Petule777
XXX.XXX.76.253
Dobrý den, moje fena 1.5 roku nechce pamlsky.a to je problém při cvičení.vubec ji to nezajímá.vyzkousela jsem snad vše.od piškotů až k masu.od malička je na masu granule nedávám.pred cvicenim ji i nechávám vytravit ale ani to nezabira.jeste jsem se s tímhle nesetkala ostatní psi by mi za pamlsek utrhly ruku ikdyby to byla granule.budu ráda za každou radu nechci aby chodila věčně na vodítku.jde mi hlavně o povel ke mě.prijde čichne co mám a pak už nepřijde nemám nic co by ji zajímalo.predem dekuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
rapotacka11
napsal(a):
Ty ji musíš zajímat...
musí mít radost ze společných AKTIVIT !
Nemá ?
A co když ji společné aktivity nezajímají?
Petule777
XXX.XXX.76.253
Tak zajímám ji když mám u sebe davcet hraček a pět klacku.ale ne vždy jde vše sebou nosit a když vidí něco zajímavějšího cokoliv se hýbe tak se s tím vším můžu akorad tak nechat vyfotit.ikdybych mávala pečeným prasetem tak na mě hodí bobek.
Můj pes taky zamlada pamlsky nechtěl, dokonce je plival. Nebyl ani na hračky. Přijde mi, že prostě člověk musí nějak s tím psem hodně být, budovat vztah, vzájemně se poznávat. Postupně zjistíte, jak pes funguje, on zjistí, že vy jste fajn, a největší odměnou pro něj nakonec opravdu může být váš souhlas, pochvala, podrbání.
Nepřijde-li na přivolání, dejte mu stopovačku a učte to přes ni. Pes se musí naučit, že povel musí splnit, i když je před ním něco zajímavýho. Berte to tak, že tohe teď prostě ještě neumí, nikdo ho to nenaučil. Takže ho to učte nejdřív ve snadnějším prostředí a postupně přidávejte na náročnosti. Odměnou může být klidně jen vaše pochvala a pomazlení, pamlsky nejsou nutný, zvlášť když je nechce.
Petule777
XXX.XXX.76.253
Většinou resim tak že když vidím že něco se blíží zamavam klackem připnu na vodítko a držím ji s klackem v hubě u nohy dokud to neprojdem a pochvalim.jde mi hlavně o to jak psa rozmlsat popr. radu někoho kdo měl stejný problem.
Petule777
XXX.XXX.76.253
Je to bostonak.
Petule777
napsal(a):
Většinou resim tak že když vidím že něco se blíží zamavam klackem připnu na vodítko a držím ji s klackem v hubě u nohy dokud to neprojdem a pochvalim.jde mi hlavně o to jak psa rozmlsat popr. radu někoho kdo měl stejný problem.
Můj nežravý pes se mírně rozmlsal až po kastraci, kterou jsem nechala udělat kvůli problémům s prostatou v jeho pěti letech. Do tý doby to byla na pamlsky fakt bída. Dnes v devíti letech už je přeci jen skoro "normálně" žravý a můžeme cvičit i na pamlsky.
Petule777
napsal(a):
Dobrý den, moje fena 1.5 roku nechce pamlsky.a to je problém při cvičení.vubec ji to nezajímá.vyzkousela jsem snad vše.od piškotů až k masu.od malička je na masu granule nedávám.pred cvicenim ji i nechávám vytravit ale ani to nezabira.jeste jsem se s tímhle nesetkala ostatní psi by mi za pamlsek utrhly ruku ikdyby to byla granule.budu ráda za každou radu nechci aby chodila věčně na vodítku.jde mi hlavně o povel ke mě.prijde čichne co mám a pak už nepřijde nemám nic co by ji zajímalo.predem dekuji.
Zkusila jste i vařené?
Petule777
napsal(a):
Nechápu, proč rozmlsávat psa, který zájem o pamlsky nemá. Jestli reaguje na hru s klackem či hračkou, proč toho nevyužít? 100x lepsí než pamlsky. Jsou psi, pro které je největší motivací hra s peškem, uzlem, míčkem. Zároveň by šlo tou hrou i napravit přivolání, pokud s vámi bude vždy úžasná zábava, přetahování a hra, bude bostonka lítat na první povel. Jen to chce být akční panička a u těch her se hýbat a udělat z toho pro psa opravdu zábavu.
Petule777
napsal(a):
Tak zajímám ji když mám u sebe davcet hraček a pět klacku.ale ne vždy jde vše sebou nosit a když vidí něco zajímavějšího cokoliv se hýbe tak se s tím vším můžu akorad tak nechat vyfotit.ikdybych mávala pečeným prasetem tak na mě hodí bobek.
Tak asi nemusíte tahat za sebou nůši klacků, stačí pár hraček, nebo jen jedna opravdu vysoké hodnoty. Která se nikde jinde nevyskytne, než když ji panička vyčaruje na procházce. A která pro ni bude vzácnější než pečený vepř. Ale zase - hračka=hra, takže se musí zapojit obě strany a to především panička. Tam je ten základ. Když budu chodit se psem obalená hračkami jak sněhulák a budu mu je tupě házet, sedíc třeba na lavičce, pokud není pes totální magor aportér, přestane ho to bavit asi po minutě. Když budu hrát se psem hru na kořist, dám si pešíčka na provázek, bude mu utíkat a i já, on ho bude lovit a pak zakousne, a velká tahanice a pak zvítězí atd... - to je jinší káva.