Antiparazitika a štěně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.4.2017 17:04
karo2702

XXX.XXX.172.116

Dobrý den,
hledám pro naše štěně nějaký obojek nebo pipetu, která je účinná. Bohužel foresto ještě nemůže, má 4 měsíce.
Dali jsme jí zatím jen nějakou pipetu od veta, měla funkovat 5 týdnů (asi frontline nebo něco takového známého).14 dní OK, před týdnem jsme šli do lesa, kde na ní vlezlo několik klíšťat (sundala jsem je než se zakousli), ale od té doby sbírá klíšťáky na zahradě,1-2 za den.
Potřebuji něco na 6 týdnů, než bude moci dostat foresto, případně něco déle trvajícího, co ale opravdu funkuje a už to může.
Děkuji.

Tahám ručně

23.4.2017 18:39
Tahám ručně

XXX.XXX.45.176

Já osobně u koček a psů doporučuji každodenní prohlídku a vytahání klíšťat (i při obojku - u psa, u kočky na klíšťata beztak spolehlivě nefunguje nic a ještě je to drahé). Klíšťata (ta již zakousnutá) se budou držet nanejvýše hruď, krk, hlava. Při pravidelné prohlídce zachytíte i ta lezoucí.

Klíště by mělo být vytaženo do 24 hodin od zakousnutí, tím se minimalizují rizika infekce včetně boreliózy. Takové ty pinzety neznám, ale mohu potvrdit, že takové ty háčky se štěrbinou fungují dobře (vytažení klíštěte je otázka pár vteřin).

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.4.2017 18:45

Použijte sprej.

23.4.2017 18:47
karo2702

XXX.XXX.172.116

Samozřejmě prohlížím každý den, naštěstí je to malý pejsek Ale mám strach aby něco nechytla

23.4.2017 18:50

Čtyřměsíční štěně může všechno možné. různé druhy pipet nebo třeba nexgard.

23.4.2017 18:52
Zdenda1987

XXX.XXX.117.206

Mě na štěně dobře funguje postřik vylouhovaným hřebíčkem. Nevýhoda, že se psisko musí často stříkat, ale zase v tom není žádná chemie což beru jako velké plus.

Neregistrovaný uživatel

23.4.2017 18:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

karo2702 napsal(a):
Samozřejmě prohlížím každý den, naštěstí je to malý pejsek Ale mám strach aby něco nechytla

Možná si neuvědomujete, co jsou antiparazitika za svinstvo - uvědomte si, že štěně za 3 měsíce na tomto světě už prodělalo 2-3 vakcinace, cca 5 odčervení, a ještě na něj lejete pesticidy, které zabijou všechno, co se na to štěně několik týdnů podívá...
Princip pipet, obojků, tablet je v tom, že nejdřív "otrávíte" psa, a z něj se pak otráví ti paraziti...

23.4.2017 19:00

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Možná si neuvědomujete, co jsou antiparazitika za svinstvo - uvědomte si, že štěně za 3 měsíce na tomto světě už prodělalo 2-3 vakcinace, cca 5 odčervení, a ještě na něj lejete pesticidy, které zabijou všechno, co se na to štěně několik týdnů podívá...
Princip pipet, obojků, tablet je v tom, že nejdřív "otrávíte" psa, a z něj se pak otráví ti paraziti...

Až neuvěřitelný, že všichni žijou, že?

na rozdíl od těch přírodních šťastlivců, které třeba nikdo neodčervil a neočkoval, takže je sežerou zaživa červi, blechy a parvoviróza, případně všechno najednou.

hele štěňat, co by je zabilo očkování a antiparazitika znám nula kusů. štěňata, která uhynula protože to pro ně nikdo neudělal, no... pár jich bude.

23.4.2017 19:02
karo2702

XXX.XXX.172.116

Dobře, takže jí mám raději nechat chodit každý večer domů osipanou klíšťaty od hlavy až k patě? Máme na zahradě vcelku dost klíšťat. Takže za sezónu má tak 200x možnost z ních něco chytit. Chápu jak ty antiparazitika funkují, ale jsou přece i pipety na bylinné bázi právě pro ty štěňata?

23.4.2017 19:22
Terven

XXX.XXX.110.147

No...něco podobného jsem si říkala přesně před rokem, kdy jsem měla pětiměsíční štěně. Že do tý chudinky nedovyvinutý přece nebudu cpát ty jedy...a tak jsme vyndavali několik klíšťat denně, další se nám válela nacucaná a odpadlá po bytě, některá si chudinka nedovyvinutá rozkousala na těle. Poslední kapkou bylo napité klíště, které prasklo ve zvukovodu - pak jsem dala Bravecto.
Chemii se v životě snažím vyhýbat, co to jde, ale někdy je otázka, zda být odpůrce za každou cenu - tady v tom případě jsem zvolila ze dvou zel to menší.

Tahám ručně

23.4.2017 19:57
Tahám ručně

XXX.XXX.221.231

No třeba ty obojky napuštěné neemovým olejem docela dobře odpuzijí jak blechy tak klíšťata (pokud jich není v prostředí moc a mohou si hostitele vybírat). Jenže když jsem ho dal třeba kojící kočce, namísto pipety proti blechám (mimochodem dělá se s neemovým olejem i pipeta, a vehikulem - bez něj nikdy nedocílíte toho efektu rozprostření po těle, to kdybyste chtěl neemový olej vyzkoušet samotný) tak jí z toho na krku začala slézat srst na krku (pipetu jinak snášela dobře).

Obchod kde jsem tyto pipety (i Trainer granule, nebo tak nějak - úžasné) kupoval zkrachoval a dnes je v mém okolí jen k dispozici jen fipronil a ten stačí dát před zimou na případné do-odblešení, nebo prostě když má kočka blechy. Klíšťata taháme ručně.

Psovi podobný obojek slouží dobře (tuším výdrž tři měsíce ale opět, nesmí být klíšťat v krajině přebytek - musí mít možnost výběru hostitele), ale co udělá štěněti netuším.

notregistered

23.4.2017 20:03
notregistered

XXX.XXX.211.234

Proti borelioze to pomůže jak, sbírat klíšťátka ručně ?
ono si řekne "aha, bacha, tento pes má pána chytráka, musím pejsánka jen nakazit a pak se nechat vytáhnout !".

Neregistrovaný uživatel

23.4.2017 21:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Až neuvěřitelný, že všichni žijou, že?

na rozdíl od těch přírodních šťastlivců, které třeba nikdo neodčervil a neočkoval, takže je sežerou zaživa červi, blechy a parvoviróza, případně všechno najednou.

hele štěňat, co by je zabilo očkování a antiparazitika znám nula kusů. štěňata, která uhynula protože to pro ně nikdo neudělal, no... pár jich bude.

Ono je to nezabije - pes vydrží hodně, ale jak dlouho... ?!
Samozřejmě, že štěňata očkuju, a odčervuju, ale nebudu to ještě u tak malýho štěněte prokládat těmahle sr.čkama..., a raději nastříkám štěněti podvozek repelentem.

... ale chápu, že veti potřebují z něčeho žít, a taková rakovinka, je docela dobrej kšeft (třeba mě stál lymfom cca 30 tis).

Tahám ručně

23.4.2017 22:19
Tahám ručně

XXX.XXX.200.135

To je zkomoleno. Než se v klíštěti bakterie borelii namnoží na množství které je schopno způsobit boreliózu, musí klíště sát asi 24 hodin. Platí to obecně pro všechny infekce které může klíště způsobit, všechny potvory co v sobě nosí.

Tedy i děti kontrolovat každý den, nejlépe po příchodu z lesa a pak ještě večer, nebo ráno když večer se vrátily.

když vidím, že klíště již způsobilo zánět, nebo jsem evidentně 24 hodin prošvihl, tak zakápnu jódem (celé okolí, tak 1-2 cm flek v průměru), takovým který dokáže kůži barvit alespoň den. Dokud barví tak účinkuje.
Navíc to že se tělo snaží ten jód vstřebat a využít způsobí i lokální změnu metabolismu. Což si myslím také může pomoci hojení. Vím určitě, že se takto dá tělo přinutit zabývat se starými jizvami.

notregistered

23.4.2017 22:53
notregistered

XXX.XXX.211.234

Na dětech to vidět celkem je
na vlčákovi moc ne
tak doufám, že nosí hodinky.

Tahám ručně

23.4.2017 23:08
Tahám ručně

XXX.XXX.127.145

Nehledáš očima, ale rukama!
Nač hodinky? Prohlížíš pravidelně, nebo po vycházkách (udržet zahradu klíšťat prostou je zásadní cíl). Podle velikosti klíšťete poznáš hodně. I když je pár míst na tělech kde "rostou jako z vody".

Projedu hruď, krk, hlavu. Zběžně přejedu po těle i vnitřku nohou, tím někdy rozpoznám teprve lezoucí klíšťata. Chce to jen cvik. A každou sezonu se učit hmatem (s kontrolou zrakem) znovu rozpoznávat boláky po již vytažených klíšťatech od klíšťat. U zvířete s málo boláky je ta kontrola klíšťat záležitost minuty, dvou, které zvíře vnímá jako příjemné hlazení.

Ovšem jsou lidé... Mé sousedce se představa, že by měla klíšťata hledat ekluje stejně jako pohled na několik dnů napitá klíšťata (co už se brzy pustí sama). Je to zbytečné, se tuto činnost takto znechucovat, není to zdaleka tak hrozné a poté si stačí jen běžně umít ruce. Co bude dělat (u nás má boreliózu velké procento klíšťat, a klíšťat je mnoho, převážně protože je lidi ze zvířat netahají a přenáší je i ptáci - je to už prostě horší jak v lese) se psem kterého začnou ve dvou, třech letech bolet klouby a nebude moci chodit nevím.

notregistered

23.4.2017 23:12
notregistered

XXX.XXX.211.234

Pravděbodobně mu dá Bravecto nebo obojek ;-).

Přidejte reakci

Přidat smajlík