Zdravím, mám problém s mým psem, váží 13 kg. Asi před 45 minutami jsem doběhla s kuchyně a pes mi sežral asi 1/2 rozvaleneho těsta, ve kterém byly cca 2 polevkove lžíce hořkého kakaa. V té polovině mohla být cca lžíce kaka (cca 15g). Vím jak je čokoláda pro ně tixická, tak jsem se chtěla zeptat, jestli mu to může v takovém množství ublížit. Nemám teď možnost jet na vet. ale mám o něj hrozný strach . Děkuji za odpověď.
terkacerna
napsal(a):
Zdravím, mám problém s mým psem, váží 13 kg. Asi před 45 minutami jsem doběhla s kuchyně a pes mi sežral asi 1/2 rozvaleneho těsta, ve kterém byly cca 2 polevkove lžíce hořkého kakaa. V té polovině mohla být cca lžíce kaka (cca 15g). Vím jak je čokoláda pro ně tixická, tak jsem se chtěla zeptat, jestli mu to může v takovém množství ublížit. Nemám teď možnost jet na vet. ale mám o něj hrozný strach . Děkuji za odpověď.
Ne, neplašte, rozhodně mu nic nebude. Po Vánocích náš 10kg pes, vždycky dostával zbytky vánočního cukroví tím způsobem, že jej mamka sesypala do sáčku a ten mu vysypala venku u misky. My pekli prakticky jen kakaové a čokoládové cukroví. Dostal toho třeba kilo. Snědl, kolik zvládnul a nebylo mu nikdy nic. Dožil se 17let.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nepanikař
XXX.XXX.193.32
Nepanikař hned, s největší pravděpodobností se nic nestane. Náš 10kg pes dostával celý život (12let) čokoládu a u nás v rodině se jí jenom hořká, nejlépe ne navaření (tedy s obsahem kaka 35 a více procent). Na svou hmotnost toho jistě vyžebral a sežral vždy více než člověk. Prý se zde projevuje kumulační účinek ale náš pes neměl problémy ani ve stáří. Prostě se k nám informace, že čokoláda škodí nedostala a bylo. ostatní psy o ni buďto nestáli, nebo ji dostávali také a neškodila jim. Kočce má také škodit, ale kočku která by si alespoň lízla jsem ještě neviděl, většinou jí stačí čuchnout si z povzdálí.
Tessouš
XXX.XXX.158.94
KDYŽ JSEM BYLA MALÁ A NEVĚDĚLA JSEM ŽE ČOKOLÁDU NESMÍ DALA JSEM YORKŠÍROVI TABULKU MILKY A ŽIJE..
Míra H.
XXX.XXX.79.4
Terven
napsal(a):
Milka toho s čokoládou nemá moc společného, naštěstí. Nebezpečné jsou látky obsažené v kakau, v Milce je ho minimálně.
Milka (Alpine milk) ma obsah kakaove susiny min.30%.
Takze standardni čokoláda.