Kulhání na přední nohu - zkušenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.4.2017 19:09
conie

XXX.XXX.206.202

Chci se zde zeptat na vaše zkušenosti, pokud někdo má podobnou. Fena obřího plemena,18 měsíců,50 kg, zdravá, dobře krmená, začala najednou kulhat na přední nohu. Nereaguje vůbec bolestivě na pohmat ani různé pohyby a "kroucení" nohou, kulhá nejvíc v chůzi, méně v klusu a vůbec ne ve cvalu. Normálně hlídá, lítá, hraje si. Samozřejmě konzultováno s vet. ortopedem, RTG naprosto v pořádku - rameno i koleno, nenašel žádný otok ani bolestivé místo. Závěr - pravděpodobně natažené vazy, , léčíme a konzultace za 2 týdny. Chci se zeptat, zda jste se někdo s podobným kulháním setkali, případně jak jste léčili. Díky za příspěvky k věci.

5.4.2017 19:16
dadu

XXX.XXX.61.94

Stalo se mi to kdysi u šarplaninky a teď u RTW - v obou případech jsem začala dávat přípravek na klouby a pohoda. Někteří jedinci mají holt větší spotřebu (nebo potřebu? smajlík ).

5.4.2017 19:16
scylla

XXX.XXX.150.32

Kulhání = klidový režim, když rtg nic neukázalo, tak neurologie a biochemka.

5.4.2017 19:26
conie

XXX.XXX.206.202

scylla napsal(a):
Kulhání = klidový režim, když rtg nic neukázalo, tak neurologie a biochemka.

Klidový režim samozřejmě v rámci možností dodržujeme, s dalšími vyšetřeními zatím počkám, jak zabere léčba.

5.4.2017 19:31
conie

XXX.XXX.206.202

dadu napsal(a):
Stalo se mi to kdysi u šarplaninky a teď u RTW - v obou případech jsem začala dávat přípravek na klouby a pohoda. Někteří jedinci mají holt větší spotřebu (nebo potřebu? smajlík ).

Jde také o šarplaninku, na klouby jsem začala přidávat hned, jak jsem kulhání zjistila, ale fena má pestrou stravu včetně syrového masa, chrupavek, kostí, takže to by mělo být OK.

5.4.2017 19:50
dadu

XXX.XXX.61.94

Rotík má též pestrou stravu, ale jakmile přípravek na klouby vysadím, začne kulhat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.4.2017 20:25

Obávám se, že čisté rtg neznamená 100%ně, že tam skutečně nic není, např.: http://www.veterina-info.cz/odborne-clanky/dysplazie-loketniho-kloubu-u-psu-16.html )
a se stravou to nemá/nemusí mít nic společného.

Tedysek

5.4.2017 21:00
Tedysek

XXX.XXX.36.173

Jo, dělala mi to čuba. Všemožné kontroly u věta a pod... nakonec byla příčina v její hlavě. Mrcha si spojila, že když byla marodi, byla rozmazlovat a tak simulovala. :) jakmile rozmazlovani přestalo, přestala kulhat, přestala psikat, kníkat a pod. :).

5.4.2017 21:20
dadu

XXX.XXX.61.94

Tedysek napsal(a):
Jo, dělala mi to čuba. Všemožné kontroly u věta a pod... nakonec byla příčina v její hlavě. Mrcha si spojila, že když byla marodi, byla rozmazlovat a tak simulovala. :) jakmile rozmazlovani přestalo, přestala kulhat, přestala psikat, kníkat a pod. :).

A pak že zvířata jsou blbá (hloupá)...

5.4.2017 21:39

conie napsal(a):
Chci se zde zeptat na vaše zkušenosti, pokud někdo má podobnou. Fena obřího plemena,18 měsíců,50 kg, zdravá, dobře krmená, začala najednou kulhat na přední nohu. Nereaguje vůbec bolestivě na pohmat ani různé pohyby a "kroucení" nohou, kulhá nejvíc v chůzi, méně v klusu a vůbec ne ve cvalu. Normálně hlídá, lítá, hraje si. Samozřejmě konzultováno s vet. ortopedem, RTG naprosto v pořádku - rameno i koleno, nenašel žádný otok ani bolestivé místo. Závěr - pravděpodobně natažené vazy, , léčíme a konzultace za 2 týdny. Chci se zeptat, zda jste se někdo s podobným kulháním setkali, případně jak jste léčili. Díky za příspěvky k věci.

Jestli byla fenka důkladně prohlédnuta od ortopeda, rtg v pořádku atd, i tak se zkuste zaměřit na packu. Tu nejpackovitější packu, někdy si pes povymkne kloubek v prstu tlapky. A ten umí bolet hodně, byť není nic viditelně oteklé a na rtg se nic nenajde. Podle fotky mi přijde, že má právě ten jeden prst nateklý, vlastně na obou předních. Jen nápad, čím by kulhání mohlo být také způsobeno.
A jen podotek, vet zkoumal tedy i zadní končetiny, když píšete o koleni? To je další věc, že může odlehčovat předními končetinami problém zadních nohou či páteře...

Tedysek

5.4.2017 21:43
Tedysek

XXX.XXX.36.173

Trvalo to snad měsíc než jsme na to přišli. :D můj druhý pes to zkusil taky. :D taky nepochopil, tomu už stači říct "dáme kapky do uší? " a hned je zdravej. :) NO na to ještě nepřišel. Ten nemá rád jakékoliv moje kontroly uši či tlapek, tak je radši zdravej. :D.

6.4.2017 04:26

Nám takhle kulhala Andí, taky jsme hledali a hledali, až po čase se jí začal jeden prst vytáčet nahoru a přerůstal na něm dráp - nejspíš jak píše plaka, nějaký vymknutý kloubek. Pomohl až hodně dlouhý klidový režim.

Přidejte reakci

Přidat smajlík