Hanulka07

XXX.XXX.86.217
Dobry den,
radi bychom si poridili pejska. Bude to spolecnik pro me a manzela. Jelikoz se mnou bude chodit do prace, musi se jednat o spolecenske plemeno. Jelikoz casto cestujeme, uprednostnujeme spis male plemeno, ktere se vleze do kosiku na kole a nevyzaduje x hodin denne venceni a zamestnani. Dlouhodobe sem tam odcestujeme rovnez do zamori, tudiz by mela fenecka vazit maximalne 5 kg, aby mohla na palubu letadla. Melo by se jednat o dlouhosrste plemeno (u kratkosrstych se mi pri kontaktu tvori koprivka). Jsme zatizeni na placate tlamicky a nechceme uplne bezne plemeno. Takze se rozhodujeme mezi Japan Chinem a King Charles Spanelem. Muzu poprosit o zkusenosti s temito plemeny, popripade srovnani, pokud tu je nekdo, kdo ma obe plemena? Dekuji.
Hezký den, mám již třetího japonského china a kavalír king charles španěla (kavalíra, takže s dlouhým nosem ) Oba jsou úžasní, společenští, velmi kamarádští ke psům - takový byli všichni moji japani, ikdyž dva byly odebráni ze špatných podmínek a prožili si své hrůzy. Soužili s dobermanem, se stafordem, teď tedy s kavalírem a vždy pohoda. Placaté tlamičky si ale bohužel nesou i svá negativa, mívají problémy s dýcháním a se srdcem, horko jim nedělá vůbec dobře a vyvalené oči taky mívají problémy. Našemu japanovi je už sice 15let, ale nemalé zdravotní problémy má už leta a všichni tři moji japani byli kardiaci. Na cestování do teplejších krajin bych osobně krátkohlavé plemeno nevolila. Také bych Vám doporučila setkání s japany, aby jste posoudila reakci kůže. Mají takovou kočičí srst, velmi často vadí alergikům.
Naši japani i kavalír nemají problém půl dne prolenošit, ale šťastnější jsou venku na dlouhých procházkách, dokud zdraví dovolilo, dělali jsme agility.
Uživatel s deaktivovaným účtem

manbea
napsal(a):
King?
Rájko, dotaz mimo link, jste to Vy, kdo ovládá ruštinu?
Správná odpověď
Jasně, jsem k službám

Bišon, boloňák, coton?

Dája6
napsal(a):
Ollie
Dobrý den,
ano tyhle určitě pejskové jen přidám k ním Ruská barevná Boloňka, nelínají, jsou malí a kurát Bišonek a Cotonek někdy jsou větší než 5kg.
Dája.
Když chtějí fenku, tak s dobrým výběrem by se člověk měl do těch 5 kg trefit.
V každém případě všichni jmenovaní určitě maximálně splňují základní požadavky zadavatele.

Z těchto dvou japan chin.
kavalír má na můj vkus příliš geneticky podmíněných nemocí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.192
Japanci jsou povahove skveli co je zbam dozivaj se 13let v plnem zdravi v pohode. Nase prvni zemrela ve 12ale zcela zdrava. Druha ve 14 taktez bez problemu. Soucasny mladicek ma deformovane zadni nozky z porodu ale jinak tez naprosto pohoda. Nicmene maji dve velka proti nebo spis tri. Horko him fakt nedela dobre a to fest. Druha vec je nonstop celorocne vsude tuna chlupu, linaji a hodne a zdatne dohaneji i velke psy tim linanim. Zlatej kavkazan oproti tomu. A treti vec, slunicko nebo vetsi vitr jim na ty vyvaleny ocka taky nedela moc dobre. Byt vami zvazim kvalitni dlouhosrstou civavu, papilona a jina poodbna plemena.
Hanulka07
napsal(a):
Dobry den,
radi bychom si poridili pejska. Bude to spolecnik pro me a manzela. Jelikoz se mnou bude chodit do prace, musi se jednat o spolecenske plemeno. Jelikoz casto cestujeme, uprednostnujeme spis male plemeno, ktere se vleze do kosiku na kole a nevyzaduje x hodin denne venceni a zamestnani. Dlouhodobe sem tam odcestujeme rovnez do zamori, tudiz by mela fenecka vazit maximalne 5 kg, aby mohla na palubu letadla. Melo by se jednat o dlouhosrste plemeno (u kratkosrstych se mi pri kontaktu tvori koprivka). Jsme zatizeni na placate tlamicky a nechceme uplne bezne plemeno. Takze se rozhodujeme mezi Japan Chinem a King Charles Spanelem. Muzu poprosit o zkusenosti s temito plemeny, popripade srovnani, pokud tu je nekdo, kdo ma obe plemena? Dekuji.
Povahově mi přišly obě rasy milé a bezproblémové, myslím, že při správné výchově by vám měly vyhovovat obě.
Ale jak už tu bylo mnohokrát řečeno řečeno, krátká čenichová partie s sebou nese zdravotní rizika, která se v teplém podnebí násobí. Přimluvila bych se za papillona - až na placatý čumáček vašim představám odpovídá a je to milý, inteligentní, přizpůsobivý a zdravý velký pes v malém těle.