Gr-an

XXX.XXX.250.205
Dobrý den chtěla bych poprosit o radu. Mám 1 rok a 9 měsíců starou fenku kříženku bsp a čuvače, která začala vyjíždět na psy, ale ne na všechny, s některými si chce hrát, některé zase naprosto ignoruje, ale když se jí něaký pes nelíbí tak vyjede. Problém je že se nedá odhadnout který případ to zrovna bude. S fenkou chdím pravidelně na cvičák, kde byla odzačátku ke psům plachá ale neútočila. Toto chování začalo až po druhém hárání když jsme na cvičáku nebyli asi 4 týdny.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Žiju nyní s kastrovanou fenou, která nemá ráda 99% psů...až na pár vyvolených se kterými vyrostla nebo je dobře zná, není vůbec možno jí pustit s cizími psy na volno, u ní mě spíš překvapí, když je jí nějakej pes sympatickej...
Když jsem měla ovčandu, tak od dvou let byl trochu problém...ani ne s tím, že by vyjížděla na psy, ale nesnášela, když na ní nějakej pes machroval a hned ho šla srovnat...
Prostě jsem si zvykla na to, že moje psí dámy nejsou žádné sluníčkářky, které milují všechny psy na světě a prostě jim jsou-byli někteří sympatičtí, některé ignorovaly a některé by nejraději sežraly...
Naučila jsem se s tím žít...já bych taky některým lidem nejraději skočila na krk

Fenu by bylo dobrý pořádně socializovat v bezpečným prostředí, s bezpečnýma psama, který ji nebudou prudit anebo to zařídíte, že ji nebudou prudit. Nevím, jestli lze něco takovýho praktikovat na cvičáku, jestli tam máte nějaké chvíle, kdy si psi jen hrají, seznamují se...
Kteří psi se jí nelíbí a proč, je malinko vedlejší, nicméně se to dá odpozorovat, když budete hodně dobře koukat a půjdete po podstatě (můj pes má kupříkladu tendenci startovat po psech, o nichž má pocit, že by ho mohli ohrožovat).
Jestli to fena nedělá ze strachu, je ovladatelná a za psama nezdrhá nebo je nevyhledává se snahou vyvolat konflikt, tak bych to neřešila. Pokud o ní víte, že nemá ráda jiné psy, tak ji naučte dávat nějaké signály, že o kontakt v danou chvíli nestojí a cizího hafana k ní potom prostě nepouštějte. Souhlasím se sardullah, že ani člověk ani pes nemusí milovat každého - základe je umět se přetvařovat (u lidí) a nebo se správě chovat (u psů).
Ač sama mám psa, který se naopak snese s 99% psů, většinou útočí na něj, ale tak nějak to ví, tak se naučil psy ignorovat. Žádný pes se asi nesnese se všema, tak ji prostě do kontaktu nenuťte, až uvidíte, že by za nějakým psem chtěla, tak se domluvte s majitelem a zkuste je nenásilně nechat spolu. Nejlepší bych řekla, že jsou společné prochajdy, kdy se šlape, psi si čichají tak nějak spolu, protože značky jsou prostě neodolatelné pro všechny

napsal(a):
Žiju nyní s kastrovanou fenou, která nemá ráda 99% psů...až na pár vyvolených se kterými vyrostla nebo je dobře zná, není vůbec možno jí pustit s cizími psy na volno, u ní mě spíš překvapí, když je jí nějakej pes sympatickej...
Když jsem měla ovčandu, tak od dvou let byl trochu problém...ani ne s tím, že by vyjížděla na psy, ale nesnášela, když na ní nějakej pes machroval a hned ho šla srovnat...
Prostě jsem si zvykla na to, že moje psí dámy nejsou žádné sluníčkářky, které milují všechny psy na světě a prostě jim jsou-byli někteří sympatičtí, některé ignorovaly a některé by nejraději sežraly...
Naučila jsem se s tím žít...já bych taky některým lidem nejraději skočila na krk
No u nás dnes velmi nestandardní situace. Jak bylo celý den hnusně, tzn. venčení bylo smrtelně nebezpečné, tak večer mu docvaklo, že ještě neoznačkoval Letnou a má poslední šanci, tak se i přes mrholení rozhodl mě tam odtáhnout. Skoro žádný další blázen tam v tom počasí nebyl. Potkal 3 konkurenty, přesně ty typy, které by za normálních okolností seřval stylem "podívej se na mě ještě jednou a zabiju tě". Jenže dnes měl takovou radost, že potkal aspoň někoho, že jen formálně tiše zamručel a začal se s dotyčným jásavě přečůrávat