Natekle psi varle z klistete

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Veronicka

8.4.2017 11:51
Veronicka

XXX.XXX.95.118

Dobry den, jdu s dotazem. Nas hafik ma u varlat kliste. Rodice to zjistili na chate a dami se ho boji odstrnit. Samotne misto postizene neni, ale nateklo mu jedno varle u klistete. Nema s timto nekdo zkusenost?

8.4.2017 11:53
scylla

XXX.XXX.150.32

Veronicka napsal(a):
Dobry den, jdu s dotazem. Nas hafik ma u varlat kliste. Rodice to zjistili na chate a dami se ho boji odstrnit. Samotne misto postizene neni, ale nateklo mu jedno varle u klistete. Nema s timto nekdo zkusenost?

Jeďte na veterinu, neptejte se na netu.

8.4.2017 12:16
dadu

XXX.XXX.61.94

Jela bych na veterinu.

8.4.2017 14:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Zkušenost s tím nemám, respective s tím, že by mu varle nateklo. Můj pes tam měl x klíšťat, na varlatech i různě kolem a bez problémů. Klíště vytáhněte jako všude jinde. Vydesinfikujte místo Betadinou. Bála bych se, že to varle nemá spojitost s klíštětem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.4.2017 15:18

Než tam dojedete, klíště se nacucá a pustí...pak podle zákona schválnosti ho někdo vyšlápne bosou nohou a rozpatlá po celém bytě ...normálně ho odstraňte jako kdekoliv jinde na těle, já ho chytím a táhnu a pootočím doleva, jako by to lupne, místo zamáznu betadinou mastí-nemám roztok(prostě jakoukoliv desinfekcí, když se mi klíště přetrhne nešílím, zadesinfikuju a časem se se stroupkem sosák vyloupne...
Boule kolem klíštěte do druhého dne oplaskne, zatím vždy...za čas zmizí, občas rozhrnu chlupy a kouknu...

8.4.2017 15:28

Vzhledem k tomu, že pravděpodobnost nákazy se zvyšuje s dobou přisátí klíštěte, se klíště odstraňuje hned!

8.4.2017 16:23

Pokud je opravdu jedna koule větší než druhá, klíště je v tom úplně nevinně a jedná se o jiný problém.

8.4.2017 22:31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Než tam dojedete, klíště se nacucá a pustí...pak podle zákona schválnosti ho někdo vyšlápne bosou nohou a rozpatlá po celém bytě ...normálně ho odstraňte jako kdekoliv jinde na těle, já ho chytím a táhnu a pootočím doleva, jako by to lupne, místo zamáznu betadinou mastí-nemám roztok(prostě jakoukoliv desinfekcí, když se mi klíště přetrhne nešílím, zadesinfikuju a časem se se stroupkem sosák vyloupne...
Boule kolem klíštěte do druhého dne oplaskne, zatím vždy...za čas zmizí, občas rozhrnu chlupy a kouknu...

..."Já ho chytím"... Jak chytíte? Čím chytíte?

8.4.2017 22:40

..."Já ho chytím"... Jak chytíte? Čím chytíte?

Podle velikosti klíštěte, někdy stačí prsty, jindy pinzetka, když najdu elektrikářskej krokodýlek, jsem na vrcholu blaha, spešl kleštičky nemám, protože i ten krokodýlek dám na zaručené místo, kde bude po ruce(to dá rozum, ne ) a pak když dojde na akci, nevím, kam jsem to zapodělala.

8.4.2017 22:59

Podle velikosti klíštěte, někdy stačí prsty, jindy pinzetka, když najdu elektrikářskej krokodýlek, jsem na vrcholu blaha, spešl kleštičky nemám, protože i ten krokodýlek dám na zaručené místo, kde bude po ruce(to dá rozum, ne ) a pak když dojde na akci, nevím, kam jsem to zapodělala.

Léta letoucí tahám elektr. krokodýlem, mám je v sezoně všude ( na ps. stole, v každém batohu, v popelníku v autě...). Jen jsem nechtěla vidět napsáno to prsty. Na klíště by se nikdy nemělo sahat. Když je to už "třešeň", tak aspoň přes papír. kapesník a pod.

8.4.2017 23:06
blackberry

XXX.XXX.110.35

Lexaurin napsal(a):
Toto je nej

https://www.zbozi.cz/vyrobek/hacek-na-klistata-2ks-v-sacku/.

To můžu potvrdit, měli jsme jak obyčenou pinzetu, tak tu plastovou pinzetu na pružinku a obě letěly do koše (vytrhané chlupy, přepůlená klíšťata...). Tyhle háčky jsou i pro dlouhosrsté psy super a preferuji je i před elektrikářským krokodýlkem.

8.4.2017 23:55
dadu

XXX.XXX.61.94

Tak já mám tu plastovou pinzetu už kolik let a v poho. Ale je fakt, že klíšťata jsem tahala spíš jen kocourovi. Šarplaninec (pes) měl klíště jen jednou za život (žil skoro 15 let, klíště měl u oka v té krátké srsti) a fena neměla žádné (žila 14 let). Současná čivina (6 let) měla klíště asi 3x. Jinak teda holou rukou tahat klíště - to opravdu ne e. To se mi ekluje

8.4.2017 23:56
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

blackberry napsal(a):
To můžu potvrdit, měli jsme jak obyčenou pinzetu, tak tu plastovou pinzetu na pružinku a obě letěly do koše (vytrhané chlupy, přepůlená klíšťata...). Tyhle háčky jsou i pro dlouhosrsté psy super a preferuji je i před elektrikářským krokodýlkem.

Hlavne s tim hackem vyndam i minikliste

9.4.2017 10:53
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lexaurin napsal(a):
Hlavne s tim hackem vyndam i minikliste

To jsem se právě chtěla zeptat, jestli se s tím dá vyndat i úplně čerstvě zakouslé klíště, tedy ještě nenapitý prcek, někdy snad velikosti zrnka máku? Já roky používám plastovou pinzetu a super. Ovšem měla jsem asi tři modely a dobrý byl jen jeden druh a u toho jsem zůstala.Ty ostatní pořádně nechytaly. Taky se mi nestalo, že bych klíště zatrhnula.

9.4.2017 10:56
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Léta letoucí tahám elektr. krokodýlem, mám je v sezoně všude ( na ps. stole, v každém batohu, v popelníku v autě...). Jen jsem nechtěla vidět napsáno to prsty. Na klíště by se nikdy nemělo sahat. Když je to už "třešeň", tak aspoň přes papír. kapesník a pod.

Léta tahám velká klíšťata prsty a nemám s tím žádný problém. Když ho náhodně najdu svému, mamčinu, sousedovic psu apod. venku na prochajdě, tak mu ho vytočím. Nejsem malé děcko, abych si pak strkala prsty do pusy. Ne, klíště v ruce jen tak nerozmáčknete(i když to tak někdy vypadá ) ono taky to nacucání potřebuje přežít

9.4.2017 10:58
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Krokodýlek nic moc, trhá srst a pes se toho procesu pak bojí

9.4.2017 11:37

lesnížínka napsal(a):
Léta tahám velká klíšťata prsty a nemám s tím žádný problém. Když ho náhodně najdu svému, mamčinu, sousedovic psu apod. venku na prochajdě, tak mu ho vytočím. Nejsem malé děcko, abych si pak strkala prsty do pusy. Ne, klíště v ruce jen tak nerozmáčknete(i když to tak někdy vypadá ) ono taky to nacucání potřebuje přežít

Užívejte si to i nadále. Borelioza je celkem radostná záležitost.

9.4.2017 13:04

Užívejte si to i nadále. Borelioza je celkem radostná záležitost.

Asi budu muset spoléhat na přirozenou imunitu, protože na rukavice si vždycky vzpomenu až když je těžce po všem.

A když je na psovi velké klíště, tak si i na pinzetu vzpomenu až když je po všem.

9.4.2017 13:22

Šáhnu na cokoliv, klíště mi problém nedělá, samozřejmě si pak jdu umýt ruce...
Jednou jsem sebrala brouka Majku, samozřejmě, že mě potento tou žlutou tekutinou, a jak tak jdem s kámoškou, přemýšlíme, na co se ta tekutina používá...nesmrděla...tak doma koukám na net...smrtelně jedovatá...já doma sama, tak jsem šla do hospody, abych neumřela sama.
To mikro klíště, o velikosti máku, se vyšudlá vatou...jemně kroužíte po klíštěti až je najednou ve vatě. Vyzkoušeno jen na mě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík