Vhodné doplňky stravy pro psy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.5.2017 13:46

Třetí téma ohledně krmení psů, podělte se čím ozvláštňujete jídelníček vašeho psa, co všechno používáte jako doplněk?

13.5.2017 13:47

Jinak začnu, nedávno jsem objednala na prostřídání další druhy zastudena lisovaných olejů (makadamový, avokádový a z chia semen).

Neregistrovaný uživatel

13.5.2017 14:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Já teda nic moc, mají občas lososový olej, jen když krmná dávka má dost kostí tak aby pak šly dobře ven, pivovarské kvasnice, a občas rorboran pro psy. mladá hydro. kolagen.

13.5.2017 15:16
Terven

XXX.XXX.110.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jinak začnu, nedávno jsem objednala na prostřídání další druhy zastudena lisovaných olejů (makadamový, avokádový a z chia semen).

Dovolím si hodit odkaz, lepší jsem nenašla, bohužel z něj není patrno, kdo je autorem, tipuju, že autor knihy Léčivé oleje...
http://lecive-rostlinne-oleje.webnode.cz/news/oleje-pro-psy-5/
vzhledem k tomu, že avokádo obsahuje persin, který může u psa způsobit až srdeční selhání a olej se lisuje z celých plodů, radši bych s ním ve výživě psa neexperimentovala.

13.5.2017 16:22

Terven napsal(a):
Dovolím si hodit odkaz, lepší jsem nenašla, bohužel z něj není patrno, kdo je autorem, tipuju, že autor knihy Léčivé oleje...
http://lecive-rostlinne-oleje.webnode.cz/news/oleje-pro-psy-5/
vzhledem k tomu, že avokádo obsahuje persin, který může u psa způsobit až srdeční selhání a olej se lisuje z celých plodů, radši bych s ním ve výživě psa neexperimentovala.

Tak zrovna ten avokádový byl spíše pro nás, pro lidi ale zkusíme a uvidíme smajlík

13.5.2017 16:55

Přehodnotila jsem to a psům objednám klasiku, za ten risk to nestojí.

13.5.2017 19:39
Iliena

XXX.XXX.165.240

Dáváte někdo klasický olivový? Teď budu mít kvalitní ze španělska, maso dávám 2x týdně takže bych jí ho kápla i na granule. Zdá se mi, že teď trochu pouští chlupy, ale lupy nemá tak jestli je to jen jarem (je hladkosrstá bez podsady).

13.5.2017 19:54
Terven

XXX.XXX.110.147

Iliena napsal(a):
Dáváte někdo klasický olivový? Teď budu mít kvalitní ze španělska, maso dávám 2x týdně takže bych jí ho kápla i na granule. Zdá se mi, že teď trochu pouští chlupy, ale lupy nemá tak jestli je to jen jarem (je hladkosrstá bez podsady).

smajlík Na granule ho nedávám, ale obvykle ho kapu na zeleninu. Pokud mám někdy pocit, že porce je tučná dost - jsou tam třeba játra, hovězí lůj apod., tak vynechám.

notregistered

13.5.2017 19:58
notregistered

XXX.XXX.211.116

Makadamové ořechy jsou pro psy špatné
z čeho je ten olej ?

13.5.2017 20:36
Terven

XXX.XXX.110.147

Přehodnotila jsem to a psům objednám klasiku, za ten risk to nestojí.

Jj, přilepšete radši sobě smajlík
Mně třeba vetka doporučovala pro koně tento
http://www.agro-el.cz/eshop/bodlakovy-olej/
Též jsem to přehodnotila, hlavně kvůli ceně, přece jen koni nestačí pár kapek...takže má řepkáč z Albertu , ale pro lidi to nemusí být špatné.

13.5.2017 20:43
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

No, vzhledem k tomu, ze pes je masozravec a nejlepe vyuzije oleje zvireci, pouzivam domaci nesolene sadlo a olej lososovy.

13.5.2017 21:08
Tedysek

XXX.XXX.43.67

Lososový olej, sezamový olej, olej z vlašských ořechů, slunečnicový olej, biotin, hydrolizovany kolagen, pivovarské kvasnice, kelpu, roboran, lyofilizované ovoce a já nevím co ještě. Mám jednu celou policku těch "serepeticek. Ale psi mi přestali papat maso, tak máj granule a do toho nedavam nic.

13.5.2017 21:30
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Kdysi dávno jsem dávala lososový olej, protože psiska jsou rejpalové a to se projevovalo i ne příliš kvalitní srstí. Když začali jíst maso, tak už olej nedávám a k masu, ovařenému, dávám mák, dýňové, lněné a slunečnicové semínka, chia. To jen k tomu, co jste nakousnuli. Jinak prostě do hrnce dám, co mi cvrnkne o nos, většinou jsou to hlavně bylinky. Zjistila jsem, že psu chutná estragon, tak teď když vyrašil, dostává hlavně ten. Jinak prostě sezónní, teď kopřivy, popenec, pýr, libeček. Saláty a polníček, ředkvičky. Až začne hrášek, bude hrášek. Na ovoce moc není, ale stejně letos nebude, i jahody zmrznuly

13.5.2017 21:48

Mě mate množství možností, co vše lze psovi dávat, a tak prostě pro jednoduchost dávám jen lososák a pangamin (piv. kvasnice). Lososák mi pomáhá, aby pes sežral vše, co má, a pangamin dostává večer "za odměnu" po žrádle :D Ale jen od tý doby, co je na mase, když jsme krmili granule, nic jsem mu nepřidávala.
Ale přijde mi poměrně zajímavá tendence, která se objevuje v určitých kruzích, totiž dávat psům neobvyklý a dost drahý věci jako je třeba mozzarela nebo granátový jablíčko (o jahodách v zimním období ani nemluvě). To já bych psovi takový vzácnosti nedala, pokud by to nebylo životně nutné

notregistered

13.5.2017 21:55
notregistered

XXX.XXX.211.116

Mozzarela je levnější než eidam a výborná i pro psa.

notregistered

13.5.2017 21:59
notregistered

XXX.XXX.211.116

Lesnížínka: ještě teď tu v noci mrzne a jahody lesní i zahradní žijí, jakto ?

13.5.2017 22:02

notregistered napsal(a):
Mozzarela je levnější než eidam a výborná i pro psa.

Ani ediam psovi nedávám, jsem škrt

notregistered

13.5.2017 22:04
notregistered

XXX.XXX.211.116

Ani ediam psovi nedávám, jsem škrt

Na eidamu také není nic dobrého, ten si nechte ;-).

13.5.2017 22:11
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

notregistered napsal(a):
Lesnížínka: ještě teď tu v noci mrzne a jahody lesní i zahradní žijí, jakto ?

Ježíš, mne nenapadlo, že nezahradníci to nepochopí Květy samozřejmě zmrzly..plody nebudou. Jinak jsou mi jahody k ho.nu na parádu mám jiné kytky

13.5.2017 22:19
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Psu občas eidam dávám, za odměnu, mozarella nechutná ani mně, je to pro mne hmota bez chuti a zápachu. Tedy pokud se bavíme o běžné, levné se supermarketu. Buvolí je jiný level, ale tu bych také, stejně jako Keriton psu necpala, není mu to třeba, to jsou i jiné, levnější čerstvé sýry. Mimochodem: eidam mi chutná mnohem víc, než běžný parmezán(ten mi teda nechutná vůbec), pecorino, grana padano, maasdam..Takže muž si kupuje tyhle a já si dám radši českou nivu, hermelín a eidam Ne, že bych psům nějaké drahé věci nedopřála, ale oni mi na ně dlabou, protože na to žrádlo nejsou. Včera dostal pes tři konce pečených křidýlek, protože zbyly a už je nikdo nechtěl. Tak je dostal jako mlsku. Jiný pes by mi urval ruku, můj na to divně koukal a s nedůvěrou si teda vzal i to třetí.. Pokud jsem zjistila, že jim něco chutná, dostali to, i když to bylo drahé, ale u nich stejně velmi nepravděpodobné. A teď si ani na nic takového nevzpomínám...

13.5.2017 22:24

Mě mate množství možností, co vše lze psovi dávat, a tak prostě pro jednoduchost dávám jen lososák a pangamin (piv. kvasnice). Lososák mi pomáhá, aby pes sežral vše, co má, a pangamin dostává večer "za odměnu" po žrádle :D Ale jen od tý doby, co je na mase, když jsme krmili granule, nic jsem mu nepřidávala.
Ale přijde mi poměrně zajímavá tendence, která se objevuje v určitých kruzích, totiž dávat psům neobvyklý a dost drahý věci jako je třeba mozzarela nebo granátový jablíčko (o jahodách v zimním období ani nemluvě). To já bych psovi takový vzácnosti nedala, pokud by to nebylo životně nutné

Nedat psovi při přípravě pizzy mozzarellu a trochu rajčat z konzervy, tak mě prokleje.

Schraňuji z kuchyně kůže všeho druhu a kosti, ze kterých dělám silně redukovaný vývar, potažmo hodně tuhý sulc. Denně udloubnu - aby se mu to čištění zubů, broušení drápků apod. vyplatilo. A že to je sakra motivace, zvlášť když neseberu tuk.

notregistered

13.5.2017 22:25
notregistered

XXX.XXX.211.116

lesnížínka napsal(a):
Ježíš, mne nenapadlo, že nezahradníci to nepochopí Květy samozřejmě zmrzly..plody nebudou. Jinak jsou mi jahody k ho.nu na parádu mám jiné kytky

Ahá smajlík tak naše mají rozum, nevykvetly ještě
dokonce aj šeřík na to dlabe.

13.5.2017 22:29
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

notregistered napsal(a):
Ahá smajlík tak naše mají rozum, nevykvetly ještě
dokonce aj šeřík na to dlabe.

Šeřík muž mi před nějakým týdnem říká: ku.va, snad i ty šeříky zmrznuly, jsou nějaké divné. Říkám mu: boha nestraš, šeřík snad ani nemůže zmrznout?!? Ne, už kvete, jen byly prostě opožděné a ještě málo pupenaté

notregistered

13.5.2017 23:07
notregistered

XXX.XXX.211.116

lesnížínka napsal(a):
Šeřík muž mi před nějakým týdnem říká: ku.va, snad i ty šeříky zmrznuly, jsou nějaké divné. Říkám mu: boha nestraš, šeřík snad ani nemůže zmrznout?!? Ne, už kvete, jen byly prostě opožděné a ještě málo pupenaté

Musíte stříhat. Šeřík. Nevím, jestli se to může, ale.. teď má tak o stotisíc těch fialových věcí, co se pak zrodí květy, víc, než před rokem a předpředrokem. Loni se pod ním zničehožnic vyrojil tulipán. Musíte stříhat.

PS: šeřík není vhodný doplněk stravy pro psy
důvod: dáte do vázy, pes se strašně musí podívat předními tlapami na stůl, vyleje vázu - nemáte šeřík, vázu, notebook, telefon a psa.

13.5.2017 23:13
dadu

XXX.XXX.61.94

Moji psi milují smetanový jogurt, nebo tvaroh (jak jinak, než tučný ) s vajíčkem i bez a bez cukru. RTW miluje čerstvě nadojené kozí mléko smajlík a kloubní přípravky baští jako pamlsek (stejně tak baštil i antibiotika ).

14.5.2017 00:14

dadu napsal(a):
Moji psi milují smetanový jogurt, nebo tvaroh (jak jinak, než tučný ) s vajíčkem i bez a bez cukru. RTW miluje čerstvě nadojené kozí mléko smajlík a kloubní přípravky baští jako pamlsek (stejně tak baštil i antibiotika ).

Když dám pseudo jogurt se 3 % tuku, tak se mi pes po... Se selským 10 % nemá problém. Stejně tak dostává kelímky od zakysané, popř. normální smetany, a taky nevadí.

Můj neoblíbenější salát - ledový salát, ředkvičky na plátky a jako zálivka Lučina, lehce poředěná mlékem. Nemám potřebu solit, tzn. se s čistým svědomím dělím. Po salátu se můžeme umlátit oba.

14.5.2017 15:50
tapina

XXX.XXX.232.70

Snídaňová směs konopný protein + lucuma. Je v tom pohanka, mandlová mouka a pidimnožství hrozinek. Je toho už málo, nechci, aby to prošlo, ale já to teď bohužel jíst nemůžu. Je to strašně dobrý s kostičkou lučiny nebo mandavy nahoře.
Ještě mají zelený ječmen + chlorela. To mi někdo dal.
Fena wobenzym + bude pokračovat Celadrin. Taky dar.
Krmím psy zbytkama a vydávám to za přednost smajlík

14.5.2017 16:26
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

14.5.2017 17:06
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lexaurin napsal(a):
Zajímavý odkaz jak je to s avokadem

http://toxicology.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=698.

Doufám, že to tedy konečně pochopí všichni, už jsem to jednou někam psala: u avokáda je jedovaté listí, kůra, pecka a slupka. A jedovatá v uvozovkách, neb asi pes zánět vemene nedostane...

14.5.2017 17:42
Terven

XXX.XXX.110.147

lesnížínka napsal(a):
Doufám, že to tedy konečně pochopí všichni, už jsem to jednou někam psala: u avokáda je jedovaté listí, kůra, pecka a slupka. A jedovatá v uvozovkách, neb asi pes zánět vemene nedostane...

Zánět vemene mu asi nehrozí, poškození srdeční svaloviny bych neriskovala. Určitě záleží na množství, ale tak jako tak nemám potřebu krmit psovi avokádo, takže zjišťovat "kolik ještě jo a kolik už ne" asi nebudu
http://www.vet-otrokovice.cz/potraviny-toxicke-pro-mala-zvirata-cast-ii.

14.5.2017 17:47

Iliena napsal(a):

Trochu pouští chlupy smajlík, tak to vám závidím. Já každý den vyčešu lopatku chlupů a ještě jsou všude. Mám psa polovičního než v zimě.

14.5.2017 17:56
Terven

XXX.XXX.110.147

Ještě k avokádu-
http://www.amazonia.cz/?p=98
z odkazu je patrné, že persin obsahuje úplně celé avokádo včetně dužiny, jen jeho množství může u jednotlivých odrůd kolísat.
Takže záleží nejenom na podaném množství, ale i na odrůdě, teoreticky se nic stát nemusí, jistější je určitě zvířatům avokádo nedávat vůbec.

14.5.2017 17:56

A kdeyž se vrátím k těm doplňkům - výborné jsou kopřivy. U nás ještě stále mladé. Nasekané, spařené - do granulí i do masa. Na zimu pytel sušených.

14.5.2017 18:04
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Terven napsal(a):
Ještě k avokádu-
http://www.amazonia.cz/?p=98
z odkazu je patrné, že persin obsahuje úplně celé avokádo včetně dužiny, jen jeho množství může u jednotlivých odrůd kolísat.
Takže záleží nejenom na podaném množství, ale i na odrůdě, teoreticky se nic stát nemusí, jistější je určitě zvířatům avokádo nedávat vůbec.

Ještě k tomu předchozímu článku: o tom poškození srdeční svaloviny je kde? nějak jsem to nenašla..

14.5.2017 18:09
Terven

XXX.XXX.110.147

lesnížínka napsal(a):
Ještě k tomu předchozímu článku: o tom poškození srdeční svaloviny je kde? nějak jsem to nenašla..

Třeba tady, ale v x dalších odkazech
http://www.veterina-liberec.cz/co-by-pejsek-a-kocicka-rozhodne-jist-nemeli.html?detail=29
anebo tady - kardiomyopatie = poškození srdeční svaloviny
http://www.vet-otrokovice.cz/potraviny-toxicke-pro-mala-zvirata-cast-ii.

14.5.2017 18:09
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ale však jo, já si ani neumím představit, že by ho mí psi chtěli, za druhé to pro nás také není levná záležitost. Ale kdyby mi vyloženě zavazelo v ledničce, klidně bych jim ho dala. Je zajímavé, odkud ty články čerpají, když v prvním je, že jde jen o zánět vemen, ve druhém už jde o otravy a ve třetím je přidaná i ta dužina...

14.5.2017 18:17
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

A kdeyž se vrátím k těm doplňkům - výborné jsou kopřivy. U nás ještě stále mladé. Nasekané, spařené - do granulí i do masa. Na zimu pytel sušených.

Kopřivy dávám stejně jako vy, teď čerstvé, v zimě mám nasušené. Jen nedávám pravidelně, kvůli kyselině šťavelové.

notregistered

14.5.2017 18:18
14.5.2017 18:22
Terven

XXX.XXX.110.147

lesnížínka napsal(a):
Ale však jo, já si ani neumím představit, že by ho mí psi chtěli, za druhé to pro nás také není levná záležitost. Ale kdyby mi vyloženě zavazelo v ledničce, klidně bych jim ho dala. Je zajímavé, odkud ty články čerpají, když v prvním je, že jde jen o zánět vemen, ve druhém už jde o otravy a ve třetím je přidaná i ta dužina...

O zánět vemene jde u zvířat v období laktace.
Jasně, že informace na netu je třeba třídit. Nebrat ty, kde není uveden zdroj, z různých blogů např., kde se tytéž stejné pasáže opisují stále dokola.
Pokud článek má autora a jedná-li se o důvěryhodný zdroj - weby veterinárních klinik považuju též za relativně solidní zdroje, nemám důvod nevěřit.
Už proto, že nemám doma vlastní laboratoř a pokusný materiál, na kterém bych si mohla jednotlivá tvrzení sama ověřovat.

notregistered

14.5.2017 18:30
notregistered

XXX.XXX.211.3

notregistered napsal(a):
Ze studií.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2984110/.

"Avokádo je celé jedovaté pro psy, kočky, myši, potkany, ptáky, králíky, koně, krávy, kozy.
Persin je fungicidní toxin nalezený v Persea americana. Byl izolován teprve nedávno. Bylo prokázáno, že zvyšuje účinek léku tamoxifen proti na rakovinu prsu. Tato skutečnost by mohla snížit potřebné dávkování současných léků proti rakovině. Persin je však vysoce nerozpustný, a bude zapotřebí další výzkum, aby se mohl použít ve formě tablet.
Avokádu by se měli vyhnout všichni kromě člověka. Letální (smrtelná) dávka není známa; účinek se liší v závislosti na druhu zvířat. Avokádo spustí hromadění tekutiny v plicích a hrudníku, což vede k potížím s dýcháním, a smrti v důsledku nedostatku kyslíku. Tekutina se může hromadit k srdci, pankreatu a břichu (Buoro et al.,1994 ).".

14.5.2017 19:00
dadu

XXX.XXX.61.94

Když dám pseudo jogurt se 3 % tuku, tak se mi pes po... Se selským 10 % nemá problém. Stejně tak dostává kelímky od zakysané, popř. normální smetany, a taky nevadí.

Můj neoblíbenější salát - ledový salát, ředkvičky na plátky a jako zálivka Lučina, lehce poředěná mlékem. Nemám potřebu solit, tzn. se s čistým svědomím dělím. Po salátu se můžeme umlátit oba.

Normálně kupuju Choceňský (tuk min.10%), minule jsem koupila v kauflandu"Classic" 3,9% tuku a v poho, nepos... se smajlík (ale pro mě je kyselý ). Jinak když si dám třeba ledový salát, okurku, papriku, ..., tak toho na mě moc nezbyde. Taky mají rádi

Přidejte reakci

Přidat smajlík