Tedysek

XXX.XXX.33.39
Ahoj, máte nějaký tip jak vysvětlit psovi že slepice je Kámoš? :) kromě, myslím si zbytečného, zakázkového povelů, který je mi prd platný v mé nepřítomnosti? Chtěli byste časem slepice, ale naši psi v nich vidí jiný cíl než my. :) diky.
Tak nejlíp, když s nima pes vyrůstá. I když...můj s nima byl denně v kontaktu, přesto jeho usměrňování slepice většinou nepřežije Sama bych také ráda měla v budoucnu slepice. Muž mi tvrdí, že naše by pes dal, protože když na jezero přiletí divoké kachny, začne je vyhánět až ve chvíli, kdy si myslí, že to vidíme my, protože si nějak myslí, že by měl. Nevím proč, já mu honění jakýchkoliv zvířat od mala zakazuju a kdo je v zahradě, je kámoš, protože sem chodila liška, ondatra, sem tam zajíc, bažanti, kočky...a nechtěla jsem, aby někomu z nich ublížil. Vždycky mu vykládám, jak je to a to zvířátko kámoš, snažím se nezakazovat a používat povely jako fuj, aby právě nepochopil blbě, že to zvíře je fuj. No..asi vám to moc nepomůže
Tedysek

XXX.XXX.33.39
Moc ne. Moji jsou zvyklí že bez povelů je slepice "nedotknutelná" ale jakmile nejsme na dohled, všechno živé je pro ně žrádlo. Až na kočky, to se kupodivu naučili že nás kocour je chráněný furt a cizí kočky se jen vyhání. Ale slepice a hlodavci ne a ne pochopit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevím, jak se vám bude moje rada líbit, ale - pro slepice udělat pevný výběh oddělený od psa. Nejjednodušší a nejjistější.
Tedysek

XXX.XXX.33.39
Líbila by se mi, ale museli by být v podstatě v zamčeném kotci. To se mi už moc nezamlouvá.To už připomíná klecovy chov. Máme prepulenou zahradu, že na jednu část psi nechodí. Ale slepice létají a už se nám stalo že sousedovi slepice preleteli a pes měl svacu. Ještě za stodolou je prostor, ale nechci mít slepice zas tak daleko od baráku. Navíc tam chodí divoký zvířata včetně kůň, divočáků a pod. Proto chci psa naučit že slepice je kamarád. Aby mohli mít každý svoji půlku zahrady. Za moji přítomnosti si slepičí nedovolí ani vyhnat. To je stoprocentní jistota. To mi chodí z vlastní vůle u nohy, aby něco nepokazil. Ale bez moji nebo přítelovi přítomnosti... Spoléhala jsem na to že když to dá když jsme tam nebo když jsme aspoň doma tak i bez nás. A ono ne.
Tedysek

XXX.XXX.33.39
Ještě mě napadá že by to mohl vysvětlit kohout, ale nevím jak moc by to bylo pro oba bezpečný.
Mame slepice oddeleny od psa...proste maji svuj prostor. Taky mame huskynu, takze by k sobe ani nemohli, slepice nam nelitaji a co si pamatuju, tak ze se strihavaly kridla, aby neprelitavaly, ale prelitavat nemusijou, pokud nebudou mit potrebu (pokud jim nebude nic chybet, nebudou mit podle me ani duvod k utekum).
Tedysek
napsal(a):
Ještě mě napadá že by to mohl vysvětlit kohout, ale nevím jak moc by to bylo pro oba bezpečný.
Co vlastně máte za psa? Třeba mému to kohout nevysvětlil. Pes na něj skočil a oškubal mu záda naholo Ke všemu to nebyl náš kohout, ale jednoho souseda(slípky byly venku) Než jsem tam doběhla, byl naháč Menšímu psu možná ano.

Pupča
napsal(a):
Myslím, že dospělému psovi, který rád loví, tohle nikdy nevysvětlíte...ve Vaší přítomnosti to bude chápat velmi dobře, ale jakmile tam nebudete...
Už jsem tu kdysi psala :
Drastická, ale účinná metoda. Sice asi ne pro zadavatele, který chce, aby se pes se slepicemi kamarádil, ne je ignoroval, ale třeba...
Majitelka psův problém se slepicemi vyřešila jednou provždy tak, že mu zakousnutou slepici uvázala na těsno na krk pod tlamu a nechala ho s ní chodit celý letní den. Od té doby se pes po slepici ani nepodíval.
napsal(a):
Už jsem tu kdysi psala :
Drastická, ale účinná metoda. Sice asi ne pro zadavatele, který chce, aby se pes se slepicemi kamarádil, ne je ignoroval, ale třeba...
Majitelka psův problém se slepicemi vyřešila jednou provždy tak, že mu zakousnutou slepici uvázala na těsno na krk pod tlamu a nechala ho s ní chodit celý letní den. Od té doby se pes po slepici ani nepodíval.
Zajímavá metoda :) zkusím to na ty svoje piraně...co to bylo, prosím, za plemeno?

Pupča
napsal(a):
Zajímavá metoda :) zkusím to na ty svoje piraně...co to bylo, prosím, za plemeno?
Velký knírač.
napsal(a):
Už jsem tu kdysi psala :
Já bych mu to udělala z fleku, jenže jemu se nikdy nepovedlo ji zabít, vždycky je jen zmrzačil a zabít si je musel majitel
Tedysek

XXX.XXX.33.39
Jde o mladého NO. Bígl si jich nevšímá. Ten u nich hledá jen co by jim sežral. Kdyby je ignoroval, považuji to za úspěch. :) Asi nepomůže nic než plot a hold prezijou ty co nepreleti.
Tedysek
napsal(a):
Jde o mladého NO. Bígl si jich nevšímá. Ten u nich hledá jen co by jim sežral. Kdyby je ignoroval, považuji to za úspěch. :) Asi nepomůže nic než plot a hold prezijou ty co nepreleti.
Prostě bych se tam zkusila se psem pohybovat co nejčastěji(se slepicema) a dělat jako by nic, že je to prostě normální. Navíc, by se to mohl naučit od bígla. Myslím, že tím, že budou oddělené, to nemá šanci pochopit nikdy a vždy, když se k nim dostane, budou kořist. Měli jsme u babči postupně 6 psů, vždy se pohybovali v humně volně se slepicema a žádný je nehonil. Všichni vořeši: dva teriéři, jedna kříženka NO, jedna kříženka knírače a dvě kříženky labradora Jen to moje trdlo to nějak nechápe On má ale zvláštní myšlenkové pochody. Denně prochází bez povšimnutí kolem volně se pasoucích sousedových slepic - za jeho domem. Jakmile přejdou cestu k potoku, začne je nahánět zpátky. To bohužel jedna slípka nepřežila(zamotala se mu do ostružin a tahal ji za krk ven) Další soused pouští slípky ven až vidí, že jsme přešli. Po těch jde ten můj jak deb.l - snaží se je nahnat výběhem zpátky na dvorek, protože si nějak myslí, že tam nesmí být. Slepice mu zdrhnuly, ale kachny se schovaly pod desky a bohužel vytahoval kačera za nohy. Překousnul mu je. Soused ho pak musel zabít. Tehdy jsem nevěděla, že tam budou, jinak bych si dala pozor
Tedysek

XXX.XXX.33.39
No když s ním budu já u slepic tak si nic nedovolí a dobrovolně jde u nohy. Ani mu nic nemusím říkat. Když jsme doma a on sám na zahradě taky si sám od sebe slepky ani nevšimne. Ale když nejsme doma... Hold Budem dělat další plot a doufat že slepky nebudou létat. Pak je možná časem prijme. A nebo si bude dávat svačinky.
Tedysek
napsal(a):
No když s ním budu já u slepic tak si nic nedovolí a dobrovolně jde u nohy. Ani mu nic nemusím říkat. Když jsme doma a on sám na zahradě taky si sám od sebe slepky ani nevšimne. Ale když nejsme doma... Hold Budem dělat další plot a doufat že slepky nebudou létat. Pak je možná časem prijme. A nebo si bude dávat svačinky.
No já myslela, ne aby šel u nohy(ani dobrovolně) ale aby jste si tam s ním mezi těma slepicema normálně hrála, třeba cvičila, nebo vy něco pracovala, pes si třeba okusoval kost a vy ho po očku sledujete, jak se tváří. Jakmile pojme nápad prohnat slepici, odpovelovat. Ale ne hned, jak se k nim přiblíží, protože se musí naučit normálně chodit mezi nima a nevšímat si jich. Vím, to radí ta pravá Ale můj pes s nima nežil, jen jsme tam chodili k babči na návštěvy. Druhý pes, berňák, absolutně jiná povaha a poslušný - tomu stačilo říct jednou ne a slepic už si nikdy nevšímal.