Ahoj,
chci se zeptat. Chtěla jsem přejít na BARF, ale můj pejsek po syrovém zvracel. Pak ho jedl jen s přílohou a ok, ale teď nechce ani to. Když to uvařím, tak to sežere bez problémů.
Takže mě zajímá co všechno za živiny se z masa vyvaří. Nebo bude stejně hodnotné i po uvaření? Budu muset přidávat nějaké potravinové doplňky?
A taky, zda se problém vyřeší, když mu budu postupně přidávat do toho vařeného syrové? Zvykne si pak jen na syrové a bude to žrát?
Děkuji.
Nejaké látky a vitamíny sa zničia, ale zas nie úplne všetky, poznám veľa ľudí čo psom varia a psy sú v pohode, tak keď vám surové nežerie kľudne varte. Ja by som však skúsila postupne dobu varenia skracovať, robila som to tak pri prechode z granulí na Barf. Skúste to povariť len 5-10 minút a potom stále menej a nakoniec len preliať vriacou vodou.
Klidně vařte, já své první psy v pradávné historii krmila jenom vařeným (hnusným masem, tehdy jiné pro psy nebylo), k tomu se dávala jen vajíčka, roboran, epavit a pivovarské kvasnice, jo a přílohy... psi se dožili nadstandardního věku a veta znali jenom z očkování... pokud vám pes nežere syrové, tak do halt ovařte. Pořád lepší než granule.