Poznání nového pejska

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Peterys

30.3.2017 17:35
Peterys

XXX.XXX.60.1

Dobrý den, obracím se k vám s otázkou, která mi už pár dní nedá spát. Abych vám upřesnil situaci. Máme s přitelkyní 3 měsíční fenku Československého vlčaka, je užasně chytrá, taková naše stará mladá. Žárlivá až na půdu když se jen kolem mě motá cizí hafan. Problém, který teď řeším je fakt, že se jedeme podívat za mojima rodičema, který mají 3 roční stafordku. Odstěhoval jsem se zhruba před půl rokem, takže většinu života to byl i můj pejsek a stále samozřejmě je. ČSV je socializované a z větších pejsků má spíše respekt než že by byla agresivni. Vrčí jen případě kdy ji někdo drží za obojek myšleno při setkání s jinými hafany. Naopak stafordka vyrůstala na vesnici kde něměla moc socializace a je spíše psem hlídacím a bohužel je to extrémně dominantní fenka i rotvajler z ulice si před ní lehne jak si ho srovnala. Jak by podle vás měl vypadat správný postup, aby to vedlo k přátelství a my se nemuseli bát jezdit k mým rodičům? Protože když je obě pustíme, tak se sice říká, že fenka neublíží štěneti, ale ryskovat zranění štěněte aby měl nasledky celý život to se mi uplně nechce. Zase stát za ní a držet jí za obojek nebo vodítka, aby jednou zavrčla nebo to alespon naznačnačila, tak se bojím aby to nevypadalo pro staforda jako výzva k zápasu a stát mezi něma se také bojím z hlediska žárlivé Akiny(ČSV), jelikož vím že je trošku agresivní a vrčí jakmile si hladím nebo se ke mě tulí cizí pes. Za každou radu děkuji.

Peterys

30.3.2017 17:40
Peterys

XXX.XXX.60.1

Ještě jsem zapomněl připsat, že se plánujeme setkat na neutrálním místě.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.3.2017 17:41

Nevěřte tomu, že fena neublíží štěněti, dvakrát jsem viděla opak.

Opatrně a seznamte je někde venku. I tak ale buďte připraveni na rychlý odjezd.

30.3.2017 17:47

Předně by minimálně dospělá fena měla mít bezpečný náhubek. Vodítko bych rozhodně dala oběma, i kdyby ho malá měla jen tahat po zemi - ať je za co ji odychtit, kdyby nastal problém. Někdy pomáhá tzv. asistované seznámení, kdy jednoho psa podržíte zadkem k druhýmu, ten si prvního očichá, a poté se role vymění. Tím oba zjistí, co to druhé je zač. Pokud i přes to bude problém, radila bych spíš psy nechat rozdělené, pokud to půjde. Ale s tak malým štěňátkem by snaf fenka mít problém nemusela.

Peterys

30.3.2017 18:01
Peterys

XXX.XXX.60.1

Zkusíme všechno a děkuji za rady ikdyž si myslíme, že tohle přátelství fungovat nebude. Jelikož Kyra(Staford) má v životě jen jednu kamarádku a to extremně submisivní fenku od sousedů, která si lehne je se kyra podívá. Akinka je taktéž spíš dominantní a lehnou si před někým nepřichází v úvahu.

30.3.2017 22:32
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Peterys napsal(a):
Zkusíme všechno a děkuji za rady ikdyž si myslíme, že tohle přátelství fungovat nebude. Jelikož Kyra(Staford) má v životě jen jednu kamarádku a to extremně submisivní fenku od sousedů, která si lehne je se kyra podívá. Akinka je taktéž spíš dominantní a lehnou si před někým nepřichází v úvahu.

Pokud jsou obe dominantni i kdyz je mala stene, nema to, podle me, reseni.Presne jak pisete, pokud se jedna podridi druhe, melo by se podridit stene, slo by to, pokud ne, spatne. Navic stafordka si bude hlidat teritorium.

31.3.2017 05:56

To slovo dominantní by se tady myslím vůbec nemělo zmiňovat, je to nesmysl. Skutečně dominantní pes nemá potřebu si vše kolem podřizovat, rvát se. Už vůbec ne pokud jde o štěně. Zmíněná stafordka se prostě neumí chovat ke psům, nejspíš to bude strach nebo preventivní obrana útokem. Může za to pochopitelně nedostatečná (případně chybná) socializace, možná špatné zážitky.
Štěně by mělo být chráněno před zlými psy, jinak může začít mít se psy problém. V tomhle věku je to mimino, který si hraje, poznává, nejde o žádnou dominanci. Proto radím opravdu velkou opatrnost, a jakmile byste viděli, že stafordka bude mít potřebu si na štěněti něco dokazovat, šla bych od toho.

31.3.2017 07:13
Pupča

XXX.XXX.54.33

Obě feny bych vzala na půlhodinovou procházku, tak aby každou vedla jiná osoba. Osoby by šli vedle sebe a feny by byly na vodítkách, tak aby se k sobě nedostaly. Jen by prostě půl hodiny šly vedle sebe, aby si na sebe zvykly. Prostě je k sobě za žádnou cenu nepustit. Během procházky by si měly na svou přítomnost zvyknout. Přestanou na sebe vzájemně dorážet. Až potom bych je pustila na volno a nechala je očuchat. My tímto postupem seznamujeme našeho psa s jinými hafany, se kterými má přijít do styku potom u nás na dvoře a doma. Zatím to funguje. Samozřejmě se musí reagovat adekvátně k situaci, někdy stačí chvíle společného venčení, někdy je potřeba delší chvíli. Ale stejně je potřeba oba hafany hlídat a držet v mezích. Ono se to špatně vysvětluje...ale se selským rozumem a citem to půjde.

31.3.2017 07:28
Lexaurin

XXX.XXX.236.74

Ja si myslím, tedy vidim to na sve smecce, ze je to i o povaze psa. A slovo dominantní a submisivni v ni urcite místo ma. Mam dominantního osa i fenu a, druhou fenu submisivni. Krasne to je na jejich chováni k sobe vidět. Je to jako s lidmi. I sourozenci maji danou povahu a i když jsou vychovavani stejne, každý je jiny. Někdo zastsva vedoucí pozici, někomu je lepe v podřízené pozici poslouchajícího atd
Kdybych cilene neučila psa a fenu se tolerovat, rezou se jak psi. Submisivni fenecka se podridi, pozice jsou vyjasnene a je klid.

31.3.2017 07:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.181

Chce to maximální opatrnost.
Zažila jsem, že babiččin pes-kluk, napadl štěňátko- fenku CC max.3 měsíční,
když se tam s ní přijely děti pochlubit.
Pes měl díky předvídavosti paničky košík, přestože byl zavřený v domě.
Bystré návštěvě proběhl ven, kde všichni seděli a šel hned po fence.
Psího řevu plná ulice - dopadlo to dobře.

31.3.2017 10:56
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lexaurin napsal(a):
Pokud jsou obe dominantni i kdyz je mala stene, nema to, podle me, reseni.Presne jak pisete, pokud se jedna podridi druhe, melo by se podridit stene, slo by to, pokud ne, spatne. Navic stafordka si bude hlidat teritorium.

Mám celkem stejný názor, zvláště, že se jedná o dvě feny a také daná plemena. Vzít na prochajdu, stafordka s košem, štěně na vodítku a nenechat ji nějak otravovat, jen prostě ať se z povzdálí tolerují. A samozřejmě by to chtělo více času spolu a pomalu je nechat na sebe zvykat. Nesmí dojít vyloženě ke konfliktu, jinak je to už navždy passé..

Přidejte reakci

Přidat smajlík