Sandy26

XXX.XXX.217.129
Dobry den zajimalo by mne jestli muzu krmit psa ktery neni na nic alergicky (tedy zatim jsme na zadnou alergii nenarazili) hypoalergennim krmivem?Doposud jsme krmili brit premium a supermarketovymi znackami jako napr.friskies, propesko...Ale s temi uz jsme skoncili a nemuzeme krmit psa cely zivot jenom porad dokola brit premium a chteli bychom je stridat a videla jsem na strance radce krmiv pro psy ze brit care jsou slozenim lepsi nez obycejne brit ale jsou hypoalergenni a nejsme si jisti jestli s nimi muzeme krmit psa bez alergie poradite prosim?
notregistered

XXX.XXX.211.3
Hlavně, žádné hypoalergenní granule neexistují.
Jsou jehněčí s rýží ? A co když je pes alergický na jehně nebo rýži ?
Krmit můžete, ale na trhu jsou o dost lepší. Dokonce můžete krmit verzí adult celý život psí.
Je to jen marketing. Všichni na to určitou dobu slyšíme přece. Megapremium ultrahypoalergenní junior senior pro hedvábně hebkou srst.
Mohly by sednout zatím obilné, když byl Brit... Trainer fitness, Wolfsblut receptury s rýží, Barking Heads ne grain free, ND low grain, Petkult.
Sandy26
napsal(a):
Dobry den zajimalo by mne jestli muzu krmit psa ktery neni na nic alergicky (tedy zatim jsme na zadnou alergii nenarazili) hypoalergennim krmivem?Doposud jsme krmili brit premium a supermarketovymi znackami jako napr.friskies, propesko...Ale s temi uz jsme skoncili a nemuzeme krmit psa cely zivot jenom porad dokola brit premium a chteli bychom je stridat a videla jsem na strance radce krmiv pro psy ze brit care jsou slozenim lepsi nez obycejne brit ale jsou hypoalergenni a nejsme si jisti jestli s nimi muzeme krmit psa bez alergie poradite prosim?
Když jste krmili takovým svinstem jako uvádíte, snese váš pes asi cokoli.
notregistered

XXX.XXX.211.3
scylla
napsal(a):
Když jste krmili takovým svinstem jako uvádíte, snese váš pes asi cokoli.
A kdo tím někdy nekrmil ? Který učený spadl nám z nebe na ifaunu ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

notregistered
napsal(a):
Přesně. Když venku s díky odmítnu jednu z barevných kuliček s tím, že by se mi z toho pes ze...l, a v následné debatě vysvětlím důvod, většinou se ukáže, že hlavně starším lidem stačí reklama v TV a skutečně netuší, co vlastně jejich miláček žere.
Taky jsem zpočátku pokračovala v krmení granulemi s kukuřicí, než mi docvaklo, že mu to nesedí, a začala se zajímat o složení ostatních krmiv.

notregistered
napsal(a):
Já

tapina
napsal(a):
No to potěš koště
Hypoalergenní receptury jsou takové, které se vyhýbají surovinám, které jsou obecně pokládány za alergeny - v EU je jich 14, jiné státy, například USA to mají trochu jinak. Obecně se snaží vyhnout obilninám obsahujících lepek, soje, dost často kuřecímu masu, které sice alergen jako takové není klasifikováno, ale plno psů je na ně alergická. Tyto receptury by měly být co nejjednodušší, většinou s jedním druhem masa, nejčastěji je používáno jehněčí, krůta. Rýže nebo brambory, ovoce, zelenina. Žádná barviva, konzervanty, ochucovadla.
Pochopitelně není důvod proč by takové granule nemohl pes, který není alergický.
inusanka
napsal(a):
Hypoalergenní receptury jsou takové, které se vyhýbají surovinám, které jsou obecně pokládány za alergeny - v EU je jich 14, jiné státy, například USA to mají trochu jinak. Obecně se snaží vyhnout obilninám obsahujících lepek, soje, dost často kuřecímu masu, které sice alergen jako takové není klasifikováno, ale plno psů je na ně alergická. Tyto receptury by měly být co nejjednodušší, většinou s jedním druhem masa, nejčastěji je používáno jehněčí, krůta. Rýže nebo brambory, ovoce, zelenina. Žádná barviva, konzervanty, ochucovadla.
Pochopitelně není důvod proč by takové granule nemohl pes, který není alergický.
Teoreticky ano, ovšem spousta takto nazvaných granulí obsahuje "nesmysly", které z toho slova dělají jen takový reklamní trik.
Kdo má citlivého nebo nemocného psa, musí to hodně promyslet, čím by bylo opravdu dobré krmit. To slovo pro takového psa nemluví vůbec o ničem.
Pro psa bez alergií bude ta úvaha zhruba podobná, akorát toho bude mít víc na výběr.
Paní se ptala, zda její nealergický pes může hypoalergenní granule. Tak jsem to vzala stručně! Pokud je pes alergický, je nutné zvážit typ alergie, alergen, sílu reakce a podobně. Klasicky bych alergického psa zásadně krmila mokrou stravou, jak jsme říkali za dob dřevních, dnes Barf. Tam budu mít jistotu co vše jsem do toho psa nacpala.
inusanka
napsal(a):
Paní se ptala, zda její nealergický pes může hypoalergenní granule. Tak jsem to vzala stručně! Pokud je pes alergický, je nutné zvážit typ alergie, alergen, sílu reakce a podobně. Klasicky bych alergického psa zásadně krmila mokrou stravou, jak jsme říkali za dob dřevních, dnes Barf. Tam budu mít jistotu co vše jsem do toho psa nacpala.
Ano, jen říkám, že toho "hypoalergenní" si není potřeba vůbec všímat.
HanaKam

XXX.XXX.39.20
Dobrý den, dávám hypoalergenní krmivo i psovi, který není na nic alergický. Tím, že jeden z našich psů musí dostávat jen hypoalergenní stravu, dávám ji i tomu druhému a nijak tím netrpí.