steeve

XXX.XXX.79.153
Dobrý poledne,
máme amstaff 4 roky - zvyknutý na bárák
pittbulka - zachráněna před utracením z německa 1 rok
od doby, co ji mame nám psa porad okusuje, ciha na nej a je majetnicka jak k nam tak k hrackam.
vcera to vyustilo k rvacce - pes mel klacek a hryzal si ho a ona jakmile to zjistila mu ho sla ukrast -pokazde, když se toto delo pes ji ho nechal a sel pryc.. jenze vcera zavrcel a to vse spustilo. fena na nej, zautocila, pes ji slozil -mensi sramy jsou u feny videt. po rvacce jsme je rozdelili.
po zpatecnim slouceni bylo videt, že fena se drzi zpet..
jaký na to máte nazor ?
vím, že si to nějak vyrikat musi, ale pritelkyne má strach, že uz to bylo pres caru.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ne, vyříkávat si nic nemusí, chyba je na Vaší straně, neměli jste toto chování feně dovolit.
steeve

XXX.XXX.79.153
My jsme si fenu privezli, když ji bylo 6 mesicu..
ano okusovani atd jsme netolerovali - okrikovali, vytrepavali, ale nic nepomaha. po minute jde znova...
praktikujeme to porad dokola.zmena zadna.

steeve
napsal(a):
ano okusovani atd jsme netolerovali - okrikovali, vytrepavali, ale nic nepomaha. po minute jde znova...
Takže vás evidentně nebere, nic z toho co popisujete, žádné vytřepávání ani okřikování vám nepomůže. Bohužel, nemáte to v sobě.

steeve
napsal(a):
Moment, když jde po minutě znova, tak proč ji nepřevedete na jinou činnost?
steeve

XXX.XXX.79.153
Vsak jsem vychoval staforda a ten je zlatej tak jak to nemuzu mit v sobe.
nestalo se to za me pritomnosti.byl jsem v práci.
potreboval jsem radu a ne tu vycitat, co umim a ne...
steeve

XXX.XXX.79.153
Jsou spolu pul roku.den, co den.
kdyz jsme pryc, v noci bez dohledu a nikdy se nic nestalo..
mě prijde, ze se to stalo kvuli hracce.
hold urguju cvičák a bude chodit na cvicak.-.

Ano, chování feně k psovi je za čárou a protože jste nečinili včas, chopil se věci pes a též musel jít za čáru.
Je třeba nastavit nová pravidla a to funkční. Fena si nebude nic přivlastňovat. Ale nemyslete si, že nějaké tresty jako vytřepávání nebo okřikování vám pomůžou. Feně je potřeba tyto činnosti rázně zatrhnout ve chvíli, kdy se do nich pouští. O vteřiny později je už pozdě. Dala bych jí couračku, ať na ni vždycky dosáhnete, a jakmile jde psovi něco ukrást nebo si něco přivlasňuje, buď si ji přivoláte nebo pošlete na místo. A couračkou jí pomůžete povel splnit. Na místě nebo u vás musí zůstat, dokud chcete vy, takže to taky zařídíte tou šňůrou. Tím jí znemožníte odejít zpátky k psovi a pokračovat v majetnictví. Pokud ji pustíte a ona hned půjde zase prudit, zopakujete celý postup. Nemusíte u toho být zbytečně agresivní nebo fenu trestat (dělá jen to, co je jí umožněno vámi), stačí klidný a rázný přístup. Fena by měla pokud možno pochopit, že všechny věci (lidi, psi, ...) na světě patří vám jako vůdcům smečky, a vy rozhodujete, jak se s nimi bude zacházet.
Protože se už fena naučila, že tohle dělat může, bude chvíli trvat, než začne respektovat nová pravidla - takže fůra trpělivosti a důslednost za každou cenu. Pokud na to ale půjdete správně, zlepšení by mělo být vidět už po několika lekcích.
Edit - pokud do sebe šli ve vaší nepřítomnosti, bude potřeba je v nepřítomnosti oddělovat.
Cvičák je sice fajn, ale výchovu a pravidla ve smečce vám to nedá.
steeve
napsal(a):
No, fena proste dospěla...vy jste prehlizeli drobné náznaky az to prerostlo...ted mate skutecny problem.To není na, radu po netu..
steeve

XXX.XXX.79.153
Super, dekuji za nazor. hned to budeme zkouset
Doplnila bych- oskenovat každé mirumilovne chovani ke psovi. Mam něco podobného za, sebou- pes a dospivajici fena- oba chteli velet, dle rad znalych jsem nosila, po kapsách pamlsky a odmenovala, zadouci, plus dělala aktivity po jednom i spolecne. Naučili se, to- sice se, nemiluji, obchazi se, obloukem, ale toleruji se.
steeve

XXX.XXX.79.153
Ahoj... jsem pritelkyne steeva a u cele rvacky jsem byla sama... bylo to opravdu osklive.. az jsem se vyděsila.. hrala jsme si s nimi jako vzdycky.. hazela jsem fence klacek... pes prisel a klacik jsi odnesl.. to fenka videla a hned mu ho chtela vzit.. na to pes po ni varovne vystekl a misto toho aby se stahla, tak na nej zautocila i pres moje povely at se nechaji nereagovala.. pes ano.. ten mel zajem toho uz nechat ale ona nepricetna do nej porad sla.. jeste nez k tomu doslo jsem se ji snazila odlakat na jinou hracku... ano je pravda ze fenka dospiva a zacala jsi myslet ze tady tomu veli... ted jsem stale v napeti, kdy se co zase semele..resit to samozrejme hodlame a kazda rada nam prijde vhod.. diky.

steeve
napsal(a):
Ahoj... jsem pritelkyne steeva a u cele rvacky jsem byla sama... bylo to opravdu osklive.. az jsem se vyděsila.. hrala jsme si s nimi jako vzdycky.. hazela jsem fence klacek... pes prisel a klacik jsi odnesl.. to fenka videla a hned mu ho chtela vzit.. na to pes po ni varovne vystekl a misto toho aby se stahla, tak na nej zautocila i pres moje povely at se nechaji nereagovala.. pes ano.. ten mel zajem toho uz nechat ale ona nepricetna do nej porad sla.. jeste nez k tomu doslo jsem se ji snazila odlakat na jinou hracku... ano je pravda ze fenka dospiva a zacala jsi myslet ze tady tomu veli... ted jsem stale v napeti, kdy se co zase semele..resit to samozrejme hodlame a kazda rada nam prijde vhod.. diky.
Neměla jste ji v tuhle vyhrocenou situaci lákat, nýbrž odvést pryč.

Když jí dáte na společné chvíle náhubek (nebo klidně oběma), budete víc v klidu a případné konflikty vyřešíte mnohem snáze.
steeve

XXX.XXX.79.153
To bych rada... vsechno se to sebehlo tak rychle, ze jsem nebyla schopna byt u nich vcas.. a jak rikam.. opravdu jsem tuto reakci necekala..
steeve

XXX.XXX.79.153
No to jsem uz take myslela.. na nahubek.. vim ze moje nervozni postaveni k tomu moc nepridava..tohleto se uz nesmi opakovat..

steeve
napsal(a):
To bych rada... vsechno se to sebehlo tak rychle, ze jsem nebyla schopna byt u nich vcas.. a jak rikam.. opravdu jsem tuto reakci necekala..
Chyba, právě, že jste tuto reakci očekávat měla a taky jí měla předcházet.

steeve
napsal(a):
Chápu, když to člověk nečeká, překvapí ho to. Teď už víte, jak se věci mají, a můžete doma nastavit pravidla tak, aby to zase začalo fungovat správně. Přistupujte k tomu tak, že se k sobě psi nedokážou chovat správně (minimálně fena k psovi) a je potřeba je nyní hlídat a diktovat, jak se chovat mají.

napsal(a):
To měla a chyba to je, ale zpátky už se to nevezme. Je dobře, že se snaží přijít na to, jak postupovat dále, aby se situace neopakovala a psi se naučili chovat se správně.
steeve

XXX.XXX.79.153
Ok :) chybu ja jsi samozrejme uvedomuji a proto se chci s vami poradit.. jak pisu kazda rada nam prijde vhod.. a chci to radikalne resit aby se ta nase potvurka chovala slusne... chybu ktera sse stala vcera uz bohuzel nevratim.. ale jsme schopni se k tomu postavit jak jen nejlip umime.. a za vase nazory moc dukejeme.
napsal(a):
Zbytečná informace, to už slečna vidí taky, že to byla chyba. Ale slušně se ptá a má snahu řešit, ačkoliv to ani ona ani její přítel dle vás "nemají v sobě".
Myslím, že člověk, který to sice "nemá v sobě", ale je otevřený novým názorům a informacím, má snahu se vzdělávat a svého psa miluje, je lepší varianta než rozený zaříkávač psů, který je přesvědčen, že má patent na rozum.
steeve
napsal(a):
Jste dost naivní. Ten pár AST žil taky spolu na dvorku 2 roky. Pak už si to majitel netroufnul a odděloval. Problém těchto plemen je v tom, že spolu mohou žít měsíce a roky. Ale jednoho dne se servou. Neříkám, že to tak musí být vždy, ale pravděpodobnost je dost vysoká.
Jo, a kamarádovi se servaly dvě jezevčice (sestry) o slupku z banánu. Od té doby musel oddělovat. Vždycky to něčím začne a je naivní si myslet, že to tím skončí. Pořád už mají ti dva nevyřízené účty a jednou (možná ne hned, ale za nějaký čas) se do sebe pustí znovu.

koňadra
napsal(a):
Jste dost naivní. Ten pár AST žil taky spolu na dvorku 2 roky. Pak už si to majitel netroufnul a odděloval. Problém těchto plemen je v tom, že spolu mohou žít měsíce a roky. Ale jednoho dne se servou. Neříkám, že to tak musí být vždy, ale pravděpodobnost je dost vysoká.
Jo, a kamarádovi se servaly dvě jezevčice (sestry) o slupku z banánu. Od té doby musel oddělovat. Vždycky to něčím začne a je naivní si myslet, že to tím skončí. Pořád už mají ti dva nevyřízené účty a jednou (možná ne hned, ale za nějaký čas) se do sebe pustí znovu.
To je sice hezké, nicméně tady se to evidentně stalo kvůli nevhodnému chování, které se neřešilo, takže psovi nakonec pohár trpělivosti přetekl. Takže to fakt nebylo samo od sebe z ničeho nic.
Kdo neumí vyřešit majetnickou agresi a nastavit ve smečce dobrá pravidla, musí holt do konce života oddělovat. Když už dáváte příklad, mně se servali psi, dospělí samci, o nějakou hračku, a následně během několika dnů oba pochopili, jak se věci mají a rvačka se už neopakovala.
steeve

XXX.XXX.79.153
Ale oni nejsou na sebe agresivni... ted spolu lezi na pelechu a spí zamotany do sebe :D asi bych takove zavery momentalne nevidela... pes se branil jen.. fenka to zkousi.. to se ji musi co nejdriv tedy zatrhnout.

Terven
napsal(a):
Zbytečná informace, to už slečna vidí taky, že to byla chyba. Ale slušně se ptá a má snahu řešit, ačkoliv to ani ona ani její přítel dle vás "nemají v sobě".
Myslím, že člověk, který to sice "nemá v sobě", ale je otevřený novým názorům a informacím, má snahu se vzdělávat a svého psa miluje, je lepší varianta než rozený zaříkávač psů, který je přesvědčen, že má patent na rozum.
Nic takového neříkám, jen vidím dva laiky, jak si pořídili dva psy a neřešili nebo se ani moc nesnažili řešit první vlaštovky budoucích problémů, už dávno měli být min na cvičáku. A nejsem žádný zaříkávač psů, ani nemám patent na rozum.

To já bych se bála poslat lidi na cvičák s výchovným problémem
steeve

XXX.XXX.79.153
Myslim jsi ze laiky jak tomu vy rikate... by se z nas stali pokud by jsme problem neresili vubec...

steeve
napsal(a):
Myslim jsi ze laiky jak tomu vy rikate... by se z nas stali pokud by jsme problem neresili vubec...
Ne, laik je člověk nezkušený, ba i naivní. Pokud byste problémy neřešili, stali by se z vás tak max chudáci.

napsal(a):
To já bych se bála poslat lidi na cvičák s výchovným problémem
No, to že fena má majitele na salámu, nereaguje na přivolání není výchovný problém.
steeve

XXX.XXX.79.153
Tak nevim nevim.. prvniho psa jsme vychovali dobre jsi troufnu rict... adoptovana fenka je hold vetsi orisek.. asi je vas zivot uplne bez chyb jak tak koukam
steeve
napsal(a):
Ale oni nejsou na sebe agresivni... ted spolu lezi na pelechu a spí zamotany do sebe :D asi bych takove zavery momentalne nevidela... pes se branil jen.. fenka to zkousi.. to se ji musi co nejdriv tedy zatrhnout.
Komu není rady, tomu není pomoci. Snažila jsem se vám tady objasnit, že dva bull plemena se mohou napadnout kdykoliv a vůbec to nevylučuje to, že spolu budou měsíc, dva...spát na jednom pelechu. Takových, co se utěšovali jako vy už jsem viděla víc.

steeve
napsal(a):
Tak nevim nevim.. prvniho psa jsme vychovali dobre jsi troufnu rict... adoptovana fenka je hold vetsi orisek.. asi je vas zivot uplne bez chyb jak tak koukam
Spíš bych řekla, že první pes se tak nějak vychoval sám nebo je to takový bezproblémový pes, takže si myslíte, jak jste ho skvěle vychovali, ale opak je pravdou. Kdybyste měli jako prvního psa tuhle fenu, co byste o sobě říkali?
steeve

XXX.XXX.79.153
Ne v pohode... beru vas nazor... jen doufam, ze k nicemu takovemu nedojde.
steeve

XXX.XXX.79.153
Chci to jen vyresit.. o ni jineho mi nejde.
steeve
napsal(a):
Chci to jen vyresit.. o ni jineho mi nejde.
Tohle prostě řešení nemá. Jakmile jednou dojde mezi dvěma jedinci, a zvláště pak bull plemeny, ke konfliktu, nikdy nemůžete zaručit, že k němu nedojde opět - hlavně když nebudete doma. Takže je potřeba je mít pod dohledem, když nejste doma, tak oddělovat. Ono se nemusí stát nic měsíce, ba i roky, lidi se nechají ukolébat, ale já ze svých zkušeností vím, že prostě těmto plemenům se věřit nedá, že se zase jednou neservou - a vy ani nemusíte vědět proč.
Můžete se snažit je teď vychovávat, ale docílíte jediného - že se neservou před vámi - pokud budou mít oba ve vás dostatečnou autoritu. Ale nikdo vám nezaručí, že si svoje nevyříkají, když u toho nebudete.
steeve

XXX.XXX.79.153
Takze je to vsechno ztracené ?

steeve
napsal(a):
Proč by to mělo být ztracené? Prostě začnete chodit na cvičák, aby vás čuba poslouchala a v době vaší nepřítomnosti psi budou oddělení.
Nechápu, že to lidi ještě pořád nepochopili... Tato plemena spolu nefungují a nikdy fungovat nebudou, páč k tomu nebyly vyšlechtěný. Kdyby si přečetli něco o minulosti a vzniku těchto plemen, tak by jim to třeba došlo. Psi spolu můžou bezproblémově fungovat třeba 4 roky (znám konkrétní případ dvou fen a jednoho psa), pak ale jednomu "prdne v kouli" a je jednou pro vždy "vymalováno".

steeve
napsal(a):
Hlavně neházejte flintu do žita jen proto, že vám to pár lidí na ifauně řekne
steeve
napsal(a):
Tak proč to děláte, když to nefunguje? Ona žádná forma "výchovy" formou trestů nefunguje. Vytřepávání je totální kokotina, to všechno zhoršuje. Raději jí něco naučte, jak se má chovat.
steeve
napsal(a):
Cvičák jí vůbec nepomůže s tím, že se neumí chovat. Vy potřebujete někoho, kdo rozumí výchově a sladění na pohodu, ne učit sedni/lehni ráznými povely a ukazovat, kdo je pánem a podobné nesmysly.
steeve

XXX.XXX.79.153
samozrejme :D
nefunguje ?
jak nefunguje
znam x pripadu, že to funguje.
jedine kde je probel m, ze je majetnicka na veci. uz to resim.¨
bohuzel nevime o rodicich nic.jen, ze pochazi z madarska, meli ji slovaci, kteri ji prevezli do Nemecka a tam zjistili, ze ji mit nemuzou tak jsme si ji vzali pred tim nez ji soupli nekam k mostu nebo to utulku..
díky za negativni prispevky.akorat me posilnuji
Uz Vam tu psali, tyto plemena se proste nesnesou a neudelate nic... ze jich nekolik znate, co se snesou nic neznamena, stejne tak, jako to, ze ste vychovali jednoho psa. Spis by ste si meli pripustit, ze ke rvacce proste muze dojit kdykoliv. Mam znamyho, co ma bulteriery, spolu zlati, pak jim cvakne a sou v sobe. Kolik tisic uz dal za veta, protoze se dorvali. Musi se porad hlidat. S tim clovek, co si poridi takovy plemeno musi pocitat a Vy ste to hold nepromysleli, proste ste se precenili.
steeve

XXX.XXX.79.153
ok.díky.
steeve

XXX.XXX.79.153
Dekuji za prispevek.
potesil, ale neznamena to, ze budu v klidu. budu to kocirovat a snazit se predejit takove situaci, ktera byla.
notregistered

XXX.XXX.211.40
Tak co, už se poprali ?
steeve

XXX.XXX.79.153
Tak co, uz jste byl na zachode ?