Zdravím
jsou to 2 týdny, co jsme si pořídili štěňátko huskyho ( 2,5 měsíce ). Štěně je odčervené a má 2 vakcíny. Stále přetrvává problém s průjmem.
Pár dní jsme si říkali, že to budou nervy, dlouhá cesta ( z Košic do Prahy ), změna granulí...
Chvílemi se konzistence zlepšovala, chvílemi mi to zase přišlo horší. V pátek to budou přesně 2 týdny, co jsme si Amy přivezli a průjem se stále zhoršuje.
Před 2 dny jsme s ní byli u veterináře, protože se ve stolici objevilo trošku krve. Dal nám pastu, injekci na průjem a dietu.
Dnes večer vykonala svoji potřebu 2x po 1hod a 20 min. ( kolem 3 ráno, naposledy jedla kolem 19:00 ) a průjem byl nažloutlý, bez hlenů, bez krve a možná s kusy rýže ( pro představu, nevím co by to mohlo být ). Odjela jsem do práce, takže byla hodinu sama doma a mezitím přijel přítel.
Průjem měla hlenovitý s velkým množstvím krve a kapkami kolem ( rudá krev - ne světlá ). Venku měla prý už jen vodu s krví a hleny.
Dnes s ní přítel pojede opět na veterinu, ale nevíte někdo, co by to mohlo být a zda už tohle někdo zažil a popřípadě jak se to řešilo ? Chovatelka mi potvrdila, že předtím na to netrpěla, bohužel nevím, jestli je to pravda či ne.
Někteří veterináři nejdřív cpou injekce, prášky, aby vytáhli peníze a pak to začnou řešit, když už je pozdě. Chci toto vyloučit.
Děkuju
Uživatel s deaktivovaným účtem

A nějaká diagnostika byla? parazitologické vyšetření? test na giardiózu? minimálně?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zkuste jinou veterinu.
Je to malé štěně, něco s tím urychleně dělejte, nebo bude mít následky na celý život. Máme s tím zkušenost a to ne u tak malého šteněte, dostávala se z toho nejhoršího skoro čtvrt roku, s přidružených věcí přes 2 roky a následky má doživotní.
Může to být spousta věcí a podle toho bude rozdílná léčba.
Ale ať je to cokoli - ztrácí tekutiny, ionty, krev a vyčerpává síly na růst a vývoj.
Jděte na veterinu znovu nebo případně jinam.
tapina
napsal(a):
Je to malé štěně, něco s tím urychleně dělejte, nebo bude mít následky na celý život. Máme s tím zkušenost a to ne u tak malého šteněte, dostávala se z toho nejhoršího skoro čtvrt roku, s přidružených věcí přes 2 roky a následky má doživotní.
Může to být spousta věcí a podle toho bude rozdílná léčba.
Ale ať je to cokoli - ztrácí tekutiny, ionty, krev a vyčerpává síly na růst a vývoj.
Jděte na veterinu znovu nebo případně jinam.
Snažíme se to řešit. Veterinář řekl, že když se to nezlepší, že nasadí antibiotika. Přijde mi to ale jako pitomost nasazovat prášky, když neví příčinu. Spíše tedy půjdeme jinam, kde jí udělají pořádné vyšetření.
Tekutiny ztrácí, ale aspoň hodně pije a to mě alespoň trošičku uklidňuje. Bylo by horší kdyby ani nepila a nejedla.
Děkuji za radu
katkaa1
napsal(a):
Choďte k inému veterinárovi a to čím skôr, takto malé šteňa sa veľmi rýchlo dehydruje a mohli by ste o neho aj prísť. Čo mu dávate jesť? Toto by chcelo určite aj diétu, len nejaké varené kuracie prsko s ryžou, ale hlavne tekutiny možnou už aj infúzku.. nečakajte s tým.
Granule jsme vysadili a teď tak 3. den má jen rýži s dietní konzervou a kuřecí maso. Dnes dostane ještě poslední dávku pasty proti průjmu.
Shiniee
napsal(a):
Snažíme se to řešit. Veterinář řekl, že když se to nezlepší, že nasadí antibiotika. Přijde mi to ale jako pitomost nasazovat prášky, když neví příčinu. Spíše tedy půjdeme jinam, kde jí udělají pořádné vyšetření.
Tekutiny ztrácí, ale aspoň hodně pije a to mě alespoň trošičku uklidňuje. Bylo by horší kdyby ani nepila a nejedla.
Děkuji za radu
Hlenovitý prujem s krví..u štěněte.okamžitě bych změnila veterináře.
V prvé řadě ted když už to je tak dlouho ak den hladovku a jen pití čaj s glukopurem další den vařené kuřecí libové maso s trochou rozvařené rýže.žadné granule, žadne pamlsky ani piškoty.a taky hlavně žádnou konzervu.
Další věc asi bych nasadila entizol který je i částečne antb a hlavně řeší giardie a kokcidie a to muže být hlavní problem vašeho štěněte.krom toho tedy hlavně dobrého veterináře který bude léčit problem a nebude jen natahovat léčení a tahat peníze.
ivulka2
napsal(a):
Hlenovitý prujem s krví..u štěněte.okamžitě bych změnila veterináře.
V prvé řadě ted když už to je tak dlouho ak den hladovku a jen pití čaj s glukopurem další den vařené kuřecí libové maso s trochou rozvařené rýže.žadné granule, žadne pamlsky ani piškoty.a taky hlavně žádnou konzervu.
Další věc asi bych nasadila entizol který je i částečne antb a hlavně řeší giardie a kokcidie a to muže být hlavní problem vašeho štěněte.krom toho tedy hlavně dobrého veterináře který bude léčit problem a nebude jen natahovat léčení a tahat peníze.
Děkuju moc ! Určitě to zkusím.