Mám čtyř měsíční rotvajlerku, která strašně hltá. Už jsem koupila i protihltací misku, ale hltá pořád stejně. Jednou dokonce na posezení snědla skoro kilo granulí, když jsem nechala otevřené dveře do chodby (je tam pytel granulí). Dělala to takhle už když byla malinká u matky, tahala mléko a nechtěla pustit ani ostatní štěňata.. Už nevím co s ní dělat, bojím se aby si nějak neublížila. Je schopná mísu zhltat do 20 vteřin a pak ještě kouká, jestli náhodou nespadne něco na zem z mého talíře. Zrovna minulý týden jsem dělala poprvé steaky a než manžel došel ke stolu, tak měl prázdný talíř
Uživatel s deaktivovaným účtem
U štěněte jsem měla to samé. Misku doslova vdechnul a stejně pak koukal, jako kdyby 14 dní nežral. V dospělosti ho to přešlo. Misku sice vyluxuje bleskem a hladově kouká pořád, ale granule už kouše.
Tedysek
XXX.XXX.42.197
Měla jsem stejný problém s biglem. Pak jsem mu granule rozsypala po podlaze, aby musel papat jednu po druhé a ne luxovat. To pomohlo. Taky pomohlo, že jsem kupovala granule co byly větší než ty mini co dělají pro miminka většinou. Tak je musel aspoň na půl rozlousknout.
Jestli nechcete, aby hltala, měla jste si pořídit jiné zvíře. Třeba kráva nebo kůň by nehltali.
Ne a teď vážně, pes je(byl) stavěný na to žrát rychle, trhat maso a soukat ho do sebe. Co by měl pes s těmi granulemi dělat? Pokud to nebleje a je v pohodě, tak to vůbec neřešte. Protihltaci misky se vyrábí, aby měli prodejci, co prodávat.
Sara82
napsal(a):
Mám čtyř měsíční rotvajlerku, která strašně hltá. Už jsem koupila i protihltací misku, ale hltá pořád stejně. Jednou dokonce na posezení snědla skoro kilo granulí, když jsem nechala otevřené dveře do chodby (je tam pytel granulí). Dělala to takhle už když byla malinká u matky, tahala mléko a nechtěla pustit ani ostatní štěňata.. Už nevím co s ní dělat, bojím se aby si nějak neublížila. Je schopná mísu zhltat do 20 vteřin a pak ještě kouká, jestli náhodou nespadne něco na zem z mého talíře. Zrovna minulý týden jsem dělala poprvé steaky a než manžel došel ke stolu, tak měl prázdný talíř
Buďte ráda že hltá...až se Vám v tom začne nimrat, to teprve budete mít co k řešení
Může hltání souviset se zvracením? žere šíleně rychle tak nevím jestli koupit protihltací misku nebo zvracení s tím nesouvisí . když měla konzervu tak tu žrala taky rychle ale přece jenom to trvalo déle, granule vyluxuje okamžitě . Starší nehltá ta naopak jí strašně pomalu ale tahle se vrhne a v minutě je prázdná miska.
notregistered
XXX.XXX.211.121
Markéta80
napsal(a):
Může hltání souviset se zvracením? žere šíleně rychle tak nevím jestli koupit protihltací misku nebo zvracení s tím nesouvisí . když měla konzervu tak tu žrala taky rychle ale přece jenom to trvalo déle, granule vyluxuje okamžitě . Starší nehltá ta naopak jí strašně pomalu ale tahle se vrhne a v minutě je prázdná miska.
Zkuste spolknout 4 knedlíky naráz.
Sara82
napsal(a):
Ve čtyřech měsících jsme na tom byli stejně. Prostě dostávala po kouskách...a hlavně kousací věci (třeba křídla...ty musela rozkousat, páč se nedaly zhltnout). Teď mě to chybí(má 5,5 měsíce), protože se přestala o žrádlo bát a vyloženě to fláká, začíná si vybírat a občas se na jídlo vybodne úplně - nebo zahrabá na později
lu80
napsal(a):
Ve čtyřech měsících jsme na tom byli stejně. Prostě dostávala po kouskách...a hlavně kousací věci (třeba křídla...ty musela rozkousat, páč se nedaly zhltnout). Teď mě to chybí(má 5,5 měsíce), protože se přestala o žrádlo bát a vyloženě to fláká, začíná si vybírat a občas se na jídlo vybodne úplně - nebo zahrabá na později
Hele náš ovčoun taky hltal. Tak jsme dávali taky věci jako křídla i vcelku kus kuřete. Ale křídlo a stehno jde kousnout do kloubu, čímž se narovná a posílal to tam vcelku stejně. Tak jsme mu to přidržovali, aby musel ukusovat. Au moje prsty než se naučil mířit tlamou jen na maso. Ale teď už hezky všechno kouše. Hlavně v klidu.
Vůbec to neřešte. Hltání je naprosto přirozené. Často to co nejrycheji do sebe nasoukají, přemístí se, vyzvrátí to a pak znovu sežerou. Toto chování zcela přirozeně patří do etogramu psa. Je to pozůstatek od divokých psovitých šelem. V našich očích se to může zdát hrozné, ale ve zvířecí říši je to naprosto přirozené...
Takže ty protihltací misky atd. a některé rady...
dadu
napsal(a):
Moje čivava nehltá, spíš naopak - jsem ráda, když něco zbaští. Máme takovou hru - granulky jí po jedny až dvou házím. Má radost z toho, jak se kutálejí a ona je honí, hledá a zbaští. Zkuste to taky tak.
Hádám, že to bylo na lu80... Dovedete si představit krmit takhle mladýho cosi jako ovčounolabradora? To je na celý dopoledne... a až dokrmíte, můžete začít znova, protože bude čas na večeři.
Atheira
napsal(a):
Hádám, že to bylo na lu80... Dovedete si představit krmit takhle mladýho cosi jako ovčounolabradora? To je na celý dopoledne... a až dokrmíte, můžete začít znova, protože bude čas na večeři.
Haha , koukám, že jste tu naší můru pěkně prokoukla. Ovčounolabrador sedí. Jinak občas jí jako sváču pár granulek poschovávám po zahradě, ale ona je vyčuchá (to miluje), nanosí na hromádku a nechá bejt . Když jí je hodím, tak je taky jenom uloví - zastaví...ale nesežere. Zkrátka už mi na granule pěkně dlabe, nojo, je to masožrout ...horší je, že už se rejpe i v tom masu...(Krom večera...to dlabe normálně).
notregistered
XXX.XXX.211.121
Markéta80
napsal(a):
Já jím pomalu. Z ruky žrát nechce, koukala na mě divně, Dneska to nijak nevyřeším. Polední dávku jsem jí postupně dávala na podlahu, tvářila se divně, nakonec to sežrala tak snad ok.
Podle mě už je to..nanic.
Dejte se na chvíli na maso. Nevíte, jestli vadí cosi v granulích nebo způsob zpracování. Má to rozhozené a granule nic nespraví. Vidíte to sama. Potřebuje uklidnit zažívání, ne pokusy těžkým složitým jídlem.
Vyvrhnutí potravy po zhltnutí možná bylo občas u vlků, u psů to ale každý den povede k poškození jícnu, minimálně.
Existuje i taková nemoc..
lu80
napsal(a):
Haha , koukám, že jste tu naší můru pěkně prokoukla. Ovčounolabrador sedí. Jinak občas jí jako sváču pár granulek poschovávám po zahradě, ale ona je vyčuchá (to miluje), nanosí na hromádku a nechá bejt . Když jí je hodím, tak je taky jenom uloví - zastaví...ale nesežere. Zkrátka už mi na granule pěkně dlabe, nojo, je to masožrout ...horší je, že už se rejpe i v tom masu...(Krom večera...to dlabe normálně).
A to máte holku? Vítejte ve světě fen, ty mají k depce každou chvíli nějaký důvod. Ženský! Mně takhle asi dvakrát roznimrala snídani fena při hárání a večeři snědla s výrazem puberťačky, kterou už nebaví svět. Ale dobrý... No, pak si to vybrala při falešce, kdy takovýhle divadlo předváděla několik dní v kuse.
Tak jsme zhltli večeři...u feny by snad dal i použít výraz "vdechli", pak si odkrkla a šla si lehnout...když jsme krmili granulema, tak se občas stalo, že je po jídle vyvrhla-část a následně pak snědla znova, řešívala jsem to tak, že jsem granule zalila vývarem, co má "normální jídlo" tak se to stane výjímečně, když se potom napase trávy...
Atheira
napsal(a):
Bylo to hlavně na zadavatelku
Je pravda, že krmit takto RTW by bylo časově doost náročné Ten můj (též RTW) taky hltal, ale vydržela jsem to a teď už to jde. Zkouším ho převést na maso, ale zatím teda moc úspěchů nemám
notregistered
napsal(a):
Podle mě už je to..nanic.
Dejte se na chvíli na maso. Nevíte, jestli vadí cosi v granulích nebo způsob zpracování. Má to rozhozené a granule nic nespraví. Vidíte to sama. Potřebuje uklidnit zažívání, ne pokusy těžkým složitým jídlem.
Vyvrhnutí potravy po zhltnutí možná bylo občas u vlků, u psů to ale každý den povede k poškození jícnu, minimálně.
Existuje i taková nemoc..
Ona nezvrací každý den, ale je fakt že strašně rychle to sežere a dneska právě vyzvracela co měla k snídani. Já bych ráda přešla na maso, jenže ted má tu dietu a je fakt že od té doby žádný průjem ale nechtěla bych jí na tom nechat moc dlouho. Ale abych jí pak krmila dobře aby opět neměla průjem . veterinářka říkala že by na téhle dietě měla být delší dobu, hlavně aby přibrala Momentálně mam strach aby zase neskončila na kapačkách s vařenou stravou problém nemám jen budu muset načíst co dávat většinou jsem vařila maso, rýži, zeleninu ale ani jeden ze psů co jsem měla netrpěl na průjmy. Ještě mě napadlo jestli nezvracela z léků co měla dnes poprvé ráno ale to asi ne? Zase je pravda že konečně to co z ní jde je ukázkové, ale nevím jestli to může ukazovat na nějakou alergii nebo ta veterinární řada je tak naštěpená? Ted má na 10 dní tablety na odčervení a potom na dalších 10 dní probiotica.
notregistered
XXX.XXX.211.121
Markéta80
napsal(a):
Ona nezvrací každý den, ale je fakt že strašně rychle to sežere a dneska právě vyzvracela co měla k snídani. Já bych ráda přešla na maso, jenže ted má tu dietu a je fakt že od té doby žádný průjem ale nechtěla bych jí na tom nechat moc dlouho. Ale abych jí pak krmila dobře aby opět neměla průjem . veterinářka říkala že by na téhle dietě měla být delší dobu, hlavně aby přibrala Momentálně mam strach aby zase neskončila na kapačkách s vařenou stravou problém nemám jen budu muset načíst co dávat většinou jsem vařila maso, rýži, zeleninu ale ani jeden ze psů co jsem měla netrpěl na průjmy. Ještě mě napadlo jestli nezvracela z léků co měla dnes poprvé ráno ale to asi ne? Zase je pravda že konečně to co z ní jde je ukázkové, ale nevím jestli to může ukazovat na nějakou alergii nebo ta veterinární řada je tak naštěpená? Ted má na 10 dní tablety na odčervení a potom na dalších 10 dní probiotica.
Odčervení, probiotika, takže se tipuje nebo už se něco ví ?
Vet granule některé mají hydrolyzáty, ano. Čímž jste se akorát dověděla, že něco bylo blbě a v těchto granulách není. Kolik tam toho je..30 surovin ?
Dostali jste něco zcela z kytiček, pseudomaso s nízkou molekulární hm., a nízko tuk, že ?
To klapne, jasně, psice bude ok, protože v té umělé stravě není nic, co by mohlo říct kde je problém.
Ale ono by to chtělo na tu příčinu přijít.
Lacik
napsal(a):
Vůbec to neřešte. Hltání je naprosto přirozené. Často to co nejrycheji do sebe nasoukají, přemístí se, vyzvrátí to a pak znovu sežerou. Toto chování zcela přirozeně patří do etogramu psa. Je to pozůstatek od divokých psovitých šelem. V našich očích se to může zdát hrozné, ale ve zvířecí říši je to naprosto přirozené...
Takže ty protihltací misky atd. a některé rady...
Jo hltání je přirozené a stejně tak to že to pak znova přeskládá a vyzvrací a znovu sežere...ale zkuste tahat z dusícího psa kus masa v krku
notregistered
napsal(a):
Odčervení, probiotika, takže se tipuje nebo už se něco ví ?
Vet granule některé mají hydrolyzáty, ano. Čímž jste se akorát dověděla, že něco bylo blbě a v těchto granulách není. Kolik tam toho je..30 surovin ?
Dostali jste něco zcela z kytiček, pseudomaso s nízkou molekulární hm., a nízko tuk, že ?
To klapne, jasně, psice bude ok, protože v té umělé stravě není nic, co by mohlo říct kde je problém.
Ale ono by to chtělo na tu příčinu přijít.
Testovalo se a nic, paraziti negativní ale říkala že raději jí to dá kdyby náhodou tam něco bylo , pak dostane probiotika kvůli atb a léků na odčervení. Z krve- játra, ledviny, bílkoviny vše ok jen vyšší bílé krvinky takže někde zánět. Já vím že to složení je hnus, ale bojim se experimentovat protože další zhubnutí by byl průser I ted kadí konečně méně, na wolfsblutu 7x denně, carneval tam se to snížilo max na 5x a ted 3x a je vidět že je jí dobře. nechci aby na těchto granulích byla dlouho, koupila jsme jen 1,5 kg takže cca na 3 týdny. Možná je alergická ale na co netuším takže prý se to bude muset zkoušet. To asi budu muset načíst na netu, s tím bylo jasně vidět že mě nepomůže 6m na tomto krmivu mě přijde strašně dlouho ale čím začít, co jí zkusit dát nevím. Prý ideálně to s čím se nesetkala?Proti tomu co ze sebe vydá ted je jasné že jí nic nesedlo jenže tady zase je minimum z masa . Zítra budu vážit tak jsme zvědavá kolik nabrala.veterinářka říkala že tyhle granule nejsou pro štěnata takže brzo by ráda přešla na něco lepšího a výživnějšího.starší můžu dát cokoliv a prostě to s ní neudělá vůbec nic
"Možná je alergická ale na co netuším takže prý se to bude muset zkoušet. To asi budu muset načíst na netu, s tím bylo jasně vidět že mě nepomůže
6m na tomto krmivu mě přijde strašně dlouho ale čím začít, co jí zkusit dát nevím. Prý ideálně to s čím se nesetkala?"
Jako vetka od toho dává ruce pryč?!
Eliminační dieta by měla probíhat pod dozorem veterináře a ten by měl i řídit její průběh.
Obecně eliminační dieta = 1 druh proteinu + 1 druh sacharidu, což = 1 druh masa, optimálně takové, které pes ještě nejedl (vepřové, králík, krůta...třeba pštros...) + brambory (rýže - ale ta je taky častý alergen). Dává se po dobu cca 6-8 týdnů, pokud je zvíře bez problémů, přidá se 1 nová potravina (druh masa), a tak se zase krmí (1-2 týdny), atd. atd., nechť se zjistí, která konkrétní potravina problémy vyvolává.
Pokud je teď feňulka bez problémů, tak bych asi ještě nějakou dobu neexperimentovala, ať se ustálí.
To říkala at je v klidu, že ted at se dá dohromady. Je možná že jak měla často průjmy je totál rozhozená. I to jak často kadila, to asi v ní nic moc nezůstalo. Včera kadila jen 2x . Je vidět že je klidnější, po týdnu přibrala 110gr . Vetka řekla že ted hlavně neexperimentovat, chtěla aby byla na dietě alespon 6m což mě přijde dlouho a pak zkoušet ale hodně opatrně. Říkala jeden druh masa + příloha. Blbý je že žrala wolfsblut a ochutnala kde co
jestli jí vadí rýže? Koukala jsem a v těchto rýže není. Tyhle jsou prý hodně dietní a chtěla by jí pak dát nějaké s kachnou at má víc živin. Ale sedí jí, je to šílený rozdíl, už týden žádný průjem ale vím že ty granule jsou složením nic pěkného, ale experimentovat se prostě bojím. Abych jí pak vysvětlovala že jsem si to udělala dle svého a zase má průjem, opět zhubla Jsem zvědavá co časem jí fakt sedne. prootihltací miska objednaná, ona fakt hltá
notregistered
XXX.XXX.211.49
Živiny jsou ve stravitelnosti, ne druhu masa.. ME údaj
až dietu vysadíte, nebudete vědět zas nic
a tak furt dokola.