Mam dotaz- fenka havansky psik, je rok a pul po kastraci ( zacinajici zanet delohy). Je to tak tyden- co se probouzi po spanku v mokrem pelisku. Napadla me postkastracni inkontinence, ale kdyz jsem posilala moc na vyš., byl tam cukr. Mam odsud nacteno od bodlinky, ze u fen cukrovkarek se naopak kastrace doporucuje, ze pak muze byt lecba zcela minimalni. Tak ted jsem z toho jelen.
A jeste by me zajimalo, jestli ma nekdo tip na nejake granule pro diabetiky. Zatim nasaziji dietu a mam merit mnozstvi vypite vody+ poskat krev na glykemku.
Asi to nebude tak, že by kastrovaná fena nemohla dostat diabetes...
A jiné příznaky nemá? Ona je doteď na granulích? Diabetických granulí je k mání asi dost, ale bude to s nima stejné, jako se všema jinýma veterinárníma dietama
Osobně bych do granulové diety nešla jednak z důvodu kvality a pak proto, že moje fena (a dělala to i minulá) občas mívá období, kdy granule z nějakého důvodu nechce a čerstvé žrádlo normálně žere.
Pes diabetik by měl žrát pravidelně, pokud dostane inzulin, nažrat se dokonce musí. Ale v negranuložravých obdobích granule feně prostě nevnutím, maso si dá téměř vždy.
Glykosurie nemusí být jenom známkou diabetu, možná by to mohlo mít příčinu v ledvinách? Jak je stará?
Počkala bych na vyšetření krve.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Mno
kastrovaná fena cukrovku mít může, pokud má primární problém na slinivce břišní, nebo cushingův syndrom, případně může mít cukr v moči při normoglykémii při poškození ledvinových tubulů.
takže být vámi, neřeším granule pro diabetiky, ale pořádnou diagnostiku.
Dekuji oběma, samozřejmě resim s vetem, ted mam za úkol merit množství vypite vody, a pristi týden krev. Jinak stravu resim spis do budoucna, snažím se získat kdekoli co nejvíc info.
Fenka se chova normálně, zere normálně, po matce ma, sklon k tloustnuti. Jinak se stalo, ze se párkrát počurala ve, spánku do pelíšku, v bdělosti pres, den si normálně rika, ale nijak často, piti mi take nepřišlo nijak extrémní
Ted dva dny se ale nepocurala.