Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.5.2017 23:17
otazník

XXX.XXX.129.135

Zdravím,

od kolika měsíců můžu začít slalomovat se psem malého plemene (small)? Začal bych stejně uličkou, ale s mým psem to myslím půjde rychle.

11.5.2017 23:28
Tedysek

XXX.XXX.63.200

Já bych začala až by měl pes zpevněnou kostru.

12.5.2017 11:40
paulí&majk

XXX.XXX.22.21

Uličku můžete dělat už poměrně brzy a nacvičovat na ni náběhy z různých stran, ale s rovnějším slalomem kdy už se pes vlní počkejte opravdu do zpevnění kostry (dle mého od roka, dřív ne).

12.5.2017 13:06
otazník

XXX.XXX.210.239

Až v roce? Přece v roce už je dávno hotový malý pes... nebo se pletu? Vet přes pohybový aparát mi řekl, že v osmi a půl měsících je +- kostra hotová. V roce jsem měl v plánu začít skákat...

12.5.2017 13:13
Tedysek

XXX.XXX.56.131

Každý pes je jiný a majitel na něm sám musí vidět kdy je kostra hotová a svaly připraveny na nějakou takovou zátěž.

Accuracy

12.5.2017 13:25
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Tedysek napsal(a):
Každý pes je jiný a majitel na něm sám musí vidět kdy je kostra hotová a svaly připraveny na nějakou takovou zátěž.

Že pes už neroste, to si jistě každý všimne, ale pak ta kostra ještě sílí a nemyslím si, že to na těch psech je přímo vidět. Možná pro někoho, kdo toho psa nevídá každý den, ten si drobných rozdílů spíš všimne, ale majitel asi nee. Ale můžu se mýlit.

Kdysi jsem četla o hranici 9 měsíců u malých psů, rok až rok a půl u středních, dva až tři u velkých a až čtyři roky u obřích. Ale co je na tom pravdy...
Nepůjdete třeba v blízké době očkovat? Že byste se při té příležitosti zeptal veterináře, ten přece jen těch psů vídá víc, a k tomu, co Vám doporučí, připočtěte nějaký ten týden či měsíc „pro jistotu“ a až pes doroste, začněte trénovat.

12.5.2017 13:33
otazník

XXX.XXX.210.239

Accuracy napsal(a):
Že pes už neroste, to si jistě každý všimne, ale pak ta kostra ještě sílí a nemyslím si, že to na těch psech je přímo vidět. Možná pro někoho, kdo toho psa nevídá každý den, ten si drobných rozdílů spíš všimne, ale majitel asi nee. Ale můžu se mýlit.

Kdysi jsem četla o hranici 9 měsíců u malých psů, rok až rok a půl u středních, dva až tři u velkých a až čtyři roky u obřích. Ale co je na tom pravdy...
Nepůjdete třeba v blízké době očkovat? Že byste se při té příležitosti zeptal veterináře, ten přece jen těch psů vídá víc, a k tomu, co Vám doporučí, připočtěte nějaký ten týden či měsíc „pro jistotu“ a až pes doroste, začněte trénovat.

Ty hranice jsou dost možné... Ale když si vezmu, že v dnešní době se začíná závodit od 18 měsíců a jsou tam i bordery a belgičáci, tak ti už mají slalom dávno hotový a naučený a pak mi ty hranice přestávají sedět.
Očkovat jezdíme až na podzim, takže bohužel. Jen stále přemýšlím, nakolik trénink slalomu jednou denně na max 5 minut může kostřičce ublížit, když na procházkách vytváří s ostatními psy daleko větší kreace

12.5.2017 13:45
Tedysek

XXX.XXX.56.131

Accuracy napsal(a):

Já jsem to okoukala na svých psech že se jim už nehýbou záda, ale mají je pěkně pevná. I když se o ně trošku opru. Taky kdy máj nasvaleny zadní nohy. Včera jsem viděla psa co měl 13m, moc pěkně nasvaleny, ale záda měl při chůzi ještě dost volný. Taky pes po ukončení růstu se malinko zmenší - "sednou si klouby". A pak už jen nasvaluje. Pak je pes hotový. Je to pes od psa. Majitel to musí vykoukat sám.

Accuracy

12.5.2017 13:46
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Tedysek napsal(a):
Já jsem to okoukala na svých psech že se jim už nehýbou záda, ale mají je pěkně pevná. I když se o ně trošku opru. Taky kdy máj nasvaleny zadní nohy. Včera jsem viděla psa co měl 13m, moc pěkně nasvaleny, ale záda měl při chůzi ještě dost volný. Taky pes po ukončení růstu se malinko zmenší - "sednou si klouby". A pak už jen nasvaluje. Pak je pes hotový. Je to pes od psa. Majitel to musí vykoukat sám.

Tak to jste lepší než já.
Anebo máte krátkosrsté plemeno. :D.

12.5.2017 13:47
Tedysek

XXX.XXX.56.131

otazník napsal(a):
Ty hranice jsou dost možné... Ale když si vezmu, že v dnešní době se začíná závodit od 18 měsíců a jsou tam i bordery a belgičáci, tak ti už mají slalom dávno hotový a naučený a pak mi ty hranice přestávají sedět.
Očkovat jezdíme až na podzim, takže bohužel. Jen stále přemýšlím, nakolik trénink slalomu jednou denně na max 5 minut může kostřičce ublížit, když na procházkách vytváří s ostatními psy daleko větší kreace

A kam spěcháš? Pes bude v produktivním věku dlouho. Radši si měsíc nebo tři počkat než něco zkazit svou nedočkavostí. Můžeš zatím dělat spoustu jiných věcí, ne?

12.5.2017 13:50
Tedysek

XXX.XXX.56.131

Accuracy napsal(a):
Tak to jste lepší než já.
Anebo máte krátkosrsté plemeno. :D.

Bíglové a jeden NO. Propruzit záda můžeš i dlousrstymu nebo vidíš jak se mu hýbe kožich. Co se svalů týče - ty psa nemazlis? ;) mě přítel nadává že furt psy osmatlavam. Jasně, drbů na nohou, na bříšku i na krku. Taky "masiruju". To poznáš i na dlouhosrstym. A navíc když je mes mokrej, vidíš všechno

Accuracy

12.5.2017 14:05
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Tedysek napsal(a):
Bíglové a jeden NO. Propruzit záda můžeš i dlousrstymu nebo vidíš jak se mu hýbe kožich. Co se svalů týče - ty psa nemazlis? ;) mě přítel nadává že furt psy osmatlavam. Jasně, drbů na nohou, na bříšku i na krku. Taky "masiruju". To poznáš i na dlouhosrstym. A navíc když je mes mokrej, vidíš všechno

Mazlím, češu, hřebelcuju, ťuťám, ňuňám, patlám, drbu, žbrécám, potlapkávám a poplácávám a já nevím co všechno. Svaly vidím a hmatám, ale jestli má při chůzi záda moc volná, nepoznám. :)
No co, pes mi běhal u kola sporadicky od tří let, pravidelně a delší trasy od čtyř do sedmi. Nemyslím, že jsem mu ublížila.

12.5.2017 14:16
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Https://www.youtube.com/watch?v=MPwrw3hqk6c
koukni jak mají volnou kůži na zádech. To je třída mladých.

https://www.youtube.com/watch?v=Mbfc59MyTA0
tady máš dospělé hotové psy.

Vidíš to o čem mluvím? :) Mladý nehotový pes je podle mě prostě žížalák.

Accuracy

12.5.2017 14:24
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Těm mladým se chlupy v zadní části zad převalují zleva doprava. To je ono? Není to tím, že kolie mají delší srst než australani?

12.5.2017 14:25
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Není, jen nemůžu najít lepší videa. ;) Zkusim ještě pohledat.

Accuracy

12.5.2017 14:35
Accuracy

XXX.XXX.1.187

:D Já vím, že se mnou to bude těžké. :D Ale co to není? Není to ono nebo to není těmi chlupy?

Čeština je krásná řeč, jen se jí někdy nedá domluvit.

12.5.2017 14:47
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Nemuzu nic v rozumny kvalite najit. Proste kdyz nejsou pevný záda je to vidět na kůži, ta plandá ze strany na stranu, nahoru a dolu... Když jsou pevný záda, vypadá to jako když pes drží záda v jedný rovině, jen se hýbou nohy.

Accuracy

12.5.2017 15:04
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Tomu mladému psu, když zvedne levou zadní nohu, zvedne se s ní i levá zadní půlka zad. Jak jde, ta záda se mu jakoby vlní, přelévají zleva doprava. To je ono?
Teď jsem strávila čtvrt hodiny koukáním na videa klusajících psů a vážně není snadné najít video s mladým psem. :).

12.5.2017 15:11
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Jj to je ono. samosebou se u dlouhosrstýho psa budou nějak hýbat chlupy, ale ne, když zvedne jednu nohu, že se "zhoupnou" celý záda. ;).

Přidejte reakci

Přidat smajlík