host9

XXX.XXX.94.20
Dobrý den, poraďte mi, chtěla bych si pořídit štěně. Protože bydlím ve svahu, máme dvůr a zahradu přehrazenou tarasem, který má na výšku cca 2 m a v jedné části není kousek oplocený. Hrozí riziko, že by z něho štěně spadlo nebo mu to instinkt nedovolí? Předem moc děkuji za odpovědi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Kdysi v TV jsem viděla jak dělali pokusy s malými miminy, dali je na hranu schodu a čekali jestli děcko spadne, nespadlo, možná štěstí, možná instinkt, dejte na zídku mimino a pokud spadne udělejte zátaras aby pak nespadlo štěně...
jolyha

XXX.XXX.229.101
Většina štěňat by tam zahučela. Odpovídám z vlastní zkušenosti. Stane se to i dospělému psovi, který se s podobným terénem dosud nesetkal a nemá zkušenost. Prostě nečeká, že zničeho nic mu zem pod nohama zmizí.
host9
napsal(a):
Dobrý den, poraďte mi, chtěla bych si pořídit štěně. Protože bydlím ve svahu, máme dvůr a zahradu přehrazenou tarasem, který má na výšku cca 2 m a v jedné části není kousek oplocený. Hrozí riziko, že by z něho štěně spadlo nebo mu to instinkt nedovolí? Předem moc děkuji za odpovědi.
Spadne, kupte si neviditelný plot.
Když může dospělý pes vyskočit z balkonu v sedmém patře (pochopitelně nepřežil), z okna v bytě ve druhém patře (přežila), projet šlajsnou (přežila), tak bych u štěněte rozhodně na pud sebezáchovy nespoléhala. Radši dělám prevenci, než řeším následky. Je to jednodušší a stojí mě to míň nervů. I tak člověk u těch malých pomatenců nedomyslí všechno.
host9
napsal(a):
Ten kousek "doploťte" a máte jistotu
Štěně může být opatrné, klidnější, přemýšlivé, nebo naprostý šílenec.To předem neodhadnete.I v rámci jednoho plemene, či vrhu je každý jedinec trochu jiný.