Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

AndreaF

25.4.2017 22:13
AndreaF

XXX.XXX.24.106

Dobrý den, poprosila bych o radu ohledně chování ČV k cizím psům. Mám dvouletou fenu která miluje lidi, je poslušná a vycvičená, nekonfliktní.. dokud nepotkáme jiného psa (nezáleží na plemenu, velikosti ani pohlaví). Dřív si s ostatními psy hrála, teď po jakémkoli kterého potkàme vyjíždí, jednoho i pokousala (i přestože se znali od štěněte). Nevím jestli to může mít vliv, ale jednou se jí podařilo chytit a zakousnout zajíce a myslím si že tak nějak od té doby to začalo. Neví někdo zda nebo jak je možné to, vystartovávání" odnaučit ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.4.2017 22:23

Fena dospěla, některé dospělé feny si nehrají s ostatními psy. To, že zakousla zajíce na to asi vliv nemá.
Lze naučit, aby si psů nevšímala, milovat je asi nebude nikdy ( až na vyjímky ). Náhubek při setkání se psy to jistí.

Neregistrovaný uživatel

25.4.2017 23:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

AndreaF napsal(a):
Dobrý den, poprosila bych o radu ohledně chování ČV k cizím psům. Mám dvouletou fenu která miluje lidi, je poslušná a vycvičená, nekonfliktní.. dokud nepotkáme jiného psa (nezáleží na plemenu, velikosti ani pohlaví). Dřív si s ostatními psy hrála, teď po jakémkoli kterého potkàme vyjíždí, jednoho i pokousala (i přestože se znali od štěněte). Nevím jestli to může mít vliv, ale jednou se jí podařilo chytit a zakousnout zajíce a myslím si že tak nějak od té doby to začalo. Neví někdo zda nebo jak je možné to, vystartovávání" odnaučit ?

Nesnášenlivost ke psům i lovení je pro ČSV docela typická vlastnost, a fena dospěla.
Tohle chování můžete eliminovat jen poslušností - startování po psech můžete eliminovat třeba perfektním zvládnutím povelu sedni, když půjde jiný pes, ale to lovení čévéčko neodnaučíte (stopovačka u čsv nefunguje - na to je moc chytrý).

26.4.2017 00:19

Hlavně si od žádného chytráka nenechejte nakukat, že za to může vodítko. Můj pes je taky natur povaha, i když tedy nárazově řeší jen konkurenci v produktivním věku v jeho velikosti a výš. Vodítko v jeho chování hraje opačnou roli, stačí korigovat verbálně, většinou ani nezatáhnu. Dvakrát jsem se nechala vyprovokovat "profíky", co posbírali pohádky a hlavně chodí na cvičák, a pustila. Na vodítku a bez do 10 m to bylo o občasném zamručení. Pak jsem 20 m letěla sundávat svého z toho druhého. Měl volno, byl dál a mimo dohled, tak si to šel vyjasnit bez mých připomínek. Na krev by to nebylo, ještě nikdy nikoho nerafnul, ale jeden nikdy neví. Vodítko chápe spíš tak, že mě má pod dohledem. V cizím prostředí navolno a bez silných podnětů (psi) se mi naopak motá pod nohama, aby mě neztratil.

26.4.2017 00:42
Tedysek

XXX.XXX.45.125

Já bych zkusila odvést pozornost. Je na netu spousta návodů jak na to. Náš jeden pes je se psy v pohodě, ale jednoho ze srdce nenávidí. Taky to tak děláme. Je to běh na dlouhou trať, ale jsou vidět pokroky. Kdyby mi šel po všech psech, vezmu ho do parku, já si vezmu knihu a trcime tam, aby viděl, že vše je ok a psi si ho nevšímají a on jich taky nemusí. Kamosit se nebude, ale aspoň nebude nervoza.

26.4.2017 06:23
scylla

XXX.XXX.150.32

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nesnášenlivost ke psům i lovení je pro ČSV docela typická vlastnost, a fena dospěla.
Tohle chování můžete eliminovat jen poslušností - startování po psech můžete eliminovat třeba perfektním zvládnutím povelu sedni, když půjde jiný pes, ale to lovení čévéčko neodnaučíte (stopovačka u čsv nefunguje - na to je moc chytrý).

Takové chování nemusí být typické a lovení v klidu odnaučíte, píšu ze zkušenosti a několika ČSV včetně mojí vlastní feny, kterou jsem lovení odnaučila pomocí přivolání a stopovačky. Co se týká startování po psech, obraťte se na Evu Štemberovou, která vám s tím pomůže, má dobré výsledky, nepoužívá silové metody ani pomůcky. Nenechte si radit postupy typu odvádění pozornosti, škubání nebo stahováky a podobné cvičákovské nesmysly, výcvikáři oČSV většinou pendrek vědí a bohužel totální nesmysly vám většinou poradí i jejich chovatelé. Eva je opravdu dobrý a vyzkoušený člověk. Jestli to jste z Moravy a máte to blíž do Bratislavy, kontaktujte Katarínu Hambálkovou ze Šaštína, dobře vám poradí.

Neregistrovaný uživatel

26.4.2017 06:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

scylla napsal(a):
Takové chování nemusí být typické a lovení v klidu odnaučíte, píšu ze zkušenosti a několika ČSV včetně mojí vlastní feny, kterou jsem lovení odnaučila pomocí přivolání a stopovačky. Co se týká startování po psech, obraťte se na Evu Štemberovou, která vám s tím pomůže, má dobré výsledky, nepoužívá silové metody ani pomůcky. Nenechte si radit postupy typu odvádění pozornosti, škubání nebo stahováky a podobné cvičákovské nesmysly, výcvikáři oČSV většinou pendrek vědí a bohužel totální nesmysly vám většinou poradí i jejich chovatelé. Eva je opravdu dobrý a vyzkoušený člověk. Jestli to jste z Moravy a máte to blíž do Bratislavy, kontaktujte Katarínu Hambálkovou ze Šaštína, dobře vám poradí.

Nezlobte se, ale Evu v akci jsem viděla, když měla cosi učit a odnaučit knírače - když pominu, že měl pes na krku nabroušený ostnáč (ten mě bouchl do očí jako první), tak tou metodou kterou se ho snažila učit chodit po žebříku to fakt nešlo, a problém, který měl s odevzdáváním rukávu taky nevyřešila - jen zabrali na hodinu plac, pobavili přítomné, a a problém psa jsme pak vyřešili během jediného treninku, a představte si, že zcela nenásilně...
Když jsem na to celé na place zírala, tak mi místní říkali, že že takovou produkci s Evou už viděli víckrát, takže to asi nebyla jen nějaká slabá chvilka...
Uznávám ji jako výborného trenéra v pasení - tam něco dokázala, a jsou za ní vidět výsledky, ale v ostatních disciplínách už fakt ne.

26.4.2017 06:59
scylla

XXX.XXX.150.32

Znám jí přes 10let a nikdy jsem neviděla, že by něco podobného vzala do ruky. Uvěřím tomu, až to uvidím na vlastní oči, jinak ne.

26.4.2017 07:04

scylla napsal(a):
Znám jí přes 10let a nikdy jsem neviděla, že by něco podobného vzala do ruky. Uvěřím tomu, až to uvidím na vlastní oči, jinak ne.

Souhlasím.

Neregistrovaný uživatel

26.4.2017 07:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

scylla napsal(a):

Nepotřebuju, abyste tomu věřila - já to na vlastní oči viděla, a taky se před vegetariánama nechlubím, že sežeru půl krávy a 2 prasata ročně, tak proč by se tím Eva chlubila zrovna Vám, když ji máte za cvičitelskýho boha...?!
Na její obranu musím, říct že ostnáč byl malitelky psa, ale používaly ho OBĚ.

26.4.2017 07:18
scylla

XXX.XXX.150.32

Nepotřebuju, abyste tomu věřila - já to na vlastní oči viděla, a taky se před vegetariánama nechlubím, že sežeru půl krávy a 2 prasata ročně, tak proč by se tím Eva chlubila zrovna Vám, když ji máte za cvičitelskýho boha...?!
Na její obranu musím, říct že ostnáč byl malitelky psa, ale používaly ho OBĚ.

Za cvičitelské bohy považuji jiné lidi, kteří bohužel neučí a pro veřejnost nepracují, živí se v jiném oboru. Eva je pořád to lepší, nebudu doporučovat třeba Eichlera nebo jemu podobné nebo dokonce výcvikáře, kteří si myslí, že jsou odborníci na ČSV, to té čubině fakt neudělám.

Já už četla tolik lidí, kteří na vlastní oči viděli situaci (u které jsem byla) a popisovali jí, jak se vůbec nestala. Po mnoha zkušenostech věřím tomu, co sama vidím a slyším a čtu.

Neregistrovaný uživatel

26.4.2017 07:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

scylla napsal(a):
Za cvičitelské bohy považuji jiné lidi, kteří bohužel neučí a pro veřejnost nepracují, živí se v jiném oboru. Eva je pořád to lepší, nebudu doporučovat třeba Eichlera nebo jemu podobné nebo dokonce výcvikáře, kteří si myslí, že jsou odborníci na ČSV, to té čubině fakt neudělám.

Já už četla tolik lidí, kteří na vlastní oči viděli situaci (u které jsem byla) a popisovali jí, jak se vůbec nestala. Po mnoha zkušenostech věřím tomu, co sama vidím a slyším a čtu.

Každý věří tomu, čemu chce věřit

26.4.2017 07:57
scylla

XXX.XXX.150.32

Každý věří tomu, čemu chce věřit

To ne, je třeba racionálně uvažovat, ne věřit.

AndreaF

26.4.2017 10:56
AndreaF

XXX.XXX.231.105

Tedysek napsal(a):
Já bych zkusila odvést pozornost. Je na netu spousta návodů jak na to. Náš jeden pes je se psy v pohodě, ale jednoho ze srdce nenávidí. Taky to tak děláme. Je to běh na dlouhou trať, ale jsou vidět pokroky. Kdyby mi šel po všech psech, vezmu ho do parku, já si vezmu knihu a trcime tam, aby viděl, že vše je ok a psi si ho nevšímají a on jich taky nemusí. Kamosit se nebude, ale aspoň nebude nervoza.

Víte jak je to s lidma v parku.. jorksirci je neposlouchaji, tak je maji pro jistotu jeste na volno, a ten se s protivnym stekotem div ze nevriti ty moji do tlamy.. ja mam co delat abych ji udrzela a panicek mini psa si pomalu kraci chytnout svyho psa se slovy, on je hodnej, tak je nechte, treba si budou hrat". To by mi mrsklo.

26.4.2017 11:17

Se psem, kterej startuje po psech, by se mělo pracovat na resocializaci, aby se naučil, jak se má a nemá chovat, a že ho psi nechtějí sežrat. A taky by se měl naučit, že psy, kteří ho chtějí sežrat, má ignorovat a obejít, případně že je nějak vyřeší vůdce smečky, čili psovod.
Taková resocialiazce by měla probíhat ideálně s pohodovými psy, kteří vám psa sežrat nechtějí. Protože se často shánějí hůř v bezprostředním okolí, je dobré vyjet za lidmi, kteří tomu rozumí, například již zmíněnou Evou Štemberovou.

Je jasné, že se nemusí feně líbit každý pes, ale to neznamená, že po nich má startovat. Její chování, jak tu bylo popsáno, je nedostatečná nebo chybná socializace, případně už reakce na nějaký incident.

Problém mini psů, kteří vám po psovi řvou, je prostě problém a je lepší se tomu vyhýbat nebo takový psy držet dál od sebe např. odkopnutím, odehnáním, řvaním na majitele ať si alíčka chytí, atd.

26.4.2017 11:29
ciraali

XXX.XXX.40.10

AndreaF napsal(a):

Neptejte se tady, kde lidi videli CSV leda z rychliku. Ptejte se v prvni rade chovatele svoji feny, ten by vam mel poradit. Pokud chovatel nekomunikuje, zajdete na FB do skupiny Ceskoslovensky vlcak CR apod, proste tam kde se sdruzuji majitele CSV a ti vam poradi.

Dvouleta fena proste je uz dospela a uz se hned tak s kazdym psem kamaradit nebude. Nicmene, je mozne docilit toho, aby cizi psy v ramci moznosti ignorovala. Vycvicena zjevne neni, jestlize startuje po vsem. Loveni zajicu nema na chovani vuci psum zadny vliv.

26.4.2017 11:29
Tedysek

XXX.XXX.40.103

AndreaF napsal(a):
Víte jak je to s lidma v parku.. jorksirci je neposlouchaji, tak je maji pro jistotu jeste na volno, a ten se s protivnym stekotem div ze nevriti ty moji do tlamy.. ja mam co delat abych ji udrzela a panicek mini psa si pomalu kraci chytnout svyho psa se slovy, on je hodnej, tak je nechte, treba si budou hrat". To by mi mrsklo.

Já hold zažila jiný parky. Ale nevadí. Pokud není možnost parku s fajn psy, domluvila bych se s lidmi co maj psy v pohodě.

26.4.2017 12:03
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

scylla napsal(a):

No zrovna na pozvánce na Netahání na vodítku má psanej mezi jinýma pomůckama i ostnáč. Takže občas pracuje i s tím.

26.4.2017 12:14

Huskyjanina napsal(a):
No zrovna na pozvánce na Netahání na vodítku má psanej mezi jinýma pomůckama i ostnáč. Takže občas pracuje i s tím.

Že to najdete uvedený mezi pomůckama, neznamená že s tím pracuje nebo to schvaluje či dokonce dopporučuje, cituji:
"S sebou: psa, obojek pevný nestahovací s bezpečnou karabinou, vodítko (ne flexi), kdo bude chtít používat pamlsky tak pamlsky, kdo používá ostnáče, ohlávky, protitahací kšíry a jiné pomůcky, vemte si je klidně s sebou - ukážu, vysvětlím, rozebereme.".

26.4.2017 12:36
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

Já to měla na jiný pozvánce napsaný jinak. ale pokud to uvádím mezi pomůcky, tak jsem ochotná s tím pracovat. Ale to je zas jen slovíčkaření...

26.4.2017 12:40
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

Jinak já proti Evě nic nemám, myslím si, že je to zkušený člověk. Takže se dokáže i nad nějaké věci povznést a pokud zrovna nemá jinou možnost, tak klidně pracuje i s tím ostnáčem.

26.4.2017 12:41

..."kdo používá ostnáče, ohlávky, protitahací kšíry a jiné pomůcky, vemte si je klidně s sebou - ukážu, vysvětlím, rozebereme.".
Třeba to bylo myšleno asi tak : Nasadím vám na krk, chvíli vás povodím, chvíli s tím budete běhat...

Neregistrovaný uživatel

26.4.2017 15:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..."kdo používá ostnáče, ohlávky, protitahací kšíry a jiné pomůcky, vemte si je klidně s sebou - ukážu, vysvětlím, rozebereme.".
Třeba to bylo myšleno asi tak : Nasadím vám na krk, chvíli vás povodím, chvíli s tím budete běhat...

Nevím, jak bylo myšleno tohle, a u toho knírače ten ostnáč používala - bylo tam tolik svědků, že to jde jen těžko zpochybnit. Já ji za to neodsuzuju - je to její věc, a věc lidí, co jí za to platí. Jenom mě fascinuje, v jaké iluzi pořád Scylla žije, když tu pořád plive po všech výcvikářích a cvičácích, a přitom holka, kterou všude doporučuje, používá ty stejné pomůcky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík