Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kavka 1

4.4.2017 11:47
Kavka 1

XXX.XXX.53.169

Dobrý den, chci se zeptat zda se dá vycvicit Kavkazan. Třeba jen pár povelu ale aby je plnil na 100%. Děkuji za odpovědi.

4.4.2017 13:00
mojipsi

XXX.XXX.5.252

Dá, ale je to běh na dlouhou trať.Moje fena KAO umí ke mě, zůstaň, na místo, sedni, lehni, vstaň, hají-to je povel na česání, klid, stačí-to když se moc rozjede a štěká moc.A dá se říst, že opravdu poslouchá.Vše bylo nenásilnou formou.

Kavka 1

4.4.2017 14:43
Kavka 1

XXX.XXX.53.169

Tak já mám psa a umí sedni, lehni, dej pac, stěkej, a fuj. Je mi rok a půl a tyto povely zvládá na 100%. Jen poslední dobou nějak začal ignorovat přivolání.

4.4.2017 18:24
conie

XXX.XXX.206.202

Cvičit se dá, ale vyžaduje úplně odlišný přístup než např. NO. Nesnáší opakovaný drill, má svou hlavu. Základem je výborný vztah psovoda a psa, aby prostě pes chtěl spolupracovat. Je to náročné na čas i přístup člověka - jedině v klidu, ale důůůsledně, nepovolit, nepřipravit psa o chuť spolupracovat, takže cvičit jen po chvilkách, ale často. Netroufla bych si u pastevce říci, že má např. přivolání na 100% a nevěřím tomu, kdo to tvrdí. Protože pokud moje vychované a vycvičené feny náhodou dojdou k názoru, že jsem já nebo někdo z rodiny či jejich psí smečky v ohrožení, prostě to řešit budou, je to jejich přirozenost a já s ní taky počítám. Odměnou je to, že pastevci jednou naučené prostě nezapomínají. Nedávno jsem s mojí 9 letou fenou šarplanince jen tak opakovala vše, co uměla ve 3 letech na ZOP. V praxi jsem používala jen pár potřebných povelů, takže opakování po několika letech - po chvíli váhání, jestli jako jo nebo ne, se fena rozhýbala a vystřihla mi ukázku poslušnosti jak na zkouškách.

5.4.2017 10:22
Imagine

XXX.XXX.238.90

Souhlasím s Conie.Kavkazáci se vychovávají laskavou důsledností!

Přidejte reakci

Přidat smajlík