Lucie Zachová

XXX.XXX.236.72
Přátelé, hlavně pejskaři, prosím o pomoc sehnat kojící čubinku. Kamarádce se narodilo 17 štěňátek GREYHOUND (naprostá rarita takový počet) a čubinka to samozřejmě neutáhne. Jinak některá štěňátka budou k mání. Otec vítěz Craft, maminka CZ Šampionka. Teď je ale podstatné je nakrmit. Kdo může pomoc, prosím, kontaktujte mě. Moc děkuji za sdílení.608572823.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Budu za hnusnou : ale je rozumné takový počet štěňat nechávat ?
Když jich fena utáhne 7, tak jich ještě 10 zbývá na vaši péči. "Odkojila" jsem jich na dudlíku( zpočátku kapátku) 6 a byl to 14 denní maraton ve dne v noci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
psíchovatelka
napsal(a):
Držím palce, ať to zvládnete! Pokud nenajdete kojnou, vyzkoušejte štěněčí mléko Brit Care Puppy Milk. Nám se osvědčilo, když fenka po císaři nemohla pořádně kojit. Může ho dostávat i fena, protože to podporuje laktaci. Hodně štěstí!
Brit care puppy milk taky doporučuju - odchovala jsem na něm 3 početné vrhy, ale zrovna teď na přelomu roku měli výpadek a nešlo sehnat, tak nevím, jestli už je to v pořádku.
napsal(a):
Budu za hnusnou : ale je rozumné takový počet štěňat nechávat ?
Když jich fena utáhne 7, tak jich ještě 10 zbývá na vaši péči. "Odkojila" jsem jich na dudlíku( zpočátku kapátku) 6 a byl to 14 denní maraton ve dne v noci.
Kdo chce mít štěňata, musí s několikatýdenním maratonem počítat.

Moje zkušenost je taková, že kojnou fenu neseženete. Buď budou daleko nebo tam bude padesát důvodů, proč to nejde, nehledě na logistický problém transportu takového štěněte a riziko infekce.
Ale zároveň vím, že na flašce se to odchovat dá. Zvlášť když k tomu je ta fena a jedná se "jen" o přikrmování.
Doporučuju Royal Canin Babydog milk.
Budu taky za hnusnou. Nejsem příznivcem nadpočetných vrhů. Vždy jsem se řídila kondicí (a velikostí) feny, když jsem měla nadpočetný vrh, nejslabší štěňata, případně výběrem psi - feny, jsem vrh zredukovala, někdy i pod 6 štěňat, někdy jsem jich nechala 8 (když už to chov. řád umožňoval), ale více nikdy ne. Nemyslím si, že odchovávat štěňata uměle je něco dobrého a kojná fena se prostě v určený čas a určeném místě sehnat nedá.
Poznám nejedného chovateľa čo prikrmuje šteňatá od prvého dňa aby si pošetril fenu a osobne si neviem predstaviť, že by som mala vybrať polovicu zdravých šteniat a zabiť ich len kvôli tomu, že sa ich narodilo veľa.17 je fakt dosť, ale pokiaľ budete prikrmovať a striedať ich pri matke myslím si, že to zvládnete a nebudú to žiadni zakrslíci.
Ale držím palce aby ste náhradnú mamu našli, ak nie tak nasledujúce týždne budú poriadnou skúškou nervov a trpezlivosti :).