Dobrý den, vlastním psa NO, který trpí nedostatečnou funkcí slinivky břišní. Užívá pancreloran forte, žere dietní granule. zase ale začal hubnout. Čekáme na výsledky laboratorních testů stolice, abychom věděli co dál...Zkoušíme vše možné, ale nyní mne napadla i homeopatika, třeba by to bylo řešení? Je zde někdo, kdo by mohl poradit? Předem děkuji a přeji hezký den.
notregistered

XXX.XXX.211.63
Bez granulí jste zkoušeli ?
Ano, zkoušeli jsme i maso s přílohami, když nám neprospíval na granulích, to jsme ještě nevěděli, že má nemocnou slinivku...Krmili jsme masem, přílohy a krásně se zlepšil, měli jsme radost. Poté přišlo rapidní zhoršení, kdy vyhubnul na kost...Zlepšení nastalo po zjištění nedostatečnosti slinivky, nasazení pancreloranu a dietních granulí. Teď začíná zase hubnout, tak vymýšlíme co dál...
notregistered

XXX.XXX.211.63
Kvalitní bílkoviny, nízko tuk a vláknina
B12, A, D, E, K
Slinivka z prasete, pro lidskou spotřebu. Trávicí enzymy v tabletách, to už máte. Možná jsou nějaké lepší, s vyšším obsahem, lepším zdrojem ?
Protože diety jsou s nízkým obsahem tuku, musí se dodat triglyceridy...není tuk - ubývají svaly.. MCT se to jmenuje. Kokosový olej.
Když to je těžké, dietní granule mají bílkoviny nekvalitní, složité na trávení. Na chvíli pomůžou a pak to bude ještě horší. Mají správně bílkovin akorát, tuku méně, ale jen čísla, ne obsah...jinak je tam všechno blbě.
Tohle, co sem píšu je obecně. Vet by měl říct co dodat podle testů. U B12 se mluví o injekčním podávání.
Moc děkuji za rady! Přes net už jsem si našla dodavatele masa, nakoupím slinivku. Rozbory z laborky budou tento týden, tak uvidíme... To teda koukám s těmi granulemi, já si říkám, že za tu cenu, co se prodávají by sakra mohly pomoct, ale je to přesně jak píšete, zlepšil se, ale opět začíná hubnout...
notregistered

XXX.XXX.211.63
On ten pejsek nemůže trávit potravu, kterou mu dáme, nemá čím, chybí mu ty enzymy. A škroby a rostlinné bílkoviny jsou to nejsložitější. Když nedodáme lehce stravitelné bílkoviny a tuky, začne si brát ze svého těla. Tuk, svaly.
Ve skutečnosti hladoví, i kdyby dostal 10kg granulí denně. Jsou nevyužitelné i pro celkem zdravého jedince.
Omega 3 jsou užitečné. Z lososa, tresčích jater, lněný olej. Hledá se nejvyšší obsah EPA v potravinách, doplňcích.
No rady.. chce to najít veterináře, který uznává krmení masem anebo hledat domácí dietu pro psy s tímto onemocněním.
Ještě jednou moc děkuji. My už nevím co dál, tak jsem začala hledat i třeba alternativní cestu - homeo- i když jsem nikdy nezkoušela, jen prostě pořád vymýšlíme... Pes má veterinární granule, tak jsem si říkala, že by to pro něj mohlo být vhodné, ale je to evidentně jen ne přechodnou dobu
Uživatel s deaktivovaným účtem

loluciss
napsal(a):
Dobrý den, vlastním psa NO, který trpí nedostatečnou funkcí slinivky břišní. Užívá pancreloran forte, žere dietní granule. zase ale začal hubnout. Čekáme na výsledky laboratorních testů stolice, abychom věděli co dál...Zkoušíme vše možné, ale nyní mne napadla i homeopatika, třeba by to bylo řešení? Je zde někdo, kdo by mohl poradit? Předem děkuji a přeji hezký den.
Loluciss, pročtěte poradnu Mvdr. Štourače( bonoda.cz), nebo napište dotaz do poradny či mail, přímo jemu. Na výživu je opravdu třída, je to internista a homeopat. Určitě vám poradí. Jeden z příspěvků v poradně.http://www.deutsche-dogge.cz/question/nemocna-slinivka/.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
Principem homeopatie je, že se kdysi kdosi rozhodl, že čím méně něčeho dám, tím větší to má účinnost. Začal ředit různé roztoky tak moc, až v těch naředěných zkumavkách byly třeba tři molekuly původní látky, a rozhodl se, že tohle bude fungovat.
Nacpat do někoho s horečkou něco, co samo o sobě horečku vyvolává, zředěné do absurdna mi nepřipadá jako dobrý nápad.
Hele, někomu to prý zabírá. Já říkám, pokud má někdo dost peněz, ať to klidně zkusí, ty roztoky jsou tak zředěné, že je to v podstatě voda, ty by ublížit neměly. Ale jak to může pomoct?
notregistered

XXX.XXX.211.63
Jsem homeopatika k slinivce nenašla, nějaký fosfor.. toho bude dost z libového masa.. jedna paní píše jak si léčila slinivku - suché rohlíky a lučina + nějaká homeopatika 18 měsíců na moč. měchýř a celkově čištění.. přípravek nenapsala a je otázka co pomohlo opravdu.. tohle mi nepřijde moc na pokusy
Zadavateli, dejte vědět co se děje dál, co vet, jídlo a tak. Ono to téma tu zůstane i 10 let a může se někomu hodit.
Accuracy
napsal(a):
Principem homeopatie je, že se kdysi kdosi rozhodl, že čím méně něčeho dám, tím větší to má účinnost. Začal ředit různé roztoky tak moc, až v těch naředěných zkumavkách byly třeba tři molekuly původní látky, a rozhodl se, že tohle bude fungovat.
Nacpat do někoho s horečkou něco, co samo o sobě horečku vyvolává, zředěné do absurdna mi nepřipadá jako dobrý nápad.
Hele, někomu to prý zabírá. Já říkám, pokud má někdo dost peněz, ať to klidně zkusí, ty roztoky jsou tak zředěné, že je to v podstatě voda, ty by ublížit neměly. Ale jak to může pomoct?
Vůbec netuším, jestli homeo funguje, ale nestojí tak nehorázné peníze, abych ho v případě problémů nezkusila, poněvadž léky do sebe cpu jen ve vyjímečných případech. To, co jste popsala jako neúčinné, je přece i princip očkování, nyní nově zjištěno, že tak funguje i odalergizování.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
lesnížínka
napsal(a):
Vůbec netuším, jestli homeo funguje, ale nestojí tak nehorázné peníze, abych ho v případě problémů nezkusila, poněvadž léky do sebe cpu jen ve vyjímečných případech. To, co jste popsala jako neúčinné, je přece i princip očkování, nyní nově zjištěno, že tak funguje i odalergizování.
Ne.
Homeopatické látky se ředí do takové míry, že z té původní látky tam prakticky nic není. To za prvé.
A za druhé je uplatněn princip léčení podobného podobným.
Tzn. svědí mě kůže, poliju to místo něčím, co svědění též vyvolává, akorát velmi silně zředěným, a ono to jako teda přejde. Například výluhem z kopřivy. Vezmu lahvičku toho výluhu, naliju to do pětadvacetilitrového kýble. Zamíchám. Odeberu z kýble do lahvičky, kýbl vyliju, napustím vodou, naliju do toho tu lahvičku, zamíchám. A to opakuju třeba dvacetkrát. A pak teprve do toho strčím tu svědící ruku.
Navíc homeopatie vůbec neřeší příčiny. Když nemáte kopřivu, použijete cokoli, co to svědění vyvolává.
A podobně - bolí mě hlava, slupnu něco, co bolení hlavy vyvolává, akorát absurdně zředěné. Mám problém se zvýšenou krvácivostí, tak si zobnu něčeho, co zabraňuje srážlivosti krve, třeba alkohol, samozřejmě zředěný v poměru třeba 1:1 000. Nebo i víc. To je homeopatie.
Taky se používá výlučně jednorázově. Opakovaně pouze v případě, že došlo k návratu problému, nikoli při jeho přetrvávání. Takže když si teď tu svědící ruku polijete tou vodou se třemi molekulami z klopřivy a za týden ruka přestane svědit, asi Vás vyléčila ta homeopatika.
Samozřejmě to zkusit můžete. Já bych si přála, aby to fungovalo. Ale nefunguje, nemá jak.
Já jsem zastáncem mnoha alternativních druhů medicíny. Ale homeopatie ne.
Accuracy
napsal(a):
Ne.
Homeopatické látky se ředí do takové míry, že z té původní látky tam prakticky nic není. To za prvé.
A za druhé je uplatněn princip léčení podobného podobným.
Tzn. svědí mě kůže, poliju to místo něčím, co svědění též vyvolává, akorát velmi silně zředěným, a ono to jako teda přejde. Například výluhem z kopřivy. Vezmu lahvičku toho výluhu, naliju to do pětadvacetilitrového kýble. Zamíchám. Odeberu z kýble do lahvičky, kýbl vyliju, napustím vodou, naliju do toho tu lahvičku, zamíchám. A to opakuju třeba dvacetkrát. A pak teprve do toho strčím tu svědící ruku.
Navíc homeopatie vůbec neřeší příčiny. Když nemáte kopřivu, použijete cokoli, co to svědění vyvolává.
A podobně - bolí mě hlava, slupnu něco, co bolení hlavy vyvolává, akorát absurdně zředěné. Mám problém se zvýšenou krvácivostí, tak si zobnu něčeho, co zabraňuje srážlivosti krve, třeba alkohol, samozřejmě zředěný v poměru třeba 1:1 000. Nebo i víc. To je homeopatie.
Taky se používá výlučně jednorázově. Opakovaně pouze v případě, že došlo k návratu problému, nikoli při jeho přetrvávání. Takže když si teď tu svědící ruku polijete tou vodou se třemi molekulami z klopřivy a za týden ruka přestane svědit, asi Vás vyléčila ta homeopatika.
Samozřejmě to zkusit můžete. Já bych si přála, aby to fungovalo. Ale nefunguje, nemá jak.
Já jsem zastáncem mnoha alternativních druhů medicíny. Ale homeopatie ne.
Máte smůlu, taky jsem nevěřil. Ale ono to funguje!Je těžké pochopit proč, ale funguje. Faktem je, že člověk alopat to nemůže pochopit.
MíšaD.

XXX.XXX.28.48
Mám fenu s podobným problémem, slinivka nefungovala tak, jak měla, fenka byla hubená s častými průjmy. Nyní dávám granule Trovet HLD, fena nabrala a nasvalila.
MíšaD.
napsal(a):
Mám fenu s podobným problémem, slinivka nefungovala tak, jak měla, fenka byla hubená s častými průjmy. Nyní dávám granule Trovet HLD, fena nabrala a nasvalila.
Dobrý den,
mohu se Vás zeptat, zda dáváte vyloženě jen tyto granule, bez trávicích enzymů?
Jsem už zoufalá z našeho NO, je doslova průhledný. Nyní na dietě Hill´s i/d, po které ale nepřibírá.
Předem děkuji.