Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dixy

28.5.2017 09:13
Dixy

XXX.XXX.68.24

Ahoj, chtela bych se zeptat, jestli nemate zkusenosti s dobrym steojkem pro psa. Mame Maltezacka, ktery ma opravdu jemnu srst, takze normalni strojek, zatim jsem kupovala 4, nefunguje a chlupy ji nebere.

28.5.2017 10:25
koňadra

XXX.XXX.128.31

Dixy napsal(a):
Ahoj, chtela bych se zeptat, jestli nemate zkusenosti s dobrym steojkem pro psa. Mame Maltezacka, ktery ma opravdu jemnu srst, takze normalni strojek, zatim jsem kupovala 4, nefunguje a chlupy ji nebere.

No, nevím, co jste koupila za 4 strojky, pokud to byly "nějaké z Lídlu", tak se nedivím, že nefungují - zvláště na jemnou srst. Taky jsem se tak napálila a potom jsem zjistila, že za ty peníze za několik nefunkčních strojků jsem si měla rovnou koupit pořádný profi a měla jsem ušetřené nervy.
Spolehlivé značky jsou Moser - např. zde https://www.chytry-pes.cz/strihaci-strojky-na-psy/strojky-pro-psy-moser nebo Oster - viz https://www.chytry-pes.cz/strihaci-strojky-na-psy/strojky-pro-strihani-psu-oster
Musíte se dívat na ty za více jak 3000 Kč, ty levnější nemá vůbec smysl kupovat. Potom je kvalita stříhání odvislá i od nabroušení stříhacích nožů.
Sama mám Moser (ale už pár let, takže dnes už jsou jiné typy) a stříhám s tím různé typy srsti, věřím, že i vašeho maltézáka bych s ním ostříhala.

Dixy

28.5.2017 10:53
Dixy

XXX.XXX.68.24

Z Lidlu nemam, mam strojek jeden na psy, ten je snad ale jeste horsi nez dalsi 3 co jsem koupila normalne na lidi, mam od philips, braun ktere stali okolo 1500 a jeden docela drahy, s kterym se tedy striha muz a je uzasny, ale bohuzel na malteza nestaci (wahl, skoro 4000 kc).

28.5.2017 15:44
koňadra

XXX.XXX.128.31

Dixy napsal(a):
Z Lidlu nemam, mam strojek jeden na psy, ten je snad ale jeste horsi nez dalsi 3 co jsem koupila normalne na lidi, mam od philips, braun ktere stali okolo 1500 a jeden docela drahy, s kterym se tedy striha muz a je uzasny, ale bohuzel na malteza nestaci (wahl, skoro 4000 kc).

Jenže strojky na lidi, nevím proč, na psy moc nefungují. Tak asi v tom nějaký rozdíl bude.

jolyha

28.5.2017 16:29
jolyha

XXX.XXX.229.101

koňadra napsal(a):
Jenže strojky na lidi, nevím proč, na psy moc nefungují. Tak asi v tom nějaký rozdíl bude.

Struktura lidského vlasu je prostě jiná než psího, obzvlášť u jemné maltézí srsti. Ku podivu, zrovna na strojek z Lidlu si nemohu stěžovat (byl to dárek - pořizovací cena cca 300 Kč) a dokud se neztupily stříhací nože, byl srovnatelný s Osterem za nějakých 6000 Kč... Jinak pokud jsou nože již tupé, nelze ostříhat psa slušně ani jedním, je nutno poslat to nabrousit.

Dixy

28.5.2017 17:27
Dixy

XXX.XXX.68.24

jolyha napsal(a):
Struktura lidského vlasu je prostě jiná než psího, obzvlášť u jemné maltézí srsti. Ku podivu, zrovna na strojek z Lidlu si nemohu stěžovat (byl to dárek - pořizovací cena cca 300 Kč) a dokud se neztupily stříhací nože, byl srovnatelný s Osterem za nějakých 6000 Kč... Jinak pokud jsou nože již tupé, nelze ostříhat psa slušně ani jedním, je nutno poslat to nabrousit.

Ano, nechala jsem to nabrousit nekolikrat, vysledek proste nulovy.. v salonu nam rekli, ze ma opravdu tak jemne chloupky, ze s tim meli problem i profesionalove. Takze jsem bezradna, nechci koupit dalsi strojek, ktery mohu vyhodit do kose.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.5.2017 17:36

Dixy napsal(a):
Ano, nechala jsem to nabrousit nekolikrat, vysledek proste nulovy.. v salonu nam rekli, ze ma opravdu tak jemne chloupky, ze s tim meli problem i profesionalove. Takze jsem bezradna, nechci koupit dalsi strojek, ktery mohu vyhodit do kose.

Tak kupte ten, čím ji stříhali v tom salonu.

Dixy

28.5.2017 22:53
Dixy

XXX.XXX.130.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak kupte ten, čím ji stříhali v tom salonu.

No pokud i jim to neslo, tak asi tak dobry ten strojek nebyk :).

29.5.2017 07:42

Dixy, proč maltézáka stříhat? Nepořídila jste si ho i pro jeho krásnou dlouhou srst?

29.5.2017 09:38
Arni

XXX.XXX.3.70

Kamarád používá strojek Oster. Cena kolem 3500kč. Mà yorksiry. Jà mám z Lidlu, pro mně na foxika vyhovuje.

Dixy

29.5.2017 19:50
Dixy

XXX.XXX.49.67

Dixy, proč maltézáka stříhat? Nepořídila jste si ho i pro jeho krásnou dlouhou srst?

Je to krizenec maltezacek a shih-tzu, takze ma takovou srst, ktera potrebuje strihat.

29.5.2017 20:04

Dixy napsal(a):
Je to krizenec maltezacek a shih-tzu, takze ma takovou srst, ktera potrebuje strihat.

Ale ani jedno z těchto plemen se nestříhá - nevyžaduje střihovou úpravu. Stříháte, a valná většina majitelů kříženců stříhá, proto, aby neměli práci s udržováním srsti. Pak je otázkou, proč si pořizují plemena, či křížence plemen, se srstí, která vyžaduje extrémní údržbu, když se o ni nechtějí starat.

jolyha

29.5.2017 20:07
jolyha

XXX.XXX.229.101

Ale ani jedno z těchto plemen se nestříhá - nevyžaduje střihovou úpravu. Stříháte, a valná většina majitelů kříženců stříhá, proto, aby neměli práci s udržováním srsti. Pak je otázkou, proč si pořizují plemena, či křížence plemen, se srstí, která vyžaduje extrémní údržbu, když se o ni nechtějí starat.

Třeba proto, že jim prostě vyhovuje povaha malého psíka, jeho velikost a to, že nelíná? Proč je proboha takový hřích psa ostříhat? Taky si necháváte růst vlasy bez zásahu kadeřníka furt pryč, když vám je příroda nadělila?

29.5.2017 21:26
koňadra

XXX.XXX.128.31

jolyha napsal(a):
Třeba proto, že jim prostě vyhovuje povaha malého psíka, jeho velikost a to, že nelíná? Proč je proboha takový hřích psa ostříhat? Taky si necháváte růst vlasy bez zásahu kadeřníka furt pryč, když vám je příroda nadělila?

Souhlasím. Když někomu vyhovuje povaha daného plemene, velikost, vzhled - až na tu srst, kterou nechtějí upravovat (někdo nemá zálibu v česání psa, já jsem zrovna jedna z nich), tak psa ostříhají, ale pes jinak může žít hezký život. Tak proč se kvůli tomu navážet do zadavatelky? Pořád lepší ostříhaný než neupravený zplstnatělý pes.

Dixy

29.5.2017 22:24
Dixy

XXX.XXX.169.253

Protoze si myslim, ze ve 30 stupnic, kdy je temer cely den venku, je ji velke teplo. Toto plemeno se normalne striha, jako napriklad bisonek.
Mam 3 psy a kazdy den ji cesat, aby nemela dredy, ktere se jí delaji opravdu hned, jakmile sni treba granule a namoci si do toho fousky a usi a hned je ma dredate, da opravdu zabrat.

29.5.2017 22:51
Pupča

XXX.XXX.54.33

Strojek Oster můžu jen doporučit, my máme doma jeden čtyřiadvacetiletý a stále stříhá naprosto špičkově (před týdnem jsem jej musela vytáhnout na mého thajského chlupatce). Používali jsme jej osmnáct let na pudlíka a maximální spokojenost, jen ta pořizovací cena je trochu větší, ale určitě to stojí za to.

30.5.2017 06:41

Dixy napsal(a):
Protoze si myslim, ze ve 30 stupnic, kdy je temer cely den venku, je ji velke teplo. Toto plemeno se normalne striha, jako napriklad bisonek.
Mam 3 psy a kazdy den ji cesat, aby nemela dredy, ktere se jí delaji opravdu hned, jakmile sni treba granule a namoci si do toho fousky a usi a hned je ma dredate, da opravdu zabrat.

No - ani maltéz ani shitzu se nestříhá - tedy jak bych to napsala srozumitelně - podle standardu. Že těmto plemenům, zvlášť bez PP a křížencům těchto plemen, dávají lidé roztodivné střihy, je pravda.
Péče o srst, tak, aby k něčemu vypadala, je náročná, chápu.

Dixy

30.5.2017 13:13
Dixy

XXX.XXX.244.27

notregistered napsal(a):
A nefunguje kožich jako izolace ?

Na uši gumičku..

hodnocení je tu dost
http://www.zoohit.cz/esearch.htm#q=moser%20strojek

http://www.zoohit.cz/esearch.htm#q=oster%20strojek

https://kosmetika-a-uprava-kocek.heureka.cz/moser-max45-1245-strihaci-strojek-na-zvirata/poradna-otazka/160830/#question.

Usi do gumicky? Chudak pes, doufam, zw to nedelate...

Dixy

30.5.2017 13:17
Dixy

XXX.XXX.244.27

No - ani maltéz ani shitzu se nestříhá - tedy jak bych to napsala srozumitelně - podle standardu. Že těmto plemenům, zvlášť bez PP a křížencům těchto plemen, dávají lidé roztodivné střihy, je pravda.
Péče o srst, tak, aby k něčemu vypadala, je náročná, chápu.

Poslu fotku jak ji striham.. nema proste chlupy takove jako ti dva pejaci, ma ji tak jemnou, ridsi, takze to vypada nevzhledne, pokud není takto zkracena.

notregistered

30.5.2017 13:34
notregistered

XXX.XXX.211.243

Dixy napsal(a):
Usi do gumicky? Chudak pes, doufam, zw to nedelate...

No já nemám psa se zmuchlanou srstí
a když ano
pořídím kondicionér a rozčešu, pak strojek nemá problém
nebo tak něco ;-).

Přidejte reakci

Přidat smajlík