Dobrý den, dnes jsem byla u babičky a všimla jsme si že její fenka má vyrážku na břiše. Vůbec se mi to nelíbí jak to vypadá a jela bych na vterinu. Jenže mi bylo řečeno že to bude dobrý tak přiložím i foto a ráda bych si přečetla vás názor. Ještě úplně ve spod má takový zelenožlutý flek.
Předem děkuji za názory.
katkaa1
napsal(a):
Toto mala aj naša maltezáčka dakedy a že vraj je to z trávy, podráždené. Neviem už čo nám na to vtedy dali, ale zmizlo to a viac to nemala. Zoberte ju na veterinu minimálne to chce niečím mazať aby ju to nesvrbelo a koža sa upokojila.
Nějak fenka si to neškrábe. Namazat vůbec nevím čím.
Tedysek
napsal(a):
Tipla bych alrgie na žrádlo/blechu/klíště nebo jeden z 1000 dalších možných příčin. Samo od sebe to dobrý nebude.
Autor Úplně jsem Zapoměla napsat že babička přála koberec s přípravkem přímo na koberce a nechala ho v obýváku a fenka často ráda si škrábe břicho o koberec. Koberec byl ještě trochu mokrý, že by to bylo tím ?
Dasvo
napsal(a):
Je to reakce na něco. Buď na trávu, nebo pravděpodobněji na ten přípravek na čištění koberců. Feně to opláchněte čistou vodou, vydezinfikujte ředěnou Betadinou a namažte čímkoliv mastným, postačí obyčejný krém na ruce. a nedovolte jí plazit a válet se po chemicky ošetřeném koberci!
Děkuji za radu. To jsme hned řekla babičce že by to nemělo bejt na zemi ještě mokré ten koberec. Fenka není moje já bych ji to v žádném případě nedovolila.