Nosím s sebou paralyzér, hlavně kvůli tomu, že jsou tu takový ty místní známý firmy, většinou menšího vzrůstu, štěkači a obtěžovači, co jdou po nohách a mají tendenci kousat. Ani ne tak obtěžovat psy, jako spíš lidi. Takže ne primárně ke kontaktu, ale proto, že to stačí zapnout a zdrhají jak blázni.
Chtěla jsem se ale ujistit ohledně jedné věci. Kdyby se náhodou stalo, že by se nám do psů pustil nějaký velký, co přesně se psem udělá, když dostane ránu? Hrozí mu nějaký výrazný nebezpečí či nikoli? Co hodně chlupatí psi? Cítil by to vůbec nějaký takový?
Navíc se mi honilo hlavou. Kdyby se stalo, že se jeden pes zakousne do druhého, nemůže to schytat i ten druhej? Vím, že se říká, že ne. Jen by mě zajímalo, jestli s tím nemáte někdo zkušenosti.
Upřímně, doufám, že nic z toho, co tu píšu, nebudu muset nikdy řešit, chci se zeptat jen tak pro info.
U lidí to jde údajně i přes bundu a u psů "vyzkoušen" nasraný kavkazák (v jeho případě mně to fakt asi zachránilo - také měl problém spíše se mnou, než se psy). Takže chlupy jsou bez problémů, protože když si to pustíte nanečisto, tak vidíte, že to probíjí vzduchem a ne jen přes elektrody.
Reakci na elektriku máte u každého psa jinou. Každopádně se stáhne komplet svalstvo, nějakého to porazí, nějakého ne (jako u lidí), ale zaručeně pes pustí. Co jsem se bavila s lidmi, tak to prý nějaké položí na zem na delší dobu - já se zatím setkala jen s tím, že pes sice spadne, ale rovnou se už snaží mizet co nejdále, ječí, škube s sebou, popřípadě je dezorientovaný a jakoby "neví, jak má použít nohy". Ono také záleží na tom, jak silný paralyzér máte a jak dlouho mačkáte.
Zdravotní riziko samozřejmě je - například u psů s nemocným srdcem, že dostanou infarkt, to samé epileptici a další = nepoužívat "zbytečně", ale jen tehdy, když nemáte jinou možnost, než risknout, že agresorovi minimálně opravdu ublížíte.
Ohledně probíjení na druhé mám také strach, ale mělo by to být na to testováno a uzpůsobeno, aby rána nepřeskočila. Ale upřímně, pokud už paralyzér musíte použít, tak je Vám v tu chvíli úplně jedno, jestli to schytáte i Vy nebo Váš pes, pokud s tím zachráníte jednomu z Vás život.
Každopádně já natvrdo používala vždy až při kontaktu a nikdy se nestalo nic. Když se zakousl kamarádovo maliňačce do krku nějaký pitbull-mix (páníček samozřejmě první nikde nebyl, pak neměl u sebe break stick, hubu otevřít neuměl a svého psa držet také ne), tak to neprobilo, ani když byl zubama hluboko a dotýkal se i zbytkem těla.
Samozřejmě, když dojde k zakousnutí a není to jen blbá rvačka, při které si psi zavrčí a půjdou od sebe, tak po vyloučení všech jiných možností to dejte dál od místa, kde se ti dva dotýkají.
Atheira
napsal(a):
Díky. Já doufám, že se nebudu muset zabývat ničím, než občasným odháněním, ale je dobrý to vědět.
Ono fakt na většinu psů, co i vypadají, že to myslí vážně, stačí cvaknout ve vzduchu a je klid.
Jinak můžu se zeptat jen tak z mojí zvědavosti, jak na zvuk a jiskřičky reagují Vaši psi, popř. jak si na to zvykali?
asurwic
napsal(a):
Ono fakt na většinu psů, co i vypadají, že to myslí vážně, stačí cvaknout ve vzduchu a je klid.
Jinak můžu se zeptat jen tak z mojí zvědavosti, jak na zvuk a jiskřičky reagují Vaši psi, popř. jak si na to zvykali?
Mám právě zkušenost jen s malýma srágorama (je to i v jejich vlastním zájmu, starší pes by se s nima moc nemazal), proto jsem se chtěla ujistit, co velcí psi. Jestli i ti reagují podobně, tak jedině dobře.
Když jsem ho zkoušela doma, Lara se přišla podívat, co to je. Párkrát jsem ho zkusila v její přítomnosti venku a nereaguje na něj nijak zvlášť, spíš se jen otočí, co že se to děje, ale pak si zase hledí svého. Staroušovi je to úplně putna, ten se ani neotočí. Ale přikládám to tomu, že jsem nikdy s tím nešla proti nim, tak nemají důvod se nějak lekat.
Jinak by určitě reagovali, kdyby proti mě běželi a já na to na ně vytáhla. Což prostě nemám důvod dělat.
Ale jim jsou tyhle věci fakt oběma jedno. Střelba, ohňostroje, divný zvuky všeho druhu. Až jsem se divila, že zrovna s Larou to šlo tak hladce, když třeba sněhulák byl pro ní fakt nepřekonatelnej problém. :DDD.
Atheira
napsal(a):
Mám právě zkušenost jen s malýma srágorama (je to i v jejich vlastním zájmu, starší pes by se s nima moc nemazal), proto jsem se chtěla ujistit, co velcí psi. Jestli i ti reagují podobně, tak jedině dobře.
Když jsem ho zkoušela doma, Lara se přišla podívat, co to je. Párkrát jsem ho zkusila v její přítomnosti venku a nereaguje na něj nijak zvlášť, spíš se jen otočí, co že se to děje, ale pak si zase hledí svého. Staroušovi je to úplně putna, ten se ani neotočí. Ale přikládám to tomu, že jsem nikdy s tím nešla proti nim, tak nemají důvod se nějak lekat.
Jinak by určitě reagovali, kdyby proti mě běželi a já na to na ně vytáhla. Což prostě nemám důvod dělat.
Ale jim jsou tyhle věci fakt oběma jedno. Střelba, ohňostroje, divný zvuky všeho druhu. Až jsem se divila, že zrovna s Larou to šlo tak hladce, když třeba sněhulák byl pro ní fakt nepřekonatelnej problém. :DDD.
Díky. Mně to zajímá, protože všude čtu, že se toho všichni psi bojí "instinktivně" bez rozdílu a zatím jsem se s žádným takovým, kterému by to extrémně vadilo v rukou páníčka nesetkala.
Chingis
napsal(a):
Tak už asi vím, jak by zajiskření paralyzérem dopadlo u nás. Tori všechny tyhle věci naprosto fascinují, prskavky, ohňostoj, všechno se snaží chytit, je z toho uplně v tranzu. Na silvestra mi skoro zdrhla, myslela si, že když bude blíž, tak na ohňostroj doskočí.
To mi připomíná mého retrívra. Psi obvykle od silvestrovských ran zdrahají, zatímco Goldie okamžitě vyrazí, najde zbytek petardy, přinese ji a ještě si myslí, že mu hodím další "bouchací aport".
Mám sprejový paralyzér. Na elektrický nemám asi psychiku a možná se k němu spíš ani nedostanu. Ten sprejový jsem vyfasovala v práci na zloděje a lupiče.
Měla jsem možnost zkusit ten sprej a setkalo se s úspěchem. Cizí pes byl v šoku. Protože to vyvolává jakoby znecitlivění čenichu a navíc to neni nic voňavýho. Může to i vyvolat pocit dušení, i když má pes/člověk nadále možnost bez problému dýchat a dýchá. Ale na začátku to bylo tak, že jsem s tím seznámila svého psa. Aby uměl reagovat. Takže když jsem to použila na cizího psa, cizí pes byl v šoku a stáhl se, můj pes bez překvapení věděl co dělat i když se sprej použil proti větru. Od té doby to u sebe skoro nenosím, protože než bych ho vytáhla z kapsy, už mám atak vyřešený vlastním jekotem.
jahodapavel
napsal(a):
Nevím, jak paralyzér, ale několikrát jsem dostal ránu od krávy, kreré jsem se dotýkal v okamžiku, když se dotkla ohradníku.
Nejsem žádný elektrotechnik, ale typuji, že "kráva probíjí" proto, že se dotýká ohradníku jednou částí / plochou těla a Vy jste potom ten druhý vývod, mezi kterým jde proud. Paralyzer má blízko u sebe obě elektrody, takže se to celé po máčknutí drží jen v relativně malé úseku mezi nimi... toť takový můj odhad.
Uživatel s deaktivovaným účtem
To je teda doba, už budem nosit na obranu před psy paralyzér, budem jim dávat elektrické obojky na výcvik a za chvíli tu budou i psi poloroboti na dálkové ovládání.Také si dejte pozor ať nedáte el.ránu psovi co má zrovna na krku i el. obojek, nevím jak by to dopadlo.Na ochranu před krvelačnými cizími psi mě nikdy nenapadlo něco takového.Pokud mě pohryžou, ods-re to majitel.
napsal(a):
To je teda doba, už budem nosit na obranu před psy paralyzér, budem jim dávat elektrické obojky na výcvik a za chvíli tu budou i psi poloroboti na dálkové ovládání.Také si dejte pozor ať nedáte el.ránu psovi co má zrovna na krku i el. obojek, nevím jak by to dopadlo.Na ochranu před krvelačnými cizími psi mě nikdy nenapadlo něco takového.Pokud mě pohryžou, ods-re to majitel.
Vy jste zase chytrá! Lepší psa postrašit výbojem. POSTRAŠIT, DOPR*, VŠAK TO TAM PÍŠU. Než aby se mi zahryznul do nohy nebo se pak hádat s majitelem.
A jako pardon, kdyby se na mě vrhlo nějaký velký psisko a zahryzne se mi do psa, jakože doufám, že se to nestane... I to jsem tam ostatně psala, tak mu radši dám tu ránu i za cenu toho, že už to nerozchodí. A je mi úplně jedno, co si o tom myslíte. Chodím po venku se psy, kteří nikoho nenapadají, takže tohle očekávám i od ostatních, což, bohužel, není samozřejmostí.
Je mi upřímně jedno, jak to máte vy. Pro mě je můj pes důležitější než nějakej nevychovanej bastard.
napsal(a):
Psů a d.ebilů, kteří je vlastní, je čím dál víc. Chtěla bych vědět, co by ods.al majitel psa, který by vám v cizím prostředí v polích ukousl kus nohy a zdrhnul.
Nedávno známí tahali středně velkého teriera z huby berňákovi. Málem mu ukousnul nohu, pán byl v klidu - má psa pojištěného na způsobené škody.
Ale chtěla byste třínohého psa, byť řádně odškodněna ?
Ods.al by prd. Když jsem nahlásila napadení ČSV a labradorem, tak na mě koukali na MP jako na pako. ČSV mi porval břicho mého psa, labrador se snažil sežrat starého jezevčíka, mě podrazili nohy vodítkem, jelikož jsem měla své psy uvázané a světelnými obojky označené, v ruce ještě baterku. Kráva panička měla svoje telata puštěná a prý mě neviděla na 50 m. Takže já jsem se válela na zádech na asfaltu a rvala ČSV od corgiho břicha. Naštěstí to nebylo nic vážného, protože se nestačil zakousnout, jen poškrábal zubama. Málem jsem toho hajzla uškrtila. No a MP jim pohrozila že prý ještě jednou a budou to muset řešit pokutou. Nebylo to poprvé, nás napadli potřetí Po tomto incidentu jsem taky zakoupila paralyzer a nebudu se rozpakovat ho použít.
Já mám tento: http://www.paralyzer.eu/paralyzer-securaptor-tore-paralyzujici-baterka-p288
zatím jsem použila jednou a jen jako výboj do vzduchu - zabralo to a byla jsem šťastná že ho mám. Nosím v ledvince.
vava69
napsal(a):
Ods.al by prd. Když jsem nahlásila napadení ČSV a labradorem, tak na mě koukali na MP jako na pako. ČSV mi porval břicho mého psa, labrador se snažil sežrat starého jezevčíka, mě podrazili nohy vodítkem, jelikož jsem měla své psy uvázané a světelnými obojky označené, v ruce ještě baterku. Kráva panička měla svoje telata puštěná a prý mě neviděla na 50 m. Takže já jsem se válela na zádech na asfaltu a rvala ČSV od corgiho břicha. Naštěstí to nebylo nic vážného, protože se nestačil zakousnout, jen poškrábal zubama. Málem jsem toho hajzla uškrtila. No a MP jim pohrozila že prý ještě jednou a budou to muset řešit pokutou. Nebylo to poprvé, nás napadli potřetí Po tomto incidentu jsem taky zakoupila paralyzer a nebudu se rozpakovat ho použít.
Nám před lety takhle napadl psa RTW, co běžel po cestě - utekl ze zahrady, páníček ho honil na kole.
Na procházce byla tehdy i teta s mámou, které u sebe taky nic neměly. Pes je středně velký, tak 18kg, RTW znám, je odsud, kráva obrovská, která se normálně ven nedostane a když jo, vlítne na prvního psa, kterýho potká. Nebo teda, znala jsem, už není.
Jediný štěstí, že měl zábrany útočit po lidech, protože co se nám ho podařilo aspoň trochu přiškrtit, aby pustil, čapla teta našeho psa a zahučela s ním do příkopu, tam ležela prakticky na něm, aby se na něj čokl nedostal. Nám se samozřejmě vyrval, protože jsme nebyly schopné ho udržet. Majitel tam lítal, snažil se ho odchytit a když se mu to podařilo, pes se mu tak zmítal a házel s ním, že se ještě asi deset minut válel po cestě celý sedřený od štěrku, jednou se mu s vodítkem vytrhl a snažil se dostat přes tetu k našemu psovi.
Ono se to lidem kdáká, když nic podobnýho nezažili. Možná mít tehdy ten paralyzér, bylo by to vyřešený rychleji.
vava69
napsal(a):
Ano, normálně pomuchlam každého psa, ale jakmile mi chce sežrat moje psy, budu tvrdá. A kdo to nezažil, neví jaká je to hrůza, když kolem vás cvakaji psí zuby. Před cca 10 lety mi napadl ČSV jezevčíka a mít tenkrát paralyzer, nemusela jsem mít krvavé ruce a nohy a pes krvavé břicho
Ono dost hrozný je i to, že i když to vaši psi s trochou štěstí nějak přežijí, může se to na chování ke psům u nich pak taky odrazit. Navíc, když se jim to stane víckrát.
A nikdo normální nechce mít psa, co ze strachu vyjíždí po jiných psech...
Proto mi přijde, že je lepší mít možnost zabránit střetu dřív, než se stane. A když se to nepodaří, aspoň máte v ruce něco, co vám fakt k něčemu je.
Můj děda byl jednou svědkem toho, jak po městě šla přes přechod slečna s nějakým mini psíkem. (Děda řídil auto, pouštěl ji, aby přešla) Najednou za ní vyběhl NO, popadl prcka a začal s ním klepat jak s plyšovou hračkou. Děda měl tehdy něco v autě, už nevím co. Tak s tím vylítl a začal do psa mlátit, co to jen šlo, ale mrňous už byl na cáry, totálně.
Pamatuju, jak RTW vylít ze zahrady a zakousnul malého špice, kterého si asi 20 m od svých vrátek vedl na vodítku 6ti letý kluk, který si ho vyžadonil.
Co bylo platné, že majitelé RTW psíka zaplatili.