(tazatel)

XXX.XXX.34.50
Dobrý den, prosím, nevíte někdo o chovateli, který by nabízel takto zbarvené APBT (fenka)?
Děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Neznám, ale fenka na obrázku má úplně děsný záda
(tazatel)
napsal(a):
Dobrý den, prosím, nevíte někdo o chovateli, který by nabízel takto zbarvené APBT (fenka)?
Děkuji.
Já měla taky takovou, barva super, hodně lidí chtělo štěňata, ale nechala jsem vykastrovat, nebyly by čistý a havěti psí je všude kolem hodně.Přeji hodně úspěchů při hledání, já nenašla za těch 11 let, co jsme fenku měli podobně zbarvené štěndo, ale to je asi náhoda, u nich je povolená jakákoli barva.Takže variace na játrovku
vetřelec
napsal(a):
To je úplně dobrý (dynamický) hřbet, nicméně podle barvy by si uvnitř pracovního plemene nevybíral snad nikdo. Buďte opatrní .
Nevidím nic špatného na tom, vybrat si psa podle barvy, pokud to bude v hlídaném chovu s PP.Ono totiž hodně záleží na původu a i chování a povaze rodiče.Ale to ty jistě víš.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
gitule vrtule
napsal(a):
Nevidím nic špatného na tom, vybrat si psa podle barvy, pokud to bude v hlídaném chovu s PP.Ono totiž hodně záleží na původu a i chování a povaze rodiče.Ale to ty jistě víš.
Můžu se zeptat, jak u pitbullů vypadá hlídaný chov - co se tam hlídá...?
Nebo už chov APBT není o tom, že se do Ameriky pošle žádost o registraci na zvířata, která nikdy nikdo neviděl (stejně jako jejich rodiče, prarodiče... ).
Pitbull je vysoce ušlechtilé závodní plemeno. U většiny plemen psů dochází (:na nejdůležitějších lokusech) přibližně k náhodnému křížení- To jsou plemena vhodná pro běžné kynology- na to jejich šolichání. U plemen u kterých tomu tak není (cílevědomě selektovaných sportovně-pracovních), je třeba uvažovat nad specifickými vlastnostmi, dalekosáhle převyšujícími povrchní podstatu zbarvení. K tomu je potřeba tyto vlastnosti znát (optimum je ony vlastnosti také obdivovat a preferovat, pak to stojí za to). Výběr chovatele podle barvy odchovu, je v případě vybraných plemen, nejhorší možná varianta. Možná se domníváte, že dobrých chovů amerického pitbull terriera je u nás přehršel, ale je to naopak. Proto je pravděpodobnost, že při výše uvedených kritériích výběru narazíte na neodborné chovatelské působení, poměrně velmi vysoká. Problém je, že se v těchto psech nevyznáte, proto ani nepoznáte chovatelského debila a nedokážete řádně posoudit debilní doporučení. Pracovní psi ze špatného chovu bývají částečně pracovně zachovalí, avšak v jiných vlastnostech souběžně značně dotčeni neodborným chovem (to je v ojedinělých případech velký problém, většinou jen obyčejný nezvladatelný problém, nebo to problém není- záleží na konkrétní kombinaci). Pokud si za výběrem plemene stojíte, zkuste oslovit někoho z vedení KCHPBT (http://www.kchpbt.cz), jsou to nadšení znalci, kompetentní dobře poradit.
notregistered

XXX.XXX.211.196
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můžu se zeptat, jak u pitbullů vypadá hlídaný chov - co se tam hlídá...?
Nebo už chov APBT není o tom, že se do Ameriky pošle žádost o registraci na zvířata, která nikdy nikdo neviděl (stejně jako jejich rodiče, prarodiče... ).
Dělá se DNA, když chovatele neznáte, nevěříte. Chcou za to asi 50 dolarů. Ale kdo chce fakt pitbulla a ne nějakého srbskočeského s registrací BRBA, ví kam zajít.
notregistered

XXX.XXX.211.196
Je aj registr, který uchovává vzorky a vydává certifikované rodokmeny.
Takže to není už jen PP, ale PPPP. Víc PP, víc pitbull
O tom to ale není. Radši psa s mně vyhovující povahou než papír.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
notregistered
napsal(a):
Dělá se DNA, když chovatele neznáte, nevěříte. Chcou za to asi 50 dolarů. Ale kdo chce fakt pitbulla a ne nějakého srbskočeského s registrací BRBA, ví kam zajít.
A k čemu ten "fakt pitbull je"?
Na normální práci, kde pes pomáhá člověku to není (nepoužitelný pro myslivost, práci u stáda, služební kynologii, ani barák to neohlídá... ), a ze zápasů + lidí okolo nich se normálnímu člověku obrací kufr .
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na normální práci, kde pes pomáhá člověku to není (nepoužitelný pro myslivost, práci u stáda, služební kynologii, ani barák to neohlídá... ), a ze zápasů + lidí okolo nich se normálnímu člověku obrací kufr .
Většinou na sport - ne zápasy, ale normální oficiální sporty + bully disciplíny. V ČR nemají (jako mnoho zde chovaných plemen) žádné využití, ale jinde jsou například linie pro lovecký výcvik nebo v malé míře i honáctví býků. V rámci služební kynologie najdete jejich křížence i v KNPV. Na hlídání k baráku je fakt neužije a pokud ano, je to vážně výjimka, zato jsou výborní například pro tah velmi těžkého nákladu na dlouhou vzdálenost.
notregistered

XXX.XXX.211.196
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zápasy néé. To je jak kdybyste řekla, že na co je kavalír, buldok, pudl.
Pitbull nebyl šlechtěný jen pro zápasy, to jen kdysi a fakt se ně použilo pár kousků, další byli lovci, chůvy, kamarádi. Pitbull není nejlepší zápasník mimochodem. Jo, Srbsko jede furt a potomci jsou tu. Fakt agresivní psi. Řetěz, závaží, visí to na stromě netuším proč. Majitelé se předhání kdo má víc toho vícAPBT.
Dva spolu nemožné vzít na vycházku, ale lidem se to líbí..to je prý ten pravý APBT.. jo, když si vyberu čistě zabijáckou linii, tak takového pravděpodobně dostanu, ale co bych s ním dělala.
Pitbull je schopný lovec, pastevce neznám, služebních je dost. I zde. Tuším chs od policie měla krásný kousek.
Chalupu jako vlčák neohlídá, to je pravda, má vrozeno neútočit na lidi. Přirozeně hlídá, ohlásí, ale když přijdu k plotu bokem, po úvodním štěkotu a vrčení začne mávat ocáskem.
Jako alabaj nebude nikdy, leda cílený výcvik, ale nemělo by se dělat, není na opakování moc. Agility hehe to ne. Někde jsem měla video paní s pitbulíkem udělala nějakých tisíc zkoušek, to ještě ok, i šaškování skrz tunel atp., ale tam už bylo vidět, že v tom pes nevidí smysl.
Rychle pochopí, provede a pak říká - už nejdu, už to umím
Mám je ráda, protože jsou.. jak to popsat.. nic jsem psa neučila a když řeknu jdi, tak ten pes jde, ať se děje cokoli, ochrání mě. I kdyby proti člověku, prostě jde.
Furt usměvavý, kraviny kraviny, ale jak jde do tuhého, změní se k nepoznání a řeší.
Je to nejlepší kamarád. Klaun. Nějak ví co chci, kdykoli. Hmm jak to vysvětlit.. je to můj asistenční pes
notregistered

XXX.XXX.211.196
asurwic
napsal(a):
Většinou na sport - ne zápasy, ale normální oficiální sporty + bully disciplíny. V ČR nemají (jako mnoho zde chovaných plemen) žádné využití, ale jinde jsou například linie pro lovecký výcvik nebo v malé míře i honáctví býků. V rámci služební kynologie najdete jejich křížence i v KNPV. Na hlídání k baráku je fakt neužije a pokud ano, je to vážně výjimka, zato jsou výborní například pro tah velmi těžkého nákladu na dlouhou vzdálenost.
Dnes jsem četla, že karolína je původně z asie, made in china přímo. (Sorry, nemohla jsem si pomoct ) Se hádali o původních amerických psech, tak čivava ano, karolína ne, tu vysadili prý, zjistili z dna nebo nějak tak ultraprůkazně.
Jsem říkala psici, že tu oficiálně lovit nesmí, zbytečné.. srna to neví. Běžela k nám a ne od nás, jak to ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
notregistered
napsal(a):
Zápasy néé. To je jak kdybyste řekla, že na co je kavalír, buldok, pudl.
Pitbull nebyl šlechtěný jen pro zápasy, to jen kdysi a fakt se ně použilo pár kousků, další byli lovci, chůvy, kamarádi. Pitbull není nejlepší zápasník mimochodem. Jo, Srbsko jede furt a potomci jsou tu. Fakt agresivní psi. Řetěz, závaží, visí to na stromě netuším proč. Majitelé se předhání kdo má víc toho vícAPBT.
Dva spolu nemožné vzít na vycházku, ale lidem se to líbí..to je prý ten pravý APBT.. jo, když si vyberu čistě zabijáckou linii, tak takového pravděpodobně dostanu, ale co bych s ním dělala.
Pitbull je schopný lovec, pastevce neznám, služebních je dost. I zde. Tuším chs od policie měla krásný kousek.
Chalupu jako vlčák neohlídá, to je pravda, má vrozeno neútočit na lidi. Přirozeně hlídá, ohlásí, ale když přijdu k plotu bokem, po úvodním štěkotu a vrčení začne mávat ocáskem.
Jako alabaj nebude nikdy, leda cílený výcvik, ale nemělo by se dělat, není na opakování moc. Agility hehe to ne. Někde jsem měla video paní s pitbulíkem udělala nějakých tisíc zkoušek, to ještě ok, i šaškování skrz tunel atp., ale tam už bylo vidět, že v tom pes nevidí smysl.
Rychle pochopí, provede a pak říká - už nejdu, už to umím
Mám je ráda, protože jsou.. jak to popsat.. nic jsem psa neučila a když řeknu jdi, tak ten pes jde, ať se děje cokoli, ochrání mě. I kdyby proti člověku, prostě jde.
Furt usměvavý, kraviny kraviny, ale jak jde do tuhého, změní se k nepoznání a řeší.
Je to nejlepší kamarád. Klaun. Nějak ví co chci, kdykoli. Hmm jak to vysvětlit.. je to můj asistenční pes
Já jsem reagovala na Vetřelce, jak se tu furt camral že je to pracovní plemeno - proto jsem se ptala na jakou PRÁCI je vhodné. Jinak samozřejmě důvod, že si někdo pořídí pitbulla jako aktivního parťáka chápu.
To, že je "lovec" je k ničemu, když nesmí být lovecky využíván. CHS od Policie je registrovaná chovka pod FCI, takže ta žádného pitbula ani mít a využívat nemůže, ale u policie slouží kdeco včetně kříženců všeho možnýho (i bordery, šiperka apod.).
notregistered
napsal(a):
Dnes jsem četla, že karolína je původně z asie, made in china přímo. (Sorry, nemohla jsem si pomoct ) Se hádali o původních amerických psech, tak čivava ano, karolína ne, tu vysadili prý, zjistili z dna nebo nějak tak ultraprůkazně.
Jsem říkala psici, že tu oficiálně lovit nesmí, zbytečné.. srna to neví. Běžela k nám a ne od nás, jak to ?
Jo, jo. My jsme amíci jen oficiálně a já vlastně pořád ani nechápu proč... i když ono to je dobře, protože takhle jsou karolíni bráni jako domácí pejskové a ne jako "to divoké ze zoo". Dle DNA testů pocházíme od turků až po číňany, ale vzhledem k tomu, že většina dingoidních příbuzných je údajně s jistotou z oblasti Indie - Afghánistán, tak bych to také viděla na nějaké takové okolí.
Srny už nechci nikdy ani vidět. Jsou to mrchy. Přijdou mi u nás až moc ochočené. Jedna mi před nedávnem bafla na psa za stromem u utéct tedy nehodlala a druhé, které se válela a odpočívala u cesty, jsme dneska nestáli ani za to, aby se zvedla.
PS. Jaké "notregistered". Kam se poděla registrace?
notregistered

XXX.XXX.211.196
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem reagovala na Vetřelce, jak se tu furt camral že je to pracovní plemeno - proto jsem se ptala na jakou PRÁCI je vhodné. Jinak samozřejmě důvod, že si někdo pořídí pitbulla jako aktivního parťáka chápu.
To, že je "lovec" je k ničemu, když nesmí být lovecky využíván. CHS od Policie je registrovaná chovka pod FCI, takže ta žádného pitbula ani mít a využívat nemůže, ale u policie slouží kdeco včetně kříženců všeho možnýho (i bordery, šiperka apod.).
Tuším, zapomněla jsem kdo to byl přesně.. někde Domažlice nebo tak. Roman.. dál jsem zapomněla. Flekatá pitbullka. Anebo to bylo úplně jinde, dívala jsem se na výcviková střediska atp. Na youtube.
No jo, tady se nesmí nic..jako spousta dalších plemen. Ale je to normální pracovní pes.
Kdybych byla vůl a chtěla psa na zápasy, pořídím něco úplně jiného a ne chudáka 12kg, hlavně že pravý apbt bože ne, čím víc řetězů, tím víc apbt neee radši jdu, je mi jich líto
notregistered

XXX.XXX.211.196
asurwic
napsal(a):
Jo, jo. My jsme amíci jen oficiálně a já vlastně pořád ani nechápu proč... i když ono to je dobře, protože takhle jsou karolíni bráni jako domácí pejskové a ne jako "to divoké ze zoo". Dle DNA testů pocházíme od turků až po číňany, ale vzhledem k tomu, že většina dingoidních příbuzných je údajně s jistotou z oblasti Indie - Afghánistán, tak bych to také viděla na nějaké takové okolí.
Srny už nechci nikdy ani vidět. Jsou to mrchy. Přijdou mi u nás až moc ochočené. Jedna mi před nedávnem bafla na psa za stromem u utéct tedy nehodlala a druhé, které se válela a odpočívala u cesty, jsme dneska nestáli ani za to, aby se zvedla.
Srna vylekala lovce
Máte norky ? My máme norky na potoce a jednoho hryzce vodního. Ty nás nezajímají.. ale já myslela jak je to tu krásné, že se urodili norci a oni to prý blázniví záchranáři tu vypustili..
PS: nepodepíšu ! registrace je závazek. Nálepka. Pouta. My jsme pitbull, papíry nemáme, nic
Uživatel s deaktivovaným účtem

asurwic
napsal(a):
Až se to všechno přemnoží, psi si možná zvyknou a bude klid. Předevčírem v parku po setmění vedle sebe souzněli 3 ježci a moje potvora, čmuchali pospolu a dost dlouho. Ještě před rokem bych ho on nich táhla, páš by by je chtěl chytit a sežrat. Tedy vlastně spíš kvůli blechám.
Kromě toho, že to je tedy nejlepší zápasník, někteří bývají kupříkladu vynikající lovečtí sólističtí daviči, často spolehliví stavěči a dobří bulldoci. Já je ale používám jako příměs do svých (singlehanded) lurcherů, a náramně se do těchto crossů hodí nejen kvůli povaze, ale i vzhledem k elitní oběhové a dýchací soustavě, protože po této stránce nepůsobí degenerativně ani na greyhoundy, saluki a podenca. Je to tedy naprosto vynikající zdroj šlechtitelského materiálu (pracujete-li s těmi vybranými, vhodnými). Vzhledem k tomu, že jsou někteří chrti pracovně plnokrevní, zdálo by se, že jsem neprozřetelný chovatel, ale protože povahové plnokrevnosti v současnosti podle mého názoru nedosahují, dovoluji si přiměřené dočasné zpomalení f1 jakožto i příslušných 75procentních zpětných crossů tolerovat. Pitbul se také využívá v chovu terrierů- norníků- jezevčích speciálů, tam je ovšem jeho přínos diskutabilní. Já se s ním při lurcherech snažím trefit na zanedbané lokusy kterých mám pro jeho vliv k dispozici hodně. Chovatelé terrierů dělají to samé s tím rozdílem, že o cílové lokusy již bylo pečováno a mají jich neznámo kolik, ale pochopitelně méně.
notregistered

XXX.XXX.211.196
Není v lurcherovi už nějakou chvíli pitbull a podobní ? Asi tak 200 let. Na co teď takový cross, na okrasu nebo s tím jezdit lovit do Afriky nebo kam proč.
Nej zápasníci.. no, dejte ho kangalovi. Nebo švihlým pákistánským bulíkům. Nebo radši ne.
Zbavit dědičných nemocí by to chtělo např., to by byl velice pěkný chovatelský záměr a ne dělat z nich bohy.
Já Vám lurchery vysvětlovat odmítám, máte naprosto mizerné pojetí. O nevyrovnaných kontaktech nefantazíruji, možné je jen relativní porovnání. Náměty na chovatelské záměry nepřijímám, mám své práce nad hlavu. Konec konců jistě se to podaří Vám, třeba se s námi pak o svůj poklad podělíte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
vetřelec
napsal(a):
Já Vám lurchery vysvětlovat odmítám, máte naprosto mizerné pojetí. O nevyrovnaných kontaktech nefantazíruji, možné je jen relativní porovnání. Náměty na chovatelské záměry nepřijímám, mám své práce nad hlavu. Konec konců jistě se to podaří Vám, třeba se s námi pak o svůj poklad podělíte.
Máte hezké teorie, ale ty Vaše křižovatky (pochybuju, že existují i fyzicky) stejně nemají v praxi žádné úplatnění.A to nezmění ani to, že budete furt dokola používat termín lokus, abyste působil dosti odborně...
Já ten termín používám, abych se obsahově dorozuměl s chovateli. Mrzí mě, že jste ho neznala a hned se Vám zajídá, ale bohužel k němu neexistuje žádné synonymum.
Mimochodem to nejsou křižovatky, to jsou ušlechtilá zvířata- lurcheři vynikajícího původu.
Je zřejmé, že po odborné stránce zaostáváte, no co se dá dělat, jste prostě pejskaři. Je mi líto, že Vás to uráží a je mi líto, že Nás je málo!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
vetřelec
napsal(a):
Já ten termín používám, abych se obsahově dorozuměl s chovateli. Mrzí mě, že jste ho neznala a hned se Vám zajídá, ale bohužel k němu neexistuje žádné synonymum.
Mimochodem to nejsou křižovatky, to jsou ušlechtilá zvířata- lurcheři vynikajícího původu.
Je zřejmé, že po odborné stránce zaostáváte, no co se dá dělat, jste prostě pejskaři. Je mi líto, že Vás to uráží a je mi líto, že Nás je málo!
Buďte v klidu imaginární chovateli těch opravdových "pracovních" psů. pro které není žádná práce - jednak mám vzdělání biologickýho zaměření (včetně zkoušky z genetiky), a druhak jsem chovatel opravdu pracovních psů
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Jak teda vlastně vypadá teda ten opravdový pitbull? Jak se chová? Jako já mám doma dva něco tomu podobné a za těch 10 let vlastně nevím co to je
od vety maj v očkováku pitbull a všechno co je řízlé se stafem je taky pitbull, tož já nevím, pak budu chtít zase pitbulla ale kde ho sehnat?
notregistered

XXX.XXX.211.83
Už ani nevím. V inz. stálo: štěňata amer. pitbulla, mohutní po rodičích amerického typu otec 54kg 5 nebo 9 tisíc, to jsem zapomněla..a jindy se tam píše, že křížení s staffordem, což je podle mě pořád pitbull.
A pak je klub chovatelů apbt a tam se píše Pit bulls. Což jsou podle mě všici buldoci.
Takže nevím.
Pravý je prý ten bojový.
Mně to přijde, že podobně jako u vlčáků jsou pracovní a výstavní, tak tady jsou ti, se kterými se dá existovat a ti stroje na žraní druhých psů. Chudáci malí.
Kam jít. Nikam. Vidím fotky kennelů a je mi blbě.
Až si budu něco pořizovat, tak chcu vidět rodiče víckrát a starší 3 let a stačí mi to "srdce", pp pitbull stafford am.buldok to vůbec být nemusí.
Ale já si pita nepořídím, protože prý jsou to bojoví psi a nikdo si pak s námi nechce hrát a stejně je tu časem zakáží.
Teď mě napadá.. přejmenuju je na staffordy a je pokoj

vetřelec
napsal(a):
Kromě toho, že to je tedy nejlepší zápasník, někteří bývají kupříkladu vynikající lovečtí sólističtí daviči, často spolehliví stavěči a dobří bulldoci. Já je ale používám jako příměs do svých (singlehanded) lurcherů, a náramně se do těchto crossů hodí nejen kvůli povaze, ale i vzhledem k elitní oběhové a dýchací soustavě, protože po této stránce nepůsobí degenerativně ani na greyhoundy, saluki a podenca. Je to tedy naprosto vynikající zdroj šlechtitelského materiálu (pracujete-li s těmi vybranými, vhodnými). Vzhledem k tomu, že jsou někteří chrti pracovně plnokrevní, zdálo by se, že jsem neprozřetelný chovatel, ale protože povahové plnokrevnosti v současnosti podle mého názoru nedosahují, dovoluji si přiměřené dočasné zpomalení f1 jakožto i příslušných 75procentních zpětných crossů tolerovat. Pitbul se také využívá v chovu terrierů- norníků- jezevčích speciálů, tam je ovšem jeho přínos diskutabilní. Já se s ním při lurcherech snažím trefit na zanedbané lokusy kterých mám pro jeho vliv k dispozici hodně. Chovatelé terrierů dělají to samé s tím rozdílem, že o cílové lokusy již bylo pečováno a mají jich neznámo kolik, ale pochopitelně méně.
Tak tomu teda nerozumím, mluvíte o lokusech- místech pro gen/geny, a jak víte, kde a pro co který gen je-místo na chromozomu/lokus a jakou vlastnost ten gen ovlivňuje a hlavně, jak je tam dostanete. Pokud produkujete křížence F1, máte zřejmě i velký "odpad" těchto kříženců, pokud se jedná o kvantitativní vlastnosti, které chcete trefit.
notregistered

XXX.XXX.211.63
napsal(a):
Tak tomu teda nerozumím, mluvíte o lokusech- místech pro gen/geny, a jak víte, kde a pro co který gen je-místo na chromozomu/lokus a jakou vlastnost ten gen ovlivňuje a hlavně, jak je tam dostanete. Pokud produkujete křížence F1, máte zřejmě i velký "odpad" těchto kříženců, pokud se jedná o kvantitativní vlastnosti, které chcete trefit.
Vetřelec zjistil kde že sídlí gen pitbull. Game. Musíte ale vybrat jen z game linií. A to znamená prověřit game - čekat, až budou psovi aspoň dva roky, nechat ho vyhrát a pak poslat normálně do arény, jestli bude ochotný tam umřít, tak máte psa s tím správným game.
Pak, když něco vyhraje a bude mít aspoň dvě nohy pořád, hlavu a rozmnožovací orgány, najdete mu lurcherku. Aby se zkřížili. Ta sice teriéry už od začátku v krvi má, ale vetřelec ví něco, co žádný expert na genetiku..
Pes má 30-40 tisíc genů a dvě kopie každého.. známých je kolik ?
Furt jsem přemýšlela kde se to množství pitů s divnou kousací povahou bere.
Nebo těch 10 kousků x kolik fen x kolikrát ročně uspává ?
Takový "doktor" už tu byl před 100 lety.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Vetřelec je genetický inženýr!
Attila8: Doporučuji chovatele schopného a ochotného záměrně generovat a upevňovat pozitivní změny. Místo štěněte doporučuji prověřeného mladého psa- nadprůměrně kvalitního v povaze, zaostávajícího v jiných funkcích (pokud se nehodláte věnovat chovu). Píšete, že jste proflákala 10 let. To nezní slibně, s lidmi bez zájmu nikdo rád nespolupracuje. Omezte třeba Vámi poskytovanou poradenskou činnost a v ušetřeném čase se dovzdělejte sama. Doporučuji abyste přestala používat pejorativní označení- "ten opravdový pitbull"- zní to jakobyste snad ani nevěřila, že kvalitativní variabilita čistokrevného apbt zahrnuje nebe i DUDY!
notregistered: V genetice se dostatečně neorientujete a lurcherům taky nerozumíte. Já to poznám, protože jsem mnohem lépe teoreticky vybaven. Populace lurcherů nemá parametry plemene. Jen na úrovni obrázkového atlasu psů (autora Dr. Bruce Fogle), se setkáváme s pojetím lurchera, jako neuznaného plemene.
verun: Popsal jsem to principiálně. Praktickou molekulární biologii musím z pochopitelných důvodů ve svém chovu oželet. Používám nejjednodušší základy kvantitativní a populační genetiky. Genů které mě zajímají (u každé vlastnosti) jsou velká kvanta. Principiálně se do F2 výbavy (nebo do gamety tvořené jedincem F1) dostávají rekombinací (segregací chromosomů a crossing-overem F1 genotypu). To Vám musí být asi jasné, protože váš závěr týkající se odpadu z této znalosti pravděpodobně pramení. Takže já je tam dostávám pochopitelně "poslepu" a pak je hledám ve fenotypu.
Jen pro zajímavost, co se týká přiřazování konkrétních funkcí konkrétním sekvencím DNA, děje se tak např. při Genome Wide Asociation Study. Méně konkrétně je zaměřena tzv. genomická selekce, se kterou se již reálně pracuje při komerčním šlechtění. Nebo třeba markery asistovaná selekce. Z ekonomicky méně náročných, potenciálně nekomerčně využitelných, molekulárně biologických aplikací, připadá v úvahu asi jen elektroforéza mikrosatelitů. Propracovanou konkrétní metodiku jejího využití a specificky nasedající primery já bohužel nemám. Nicméně je to m.j. základ pro zjišťování příbuzenských vztahů. inspektor pišišvor vysvětlí principy?
notregistered

XXX.XXX.211.63
Se zvědněte od knížek, lurcherů tu běhá dost, někdo dostal záchvat jejich záchrany. Aha.. Každý kříženec chrta a teriéra či kolie je lurcher. Chrtoteriér neustálené povahy a vzhledu. K tomu celkem labilní cz pitbull. Krása.
Fenotypu. Omg otevřete aspoň wikiskripta. Jak co kde. Fakt laborka a každého tam testujete ?Snažíte se nám sdělit, že to je věda skrz genetiku nebo prostě vezmete rodiče, kteří se Vám líbí nebo.. ?
Testovat si vlastně můžete co chcete, je tu jedna taková věc - vliv prostředí. Legrační. Spočítáte si max nějaké nemoci, barvy..
Tak co že to děláte s přebytečnými zvířaty ? A na co jste přišel, ono to zajímá celý svět jak se co dědí a Vy si to necháte pro sebe a lurchery + pitbully, kde to bude přínos 0 a zkáza plný počet.
Vlastně vliv prostředí je Váš nejlepší přítel, že, Vedle Vás musí, musí vyrůst samí Newtonové, Nobelové, Einsteinové, Flemmingové a hlavně M.T.C...prostě naslepo.. ale Ty to vidíš, pane Colby.
notregistered

XXX.XXX.211.63
Když jste takový šikula, zařiďte, ať jsou výslední kříženci k nepoznání od pitbulla, aby nám je nezakázali.
A nemohl byste nám sem dát pár fotek pejsků ? Dík.

vetřelec
napsal(a):
Attila8: Doporučuji chovatele schopného a ochotného záměrně generovat a upevňovat pozitivní změny. Místo štěněte doporučuji prověřeného mladého psa- nadprůměrně kvalitního v povaze, zaostávajícího v jiných funkcích (pokud se nehodláte věnovat chovu). Píšete, že jste proflákala 10 let. To nezní slibně, s lidmi bez zájmu nikdo rád nespolupracuje. Omezte třeba Vámi poskytovanou poradenskou činnost a v ušetřeném čase se dovzdělejte sama. Doporučuji abyste přestala používat pejorativní označení- "ten opravdový pitbull"- zní to jakobyste snad ani nevěřila, že kvalitativní variabilita čistokrevného apbt zahrnuje nebe i DUDY!
notregistered: V genetice se dostatečně neorientujete a lurcherům taky nerozumíte. Já to poznám, protože jsem mnohem lépe teoreticky vybaven. Populace lurcherů nemá parametry plemene. Jen na úrovni obrázkového atlasu psů (autora Dr. Bruce Fogle), se setkáváme s pojetím lurchera, jako neuznaného plemene.
verun: Popsal jsem to principiálně. Praktickou molekulární biologii musím z pochopitelných důvodů ve svém chovu oželet. Používám nejjednodušší základy kvantitativní a populační genetiky. Genů které mě zajímají (u každé vlastnosti) jsou velká kvanta. Principiálně se do F2 výbavy (nebo do gamety tvořené jedincem F1) dostávají rekombinací (segregací chromosomů a crossing-overem F1 genotypu). To Vám musí být asi jasné, protože váš závěr týkající se odpadu z této znalosti pravděpodobně pramení. Takže já je tam dostávám pochopitelně "poslepu" a pak je hledám ve fenotypu.
Jen pro zajímavost, co se týká přiřazování konkrétních funkcí konkrétním sekvencím DNA, děje se tak např. při Genome Wide Asociation Study. Méně konkrétně je zaměřena tzv. genomická selekce, se kterou se již reálně pracuje při komerčním šlechtění. Nebo třeba markery asistovaná selekce. Z ekonomicky méně náročných, potenciálně nekomerčně využitelných, molekulárně biologických aplikací, připadá v úvahu asi jen elektroforéza mikrosatelitů. Propracovanou konkrétní metodiku jejího využití a specificky nasedající primery já bohužel nemám. Nicméně je to m.j. základ pro zjišťování příbuzenských vztahů. inspektor pišišvor vysvětlí principy?
Myslím, že jste ve stádiu, kdy zkoušíte, jestli jsou určité vlohy(v genech na lokusech) volně kombinovatelné (pak by mohl probíhat crossing-over, nejsou ve vazbě) na to vám jeden život nestačí...
Verun: Já myslím, že celkem realisticky předpokládám, že mezi znaky vnější morfologie a povahovými vlastnostmi neexistuje významná závislost. Pokud potom do hybrida vnáším morfologický znak jednoho plemene a povahovou vlastnost plemene druhého, naděje na úspěch je o to větší, čím je vazba v rámci každé vlastnosti pevnější- menší vzdálenost(cM) mezi jednotlivými geny, definujícími každou jednu tuto cílovou vlastnost. Vlastnost by se totiž potom přenášela hezky pěkně celá. Můžeme ovšem předpokládat že je tato vazba, zejména u povahových vlastností naopak velmi slabá. Odhaduji to na základě toho, jakým způsobem se povahové vlastnosti přenášejí na potomstvo. Pokud obohacuji vlastnost jednoho plemene alelami druhého plemene, definujícími stejnou vlastnost (ketrou tímto posiluji) větší síla vazby mezi geny jednotlivých vloh pro tuto vlastnost, je mi pochopitelně na překážku (obdobně i meziliniově, zajímavým tématem jsou potom historické alelové ztráty).
notregistered: Spamujete vlákno fantasmagoriemi o masakrech doprovázejících prověrky povah apbt. Píšete, že když vidíte fotky kennelů, je Vám blbě. To se mi sice nelíbí, ale umím i pochválit. Co Vám tedy nemohu upřít, jinými slovy- Mezi Vaše silné stránky podle mého názoru patří, jak skvěle se nevyznáte v genetice. Mezi další Vaše přednosti řadím například dovednost s jakou se pomocí heslovitých projevů, nedokážete smysluplně vyjadřovat.
notregistered

XXX.XXX.211.63
Předpokládejme.. by se.. odhaduji.. to jste mohl napsat hned ;-)
Co děláte s nepotřebnými psy ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
vetřelec
napsal(a):
Verun: Já myslím, že celkem realisticky předpokládám, že mezi znaky vnější morfologie a povahovými vlastnostmi neexistuje významná závislost. Pokud potom do hybrida vnáším morfologický znak jednoho plemene a povahovou vlastnost plemene druhého, naděje na úspěch je o to větší, čím je vazba v rámci každé vlastnosti pevnější- menší vzdálenost(cM) mezi jednotlivými geny, definujícími každou jednu tuto cílovou vlastnost. Vlastnost by se totiž potom přenášela hezky pěkně celá. Můžeme ovšem předpokládat že je tato vazba, zejména u povahových vlastností naopak velmi slabá. Odhaduji to na základě toho, jakým způsobem se povahové vlastnosti přenášejí na potomstvo. Pokud obohacuji vlastnost jednoho plemene alelami druhého plemene, definujícími stejnou vlastnost (ketrou tímto posiluji) větší síla vazby mezi geny jednotlivých vloh pro tuto vlastnost, je mi pochopitelně na překážku (obdobně i meziliniově, zajímavým tématem jsou potom historické alelové ztráty).
notregistered: Spamujete vlákno fantasmagoriemi o masakrech doprovázejících prověrky povah apbt. Píšete, že když vidíte fotky kennelů, je Vám blbě. To se mi sice nelíbí, ale umím i pochválit. Co Vám tedy nemohu upřít, jinými slovy- Mezi Vaše silné stránky podle mého názoru patří, jak skvěle se nevyznáte v genetice. Mezi další Vaše přednosti řadím například dovednost s jakou se pomocí heslovitých projevů, nedokážete smysluplně vyjadřovat.
Takže pokud chápu dobře vy přímo chováte nějaké psy, to jste takový malý český Mengele? nebo jak? nějak si to, čím se tady prezentujete nedokážu představit, vlastně dokážu, máte místnost s kelecemi, tam uzavřené psy APBT různých povahových vlastností a na nich děláte pokusy? možná se pletu, ale vaše (arogantní) chladné příspěvky plné povrchnosti tomu úplně nasvědčují... ale možná je to můj pocit (kterej se moc často sice neplete) a ve skutečnosti jste strašně příjemný a chápavý člověk, co má lidi rád.

vetřelec
napsal(a):
Kdyby jste to napsal "po lidsku" - vemu bula protože má hezký něco, dam to na chrta a čekám od toho co.? Jestli máte fotku takového křížence, vložte.
notregistered

XXX.XXX.211.63
Vetřelec, nosíte kapucu ?
Tedysek

XXX.XXX.34.69
Do teď jsem se nedocetla co je cílem vetřelcova pokusu o genetickou hru na boha. Snad všichni chovatele mají za cíl vyslechtIT vyrovnané standartni zvířata bez genetických nemoci o délce života min.15 let a k tomu pracovně dokonalo psa. Ale vetřelec jen rozhazuje odborná slova, aby zbytek světa mel pocit ze jsou nicky a vetřelec je vševědoucí. Tedy natolik vse vedoucí ze ji nesahaj po kotníky ani ti co to léta studovali a jsou živé ni za své přínosy ve vědě. Ani geneticti inženýři nevědí to co vetřelec. Z toho plyne? Aspoň pro mě plyne z vetřelcova písemného vyplodu asi toto: "Bla bla bla"
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tyhle napsané hovadiny, že tento pes není použitelný k tomu a onomu opravdu vypovídají, že víš kulový o tomto plemeni.Naše čuba hlídala tak dobře, že jí chtěli koupit lidé, kteří potřebovali ohlídat svůj pozemek.Když se vystřelilo z pistole, byla připravená donést prostřelenou plechovku páníčkovi k noze, psi tohoto plemene fungují i v jiných oblastech-záchranáři apod.Ověř si nejdříve informace, pak něco plácej
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
gitule vrtule
napsal(a):
Tyhle napsané hovadiny, že tento pes není použitelný k tomu a onomu opravdu vypovídají, že víš kulový o tomto plemeni.Naše čuba hlídala tak dobře, že jí chtěli koupit lidé, kteří potřebovali ohlídat svůj pozemek.Když se vystřelilo z pistole, byla připravená donést prostřelenou plechovku páníčkovi k noze, psi tohoto plemene fungují i v jiných oblastech-záchranáři apod.Ověř si nejdříve informace, pak něco plácej
No jasně - hlídání je vyloženě typická vlastnost pro APBT..., a to že pes přinese prostřelenou plechovku k noze je fakt heroický výkon - na to bylo opravdu nutný je cíleně desítky generací šlechtit a selektovat!
Běžné činnosti a cviky zvládne každý pes, i úplná pouliční směs, na to si člověk nemusí pořizovat toho "superhyperjedinýhoopravdovýho" pitbulla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
gitule vrtule
napsal(a):
By mě zajímalo jak hlídá, krom toho že štěká? On totiž opravdový apbt má zakódované že nesmí ublížit člověku, takže apbt je jako hlídač absolutně k ničemu, chtěla jsem napsat že to mám doma 2x ale nemůžu, protože je to něčím křížený a křížený apbt už prej s apbt nemá nic společného a proto jsme si museli koupit molosse aby nám ty pitbully měl kdo ohlídat...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
By mě zajímalo jak hlídá, krom toho že štěká? On totiž opravdový apbt má zakódované že nesmí ublížit člověku, takže apbt je jako hlídač absolutně k ničemu, chtěla jsem napsat že to mám doma 2x ale nemůžu, protože je to něčím křížený a křížený apbt už prej s apbt nemá nic společného a proto jsme si museli koupit molosse aby nám ty pitbully měl kdo ohlídat...
Naučte je nosit plechovku - to jim na té opravdovosti přidá
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tohle je můj 3 měsíce starý odchov - myslíte, že je dostatečně opravdový, když jsou v té plechovce navíc i kamínky...?
notregistered

XXX.XXX.211.63
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tohle je můj 3 měsíce starý odchov - myslíte, že je dostatečně opravdový, když jsou v té plechovce navíc i kamínky...?
A je to malinois malinois jako opravdový malinois nebo malinosis holandes ?
notregistered

XXX.XXX.211.63
Edit.: malinois
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
notregistered
napsal(a):
A je to malinois malinois jako opravdový malinois nebo malinosis holandes ?
Je to malinois malinois s belgicko - francouzským původem, ale jestli je jako úplně vopravdovej nevím - teď budu mít o víkendu čas, tak mu prozkoumám všechny lokusy, a to by v tom byl čert, abych na to nepřišla...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Naučte je nosit plechovku - to jim na té opravdovosti přidá
Škoda že jsou holky už kastrovaný mohla jsem si někde sehnat papíry, to je fuk kde, když apbt stejně není uznán FCI a v klidu valit štěňata za 15 000 a dodat k inzerátu štěňata po výborných rodičích co umí perfektně hlídat, nosit střelené plechovky, ani zbraně či biče se nezaleknou a samozřejmě nechybí typicky tzv game který je u tohoto plemene tolik žádán a lidi by se hrnuli
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Škoda že jsou holky už kastrovaný mohla jsem si někde sehnat papíry, to je fuk kde, když apbt stejně není uznán FCI a v klidu valit štěňata za 15 000 a dodat k inzerátu štěňata po výborných rodičích co umí perfektně hlídat, nosit střelené plechovky, ani zbraně či biče se nezaleknou a samozřejmě nechybí typicky tzv game který je u tohoto plemene tolik žádán a lidi by se hrnuli
Ježiši, to si nevíte rady s takovou banalitou... ?!
Normálně je naklonujte!
notregistered

XXX.XXX.211.63
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hm to Vám přeji hodně štěstí :D Reg. u profláknutých org. jako ADBA stojí pár korun, štěňata 12 tisíc i levněji. Anebo dráž, pokud máte něco fakt ceněného.
FCI hehehe. Na světě jsou mnohem zajímavější registry než brba. U ovčáků třeba je to podobné.
Nabízíte štěňata do sportu ? Máte potomky kterých working lines ? Máte minimálně 4 generační rodokmen ? I ten je málo, takový ubohý a naznačuje cosi shnilého.. Registrace vyžaduje poslání rodokmenů rodičů. A registry si navzájem ověřují kdo se pokouší podvádět. Dají se na netu i dohledat ti, co se snažili a těm už nikdo nic nezaregistruje, minimálně od nich nikdo nic nekoupí a také jim nikdo nic neprodá. U ceněných psů se dají dohledat předci dál než psů pod FCI.
To je co :D.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
notregistered
napsal(a):
Hm to Vám přeji hodně štěstí :D Reg. u profláknutých org. jako ADBA stojí pár korun, štěňata 12 tisíc i levněji. Anebo dráž, pokud máte něco fakt ceněného.
FCI hehehe. Na světě jsou mnohem zajímavější registry než brba. U ovčáků třeba je to podobné.
Nabízíte štěňata do sportu ? Máte potomky kterých working lines ? Máte minimálně 4 generační rodokmen ? I ten je málo, takový ubohý a naznačuje cosi shnilého.. Registrace vyžaduje poslání rodokmenů rodičů. A registry si navzájem ověřují kdo se pokouší podvádět. Dají se na netu i dohledat ti, co se snažili a těm už nikdo nic nezaregistruje, minimálně od nich nikdo nic nekoupí a také jim nikdo nic neprodá. U ceněných psů se dají dohledat předci dál než psů pod FCI.
To je co :D.
To byl sarkasmus...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
asurwic
napsal(a):
Ale první se zeptejte vetřelce, jestli se klonováním neztratí taková ta game alela.
Jinak máte dokonalé malinové štěňátko.
Klidně i jahodové
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No já nevím, jednu dobu jsem skrz ty plechovky chytala nerva, jestli ten můj bordelkolí není šmrnclý retrívrem. Ale to, že tu plechovku umí otevřít, mě uklidnilo, to po labradorovi mít nemůže. Jo jako že zpracujou obsah a nasypou tam písek a kamení, to spíš přikládám jejich citu pro pořádek a estetiku. To fakt po labradorovi není.
Jenomže spí v misce z vodou, potápí se i s hlavou, má nepromokavý kožich a donese cokoli.
Tak že by šel kolem vydrák?
tapina
napsal(a):
No já nevím, jednu dobu jsem skrz ty plechovky chytala nerva, jestli ten můj bordelkolí není šmrnclý retrívrem. Ale to, že tu plechovku umí otevřít, mě uklidnilo, to po labradorovi mít nemůže. Jo jako že zpracujou obsah a nasypou tam písek a kamení, to spíš přikládám jejich citu pro pořádek a estetiku. To fakt po labradorovi není.
Jenomže spí v misce z vodou, potápí se i s hlavou, má nepromokavý kožich a donese cokoli.
Tak že by šel kolem vydrák?
Ale to může mít po retrívrovi. Můj zlaťák načíná plechovky i petky. Sice je neplní pískem, ale vnitřnosti plyšáka cpe do všeho.

Ale to je přece prastaré ušlechtilé plemeno, známé již od 12. století, Otterhound

tapina
napsal(a):
Jo já myslela unterwaserman.
Já to neřekla.
tapina
napsal(a):
Neeeeee
Ne to fakt ne
No tak dobře, budu se s tím muset naučit žít
Posledním znakem retrívra je hrozně dobrá nálada a radost ze všeho. Jestli splňuje i to, tak si začněte zvykat. I když ono to není hrozné. Jen se s tím nesmí jenom žít, ale spíše prožívat všechny ty opičárny a výmysly.

asurwic
napsal(a):
Posledním znakem retrívra je hrozně dobrá nálada a radost ze všeho. Jestli splňuje i to, tak si začněte zvykat. I když ono to není hrozné. Jen se s tím nesmí jenom žít, ale spíše prožívat všechny ty opičárny a výmysly.
Posledním znakem retrívra je pitbull ?
asurwic
napsal(a):
Jo, je pravda, že má furt takový ten věčně nablblý happy výraz. Do teďka jsem si říkala, no, buďto je mladý nebo je to chlap.
Ale tak díky za vysvětlení.
No. Ale největší opičárna je - nedělej kólii! Neděj pitbula! Sprav si uši!

Malina použila nápoj vyrovnávající ztráty tekutin, soli a minerálů způsobené pocením při zvýšené tělesné námaze jako je squash.
Kříženec bulteriera a borderkolie nemá hranice a poznávací značka retrívra je pitbulíkovská nálada.
Kde se tohle bude registrovat..
napsal(a):
Malina použila nápoj vyrovnávající ztráty tekutin, soli a minerálů způsobené pocením při zvýšené tělesné námaze jako je squash.
Kříženec bulteriera a borderkolie nemá hranice a poznávací značka retrívra je pitbulíkovská nálada.
Kde se tohle bude registrovat..
Jo ještě taky mám foto, kde Eli vypadá jak otterhound. Já si teda myslela, že tam vypadá tváří se jako silvester stalone, ale to jsem neviděla tohohle psa. Navíc ta povaha, dle gůglu, to je ona. Tak teď nevím. Všechno je jinak. Ne já fakt už na tu faunu nepůjdu
Mně se ten pes strašně líbí, dá se někde vidět?
tapina
napsal(a):
Jo, je pravda, že má furt takový ten věčně nablblý happy výraz. Do teďka jsem si říkala, no, buďto je mladý nebo je to chlap.
Ale tak díky za vysvětlení.
No. Ale největší opičárna je - nedělej kólii! Neděj pitbula! Sprav si uši!
Ty uši bude mít jako můj Trishák - takový roztomilý dvojplošník.
notregistered

XXX.XXX.211.63
tapina
napsal(a):
Jo ještě taky mám foto, kde Eli vypadá jak otterhound. Já si teda myslela, že tam vypadá tváří se jako silvester stalone, ale to jsem neviděla tohohle psa. Navíc ta povaha, dle gůglu, to je ona. Tak teď nevím. Všechno je jinak. Ne já fakt už na tu faunu nepůjdu
Mně se ten pes strašně líbí, dá se někde vidět?
V Brně. A v jednom nesnesitelném filmu, když by byl na stole.
notregistered

XXX.XXX.211.63
tapina
napsal(a):
No jo jenže v tom filmu to byl baset. A vůbec ve filmu vypadají všichni psi úplně jinak.
Jsou oba hrášci.
http://www.gbgvdandabohemia.cz/plemena.html.
Klasika je lamping na lišku. Loví se srnec (V sokolnické počestnosti), další jelenovití a prase divoké...
U nás je ilegální jak lampa, tak nadhánění spárkaté zvěře pomocí psů s kohoutkovou výškou nad 55cm.
Dobře udělaní lurcheři mají preciznější a tvrdší finish, v čemž jsou šetrnější než čistokrevní chrti, jsou pochopitelně také bojovnější. Mohou mít lepší dynamiku, rychlost, vnitrodruhovou snášenlivost, drive, odolnost……………………a mnoho dalšího………
Pákistán má dogovitý top model! https://www.youtube.com/watch?v=fvmbOWLrdEo
Já mám dohromady houno...
notregistered

XXX.XXX.211.215
Tak to už jsme věděli..
Zrovna Vy abyste taky něco nevěděla dříve, než je to jisté, že?!
Spočítáme mnoho, například všeobecnou a specifickou kombinační schopnost, vzájemné korelace, rozptyly a směrodatné odchylky, pomocí výpočtu odhadujeme plemennou hodnotu, heritabilitu znaku v popce, prognózujeme genetický zisk, optimalizujeme strategie, taktiku a zásahy…
Odchylku způsobenou vnějšími vlivy zanedbáváme, na základě toho, že střední fenotypová hodnota znaku v populaci, je rovna střední hodnotě genotypové.
Jedná-li se o znaky kvantitativní a nejsou-li přímo měřitelné, buď vlastnosti objektivně testujeme a expertně bodujeme, nebo vyvíjíme a tvoříme komplexní kvantifikační diagramy a posudky…
Heč!
notregistered

XXX.XXX.211.102
Nene jen "Já mám dohromady.." :-p.