Uživatel s deaktivovaným účtem

Marketakopecka
napsal(a):
Taktéž! A uz me neotravujte!
Tak nevím, kdo tu koho otavuje. My snad se tu ptáme?
Lexaurin
napsal(a):
Prevence je lepsi nez lecba. Proto se tu lide casto ptaji drive! nez udelaji neuvazeny krok.
Proboha... neni to muj prvni velky pes... ja se ptala pouze jestli ma nekdo zkusenost se dvěma psy s takovým věkovým rozdílem a jestli je to chvilkove nez vyroste ze štěněte. Nic vic a nic min!
notregistered

XXX.XXX.211.196
Marketakopecka
napsal(a):
Proboha... neni to muj prvni velky pes... ja se ptala pouze jestli ma nekdo zkusenost se dvěma psy s takovým věkovým rozdílem a jestli je to chvilkove nez vyroste ze štěněte. Nic vic a nic min!
Ale já ty psy nevidím, nevím co si představit pod agresivním 10 týdenním miminkem. Třeba ho něco bolí. Nebo vidí druhého psa a chytne ho za krk ? Ani jeden nezavrčí, prostě mladý rve staršího, protože je úterý ? Jen tak, z ničeho nic ? Krmí se spolu ? Venčí se spolu ? Má starší pes rád jiné psy ? Zkusili jste to než se pořídilo štěně ? Nebo ten mladý bere malého starého psa jako hračku ? Tak ho naučte něco jako uhni, místo, ke mně, když se chystá na "útok". Umí už něco, přijde ? Co dělá celý den ?
Nebo je pánem domu a maličký starý pejsek je vždy po ruce a Vy ho nezastavíte ?
Kdybyste něco o psech věděla, těžko byste psala, že 10 týdnů staré štěně agresivně vyjíždí. Pokud by to byla pravda, tak by to byl naprostý magor.
Jestli si neporadíte s tak malým štěnětem... Mohu se zeptat, proč jste si vybrala bandoga? K jakému účelu (práci) ho budete do budoucna vychovávat?
Určitě není problém v tom, že jsou psi dva. On je totiž pořád ještě pes smečkové zvíře, dokonce ani různý věk a velikost nevadí, když si majitel dokáže sjednat pořádek a má respekt.
notregistered
napsal(a):
Ale já ty psy nevidím, nevím co si představit pod agresivním 10 týdenním miminkem. Třeba ho něco bolí. Nebo vidí druhého psa a chytne ho za krk ? Ani jeden nezavrčí, prostě mladý rve staršího, protože je úterý ? Jen tak, z ničeho nic ? Krmí se spolu ? Venčí se spolu ? Má starší pes rád jiné psy ? Zkusili jste to než se pořídilo štěně ? Nebo ten mladý bere malého starého psa jako hračku ? Tak ho naučte něco jako uhni, místo, ke mně, když se chystá na "útok". Umí už něco, přijde ? Co dělá celý den ?
Nebo je pánem domu a maličký starý pejsek je vždy po ruce a Vy ho nezastavíte ?
Koukam, ze delat si z lidi legraci je tady na denním poradku.
davidka
napsal(a):
Kdybyste něco o psech věděla, těžko byste psala, že 10 týdnů staré štěně agresivně vyjíždí. Pokud by to byla pravda, tak by to byl naprostý magor.
Jestli si neporadíte s tak malým štěnětem... Mohu se zeptat, proč jste si vybrala bandoga? K jakému účelu (práci) ho budete do budoucna vychovávat?
Určitě není problém v tom, že jsou psi dva. On je totiž pořád ještě pes smečkové zvíře, dokonce ani různý věk a velikost nevadí, když si majitel dokáže sjednat pořádek a má respekt.
No koukam, ze Bandoga tady nikdo nema a snad ani nezna. Odezva naprosto nulová, takze Nashledanou a krasne sny!

Marketakopecka
napsal(a):
No koukam, ze Bandoga tady nikdo nema a snad ani nezna. Odezva naprosto nulová, takze Nashledanou a krasne sny!
Já znám dva, ale jen z dálky. Se psy obecně nemají úplně mírové vztahy. Nicméně ostatní mají pravdu, skutečná agresivita u tak malého štěněte není pravděpodobná, pokud je zdravé a normální. Chovatel neporadí?
notregistered

XXX.XXX.211.196
Marketakopecka
napsal(a):
Hm. Co kdybyste si na ty otázky odpověděla teda sama, tajně, třeba uvidíte cestu ven. Když sem to psát nejde. Buď mu řeknete, že takhle ne, nebo se ráno probudíte a místo bišonka budou dva bišonci. Co toho psa vede k utiskování staršího ? Vážně nic nevidíte ? Tak ne, no.
Máte dobrý den, co
Klid. Bude hůř.
notregistered
napsal(a):
Hm. Co kdybyste si na ty otázky odpověděla teda sama, tajně, třeba uvidíte cestu ven. Když sem to psát nejde. Buď mu řeknete, že takhle ne, nebo se ráno probudíte a místo bišonka budou dva bišonci. Co toho psa vede k utiskování staršího ? Vážně nic nevidíte ? Tak ne, no.
Máte dobrý den, co
Klid. Bude hůř.
.
Marketakopecka
napsal(a):
Jakou legraci? Vždyť jste dostala otázky, na které by se zeptal každý zkušený kynolog. nebo si myslíte, že někdo zamává na dálku rukama a vy přestanete mít se psem problém? Nebo že tu mají lidi věšteckou kouli?
Chtěla jste radu, ale nejste ochotná (nebo schopná) problém ani popsat. To ale opravdu není naše chyba.

napsal(a):
Já znám dva, ale jen z dálky. Se psy obecně nemají úplně mírové vztahy. Nicméně ostatní mají pravdu, skutečná agresivita u tak malého štěněte není pravděpodobná, pokud je zdravé a normální. Chovatel neporadí?
Znám jednoho a ten už od těch 8mi týdnů šel natvrdo do každého psa, mírové vztahy opeavdu nemívají.
davidka
napsal(a):
Jakou legraci? Vždyť jste dostala otázky, na které by se zeptal každý zkušený kynolog. nebo si myslíte, že někdo zamává na dálku rukama a vy přestanete mít se psem problém? Nebo že tu mají lidi věšteckou kouli?
Chtěla jste radu, ale nejste ochotná (nebo schopná) problém ani popsat. To ale opravdu není naše chyba.
Ano ja bych problem rada s někým probrala hlouběji, ale neni komu. Pokud vidíte, tak každej tady uráží a dela si legraci. Nechápu proc! Ja jsem se normálně ptala a ze strany lidi tohle? Tak to opravdu uz clovek nema chut probírat.

Marketakopecka
napsal(a):
Dekuji. Konečně normalni komentář!
NZ, máte ho jako "bodygárda"?
Povaha Editovat
Bandog je věrný přítel rodiny a má rád děti, které velice intenzivně chrání a lpí na nich. Není agresivní, přesto je nebojácný a sebevědomý. Není z psů, kteří útočí první a bezdůvodně, pokud tak učiní, pak především v ochraně svého pána a jeho rodiny. Hůře se snáší s ostatními zvířaty. Žádá si zkušeného majitele, který ho správně povede, nesnese od něj však žádnou nepřiměřenou surovost. Je to velice vytrvalý a aktivní pes.
To jste si jiste lred jeho porizenim nastudovali, ze. Hlavne to " hure se snasi s ostatnimi zviraty".

Marketakopecka
napsal(a):
Ne.
Tak to je škoda, protože k tomuhle účelu se hodí nejlépe.

napsal(a):
Znám jednoho a ten už od těch 8mi týdnů šel natvrdo do každého psa, mírové vztahy opeavdu nemívají.
My jsme se cca do půl roku věku každý večer chodili vyblbnout se smečkou možná desítek psů. Denně byla přítomna i o chvilku starší holka bandoga. Úplně v pohodě, dokonce byla relativně ohleduplná k menším. I když teda ten můj dělal preventivně kotouly, když ho doháněla.
Pak najednou konec, už jsem jí nikdy neviděla ani jinde. Prý skoro ze dne na den velký problém se psy, problém jí vůbec udržet.

napsal(a):
My jsme se cca do půl roku věku každý večer chodili vyblbnout se smečkou možná desítek psů. Denně byla přítomna i o chvilku starší holka bandoga. Úplně v pohodě, dokonce byla relativně ohleduplná k menším. I když teda ten můj dělal preventivně kotouly, když ho doháněla.
Pak najednou konec, už jsem jí nikdy neviděla ani jinde. Prý skoro ze dne na den velký problém se psy, problém jí vůbec udržet.
Jj, možný to je, tohle byl pes.
Marketakopecka
napsal(a):
Dekuji. Konečně normalni komentář!
Komentář ano, rada ne. Pořád tu píšete o nějaké legraci, mně to teda moc vtipné nepřijde.
Pokud skutečně chcete radu a ne tady neustále napadat všechny přispívající, proč neodpovíte na normální, rozumné otázky, které tu padly? Nač psa máte, co jste si o tomto plemenu dopředu zjistila, k jaké práci ho chcete vychovat (že ne jako obranáře už víme), jak komunikujete s chovatelem, proč vám neporadí on.
napsal(a):
Přesně podobnou zkušenost měli známí. Fenu bandoga si pořídili do smečky jiných psů, byla v pohodně snad 2 roky. Jezdili společně na psí tábory, akce. Pak už fena vycházela jen s domácí smečkou, ale cizí psy tvrdě napadala. Majitelé byli velmi zkušení kynologové, takže doma si pořádek udělali, ale bohužel už pak jezdili na akce bez bandogy.
notregistered

XXX.XXX.211.196
Marketakopecka
napsal(a):
Ano ja bych problem rada s někým probrala hlouběji, ale neni komu. Pokud vidíte, tak každej tady uráží a dela si legraci. Nechápu proc! Ja jsem se normálně ptala a ze strany lidi tohle? Tak to opravdu uz clovek nema chut probírat.
Je potřeba víc informací. Ok ?
Chcete radu na něco, co jste nám moc detailně nepopsala. Já Vám něco řeknu, psi se požerou a přijdete mi vynadat.
Tak.
Psa musím zaměstnat. Aby neměl čas na blbosti. Jenže je to štěně. Mělo by jíst, spát a poskakovat a tak furt dokola. Takže se jde ven, nikdo nezůstane doma, nikoho nedrbat víc. Venku všechno funguje líp.
Nekrmit spolu. I jinak mírumilovní jedinci jsou u jídla.. nemírumilovní.
Jak uvidíte náznak "útoku" - zježí se srst, uši a ocas změní směr, psíci si hledí do očí, někdo zavrčí nebo se postaví jako při lovu (argentýnu jste měla přece), okamžitě převeďte pozornost na sebe.
Mějte pořád plné kapsy třeba masa, míčků, pískacích nesmyslů. Cokoli, aby se štěně rozběhlo k Vám.
Naučte ho přijít k Vám a třeba na nějaké místo, kde si může hrát nebo dostane něco hrozně dobrého nebo obojí.
Asi bych to uhladila do kómatu. Oba naráz.
Starší pes musí mít také kam se schovat, potřebuje svůj klid, nikdo není zvědavý na vetřelce, na splašené těžké štěně se zoubky jak jehličky.
A když už to nevychytáte, neodvádějte psy od sebe. Jen by se to střádalo.
10 týdenní štěně udržíte přece a svého staršího maličkého psa také.
Myslím si, že má mladý jen drsný styl hraní.
Vy rozhodujete. Je malý a Vy máte dvě veliké ruce (na lehké odstrčení ) a hlas, pamlsky a hračky.. to je velký arzenál.
Unavte jej Vy, ne chudák okusováček.
Nezlobte se, ale.. chápu, že jste z toho nervní, ale vůbec se nesnažíte. Doufám, že ten malý neposlouchá zvýšený hlas nebo pištění, když "něco provede". Jen ho tím podporujete.
Fakt se uklidněte, ti psi vnímají víc než si myslíme.
notregistered

XXX.XXX.211.196
Lexaurin
napsal(a):
Taky super informace:"Jakožto mladé plemeno má však stále neustálený jak charakter tak exteriér a názory chovatelů na toto plemeno se proto jedinec od jedince různí.".
Anglický mastif a stafford. A možná dalších 10 plemen. Prostě každý je originál
Dekuji!
Ano Argentina byla ale jediná, neměla doma jeste jednoho psa. Tak to bylo snazší! Bandog útočí sam stylem prikrceni jak při lovu, vrci a kouše. V tu chvili me vubec nevnímá. Oddelam je od sebe a reknu nesmis... ale v zápětí se otočí a kouše znovu... clovek aby jim stal cely den za zadkem.
notregistered

XXX.XXX.211.196
Marketakopecka
napsal(a):
Dekuji!
Ano Argentina byla ale jediná, neměla doma jeste jednoho psa. Tak to bylo snazší! Bandog útočí sam stylem prikrceni jak při lovu, vrci a kouše. V tu chvili me vubec nevnímá. Oddelam je od sebe a reknu nesmis... ale v zápětí se otočí a kouše znovu... clovek aby jim stal cely den za zadkem.
No tak k té situaci nesmí dojít a také že nedojde, když bandoga unavíte, zaujmete dřív než si najde tuto nevhodnou zábavu. Přetahovací uzel místo boloníka to chce.
Ano, budete je mít 24/7 na očích, tak to se štěkanátky chodí..jinak budete mít na očích jen staršího ;-).
Marketakopecka
napsal(a):
Dekuji!
To, co tady popisujete, je výzva ke hře. Pokud teda to kouše - nevypadá tak, že vezme bišona do huby a třepe s ním Dokud je bandog takhle malý, nechte je hrát si(jestli to bišon chápe a akceptuje) protože jedině tak se bandog naučí, co ještě je hra a co už přehnal. Pochopitelně musíte mít oči na šťopkách a zasáhnout, kdyby se moc rozdivočil a právě neznal míru. Blbost už byla, vzít si takhle váhově rozdílného psa. Já měla druhého psa také o polovinu menšího, ale přeci jen ne takového drobka, jako je bišon. A psi vyrůstali spolu od štěňat. Ale také jsem velkého usměrňovala: opatrně, ať mu neuděláš bolino, nepřeháněj...a to jsem používala celý život, i třeba, když jsme potkali nějakého tak malého pejska, jako jork, bišon apod.