D. L.

XXX.XXX.52.4
Dobrý večer,
chci se zeptat jak se projevuje nádor nebo rakovina kůže? Mé sedmileté fence angl.kokršpaněla se udělaly tři malé skvrnky u posledních cecíků, vypadá to jako znaménka cca 2mm, ale neměla to tam, kůže je hladká. Letos jsme měli už dvě operace, preventivně tukové bulky a pak se zánětem na očním víčku, který se podle vzorků veterinářům nelíbil. Existuje nějaké odebrání vzorku kůže, bez anestezie, jako např.stěr? Omlouvám se za hloupý dotaz, ale už si připadám že dělám ze své fenky hypochondra, veterináři zajdu, ale místnímu chodím pouze očkovat, kvůli vlastním zkušenostem a jinak jezdím do Vedilabu Plzeň a to mám momentálně trochu z ruky. Děkuji
D. L.

XXX.XXX.52.4
Ona bulku nemá, jen flíčky. Nechci do ní nechávat zbytečně řezat, protože mě strašily zhoubným nádorem na oku, po operaci z toho byl jen zánět a pak se extra vyndavaly dvě tukovky, protože byly malé a nešel nabrat vzorek.. :/ Tak se raději ptám na názory, než budu zase plašit.. A děkuji za odpověď :).
D. L.

XXX.XXX.52.4
To dělali na klinice v Plzni a musím se jich zastat, že ty výsledky jim přišly z laboratoře, i jsem je chtěla později vidět a vysvětlili mi, že když je tam ve výsledku více nějakých složitých buněk, které se nedají v podstatě identifikovat, tak hrozí že se jedná o počáteční karcinom a z toho důvodu doporučují odstranit. Veterináře u nás už jsem měnila.. když mi chtěl nakrytou fenu kastrovat kvůli zánětu a protože mi to nedalo, tak jsem jela do Plzně a tam mi řekli že žádný zánět nemá, pouze bříško plně štěňátek :) je těžké někomu věřit no..
aktevi

XXX.XXX.243.228
Moze aj nemusi to mat rakovinu. Ale podla mna su to pigmentove skvrny ktore sa u feniek vyskytuju, hlavne u starsich.
- když mi chtěl nakrytou fenu kastrovat kvůli zánětu a protože mi to nedalo, tak jsem jela do Plzně a tam mi řekli že žádný zánět nemá, pouze bříško plně štěňátek :)
je těžké někomu věřit no..
"""""""""""""""""""""""""""""
To si pište...
Mému známému chtěli uříznout nohu.
Děti ho odvezly do Phy
a představte si, že to nebylo třeba. Nohy mu zůstaly a zůstanou obě.
Je šílené, že když problém neumí vyřešit, že člověka nepošlou tam, kde to umí.
Kdyby byl sám a nikoho neměl...
Čerstvý případ.