Ahoj všichni, já vím, že je tu tohle vlákno už po několikáté, ale nenašla jsem tam to, co jsem hledala, tak zakládám znovu. Poradil by mi někdo něco, co bych mohla nasadit/aplikovat 9 týdennímu štěněti? Nebo je lepší se na to vykašlat? Koukala jsem na pár produktů a u většiny píšou použití až od 6 měsíců atd (hlavně tedy u obojků). Plus bych potřebovala, aby to neškodilo kočkám. Máte někdo zkušenost třeba s tímto?: https://www.beaphar.cz/beaphar-shield-classic-spray-400ml/ Nemohu nikde najít žádné recenze.
Všem díky moc a pardon, pokud jsem slepota a už to někde bylo zmíněno
jolyha

XXX.XXX.229.101
Dávali jsme klasický frontline spray - dá se použít i u úplně malých mláďat -, případně Arpalit neo spray od 2 měsíců věku. S obojky a pipetami pro mláďata zkušenosti nemám.
jolyha

XXX.XXX.229.101
Jo, jinak ten Frontline je vhodný i pro kočky, Arpalit by kočky dostat neměly - olíznutí by jim mohlo vadit. Ale u nás pes ošetřený Arpalitem spal s kočkama v jednom pelechu a vše ok, ale je fakt, že psa kočky "nemyjou" a snažili jsme se dostat sprej fakt na kůži a na co nejméně na srst.
Mňa by tiež zaujímalo čo je možné dať šteňatám a tiež kotnej fene.. momentálne kotnej dávam len spray Frontline keď ideme na prechádzku avšak zopár kliešťov som z nej už aj tak vybrala a keďže je u nás mimoriadne veľký výskyt babeziózy mám hrozný strach aby to nedostala keď je kotná skúšala som už aj ľudské repelenty ale tie moc voňajú a vadí jej to.
Predtým som používala spot-on pipety a účinnosť proti kliešťom bola fakt 100% ale je na nich uvedené že na kotných fenkách testované neboli takže toho sa bojím.