Jak naučit psa bránit sama sebe?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Severní Vítr

1.5.2017 17:45
Severní Vítr

XXX.XXX.211.191

Dobrý den, mám 3,5 měsíčního křížence retrívra a border kolie. Chtěl bych aby se uměl bránit kdyby se zaběhl a čelil nějakým agresorům. V našem okolí už dlouhá léta jistí lidé kradou psy. Samozřejmě se v první řadě snažím tomu předcházet ale rád bych měl jistotu kdyby náhodou. Zajímá mě vyloženě nějaká určitá metoda.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.5.2017 18:28

Máte kříženýho retrívra s kolií a chcete, aby se aktivně bránil, jakože třeba lidem? Nespletli jste si plemeno? :).

Severní Vítr

1.5.2017 19:13
Severní Vítr

XXX.XXX.211.191

Ne, nechci aby se aktivně bránil lidem to je nemožný chci aby se uměl ubránit když ho někdo napadne. -_-.

1.5.2017 20:07

Když ho někdo napadne, jako člověk? Nebo pes? První asi těžko psa naučíte, to bude dost záležet na povaze konkrétního jedince. Druhý je nesmysl, v našem světě je mnohem užitečnější vést psa k nekonfliktnosti a ignorování potížistů, nikoliv k aktivnímu bránění se. Pokud počítáte dopředu s tím, že zdrhne a potká agresora, doporučuju zapřemýšlet o přivolání a zacházení se psem, který přivolání nemá.

Neregistrovaný uživatel

1.5.2017 20:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Severní Vítr napsal(a):
Dobrý den, mám 3,5 měsíčního křížence retrívra a border kolie. Chtěl bych aby se uměl bránit kdyby se zaběhl a čelil nějakým agresorům. V našem okolí už dlouhá léta jistí lidé kradou psy. Samozřejmě se v první řadě snažím tomu předcházet ale rád bych měl jistotu kdyby náhodou. Zajímá mě vyloženě nějaká určitá metoda.

Nejlepší obrana je, když začnete u sebe, a psa si budete hlídat tak aby se nezaběhl, a pak se ani sám nemusí nikomu bránit

1.5.2017 20:51

Před pár lety měl jeden nejmenovaný člověk ( toho času výcvikář)
zlatého retrívra a začal s ním chodit na cvičák a na kruhových obranách se pokoušel probudit v něm zlobu. Ani s příkladem ostatních psů se mu to nepovedlo.
Jinak - člověk, který chce psa odchytit a ví jak na to, ten odchytí i většího rabiáta než je zlaťák.
Takže je jen jedna cesta : vodítko, pořádný plot, vrátka na zámek a přivolání.

1.5.2017 20:52

Nevím, zda toto je možné psa naučit, jeden by sežral každýho, kdo na něj šáhne, další miluje všechny lidi na světě a osešel by s kdekým, kdo mu věnuje pozornost, další se bojí...

Jak psala pišišvorka nade mnou, je na vás, aby jste svého psa hlídala...mám psy už téměř
30 let a zatím žádný z mých psů nemusel bránit sám sebe i když by to někteří asi velmi úspěšně dokázali...naučte psa přivolání a nemusíte řešit jak ho učit se bránit

1.5.2017 20:55

Ještě k tomu dodám : neberte ho na nákup, neuvazujte u obchodu, natož u supáče.

8.5.2017 22:37

...naucit psa aby nesel s clovekem co mu podstrojuje? Aha.
Pokud to neni ten typ "co s cizim nikam nejde", necha se max. tahnout po chodniku...rve jak na lesy a nenecha na sebe sahnout... tak...ehm i tak...
Par soc. experimentu bylo jiz udelano napr. na detech...- jak malo staci, ikdyz vi, ze nesmi...:

https://www.youtube.com/watch?v=XAQ9T2Lpq48
https://www.youtube.com/watch?v=b5P1nhcweFI

...jak se pise vyse - psa stale pod dohledem. Nic jineho nefunguje a nikdy nebude :(.

A nejsmutnejsi na tom vsem je. Ze "ukradenej pes" je vsem ukradenej...
Noviny ho na titulku nedaj a ani ve vecernich zpravach jeho pribeh nebude...

Přidejte reakci

Přidat smajlík