alen

XXX.XXX.53.117
Jaké plemeno byste mi doporučili...
dům s velkou zahradou, celoroční pobyt venku, já aktivní sportovec-běžec, psa bych chtěla jak na běh, ale taky aby mě v případě nutnosti ochránil, na druhou stranu mám ale dvě hodně malé děti 2r a 1m, tak aby to byl i parťák do rodiny a k dětem
líbí se mi holandský ovčák nebo podobný typ psů, ale po tom, co jsem si přečetla tady diskusi o HO, tak si nejsem úplně jistá, jestli je to vhodný pes do rodiny k takto malým dětem, díky za názory.
Uživatel s deaktivovaným účtem

NO. Pes bude takový, jak si ho vychováte. Stejně jako děti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Pokud byste šla do holanďáka, tak si hlavně vezměte štěně z pracovní linie (myslím tu opravdovou - ne kde mají rodiče zkoušku ZOP, ZPU1, ZZO apod.), protože jinak bude pes první co zdrhne, v případě, že dojde k nějakému ohrožení...
- ale po tom, co jsem si přečetla tady diskusi o HO, tak si nejsem úplně jistá, jestli je to vhodný pes do rodiny...
""""""""""""""""""""""""""
To by nedal žádnej pes - jestli jste četla o Badym...
Štěněti se musíte HODNĚ věnovat a psíka trpělivě vychovávat, tvarovat.
Intenzivně, nejmíň rok
A dětem zrovna tak, aby s nimi byla domluva, nebyly to
"osobnosti", které mohou všechno. Pes si z nich na zadek
nesedne. Vydrží hodně moc, ale...viz Bady (myslím mu bylo 5, když to nedal)
Byla to hrubá chyba dospělých.
Balu má pravdu,
není to žádná věda, jen vychované děti i pes.
Myslím, že Vás teď děti plně zaměstnají.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud byste šla do holanďáka, tak si hlavně vezměte štěně z pracovní linie (myslím tu opravdovou - ne kde mají rodiče zkoušku ZOP, ZPU1, ZZO apod.), protože jinak bude pes první co zdrhne, v případě, že dojde k nějakému ohrožení...
Ohrožení rozděluji na 2 kategorie : Opravdové ohrožení - těch se myslím normální člověk nemusí bát - jedině blbá, hodně blbá náhoda. A málokterý pes obstojí.
A pak takové ohrožení, kdy vás obtěžuje obleza, který ale do střetu se psem nepůjde. Mě k tomuhle účelu dobře posloužil střední knírač.
Je to normální pes ke zvládnutí, ne každý si troufne a má podmínky na opravdového obránce typu kavkaz a pod.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Ohrožení rozděluji na 2 kategorie : Opravdové ohrožení - těch se myslím normální člověk nemusí bát - jedině blbá, hodně blbá náhoda. A málokterý pes obstojí.
A pak takové ohrožení, kdy vás obtěžuje obleza, který ale do střetu se psem nepůjde. Mě k tomuhle účelu dobře posloužil střední knírač.
Je to normální pes ke zvládnutí, ne každý si troufne a má podmínky na opravdového obránce typu kavkaz a pod.
Jenže když ten obleza vidí psa, co se se staženým ocasem schovává za majitele, tak ho to moc neodradí...

Střední knírači nebývali zbabělci. Byli to psi tvrdí, cvičilo se s nimi, skládaly zkoušky ZVV1 - ZVV3. Jak je to teď nevím. Na výchovu je to trochu náročnější pes než NO.
alen
napsal(a):
Jaké plemeno byste mi doporučili...
dům s velkou zahradou, celoroční pobyt venku, já aktivní sportovec-běžec, psa bych chtěla jak na běh, ale taky aby mě v případě nutnosti ochránil, na druhou stranu mám ale dvě hodně malé děti 2r a 1m, tak aby to byl i parťák do rodiny a k dětem
líbí se mi holandský ovčák nebo podobný typ psů, ale po tom, co jsem si přečetla tady diskusi o HO, tak si nejsem úplně jistá, jestli je to vhodný pes do rodiny k takto malým dětem, díky za názory.
Choďák
dr.ban

XXX.XXX.253.180
Ke svému německému ohaří (skvělý kámoš, hračička a obranář) jsem přišel tak, že ho přivezl na stopa týpek, který si ho pořídil k ročnímu dítěti a neuvědomil si, že pes bude mít ostré zuby a chce si hrát, to je nutné vzít v potaz, pak jak je zde psáno musíte určit pravidla co si pes může dovolit k dětem, ale taky co si děti mohou dovolit k psovi.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hlavně si vzít pracovního holanďana jen tak na běhání a ke dvěma malým dětem... to bude mít zadavatelka doma vážně o zábavu postaráno.

Holanďáka jsem znala jen jednoho, tak nevím, jestli je to pro ně typické.Měla ho naše známá a ta s ním denně chodila 15-20km aby vybil energii.
napsal(a):
Holanďáka jsem znala jen jednoho, tak nevím, jestli je to pro ně typické.Měla ho naše známá a ta s ním denně chodila 15-20km aby vybil energii.
Co já znám, tak jsou to také dosti akčňasové. Dlouhé procházky + krom služební kynologie i běhání u kola, frisbee a podobně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
asurwic
napsal(a):
Hlavně si vzít pracovního holanďana jen tak na běhání a ke dvěma malým dětem... to bude mít zadavatelka doma vážně o zábavu postaráno.
Já bych to tak nedramatizovala - ono je to jenom o tom, jaký člověk nastaví psovi režim, a jak ho naučí odpočívat. V domě mám 3 pracovní belgičáky, a nevím o nich. Pokud bude pes denně běhat + mít podněty na zahradě, a dostane do huby míček, tak může žít daleko spokojenější život, než většina sporťáků, co znají jenom cvingr - auto - plac, a 23 - 23,5 hodin denně jsou zavření za katrem...