Před více než půl rokem byli vykradení (toho času mimo domov)ovšem přítomen byl jejich pes služebního plemene. Patrně ho zloději zmlátili - fyzicky je v pořádku - ovšem po psychické stránce je na tom pes hůř a hůř. Bojí se. Majitelé psa milují - vyzkoušeli všechny možné rady od zkušených lidí, chovatelú, výcvikářú a i jiné..., ale pes se stále nelepší. Chtějí mu pomoct, ale možností už moc nevidí.. už neví jak...
Jaký postup by kdo ještě mohl poradit?
notregistered

XXX.XXX.211.209
Druhý pes, co se nebojí.
Můžu potvrdit, že pes, který nemá strach, dělá strašně moc. Moje fena je šílená cíťa a byla (a v určité míře stále je) dost posera, i když už je to v takové normální rovině.U ní je to ale takhle od malička, brala jsem si ji s tím, že je přecitlivělá a musí se na ni jinak. Býval problém vylézt i jen před branku. Chtěla být jenom doma, maximálně na louce před zahradou. I když měla mou podporu a dost věcí se mi podařilo odbourat samotné, protože jsem fakt dělala, co šlo, nebyly bychom tam, kde jsme teď, kdybychom neměly neustále k dispozici psa a fenu, kteří se vůbec nebojí.
aktevi

XXX.XXX.243.228
Chudatko :(
Ak uz vsetko vyskusali a nic nezabralo, zostava sa zmierit, ze psika budu chranit, rozmaznavat, byvat s nim vo vnutri v dome a pod. Bude proste maznacik.
bhk
napsal(a):
Před více než půl rokem byli vykradení (toho času mimo domov)ovšem přítomen byl jejich pes služebního plemene. Patrně ho zloději zmlátili - fyzicky je v pořádku - ovšem po psychické stránce je na tom pes hůř a hůř. Bojí se. Majitelé psa milují - vyzkoušeli všechny možné rady od zkušených lidí, chovatelú, výcvikářú a i jiné..., ale pes se stále nelepší. Chtějí mu pomoct, ale možností už moc nevidí.. už neví jak...
Jaký postup by kdo ještě mohl poradit?
Bojí se čeho? Cizích lidí, zvuků, kontaktu? Popište to podrobněji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A nějaká resocializace na lidi probíhá nebo probíhala?
napsal(a):
A nějaká resocializace na lidi probíhá nebo probíhala?
Opět - pokud vím na ničem jiném už více než půl roku nepracují - ovšem stále bez výsledku. Prý se jim zdá, že se bojí čím dál víc než aby to bylo naopak - hlavně čím dál víc všeho možného
Je mi jich líto. Se psem pracují více méně momentálně jako se štěndem. Samá chvála, pozitivně, do ničeho ho nenutí...
Bohužel už jim bylo navrženo (nebo aspon podle mě -bohužel, já si myslím, že tohle nezafunguje)
vzít ho natvrdo na cvičák čistě jen na obrany... No nevím třeba se pletu a právě tohle ho posílí...

rapotacka11
napsal(a):
Já myslím, že by pomohl odvážný psí kámoš na dvoře.
Pak by opravdu mohli pomoci i odvážní psí kámoši na kruhovce. Ale asi docela opatrně, možná ne natvrdo, ale spíš od začátku.

bhk
napsal(a):
Opět - pokud vím na ničem jiném už více než půl roku nepracují - ovšem stále bez výsledku. Prý se jim zdá, že se bojí čím dál víc než aby to bylo naopak - hlavně čím dál víc všeho možného
Je mi jich líto. Se psem pracují více méně momentálně jako se štěndem. Samá chvála, pozitivně, do ničeho ho nenutí...
Bohužel už jim bylo navrženo (nebo aspon podle mě -bohužel, já si myslím, že tohle nezafunguje)
vzít ho natvrdo na cvičák čistě jen na obrany... No nevím třeba se pletu a právě tohle ho posílí...
Když se to zhoršuje, pak to, co dělají, asi nefunguje příliš dobře. Já bych se obrátila na Evu Štemberovou.
S těma obranama je to úžasná rada, jak toho psa dodělat úplně.
Druhý pes může pomoct, ale primárně to bude chtít změnit postupy tak, aby začaly zabírat.
napsal(a):
Když se to zhoršuje, pak to, co dělají, asi nefunguje příliš dobře. Já bych se obrátila na Evu Štemberovou.
S těma obranama je to úžasná rada, jak toho psa dodělat úplně.
Druhý pes může pomoct, ale primárně to bude chtít změnit postupy tak, aby začaly zabírat.
Druhého psa nechtějí.
Pokud máte dobrou zkušenost s p.Štemberovou (neznám ji ) a má za sebou výsledky - ráda ji doporučím, pak bych poprosila o nějaký kontakt..
bhk
napsal(a):
Tohle ho může dodělat, pokud nebude figurant zkušený na podobné psy. A takových je velice málo. Podle vašeho popisu postupují asi špatně. Odkud jsou?

"vzít ho natvrdo na cvičák čistě jen na obrany... "
nevím proč to "natvrdo", ale obrany skutečně sebevědomí umí zvednout, ale má to jedno velké ALE - ne každý figurant je schopný vést trénink citlivě dle psa a s tím, že primárním cílem je právě to zvednutí sebevědomí.
Ale stejně by to byla jenom jedna část celku "zvedání sebevědomí psa XY".
"Samá chvála, pozitivně, do ničeho ho nenutí..."
ono tohle "nenutí" může naopak vést ke zhoršení, psa je třeba podpořit a to jistým žádoucím tlakem na psa, který jej bude posouvat dopředu.
Asi a určitě to bude chtít nějaké vedení (pro ty lidi)...takže místo?