Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám zlomeného psa-tibie, jeden týden v kastu, po týdnu operace...máme ATB, léky na bolest, psině jsem musela bandáž sundat-lezla neustále dolu, má límec (strašná deprese jak psa tak mě) aby si nelízala ránu z důvodu možné infekce(má implantát se šrouby). Na nohu lehce již přišlapuje(operace v pondělí)
Dávali jste někdo také wobenzym pro lepší rekonvalescenci? A jaká byla reakce- lepší hojení, atd. Starší diskuse jsem pročetla.
notregistered

XXX.XXX.211.139
Wobenzym nevím, ale 100% pomůže, když odstraníte "deprese jak psa tak mě"
a vůbec
bulíkovi límec sluší !

Já bych vás chtěla vidět, např. dneska v noci, prakticky celou noc nevydržela na jednom místě, lehla a za minutu byla jinde (ležím s mí na matraci na zemi) tak jsem jí nechala celou matraci, tak na mě chodila koukat na postel- prostě se nevyspal nikdo. Ráno telefon s doktorem- držet psa co nejvíce v klidu a s límcem, když nemá bandáž jinak to zlo, co jsem psala výše. Letím koupit wobenzym, aby bylo dobře(veta jsem se na wobenzym nezeptala ) lékárnice je dost skeptická, když jí řeknu, že to chci pro psa... no prostě potřebuju nějakou morální podporu.
Bulík je z límce paralizovaný a když někam jde, o něco se sekne a protože se nemůže pořádně opřít o obě zadní, vychýlí ho to a mám pocit aby si víc neublížila, nestoupla na operovanou nohu víc než snese.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Mám zlomeného psa-tibie, jeden týden v kastu, po týdnu operace...máme ATB, léky na bolest, psině jsem musela bandáž sundat-lezla neustále dolu, má límec (strašná deprese jak psa tak mě) aby si nelízala ránu z důvodu možné infekce(má implantát se šrouby). Na nohu lehce již přišlapuje(operace v pondělí)
Dávali jste někdo také wobenzym pro lepší rekonvalescenci? A jaká byla reakce- lepší hojení, atd. Starší diskuse jsem pročetla.
Wobenzym jsem dávala cca 3 měsíce svému psovi po otevřené zlomenině. U nás to bylo tak, že mu nezabrala první ATB, i když byla hned dělaná kultivace, takže se po cca týdnu musela vyměnit, a po 2 měsících, kdy jsme šli na kontrolní RTG před vyndáním části šroubů se ukázalo, že se zlomenina vůbec nehojí, a kosti pohromadě stále drží jen ta titanová plotna . Bylo mi doporučeno dávat Wobenzym, přičemž měl stále i ATB. Na dalším kontrolním rtg za 2 měsíce už byla kost hezky srostlá, a šla vytáhnout polovina šroubů. Zbytek se odstaranil za 4 měsíce potom, a pes byl zcela bez následků (nyní je mu 10 let, a do 9 let aktivně závodil včetně skoků a obran).
Neumím říct nakolik to bylo Wobenzymem, ale podle toho rozdílu u 1 a 2 kontrolního rtg asi svou roli sehrál.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Wobenzym jsem dávala cca 3 měsíce svému psovi po otevřené zlomenině. U nás to bylo tak, že mu nezabrala první ATB, i když byla hned dělaná kultivace, takže se po cca týdnu musela vyměnit, a po 2 měsících, kdy jsme šli na kontrolní RTG před vyndáním části šroubů se ukázalo, že se zlomenina vůbec nehojí, a kosti pohromadě stále drží jen ta titanová plotna . Bylo mi doporučeno dávat Wobenzym, přičemž měl stále i ATB. Na dalším kontrolním rtg za 2 měsíce už byla kost hezky srostlá, a šla vytáhnout polovina šroubů. Zbytek se odstaranil za 4 měsíce potom, a pes byl zcela bez následků (nyní je mu 10 let, a do 9 let aktivně závodil včetně skoků a obran).
Neumím říct nakolik to bylo Wobenzymem, ale podle toho rozdílu u 1 a 2 kontrolního rtg asi svou roli sehrál.
Jj, váš příspěvek jsem četla v archivu...doktor mě docela vyplašil s tou infekcí - bandáž jí ale prostě padá už ten den po naložení jí má od stehna k hleznu zdrchanou, mě docela děsí, že na to již docela brzy šlape(manžel mě uklidňuje, že když je to sešroubovaný, musí to držet, chtěl předvádět chirurgický výkon se stavebnicí merkur a kuřecí nohou a jak to bude držet) Jak jste vy řešili pohyb psa?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
My jsme na tom měli po operaci jen úplně lehký krycí obvaz kvůli ochraně před infekcí, a po vytažení stehů už byl bez obvazu úplně, a chodili jsme plavat na bazén. Na tu nohu došlapoval už druhý den.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
My jsme na tom měli po operaci jen úplně lehký krycí obvaz kvůli ochraně před infekcí, a po vytažení stehů už byl bez obvazu úplně, a chodili jsme plavat na bazén. Na tu nohu došlapoval už druhý den.
Tak to jsem docela uklidněná, ale jsme furt v klidovém režimu-vyčurat a domu, max. poležet a pozevlovat jak chodí lidi. Z vyndavání těch šroubů mám docela obavu- že budem zase mimo provoz, už i tak je to teď docela opruz, když nesmí žádného kamaráda.
Tak jo, teda najedem na 2-2-2 tbl. a uvidíme. (lékárnice tvrdila že 1tbl.6kg-jako u dětí).
Wobenzym jsem dávala fence při operaci oka, kdy se to nehojilo a veterinarka davala posledni sanci, jinak pujde oko ven.
Očko fence, byt slepé, zůstalo. Jestli zabral nasazeny Wobenzym nebo homeopatika uz sice nezjistim, ale příště bych s nasazenim neotalela a zacala podavat hned.
Stejna zkusenost u mne se zlomeninami. Pri prvni bez W. lecba rok a i po 6 letech to neni zcela v pořádku. U druhe nohy stejna cast (jsem proste sikula kazdym coulem) jsem zacala brat hned a sam lekar byl rad, ze je vse v pohode, protoze uz me znal z první lapalie .
napsal(a):
Tak to jsem docela uklidněná, ale jsme furt v klidovém režimu-vyčurat a domu, max. poležet a pozevlovat jak chodí lidi. Z vyndavání těch šroubů mám docela obavu- že budem zase mimo provoz, už i tak je to teď docela opruz, když nesmí žádného kamaráda.
Tak jo, teda najedem na 2-2-2 tbl. a uvidíme. (lékárnice tvrdila že 1tbl.6kg-jako u dětí).
S wobenzymem mám jak u lidí tak u psů dobré zkušenosti. Dle ortopeda MVDr. Snášila je dávnkování 1tbl/10kg váhy/den.

Frapé
napsal(a):
S wobenzymem mám jak u lidí tak u psů dobré zkušenosti. Dle ortopeda MVDr. Snášila je dávnkování 1tbl/10kg váhy/den.
Dík, někdo ho zatracuje, jiní chválí, my uvidíme...jen s podáváním, neměl by přijít do styku s potravou(lékárnice říkala) jak dlouho před jídlem nebo po jídle podáváte? cca bude stačit půl hoďky, já to totiž dávala minulé psině normál s jídlem- po kastraci jen jako doplněk pro lepší pocit asi měsíc(nebylo to celé balení na dva měsíce.) Jestli to mělo nebo nemělo efekt nedokážu posoudit, hojila se podle plánu.

Wobenzym můžu doporučit. Mám zkušenost svou vlastní i z léčby našich psů.
Veronika14

XXX.XXX.206.21
My jsme normálně Wobenzym dávali i psovi, kromě toho, že ho užívá celá rodina
Wobenzym u psa vyzkoušený nemám - nebylo ani na co. U lidí - brala ho postupně na různé neduhy celá rodina...a krom průjmu, co většina z nás měla, jsem teda nezachytila nic pozitivního. Švagr ho bral měsíce, kámen mu rozdrtil kotník a nehojilo se to ani omylem. Je to už x let a kulhat bude asi už navždy.

L+P
napsal(a):
Myslíte že může uškodit psovi na játra?
Proboha, proč by měl wobenzym uškodit játrům? Spíš naopak. Doporučuje se při rekonvalescenci, při podávání chemoterapie a dalších léků, podporuje jejich účinky, zkracuje dobu léčby.

L+P
napsal(a):
Psovi ale ... člověku určitě ne
Nemá cenu vám něco psát a vysvětlovat.
Zítra vemte do ruky svůj mobilní telefon, zavolejte svému veterináři a zeptejte se ho.

Enzymy by poškodily játra.. no to nevím jak přesně.. jsou to bílkoviny.. nic se nemá přehánět.....psi s onemocněním jater, se špatnou srážlivostí a žaludečními vředy nemají wobenzym a podobné shluky enzymů dostávat.
Kdy a kolik je popsáno tady
http://dogaware.com/articles/suppsother.html

L+P
napsal(a):
Tak jsem to udělala a poškodit jatra psovi MŮŽE
No vidíte, a hned jste chytřejší. Jak je může poškodit?

L+P
napsal(a):
Prý jako každý lék když se bude dlouhodobě užívat... veterináři se spíše přiklánějí k Alavis Canabiflex CBD ale někdy doporučí i wobenzym
to není paralen..
a stejně jako u Alavisu platíte za značku
tak si tady vyhledejte témata o CBD ..je tam málo té užitečné látky.....kdepak je veterinář, co nemá v čekárně letáčky Alavisu :-)

L+P
napsal(a):
Prý jako každý lék když se bude dlouhodobě užívat... veterináři se spíše přiklánějí k Alavis Canabiflex CBD ale někdy doporučí i wobenzym
Prý jako každý lék když se bude dlouhodobě užívat...
Co je to dlouhodobé užívání?
Podle této logiky by měl škodit každý preparát, tedy i ten Alavis Canabiflex CBD, při dlouhodobém užívání.
My máme s wobenzymem jen dobré zkušenosti jak u lidí, tak u psů. A vy se zařiďte podle vlastního rozumu.