Nemáte náhodou taký pocit, že všetky hračky na nete a v obchodoch sú pre psy max. do veľkosti border kolie? Kde zháňate lopty, plyšákov a preťahovadlá pre obríkov? Mám veľmi hravú a aktívnu fenku kaukazáka, ktorá miluje plyšákov a pískacie hračky. Plyšákov jej kupujem v sekáči, ale pískacie hračky sú u nás vyhodené peniaze, vydržia tak jeden deň. Raz som v obchode kúpila najväčšiu pískaciu loptu pre psy akú mali a zašila som ju do veľkého plyšáka zo sekáča. No, neviem čo som čakala, ale moja Simba už na druhý deň márne hľadala to miesto, kde to predtým pískalo . Alebo lopty pre obrie psy, to je kapitola sama o sebe. Okrem tých z tvrdého plastu som nič nenašla. Chcelo by to niečo čo skáče, napríklad ako basketbalka. Momentálne zháňam nejaké preťahovadlo. Lanové je nanič, príliš tvrdé. Zatiaľ na preťahovanie používame veľkých plyšákov a keď rupnú kúpim za 2 eurá ďalšieho. Ale to tiež ide do peňazí. To sa nikto nešpecializuje na hračky pre XXL psy? Poradíte prosím? Ďakujem za rady. Andrea.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jsem na tom stejně.Mám Tibetskou dogu a čuvače a hračky jsou problém.Na přetahování používám spletené staré tepláky, ručníky apod.Jinak velké petky, občas mám i vyřazený kopací míč od místních fotbalistů, ten se líbí tibeťanovi, ale do huby se mu také vejde celý.On naštěstí miluje klacky, tady spíš pořádné větve na kousání.
Tohle dělaj i ve velikosti pro veeeliký psy
https://www.spokojenypes.cz/hracka-guma-tenis-jumbler-mic-kong-medium-large-oranzova/?gclid=CKqv0tbnj9MCFYpAGwoda9AKZw.
U nás se hodně osvědčilo tohle přetahovadlo : https://www.spokojenypes.cz/pretahovadlo-df-juta-pesek-31cm/
Běžně mi na něm visí dva 45 kg psi a pořád jako nové. :).
Tedysek
XXX.XXX.42.197
My používáme pro NO na přetahování stará vodítka a drží furt. Ještě máme "vzácnou" hračku od gapaye. Ta drží už skoro rok.
Včera som vyskúšala doma vyrobené preťahovadlo - stará XXXL mikina, asi 1 x 2 m aj s rukávmi, po dva uzly na rukávoch a na dolných rohoch a paráda. Fenu som vyšťavila za 15 min! A čo lopty, aby mali aspoň 25 cm v priemere minimálne? Ale nemyslím tie terapeutické, (Boomer, Joly, Kong), alebo iné z tvrdého plastu. Zaujala ma doma ušitá kožená lopta z vlákna o psích hračkách, to by celkom šlo a ešte do nej všiť nejaké pískatko. Ale ja neviem šiť. Doma sa dá vyrobiť všeličo len musí byť človek trochu zručný a mať dostupný materiál. Inak ma strašne rozčuľuje, keď na nete napíšu lopta L/XL a je veľká 12 cm . XL psa si predstavujem od 45 kg a viac. Otec mojej fenky má 80 kg a aj také psy, teda hlavne ich páničkovia, by sa občas radi potešili z veľké výberu dostupných hračiek, ale trh je trh a malých psov je proste viac.
Tedysek
XXX.XXX.42.197
Hodne slycham že dávají lidí psům na hraní pneumatiku třeba.
Tedysek
XXX.XXX.42.197
Jeste bych zkusila orca gumu od petstages. A asi bych se zaměřila na to naučit psa neničit hračky. Nám piskaci hračky vydrží věčnost. Pes ví že je jen zlehka kouše a ne zvyká.. Plyšáky preparuje jen ty co vypadají jako pes :D.