Myslíte že by to šlo

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Amza

10.4.2017 10:20
Amza

XXX.XXX.53.169

Mám dvě feny a u jedné problém s přivoláním. Na stopovace přijde ihned na zahradě také ale když vi ze je na volno tak nepřijde. Sice neuteče běhá kolem nás ale nepřijde. A tak mě napadlo že bych připla obě ceny na rozdvojku a pustila je společně. Druhá fena má přivolání 100% v jakékoli situaci. Obě fenky jsou výškově stejně Děkuji za radu.

Tedysek

10.4.2017 10:36
Tedysek

XXX.XXX.34.73

Mě to nefungovalo. Zkusila bych postupně stříhat stopovacka až z ní bude 10cm couracka.

10.4.2017 11:47
koňadra

XXX.XXX.233.255

To nefunguje, je taky možné, že nepřijde ani jedna. A když obě utečou a někde se zapletou za větev, tak je třeba už nenajdete a možná se uškrtí.
Začít od začátku učit přivolání, chodit cvičit bez té druhé.

10.4.2017 12:29
LájošM

XXX.XXX.14.251

To je blbost, budou v pohybu omezené obě, nač pak takové podivné venčení.
Pokračoval bych se stopovačkou, zkusil motivovat na více věcí (pamlsky, míček, pešek...).
Přivolání se musí cvičit pořád - zavolat, odměnit, pustit. Přivolávat jen ve chvíli, kdy víte, že přijde a když jí nepřerušíte nějakou lákavější činnost.
Odměňujte ji i ve chvíli, kdy voláte tu druhou a kdy přijde sama i bez povelu.

10.4.2017 13:35
asurwic

XXX.XXX.2.119

Amza napsal(a):
Mám dvě feny a u jedné problém s přivoláním. Na stopovace přijde ihned na zahradě také ale když vi ze je na volno tak nepřijde. Sice neuteče běhá kolem nás ale nepřijde. A tak mě napadlo že bych připla obě ceny na rozdvojku a pustila je společně. Druhá fena má přivolání 100% v jakékoli situaci. Obě fenky jsou výškově stejně Děkuji za radu.

Pokud nepřichází jen proto, že se "ji nechce" a není v tom nich jiného (chorobná útěkářka, lovící maniak...), tak to nemá cenu. V tomto případě je nejjednodušší ji ten povel "ke mně" naučit - jak tady zaznělo, tak třeba na pamlsky, hračky a podobně.

Jinak já takhle občas trénuji, ale ne takové prkotiny jako nezvládnutí povelu, ale třeba nevypočitatelnou (nestrachovou) agresi vůči všemu cizímu, cíleně naučené (nyní už nežádoucí) lovecké chování a podobně.
Hlavně psy nelze jen tak připnout k sobě. První "vodící" pes musí být především technicky výborný v tahu a musí umět zabrat, aby v případě nouze odtáhl / zastavil toho druhého (bez toho aby tím ublížil sobě nebo jemu) a samozřejmě pokud má mít toto "společné vláčení" výsledek, tak musí umět nežádoucí chování i zakázat. Dále musí být ovladatelný úplně stoprocentně = ne jen přivolání, ale na povel špičkově i tempa, změna směrů, zastavit, vymotat se hlavou / nohou z vodítka, vymotat druhého psa, obíhat, povolit / způsobit napětí šňůr, následovat... atd., musí znát tréninkové prostředí, nesmí se sám vzdalovat z naučené hranice, musí se umět vyhýbat překážkám (stromy, sloupky...), nesmí se nechat strhnout ke hře ani k dalším v tu chvíli při práci nežádoucím věcem (venčení, lovení, čichání, hrabání...) a především musí mít nějakou praxi, pokud má být naostro využíván. Ne každý pes se vůbec naučí pracovat jako "vodící" a když už budete mít štěstí na nějakého, který je toho schopný, tak Vám jeho příprava minimálně ten rok zabere. Nemluvě o tom, že fyzickou manipulaci s připnutými psy a zakázání jejich chování učíte "vodiče" jako honáctví (což se většinou na zástupce svého druhu vysvětluje fakt špatně), takže budete muset nakonec takového pomocného psa neustále hlídat, aby Vám nelovil "ze sportu" další psy.

Amza

10.4.2017 13:51
Amza

XXX.XXX.53.169

Děkuji všem za rady nedalo mi to a psy sem dala na jednu rozdvojku a byli spolu puštěné na louce. Po přivolání přišli obě dostaly mlsku a zas měly volno takle jsem opakovala několikrát bez jediného problému. Ale druhou fenku se neodvážim pustit bez ničeho.

10.4.2017 14:40
asurwic

XXX.XXX.39.28

Amza napsal(a):
Děkuji všem za rady nedalo mi to a psy sem dala na jednu rozdvojku a byli spolu puštěné na louce. Po přivolání přišli obě dostaly mlsku a zas měly volno takle jsem opakovala několikrát bez jediného problému. Ale druhou fenku se neodvážim pustit bez ničeho.

No, jestli Vám budou holky takhle spolu fungovat, tak potom zkuste uvažovat o rozdvojce s odpružením, aby s sebou navzájem neškubaly.

Amza

10.4.2017 15:33
Amza

XXX.XXX.53.169

Díky za radu, ale ať hledám jak hledám takovou rozdvojku nemůžu najít :/ nemáte odkaz prosím.

10.4.2017 15:50
asurwic

XXX.XXX.39.28

Amza napsal(a):
Díky za radu, ale ať hledám jak hledám takovou rozdvojku nemůžu najít :/ nemáte odkaz prosím.

Já tyhle věci kupuji převážně na výstavách, ale co vím, tak u nás to vyrábějí tady:
http://www.muttandgo.cz/cat_pripojky_s_amortizerem_spojky.

Amza

10.4.2017 15:56
Amza

XXX.XXX.53.169

Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.4.2017 20:57

Taky se vám může stát, že to bude chvíli fungovat, pak se feny naštvou a servou se.

11.4.2017 06:34

Amza napsal(a):

Teda dost brutální řešení a náhrada výcviku...

11.4.2017 06:47
scylla

XXX.XXX.150.32

Amza napsal(a):

Naprostá pitomost, nedělejte to.

Přidejte reakci

Přidat smajlík