Zdravím,
často tady čtu negativní názory na používání háracích kalhotek. Např. že zvyšují možnost zánětu, protože se fena nemůže čistit atp.
Moje fenka čerta bude mít 4 roky, zatím jsem kalhotky používat nechtěla a nepoužívala, je jen na dlažbě a tak pořád utírám. Ale asi budu muset začít, fenka totiž špiní celé tři týdny, myslela jsem si, že se to časem omezí, ale je jak průtokáč. Sem tam se sice olízne, ale jak vstane, tak to z ní teče a není to sem tam kapka.
Tři, čtyři dny (jak tady většina píše) by se to dalo vydržet, ale ty tři týdny začínají být opravdu neúnosné. I když neustále vytírám, tak to děcka i psi rozťapkávají po celém bytě.
Ráda bych se zeptala, zda máte někdo také takovou "průtokovou" feňuli a zda existují nějaké opravdu ověřené teorie, že ty kalhotky mohou fence způsobit nějaké problémy.
Děkuji.
Mám zkušenost u malé fenky. Byla při hárání taky "průtoková", chovaná v bytě. Myslím, že záleží na střihu kalhotek. Doma nosila hárací kalhoty (trixie de luxe), neměla je úplně "utažené". Je to vlastně jakoby pruh látky, na bocích jen gumičky. Zvládala se čistit i s nasazenýma kalhotkama a opravdu hodně čistit, látku si čumáčkem odsunula a měla spoustu prostoru se lízat... ale zároveň látka přeci jen zabránila zašpinění podkladu, nehody byly jen minimální. S dětskýma, dámskýma kalhotkama, které lidi často dávají, by to takto nešlo. I do těch psích se dávají vložky (nebo odlič.tampon) a je potřeba je často měnit.
carevna
napsal(a):
Mám zkušenost u malé fenky. Byla při hárání taky "průtoková", chovaná v bytě. Myslím, že záleží na střihu kalhotek. Doma nosila hárací kalhoty (trixie de luxe), neměla je úplně "utažené". Je to vlastně jakoby pruh látky, na bocích jen gumičky. Zvládala se čistit i s nasazenýma kalhotkama a opravdu hodně čistit, látku si čumáčkem odsunula a měla spoustu prostoru se lízat... ale zároveň látka přeci jen zabránila zašpinění podkladu, nehody byly jen minimální. S dětskýma, dámskýma kalhotkama, které lidi často dávají, by to takto nešlo. I do těch psích se dávají vložky (nebo odlič.tampon) a je potřeba je často měnit.
Ano přesně tyhle máme a funguje to, má to na volno a zvládne se vyčistit, když měla klasické dětské kalhotky, tak to nešlo.
carevna
napsal(a):
Přesně, souhlas, tyto máme taky a s čištěním není problém a zároveň nezanechávají tolik krvavých stop okolo. Seženete je ve zverimexu nebo na netu. Určitě bych koupila raději tyto, než vyrábět nějaké doma.
Uživatel s deaktivovaným účtem

No měla jsem docela velkou fenu... takže veškeré vyřazené spoďáry (jsme doma tři holky) fenka donosila. dírku na ocásek a dámská přepůlená vložka. pokud měla potřebu se očisti, měla přístup a nijak jí to nepřekáželo, nic netrhala, žádný zánět...dokonce to i týden zvládl manžel.