Začlenenie nového šteňaťa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.4.2017 12:40
a.durackova

XXX.XXX.139.12

Dobrý deň, asi o mesiac k nám pribudne šteniatko, máme už dve staršie feny 12 a 4 roky, slovenský čuvač a kaukazák. Šteniatko bude tiež fenka kaukazáka. Mám obavy, ako fenku príjmu. K cudzím psom nie sú agresívne. Nechcem hlavne vyvolať žiarlivosť. Naše psy už zvládli prijať do rodiny mačiatka aj jahňatá, tak to snáď nejako pôjde. Poradíte praktické skúsenosti ako začleniť nové šteňa do hierarchie svorky? Ďakujem.

Neregistrovaný uživatel

3.4.2017 13:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

My to onehdá taky řešili, dovezli jsme si ke dvoum dospělým starším fenám mladou fenečku, udělali jsme to tak, že manžel šel na louku se štěndem a já tam došla s našima holkama, očichali se, když bylo vše ok, pustili se z vodítka a pak se šlo společně domů, první asi týden nechápali proč je to mrně u nás a proč jsme ho už nevrátili, pak teda pochopily že už je náš, starší naše fena je pečovatelka, takže se mimina ujala a vychovává ho, druhá fena je samotář, takže když chce s mladou si pohraje, jinak si zaleze, když mladá otravuje dá jí najevo vrčením a zubením se, že chce klid a je to. nestalo se mi nikdy že by některá po někom vyjela, nebo zranila štěně. Jinak intenzitu mazlení a všeho jsme neměnili, když se muckáme, tak se všema, prostě žádný odstrkování.

3.4.2017 14:48
lavacca

XXX.XXX.218.25

Běžně míváme smečku 4 a více psů. Když jsme přivezli nové štěně vždy jsme štěně odnesli domů ( ostatní psi si většinou čmuchli, co že to máme v té náruči). Pak jsme vzali štěndo v klidu v náručí ven, nechali vyvenčit na zahradě, která je oddělená od ostatních psů a postupně k němu jednoho po druhém ze psů pouštěli. Já si sedla na bobek dolů ke štěněti, bráchu pouštěl dospělàka k nám. Takže se pod dohledem očmuchli, když už byli všichni očuchaní, pustilo se štěně mezi ně a šlo se v klidu domů. Štěňata až pak cca do 3-4 měsíců spávala doma i přes den, aby se hezky nafixovalo na nás. Mezi ostatní psy chodilo ze začátku pod dohledem, pak tam zůstávalo i samo. Nikdy se nám nestalo, že by někdo z nich měl něco proti štěněti.

Stejná seznamovačka byla později i se skoro 9 měsíčním psem, poté i s dospěláky včetně 12 letého křížence. Tam to bylo asi na 3 dny, protože mi povrkával na domácí psy.

Jinak my měli do loňska ve smečce i kavkazačku ( vloni nás opustila v nedožitých 14 letech) a ta byla na štěňata vždy nejmilejší, taková chůvička. :).

4.4.2017 07:38
a.durackova

XXX.XXX.139.12

Ďakujem za rady, máme časti záhrady oddelené plotom takže budeme postupne zoznamovať najprv cez plot. Staršie fenky búrlivo vítajú každého nového zvieracieho návštevníka, myslia to dobre, ale vzhľadom na ich veľkosť to pre šteňa musí vyzerať hrozivo. Myslím, že úmyselne mu neublížia, ale pri hre to mám problém ustáť aj ja. Raz ma kaukazáčka v plnom šprinte nabrala a ja som vraj, podľa môjho manžela, ktorý to videl, letela dva metre vzduchom. Vyviazla som v zdraví ale otrasená som teda bola. Pozdravujem. Andrea.

Přidejte reakci

Přidat smajlík