíná zase odjíždět svoji plyšovou kočku (ráno i večer :-D ), pere se s bráchou a celkově je prostě radost vidět zpátky toho našeho rošťáka.
Jediné co nám teď ke štěstí chybí je fakt poctivé krmivo, které nějak nemůžu sám vybrat a na peníze nehledím.
Poradíte podle naší situace? Díky moc.

26.3.2017 21:12
rapotacka11

XXX.XXX.32.91

Moje rada ?
Jen hledat, zkoušet.
Co jeden vychvaluje, to mi třeba sežere... vyzvrací, nebo to odmítá.
Každému sedne něco jiného.
Pořád hledám, střídám.
Royalky byla taková jistota.
Odmítá i je.
Dostali jsme na "košt" Acanu, ještě to starší provedení - NEJSOU bezobilné.
Ty jakž takž baští.
Ty novější, bezobilné si dal jen první misku, pak už ani zrnko.

26.3.2017 21:15
lavacca

XXX.XXX.218.25

Chce to vyzkoušet, co jim bude sedět. Z těch lepších značek - Orijen, Essentials, Platinum, Barking heads, Artemis, Marp, Simpsons 80/20, Purizon 70/30, Applaws, bezobilná Acana.

Koupit menší balení a odzkoušet. Každý pes je trochu jiný, každému sedne něco jiného.

Nickname

26.3.2017 21:17
Nickname

XXX.XXX.160.251

Jasně, já bych se jen potřeboval od něčeho odrazit.Přišel jsem spíše poprosit o doporučení nějakých značek s opravdu kvalitním obsahem a v malých granulích...

Nickname

26.3.2017 21:19
Nickname

XXX.XXX.160.251

Lavacca - díky moc.Moje reakce výše byla na "rapotacka11", ale protože píšu na mobilu tak si mě předběhla.Díky moc za tipy...

26.3.2017 21:19
Eva222

XXX.XXX.215.190

Přesně tak. Je to individuální. Já krmila Brit Care, přešla jsem na Petkult a rozdíl jde vidět. Petkult má super složení (neříkám, že nejsou ještě lepší, ale pořád si vede dobře) - 60% dehydrovaného masa, hnědá rýže.. Fenka je s chutí papá, prospívá a má moc hezkou srst. Cenově jsou na tom podle mě fajn. Tak asi fakt zkoušet a zkoušet..Tak snad vám třeba můj tip k něčemu bude. smajlík

26.3.2017 21:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.91

Ty, které doporučují jako nejkvalitnější našemu nejedou.
Acana - nejsou malé. Co vám mám líčit, já mu je půlila.
Po nějaké pauze jsem zapomněla, že bych měla...
Baští je celé, dá si tu práci.

notregistered

26.3.2017 21:55
notregistered

XXX.XXX.211.67

Petkult nemají 60% sušeného masa, musely by mít také tak nějak proteinů přece.
Je tam tak polovina, ve Starter receptuře a ta by pro čivavy šla.
Pro malé psy to chce hodně kalorií. Nesledovat protein/tuk, ale ME - využitelnou energii.
Kvalitní menší masové granule:
Wolfsblut, ND mini, Eden, Simpsons puppy, Purizon adult ryba a jehně.
Fota Wolfsblut jsou tu
http://www.wolfsblut.com/hundefutter-trockenfutter-erwachsene-hunde/hundefutter-jack-rabbit-adult-trockenfutter.html#krokettengröße

vždy záložka krokettengröße a nejlépe pro čivavu verze active, puppy a small breed
Purizon jsou maličké placičky, ND mini jako hrášek.

26.3.2017 22:16
Eva222

XXX.XXX.215.190

notregistered napsal(a):
Petkult nemají 60% sušeného masa, musely by mít také tak nějak proteinů přece.
Je tam tak polovina, ve Starter receptuře a ta by pro čivavy šla.
Pro malé psy to chce hodně kalorií. Nesledovat protein/tuk, ale ME - využitelnou energii.
Kvalitní menší masové granule:
Wolfsblut, ND mini, Eden, Simpsons puppy, Purizon adult ryba a jehně.
Fota Wolfsblut jsou tu
http://www.wolfsblut.com/hundefutter-trockenfutter-erwachsene-hunde/hundefutter-jack-rabbit-adult-trockenfutter.html#krokettengröße

vždy záložka krokettengröße a nejlépe pro čivavu verze active, puppy a small breed
Purizon jsou maličké placičky, ND mini jako hrášek.

"PETKULT dog STARTER je je krmivo s vysokým zdrojem energie a obsahem 60% dehydratovaného jehněčího a krůtího masa"..
Tak jak je možné, že je toto uvedeno přímo na obale a na stránkách? Napsat by to tam přece nemohli, kdyby to nebyla pravda, nebo ano?..děkuji za vysvětlení.

notregistered

26.3.2017 22:48
notregistered

XXX.XXX.211.67

Eva222 napsal(a):
"PETKULT dog STARTER je je krmivo s vysokým zdrojem energie a obsahem 60% dehydratovaného jehněčího a krůtího masa"..
Tak jak je možné, že je toto uvedeno přímo na obale a na stránkách? Napsat by to tam přece nemohli, kdyby to nebyla pravda, nebo ano?..děkuji za vysvětlení.

Možné to je, protože je to MOŽNÉ, ne zakázané. Pravda je za slovy "složení" a "analýza". Nikde jinde.
Kolik bílkovin má krůtí maso a jehněčí. Krmivo by muselo mít min.60% bílkovin. A to je jen maso. Pak tam je rýže, rohovník, kvasnice. Pivovarské kvasnice 46% proteinů ;-)
Granule jsou to dobré, ale tolik masa vážně nemají.
Porovnejte s Eden.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.3.2017 08:48

Eva222 napsal(a):

Jestli to nebude tak nějak :

https://vse-o-krmivech.cz/krmivo-pro-psy/posouzeni-surovin/maso-pro-psy.

notregistered

27.3.2017 10:40
notregistered

XXX.XXX.211.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jestli to nebude tak nějak :

https://vse-o-krmivech.cz/krmivo-pro-psy/posouzeni-surovin/maso-pro-psy.

No tak takto rozhodně ne.

27.3.2017 10:43

Deklarovaných 60% dehydrovaného masa tam patrně nebude, že...Tak bude patrně problém v oné deklaraci, že.

notregistered

27.3.2017 11:09
notregistered

XXX.XXX.211.67

Jako jo, obaly jsou krásné. A weby. Luxusní. Těch nápisů všude barevných a pejsků radostných smajlík
Prostě si zvykněte toho nevšímat.
Pravda je SLOŽENÍ, analýza úplně tak ne..tam počítejte s povolenou odchylkou +- 2 cca, ale jinde, jinde je to jen marketing.

Nenechte si namluvit nic o biologicky vhodném krmivu, jak je moučka sušené maso, jakou hromadu čočky pes potřebuje a jak je obilí špatné, tisíc kilo zaručeně čerstvé novozélandské ovce v kg granulích, "nepřidali jsme chemii", regionální suroviny z Kanadského Kentucky a podobné nesmysly.
Nejlépe vydělávající "průmysl". Také, čtěte originální web v původním znění - americké granule v angličtině, nikdy neberte vážně české překlady.
Pokud stále nemáte jasno, zeptejte se mailem výrobce, co napíše zákazníkům, musí být pravda.

https://ulozto.cz/!OOUistj5GBll/o-granulich-rtf

https://ulozto.cz/!QPEqdvWiEudr/granule-navod-rtf.

Nickname

28.3.2017 10:44
Nickname

XXX.XXX.23.47

Díky nová za rady.Zacali jsme s N&D kuře a jednomu to
opravdu jede, marodovi už tak moc ne...

notregistered

28.3.2017 11:03
notregistered

XXX.XXX.211.182

Nickname napsal(a):
Díky nová za rady.Zacali jsme s N&D kuře a jednomu to
opravdu jede, marodovi už tak moc ne...

Rybí by mohly chutnat více, ale tady jde o to, aby se najedl, nabral síly a to z čehokoli "bezpečnokvalitního", co mu bude chutnat, není důvod dávat granule. Co zkusit maso. Nemusíte u čivavy řešit mrazák a vůbec to není tak složité jak se říká.

Malý pes potřebuje často jíst, "výkonné" jídlo. Má rychlé spalování. Myslete na to, že mozek je napájen proteiny. A spokojeností.

28.3.2017 11:11
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Nickname napsal(a):
Jasně, já bych se jen potřeboval od něčeho odrazit.Přišel jsem spíše poprosit o doporučení nějakých značek s opravdu kvalitním obsahem a v malých granulích...

Když byla menší naše starší- jork extra mlsná tak první co žrala delší dobu byly barking heads, řada tiny paws ty jsou fakt mini a měla kachní , dělají v téhle řadě kuřecí a i jehněčí. Ted krmím carneeval mini mají jehněčí a pak krůtu a sedí taky krásně .Na tyhle jsme přešla s olfsblutu, starší seděl krásně ale mladší často průjmy, objemná stolice po některých i zvracela takže jí tam ěnco vadí. carneeval má 14 dní a během 24 mega změna, kadí méně často a proti Wolfsblutu sotva 1/4 velikost, žádný průjem . Dnes dostane rybí tak jsem zvědavá. Ale carneeval a i barkng tiny paws jsou opravdu mini . Carneeval má i 500gr balení což na zkoušku je fajn, barking nejmenší 1,5 kg ale zase se dají sehnat i vzorky

28.3.2017 15:47
psíchovatelka

XXX.XXX.252.83

A znáte Petit? Vyrábí ho stejný výrobce jako Brit Care a Carnilove. http://eshop.petitbreeds.com/produkty/ Je to superprémiovka pro mini plemena. Mají variantu i pro starší pejsky nebo pro alergiky..

notregistered

28.3.2017 16:58
notregistered

XXX.XXX.211.248

psíchovatelka napsal(a):
A znáte Petit? Vyrábí ho stejný výrobce jako Brit Care a Carnilove. http://eshop.petitbreeds.com/produkty/ Je to superprémiovka pro mini plemena. Mají variantu i pro starší pejsky nebo pro alergiky..

Superpremiová značka se super webem a ještě superovější informační hodnotou. Co že v tom krmivu vlastně je ?
Které jsou pro alergiky, prosím o složení. Díky.

notregistered

28.3.2017 17:23
notregistered

XXX.XXX.211.248

Petit salmon & potato: losos moučka, losos protein, brambory, síh moučka,...
BC salmon & potato: losos sušený, brambory, losos protein,...

Petit složení jsem našla na webu brit.com.hk česky ne smajlík a BC nevím, jestli je to pravdivé, pytel jsem neviděla teď někdy, u Carnilove se v cz a aj píše něco jiné..
Myslím, že je tam ale také moučka.
Svému ani cizímu psu bych ani jeden jejich výrobek nedala.

Pamlsky Petit: kachna, škrob, rostl. glycerin, cukr, přírodní chuť.
To vážně, psům ?

Ollie ?

28.3.2017 21:56

notregistered napsal(a):
Petit salmon & potato: losos moučka, losos protein, brambory, síh moučka,...
BC salmon & potato: losos sušený, brambory, losos protein,...

Petit složení jsem našla na webu brit.com.hk česky ne smajlík a BC nevím, jestli je to pravdivé, pytel jsem neviděla teď někdy, u Carnilove se v cz a aj píše něco jiné..
Myslím, že je tam ale také moučka.
Svému ani cizímu psu bych ani jeden jejich výrobek nedala.

Pamlsky Petit: kachna, škrob, rostl. glycerin, cukr, přírodní chuť.
To vážně, psům ?

Ollie ?

Fuj, pryč, blééé! To už snad radši piškot.

Ad ty Artemisky v úvodu - u nás se jimi cpe docela dost mrňat v okolí a prý spokojenost. A právě mi přišel mail od Pučálky, nějaké změny. Fresh Mix bude ALS a prý začnou vozit i další receptury. Tož to su zvědavá, mají i něco nenadupaného bez kuřete, mohli bychom rozšířit jídelníček.

Nickname

29.3.2017 00:50
Nickname

XXX.XXX.23.47

notregistered napsal(a):
Rybí by mohly chutnat více, ale tady jde o to, aby se najedl, nabral síly a to z čehokoli "bezpečnokvalitního", co mu bude chutnat, není důvod dávat granule. Co zkusit maso. Nemusíte u čivavy řešit mrazák a vůbec to není tak složité jak se říká.

Malý pes potřebuje často jíst, "výkonné" jídlo. Má rychlé spalování. Myslete na to, že mozek je napájen proteiny. A spokojeností.

Dostávali ze začátku maso s trochou rýže a nějakou zeleninou(hrášek, mrkev) a granule třeba az na vecer.
Jenže pak přišel u jednoho problém s zaludkem, skončilio to injekcemi a pan doktor mi jasně vysvětlil, že takhle psa krmit nemůžu.Takže od té doby jen granule a casem začli, teď nevím jestli oba (myslím že ano), mít průjem pokud jim dám kousek uvařeného kuřecího prsa nebo třeba varene chrupavky atd.

Nickname

30.3.2017 23:36
Nickname

XXX.XXX.130.6

Ještě jeden dotaz prosim...Krmíte někdo syrovým hovězím masem? Pokud ano, jak často a v jaké míře?Dekuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík