Maltézský psík - vyléčení rány

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.4.2017 08:11
bose

XXX.XXX.11.64

Dobrý den,
můj pes (8let) má po kastraci (nejspíš po kanyle) nějakou vyrážku, kterou si roznesl a po 2x antibioticích se stále neléčí. Dostal límec, aby si ráno nekousal, ale o koberec si nohu znovu rozedřel - viz foto. Nyní doporučena dubová kůra, ale doposud žádná změna.

Nemáte prosím někdo zkušenosti nebo doporučení, jak ránu (vy)léčit.

Děkuji.

2.5.2017 11:21
a.durackova

XXX.XXX.139.12

bose napsal(a):
Dobrý den,
můj pes (8let) má po kastraci (nejspíš po kanyle) nějakou vyrážku, kterou si roznesl a po 2x antibioticích se stále neléčí. Dostal límec, aby si ráno nekousal, ale o koberec si nohu znovu rozedřel - viz foto. Nyní doporučena dubová kůra, ale doposud žádná změna.

Nemáte prosím někdo zkušenosti nebo doporučení, jak ránu (vy)léčit.

Děkuji.

Dobrý deň, mi na všetky takéto ranky používame u všetkých zvierat (psy, ovce, mačky - aj ja) Fatroximín topic spray, nechávam si ho objednávať v lekárni. Je to úžasná vec. Vylieči v pohode zapálené hnisavé rany, stačí nastriekať - farbí na červeno, a po pár dňoch sa odlúpne chrasta a pod ňou je krásna zdravá ružová koža. Nám to funguje už 8 rokov a nedám naň dopustiť. Inak máme ho od strihača oviec, ale používame ho všetci.

2.5.2017 12:35
AmyOva

XXX.XXX.49.154

Doporučuji Entero zoo detoxikační gel, mám s ním nejlepší zkušenosti.
http://enterozoo.eu/index.php?l=cs&p=zkusenosti_chovatelu

http://enterozoo.eu/index.php?l=cs&p=ucinky.

notregistered

2.5.2017 12:50
notregistered

XXX.XXX.211.178

Jděte k vet, asi teda k jinému, když nevíte co to je
to jako atb naslepo ?
koloidní stříbro
no můžeme si tu vypisovat mastičky do rána.

2.5.2017 13:07
Terven

XXX.XXX.110.147

a.durackova napsal(a):
Dobrý deň, mi na všetky takéto ranky používame u všetkých zvierat (psy, ovce, mačky - aj ja) Fatroximín topic spray, nechávam si ho objednávať v lekárni. Je to úžasná vec. Vylieči v pohode zapálené hnisavé rany, stačí nastriekať - farbí na červeno, a po pár dňoch sa odlúpne chrasta a pod ňou je krásna zdravá ružová koža. Nám to funguje už 8 rokov a nedám naň dopustiť. Inak máme ho od strihača oviec, ale používame ho všetci.

Sprej, který doporučujete, obsahuje antibiotikum, takže určitě není vhodné používat jej na všechny takové či podobné ranky bez toho, že by je před tím viděl veterinář.

2.5.2017 13:09
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Celkem mne překvapuje, že pes má něco na pacce, víte i vet to ví, že je to od kanyly a dá mu na to už druhé ATB? Fakt žasnu. Můj pes si přesně takhle rozlízal packu, jakmile zjistil, že ji tam má vyholenou. Do rána si tam vyrobil něco podobného. Mázla jsem to betadinou, řepíkovou mastí a dostal na to ponožku. Vyhojilo se to za pár dní. Jo ještě dodám, že řepíkovou mast bio, na sádlovém základu, aby nevadilo případné slízání.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.5.2017 13:17
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to normální hotspot.

je úplně jedno, čím se to bude natírat, nejdůležitější je ochránit to před lízáním či drbáním. pak zafunguje jakákoliv dezinfekce.

2.5.2017 13:18
bose

XXX.XXX.11.253

Dobrý den,
moc děkuji za radu, vyzkouším a doufám, že bude účinkovat.

S pozdravem B.S.

Přidejte reakci

Přidat smajlík