Stanovení diagnózy na veterině...jaké máte zkušenosti?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.5.2017 16:57
noemi

XXX.XXX.208.74

Mám dotaz.
Před cca měsícem a půl začaly u našeho psa vážné zdravotní problémy. Spouštěč byl zřejmě jednoduchý zákrok na veterině, ale to už se nikdy nedozvím. Po týdnu na kontrole jsme vetce řekla, že začínají problémy s chůzí - vzhledem k věku psa řekla, že ho bolí kyčel. Na pohmat pes reagoval bolestivě.

Psu ovšem začal "padat zadek", vše ukazovalo na neurologický problém. Na další vyšetření jsme tedy šli jinam (sono, rentgen), stanovena diagnoza (neurologický problém, výrůstek na páteři, těžká dysplazie?, údajně obrovská prostata spadlá do břicha :-o a to bylo vše). Zákrok na prostatě by prý snad šel provést zároveň s kastrací, ale ta by se zvyšovala hmotnost psa, a to by nedělalo dobře kloubům.

Ale pak rentgen viděli další 2 lidé a oba shodně prohlásili, že na stanovený stupeň displazky to rozhodně nevypadá. Navíc - prostata se prý dá léčit, případně nasadit léky, což nám nikdo nenabídnul.
Pes se během měsíce a půl začal chovat jako po mrtvičče, i když původní problémy byly úplně jiné.
Jela jsem tedy před 3 týdny na další veterinu - tak arogantní přístup veterinářky jsem ještě nezažila - nezvedla se ze židle a hlavní info bylo, že nedoléčeného psa z jiné veteřiny oni neléčí. Marně jsem vysvětlovala, že léčba psa byla ukončena, že mě zajímá názor někoho dalšího a kompetentního.
Odjela jsem s brekem domů. Začala jsem hleda alternativní přístup - bylinky, masáže apod.
Trošku to pomáhá... mám však najednou doma místo sebevědomého psa uzlíček odkázaný na člověka. Do schodů ho musím nosit. Když však vidí sousedovu fenku (16 let), je z něj najednou švihák lázeňský . Jako 2 senioři jsou spolu roztomilí, mají pro sebe pochopení, občas to vypadá, jako by se podpírali navzájem .

Momentálně jsem naprosto bezradná, při představě, že vezmu psa a pojedu na další veterinu se mi dělá doslova špatně, Pes se vždycky trošku bál (stažený ocas), ale teď jakmile ucítí známý pach, tak doslova hysterčí.

Trápit psa CT a podobným vyšetřením spojeným s narkozou už nehodlám, ale nápadně se mu začíná zvětšovat břicho, tak si říkám, jestli se vetka na sonu nespletla a není zásadní problém tam. Tvrdila totiž, že jinak je to v podstatě zdravý pes (ptala jsem se v souvislosti s očkováním, ke kterému by v současné době mělo dojít) - krevní výsledky byly v pořádku.

Jedná se o staršího pejska - cca 11-12 let. Máme ho 9. rokem.
Jeli byste ještě na další veterinu s tím, že se na Vás třeba opět budou koukat přes prsty?
Pokud jste konzultovali problém i s jiným veterinářem - řekli jste o předchozích zkušenostech?

Jsem vážně bezradná. Vím, že se jedná o starého psa, ale na odchod zatím nevypadá...a pořád doufám, že se jeho stav aspoň krapet zlepší.

Prosím - reakce o tom, jak nechávám psa trpět a podobně bych zde četla velice nerada.
Díky.
.

20.5.2017 17:14
scylla

XXX.XXX.150.32

Odkud jste? Jestli jste z Prahy nebo okolí, zajeďte za dr. Babíčkem do Jesenice nebo se obraťte na Kateřinu Malíkovou, bude vědět, koho vám doporučit na diagnostiku. Dobrý je také dr. Fiedler ze Slaného. Pokud jste z jižních čech, tak CB vet v ČB.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.5.2017 17:23

"prostata se prý dá léčit, případně nasadit léky"
můj pes bral Ypozane, prostata se mu krásně stáhla

"nápadně se mu začíná zvětšovat břicho, tak si říkám, jestli se vetka na sonu nespletla a není zásadní problém tam. Tvrdila totiž, že jinak je to v podstatě zdravý pes (ptala jsem se v souvislosti s očkováním, ke kterému by v současné době mělo dojít) - krevní výsledky byly v pořádku."
tekutina v břiše může znamenat srdeční selhání, rakovinu...při krevních testech OK,
choré ledviny, játra...ale to by se v krvi projevilo,
a bůhví co ještě...
Asi se zatím opravdu nenašla ta správná příčina...

"Pokud jste konzultovali problém i s jiným veterinářem - řekli jste o předchozích zkušenostech?"
Jela jsem jinam s diagnózou "rakovina psa" (rtg na CD) s tím, že tato diagnóza a nulová léčba (prášky na 5 dní proti bolesti) mě nějak neuspokojuje. Psa mi v tom okamžiku zachránili, stanovili správnou diagnózu a natáhli mu život o takřka 2 roky.

Ta arogantní vetka - která kde?...jestli ti to nevadí

20.5.2017 17:44
noemi

XXX.XXX.208.74

Já tady fakt nechci pomlouvat veterináře. Ale fakt, že veterinář vidí psa, který se sotva drží na nohou a nezvedne zadek ze židle, mně opravdu dostal .

Zkusím příští týden zajet ještě na 1 veterinu a uvidím. Ve středu tam ordinuje lékař, kterého si lidé chválí, tak uvidím, jak pořídím.

Při chůzi vypadá pes relativně normálně - jako starý pejsek, který jde pomalu.
Doma však proklubuje levou nohu, nedokáže se normálně otočit. Vleze třeba mezi židle pod steolem a neví, jak se dostat ven.

20.5.2017 19:41
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Vůbec netvrdím, že máte totéž, ale počáteční příznaky jsou velmi podobné: pes začal padat na pravou zadní, vypadalo to, že se snad už ani nezvedne. Po pár hodinách se to upravilo, jako by rozchodilo, jen jsme pak pozorovali, že při chůzi ji trochu tahá za sebou, zadrhával drápama. Po pár týdnech se mu nalilo břicho a udělal velký hotspot na zadku, nad ocasem a valili jsme na veterinu. Obrovsky zvětšená játra, což by vám ale snad našli na sonu. Krevní testy: všechno v normě, jen vápník zvýšený, na hranici normy. Nikdo z vetů(kontrolovalo jich to víc, na klinice) nechápal proč a nijak to neřešili. Mysleli si, že je to jen těma rozhašenýma játrama. Proč ty jsou takové, vůbec nechápali, protože na sonu na nich nebyl krom velikosti, vidět žádný problém, ani ty výsledky neukazovaly nějaké vážné poškození. Dostal léky na játra a kortikoidy a ATB na hotspot. A rozjela se krev. Začaly rapidně mizet červené krvinky, těžká anemie, játra šla pomalu do kopru. Znovu se prohlíželo břicho(3x + odběr výpotku z břicha) dělal se rentgen, všechny možné odběry, nenašla se příčina. Dostal dvě transfuze, druhou už nezvládnul. Trvalo to přesně dva měsíce Nejvíc mi vadí, že se na nic nepřišlo a bojím se, aby mne totéž nepotkalo u dalšího psa. Když vám řeknou: pes má rakovinu toho a toho, je to strašná diagnoza, ale víte na čem jste, co od toho čekat a že je zbytečné dělat si nějaké naděje. My jsme ji měli do chvíle, než se po první transfuzi začal opět zhoršovat...nepomohla. Vet říkal, že víc pro něj udělat nemůže. Tou druhou mu už chtěl jen prodloužit život, kdyby se mezitím přišlo na příčinu. Nepřišlo.

20.5.2017 20:54
bhk

XXX.XXX.214.121

No chce to odborníka/neurologa
Zkušenosti mám dobré i špatné - tak jako všichni. To je těžké..
Napadlo mě jestli nemůže mít syndrom cauda equina - přečtěte si o něm..

21.5.2017 06:13
scylla

XXX.XXX.150.32

Nevzdávejte to a najděte dobrého veterináře.

21.5.2017 08:48
rapotacka11

XXX.XXX.32.128

21.5.2017 10:41

noemi napsal(a):
Mám dotaz.
Před cca měsícem a půl začaly u našeho psa vážné zdravotní problémy. Spouštěč byl zřejmě jednoduchý zákrok na veterině, ale to už se nikdy nedozvím. Po týdnu na kontrole jsme vetce řekla, že začínají problémy s chůzí - vzhledem k věku psa řekla, že ho bolí kyčel. Na pohmat pes reagoval bolestivě.

Psu ovšem začal "padat zadek", vše ukazovalo na neurologický problém. Na další vyšetření jsme tedy šli jinam (sono, rentgen), stanovena diagnoza (neurologický problém, výrůstek na páteři, těžká dysplazie?, údajně obrovská prostata spadlá do břicha :-o a to bylo vše). Zákrok na prostatě by prý snad šel provést zároveň s kastrací, ale ta by se zvyšovala hmotnost psa, a to by nedělalo dobře kloubům.

Ale pak rentgen viděli další 2 lidé a oba shodně prohlásili, že na stanovený stupeň displazky to rozhodně nevypadá. Navíc - prostata se prý dá léčit, případně nasadit léky, což nám nikdo nenabídnul.
Pes se během měsíce a půl začal chovat jako po mrtvičče, i když původní problémy byly úplně jiné.
Jela jsem tedy před 3 týdny na další veterinu - tak arogantní přístup veterinářky jsem ještě nezažila - nezvedla se ze židle a hlavní info bylo, že nedoléčeného psa z jiné veteřiny oni neléčí. Marně jsem vysvětlovala, že léčba psa byla ukončena, že mě zajímá názor někoho dalšího a kompetentního.
Odjela jsem s brekem domů. Začala jsem hleda alternativní přístup - bylinky, masáže apod.
Trošku to pomáhá... mám však najednou doma místo sebevědomého psa uzlíček odkázaný na člověka. Do schodů ho musím nosit. Když však vidí sousedovu fenku (16 let), je z něj najednou švihák lázeňský . Jako 2 senioři jsou spolu roztomilí, mají pro sebe pochopení, občas to vypadá, jako by se podpírali navzájem .

Momentálně jsem naprosto bezradná, při představě, že vezmu psa a pojedu na další veterinu se mi dělá doslova špatně, Pes se vždycky trošku bál (stažený ocas), ale teď jakmile ucítí známý pach, tak doslova hysterčí.

Trápit psa CT a podobným vyšetřením spojeným s narkozou už nehodlám, ale nápadně se mu začíná zvětšovat břicho, tak si říkám, jestli se vetka na sonu nespletla a není zásadní problém tam. Tvrdila totiž, že jinak je to v podstatě zdravý pes (ptala jsem se v souvislosti s očkováním, ke kterému by v současné době mělo dojít) - krevní výsledky byly v pořádku.

Jedná se o staršího pejska - cca 11-12 let. Máme ho 9. rokem.
Jeli byste ještě na další veterinu s tím, že se na Vás třeba opět budou koukat přes prsty?
Pokud jste konzultovali problém i s jiným veterinářem - řekli jste o předchozích zkušenostech?

Jsem vážně bezradná. Vím, že se jedná o starého psa, ale na odchod zatím nevypadá...a pořád doufám, že se jeho stav aspoň krapet zlepší.

Prosím - reakce o tom, jak nechávám psa trpět a podobně bych zde četla velice nerada.
Díky.
.

Znovu krev, celkový rozbor na všechno.Jinak může to být neurologický problém, můžou to být selhávající ledviny, zvětšení břicha cushing těžko říct. Dobrý vet by na to měl přijít.

21.5.2017 10:44
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ano, určitě nevzdávat, hledat lepšího veterináře, dělat odběry a rozbory. Bylo by štěstí, narazit na veta, který na to chce přijít, nedá mu to spát a hledá. Bohužel většina toho má tolik, že si nedělám iluze, že se takhle budou zabývat jedním psem. I když ten náš i kolegové tvrdili, že hledají...

21.5.2017 12:16
noemi

XXX.XXX.208.239

lesnížínka napsal(a):
Ano, určitě nevzdávat, hledat lepšího veterináře, dělat odběry a rozbory. Bylo by štěstí, narazit na veta, který na to chce přijít, nedá mu to spát a hledá. Bohužel většina toho má tolik, že si nedělám iluze, že se takhle budou zabývat jedním psem. I když ten náš i kolegové tvrdili, že hledají...

No, právě - starý nemocný psí kříženec...úplně chápu, že se budou zabývat psem, který má ještě před sebou nějakou perspektivu, ale takhle?

Nechat ho někde samotného na nějaké vyšetření asi nemůžu, mám strach, že umře - v útulku byl jediný, kdo neštěkal, když jsme tam přišli. Cizí prostředí v osamění by ho v jeho stavu zabilo.

Jita&Ben

21.5.2017 17:54
Jita&Ben

XXX.XXX.162.196

Odkud jste?

Jita&Ben

21.5.2017 17:55
Jita&Ben

XXX.XXX.162.196

V Praze vynikající diagnostik je dr Kubat na Sporilove.

21.5.2017 19:49
noemi

XXX.XXX.208.239

Jita&Ben napsal(a):
V Praze vynikající diagnostik je dr Kubat na Sporilove.

Moravskoslezky kraj, ale dal by se zvladnout i Zlinsky, případně Olomoucky... pokud tedy nekde ordinuji treba i po 18. hodině.

21.5.2017 21:12
bhk

XXX.XXX.214.96

noemi napsal(a):
Moravskoslezky kraj, ale dal by se zvladnout i Zlinsky, případně Olomoucky... pokud tedy nekde ordinuji treba i po 18. hodině.

Pokud by se dal zvládnout i kraj Jihomoravský - pak velmi vřele doporučím veterinu ve Velkých Pavlovicích - nejen, že ordinují sedum dní v týdnu (od 9- 19h), ale pracují tam super lidi se zájmem o každého jednoho psa, se snahou opravdu problém vyřešit a v neposlední řadě tzv. "za hubičku".
Odkaz na stránky této vet: http://www.zivet.cz/index_cz.php.

22.5.2017 08:14

noemi napsal(a):

Doporučuju v Opavě, máme výborné zkušenosti jak s diagnostikou, tak s operacemi. Ale připravte se, že nejsou z nejlevnějších.
http://www.veterinarninemocnice.cz/.

23.5.2017 20:16
noemi

XXX.XXX.208.232

Veterinu v Opavě znám z reklam u cesty v Komárově.

Přiznám se, že jsem koukala i na stránky Velkých Pavlovic, veterináři působí příjemně. Jen by mě zajímalo, zda je kladných ohlasů více.
Je to pro nás sice 200 km, ale zkusím tam zítra zavolat, případně se domluvit na pátek pozdní odpoledne, že bychom tam zajeli.
Včera byl pes trošku lepší, dnes zase dezorientace, nožky už má téměř bez svalstva. Včera večeře a ještě si vyštěkal přídavek, dnes snědl cca polovinu dávky. Momentálně leží.

Ach jo .

24.5.2017 10:17

Noemi, a ten Bohumín-Novák?

24.5.2017 14:25
noemi

XXX.XXX.209.214

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Noemi, a ten Bohumín-Novák?

To jsem úplně vypustila, protože tam neměl měsíc být...ani nevím, zda už uplynul.
Máme docela honičku v práci, pejsek funguje jen díky tomu, že je na baráčku u taťky. Já za ním denně dojíždím, ráno vstávám a jedu domů a do práce. Druhou fenku vozím s sebou.

Zkusím tam tedy zavolat.
Díky za připomenutí.

Kvido46

24.5.2017 18:47
Kvido46

XXX.XXX.32.91

noemi napsal(a):

Www.Veticea.cz

Doporučuji, je v Dolní Lutyni.

24.5.2017 19:53
noemi

XXX.XXX.208.162

V Bohumíně nemáme díky rozpisu lékařů k MVDr. Novákovi šanci - maximálně až za 14 dnů.¨
Zkusila jsem napsat do Velkých Pavlovic...každopádně se dívám, u psa se kromě jiného jedná 100% také o neurologický problém, a nevím, jak na tom lékaři v tomto směru na příslušné veterině jsou.

Včera byl pes naprosto "nulový", snědl pár kousků masa z ruky, dnes se relativně kus prošel, zvládl velkou večeři sám z misky. Chůze a postoj je však velice nestabilní . Každý den je naprosto jiný, svalstvo už nemá žádné. Navíc se přidalo vyprazdňování v podobě řídké stolice .
Dávám Silymarin Premium na játru, živočišné uhlí. Píchali jsme B12, ale teď je druhý týden bez.
Ráno dostával i Karsivan, ale nechci, ale byl živější, když ho zrazují nohy, takže od pondělí mu ho nedávám.

Kdybych měla jistotu, že mu nelze pomoci, tak k tomu snad přistupuji jinak, ale jeden den si ani nevšimne, že jsem přišla, další den vesele vrtí ocasem, jde na prochajdu a vyštěkává si přídavek na večeři .

1.6.2017 08:05

Tak už jste to nějak vyřešila?
My včera odvezli do Opavy na kliniku fenku se slabou mrtvicí, vzali nás hned.

2.6.2017 10:28
noemi

XXX.XXX.209.214

A jak jste dopadli?
Dnes musim nekam zajet, pes zacal zvracet.

Stale zvazuji Bohumín, Opavu a Yoriku v Porube.

2.6.2017 10:56

Nechali si ji tam, udělali biochemické vyšetření krve, napíchali nějaké léky na průchodnost cév v mozku (název už nevím, musím si to nechat vypsat) a nějaké vitamíny, nasadili kapačku. Dnes si pro ni máme přijet, je stabilizovaná. Kdyby vás zajímala cena, tak za hospitalizaci je 2000 za 24 hodin, za vyšetření a léky jsme platili cca 1700.

Přidejte reakci

Přidat smajlík