Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.5.2017 23:42
Aminka

XXX.XXX.211.121

Dobrý večer dnes jsem si přivezl 6 týdenní fenku kříženec labradora a chci poprosit o radu kolikrát denně ji krmit a jestli dávat prikrmy z mléka jako piskoty nebo krupicku a ovesne vločky. Predemděkuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.5.2017 00:25

Krmte 6x denně, příkrmy se syrového škrábaného přemraženého hovězího nebo jiného masa, s vařenou mrkví, později s vločkami. Ředit můžete kozím nebo ovčím mlékem.

24.5.2017 05:43
scylla

XXX.XXX.150.32

Aminka napsal(a):
Dobrý večer dnes jsem si přivezl 6 týdenní fenku kříženec labradora a chci poprosit o radu kolikrát denně ji krmit a jestli dávat prikrmy z mléka jako piskoty nebo krupicku a ovesne vločky. Predemděkuji za rady.

Múžete dávat škrábané nebo mleté maso s přílohami, pokud bude snášet, tak klidně i kravské mléko, ne krabicák, ale opravdové mléko. Krmte nejméně 5* denně. Více najdete v této knize - o krmení, výchově, péči a tak dále.

www.clovekpritelpsa.cz.

Míra H.

24.5.2017 07:03
Míra H.

XXX.XXX.79.4

Přivézt si štěně v 6 týdnech je špatně, to má být ještě u feny. Normální chovatel by vám takhle štěně neprodal, ale chápu, je to ořech, tak kdoví kde, jak a u koho se to narodilo.
Řešit krmení a obecně potřeby štěněte až když je doma, taky není úplně dobře - to to tak spěchalo?

První rady vám měl dát chovatel (kdyby tedy to byl chovatel), protože je vhodné pokračovat nějaký čas v tom, čím a jak krmil on, prostě na co je štěně zvyklé (i když v tomhle případě možná raději ani nevědět).

No ale, když jste tam kde jste, v první řadě zvažte, čím budete krmit v dospělosti. Já bych nekrmil maso, když bude pes později na granulích a naopak. Podle toho bych se potom zařídil.
V každém případě krmit často a pravidelně. Když dáte do vyhledávače "krmení štěněte" najdete toho dost, u myslím to bude relevantnější, než odpovědi neznámých lidí v diskusi.

24.5.2017 07:12
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Míra H. napsal(a):
Přivézt si štěně v 6 týdnech je špatně, to má být ještě u feny. Normální chovatel by vám takhle štěně neprodal, ale chápu, je to ořech, tak kdoví kde, jak a u koho se to narodilo.
Řešit krmení a obecně potřeby štěněte až když je doma, taky není úplně dobře - to to tak spěchalo?

První rady vám měl dát chovatel (kdyby tedy to byl chovatel), protože je vhodné pokračovat nějaký čas v tom, čím a jak krmil on, prostě na co je štěně zvyklé (i když v tomhle případě možná raději ani nevědět).

No ale, když jste tam kde jste, v první řadě zvažte, čím budete krmit v dospělosti. Já bych nekrmil maso, když bude pes později na granulích a naopak. Podle toho bych se potom zařídil.
V každém případě krmit často a pravidelně. Když dáte do vyhledávače "krmení štěněte" najdete toho dost, u myslím to bude relevantnější, než odpovědi neznámých lidí v diskusi.

Nějak nerozumím příspěvku - co jste zadavatelce poradil? Hledat na internetu, kam si může napsat kdokoli, cokoli?

24.5.2017 07:35
AmyOva

XXX.XXX.49.154

Tak moji prckové teď maji skoro 7 týdnů a jsou normálně na kvalitních štěněcích granulkách. Základ je, aby umělo přijímat vodu z misky. Pokud to umi, tak klidně dávejte granule, ale opravdu kvalitní. Alespoň řadu Brit Care, ale to je téma jiné, to tu nechci zatahovat. Pokud nechcete krmit granulemi, ale barfem, tak v tom vám neporadím.
Pokud chcete něco ke granulím, tak napište SZ

24.5.2017 07:52

Fiona.Praha napsal(a):
Nějak nerozumím příspěvku - co jste zadavatelce poradil? Hledat na internetu, kam si může napsat kdokoli, cokoli?

A zkusila jste si to heslo na netu vyhledat a podívat se do prvních několika článků? Opravdu vám to přijde horší, než čerpat rady z téhle diskuze? :D
Přivézt si šestitýdenní štěně a poté se jít ptát na ifaunu, jak ho krmit, je dost zvláštní. Kdyby se mi někdy stalo, že se ke mně dostane tak malý štěně, který má být ještě u mámy, okamžitě bych se radila s dobrým veterinářem.

24.5.2017 07:52

Míra H. napsal(a):

To, čím bude zadavatelka krmit psa v dospělosti je teď úplně fuk, teď je potřeba vyřešit, čím to štěně bude živo teď. To, že Vy byste nekrmil masem je úplně jedno. Každý z nás, co zde radí, radí dle svých zkušeností a svědomí. Mmch, Vaše kritika ohledně odchovu zadavatelce vůbec nepomohla.

24.5.2017 07:53

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A zkusila jste si to heslo na netu vyhledat a podívat se do prvních několika článků? Opravdu vám to přijde horší, než čerpat rady z téhle diskuze? :D
Přivézt si šestitýdenní štěně a poté se jít ptát na ifaunu, jak ho krmit, je dost zvláštní. Kdyby se mi někdy stalo, že se ke mně dostane tak malý štěně, který má být ještě u mámy, okamžitě bych se radila s dobrým veterinářem.

Tak s vetem bych se o krmení rozhodně neradila, ba ani nebavila

24.5.2017 08:00

Tak s vetem bych se o krmení rozhodně neradila, ba ani nebavila

Já jo, protože mám dobrou vetku.

24.5.2017 08:05

Já jo, protože mám dobrou vetku.

Dobrý neznamená to, že rozumí psímu krmení

24.5.2017 08:07
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Takže je podle Vás správná rada:
Nejdřív sdělit, že si zadavatelka pořídila "ořecha" kdoví odkud, takže asi nebyla poučená, co štěně jedlo.
K tomu sdělit, že mělo být štěně ještě u feny.
Pak si rýpnout, jestli odběr tak spěchal.
Pak dát radu, aby se zadavatelka nad hladovým štěnětem zamyslela, co bude pes jíst v dospělosti.
A jako třešničku na dortu dát dobrou radu, ať si hodí do vyhledavače pojem krmení štěněte.

Pro mne mnoho slov o ničem.

24.5.2017 08:09

Dobrý neznamená to, že rozumí psímu krmení

Pro mě jo, mám psa na dietě, takže když řeknu dobrá vetka, se kterou bych se radila o krmení šestitýdenního štěněte, tak opravdu myslím tu, který v otázce krmení věřím.

24.5.2017 08:10
lu80

XXX.XXX.254.221

Aminka napsal(a):

Také jsem si přivezla (také brzo) šestitýdenní kříženku labradora. Ale tam, kde jsem si jí brala jsem vypátrala co baštila...kupodivu všechno. Takže jsme koupili solidní granulky co měla předtím i masíčko (mleté maso nebo kuřecí srdíčka, žaludky, rozdrcené krky a křídla). Už od počátku nebyl problém s jakoukoliv stravou...byla z osmi štěňat, tak hltala jak šílená. Bohužel po půl roce už to samé říct nemůžu , Jo a krmili jsme 5x denně.

24.5.2017 08:12

Fiona.Praha napsal(a):
Takže je podle Vás správná rada:
Nejdřív sdělit, že si zadavatelka pořídila "ořecha" kdoví odkud, takže asi nebyla poučená, co štěně jedlo.
K tomu sdělit, že mělo být štěně ještě u feny.
Pak si rýpnout, jestli odběr tak spěchal.
Pak dát radu, aby se zadavatelka nad hladovým štěnětem zamyslela, co bude pes jíst v dospělosti.
A jako třešničku na dortu dát dobrou radu, ať si hodí do vyhledavače pojem krmení štěněte.

Pro mne mnoho slov o ničem.

24.5.2017 08:14

Pro mě jo, mám psa na dietě, takže když řeknu dobrá vetka, se kterou bych se radila o krmení šestitýdenního štěněte, tak opravdu myslím tu, který v otázce krmení věřím.

No vidíte, asi to bude zkušenostmi, já na nikoho spoléhat nemusím Ohledně krmení si vždy poradím a nejen sobě smajlík

24.5.2017 09:25

To už je jedno jestli mělo být štěně u mámy nebo ne, když ho má už doma. není to zas až taková tragedie protože dřív se štěňata brala od mámy na šesti týdnech úplně běžně. Ten pes to jistě přežije zcela bez následků smajlík. Blbý je že jste se nezeptali čím byl krmenej doposud. Mléko bych mu nedávala, pes je masožravec, nepotřebuje k životu kravské mléko. Jelikož není snadný sestavit kvalitní krmivo pro štěně velkého plemene, pokud chcete aby z něj vyrostl zdravý pes a ne nějaký pajdavý křivonohý chudák, je lepší zvolit kvalitní granule pro štěňata např BRIT Care Junior Large Breed Lamb & Rice 12kg, pro začátek mu t omůžete namočit vývarem nebo teplou vodou. Až bude větší tak bych postupně přidávaal maso, zeleninu a další.

24.5.2017 09:35
rapotacka11

XXX.XXX.32.106

Můj pes měl mléko rád celý život.
Nynější pes ho nepije...

24.5.2017 09:57

rapotacka11 napsal(a):
Můj pes měl mléko rád celý život.
Nynější pes ho nepije...

To ju, netvrdím že ho nemají rádi.Ale někteří po něm mají průjem.u tak malého štěnda bych srajdu zbytečně nepokoušela.

Míra H.

24.5.2017 09:58
Míra H.

XXX.XXX.79.4

Fiona.Praha napsal(a):

Přečtěte si to vícekrát a pomalu - použít hlavu...

24.5.2017 10:06
LájošM

XXX.XXX.14.251

Fiona.Praha napsal(a):

Jako by tady se nemohl kdokoli cokoli napsat. smajlík
Na netu si aspoň můžete najít solidní zdroj informací a ty budou ucelenější než tady několikavěté rady od podivných anonymů.

Míra H.

24.5.2017 10:19
Míra H.

XXX.XXX.79.4

To, čím bude zadavatelka krmit psa v dospělosti je teď úplně fuk, teď je potřeba vyřešit, čím to štěně bude živo teď. To, že Vy byste nekrmil masem je úplně jedno. Každý z nás, co zde radí, radí dle svých zkušeností a svědomí. Mmch, Vaše kritika ohledně odchovu zadavatelce vůbec nepomohla.

"To, že Vy byste nekrmil masem je úplně jedno."

Umíte číst? Copak někde píšu, že bych nekrmil masem?

"Každý z nás, co zde radí, radí dle svých zkušeností a svědomí."

To jsem přesně udělal, kde vidíte problém?

"Vaše kritika ohledně odchovu zadavatelce vůbec nepomohla."

To bych to nepsal.

V první řadě je to v rozporu s chovatelským řádem, což asi tazatelka vůbec netuší, a co by rozhodně vědět měla. O chovatelské etice a týrání zvířat ani mluvit nebudu.

Takže je třeba aby si uvědomila nestandardnost situace, která může přinést problémy, či nutnost nestandardních řešení. Také může třeba kontaktovat "chovatele" a získat info na co je štěně zvyklé atd.

Míra H.

24.5.2017 10:29
Míra H.

XXX.XXX.79.4

LájošM napsal(a):
Jako by tady se nemohl kdokoli cokoli napsat. smajlík
Na netu si aspoň můžete najít solidní zdroj informací a ty budou ucelenější než tady několikavěté rady od podivných anonymů.

Přesně tak.

Na netu jsou třeba stránky chovatelských stanic či klubů, kde jsou důvěryhodné informace k tématu. Když jich pročtu několik, udělám si obrázek o čem je krmit štěně, a co mi bude vyhovovat.

Nemoderovaná diskuse, kde není ani nutná registrace, plná anonymních fanatických zastánců čehokoliv a rádoby odborníků na cokoliv je to nejhorší místo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík