Shmade

XXX.XXX.158.90
Dobry den, nase fenka ma od te doby, co jsme se vratli ze skoly v prirode, kde byla s nami, cosi na kuzi a vsrsti... Jde ji to od korene ocasu dal po pateri. Nevite, co by to mohlo byt? Predem dekuji a prikladam fotky.
jolyha

XXX.XXX.229.101
Shmade
napsal(a):
Dobry den, nase fenka ma od te doby, co jsme se vratli ze skoly v prirode, kde byla s nami, cosi na kuzi a vsrsti... Jde ji to od korene ocasu dal po pateri. Nevite, co by to mohlo byt? Predem dekuji a prikladam fotky.
Nejspíš dravčíci. Obzvlášť pokud je to na těch místech, kde píšete. Zajít na veterinu - zjistit diagnozu - pokud by vet nevěděl (jako že bohužel občas neví a neznají) - tak se vezme vzorek na lepící pásku (obyč izolepu) a koukne se pod mikroskop zda tam jsou přítomní roztoči nebo nee. Pokud ano, tak aplikovat ideálně Neostomosan, naředit, psa normálně vykoupat a pak spláchnout roztokem Neostomosanu - už neoplachovat, nechat uschnout, bacha, smrdí to hnusně chemicky. Za týden zopakovat. Zároveň s oběma aplikacemi důkladně vyprat pelech, vydezinfikovat okolí, vytřít, vyluxovat spáry atd.
Shmade

XXX.XXX.158.90
Ten ale jedine u veterinare, ze? Mam tu biokil na kuzi, ale bojim se ho pouzit, pry se uz ani neprodava...
jolyha

XXX.XXX.229.101
dadu
napsal(a):
Biokil nepomůže.
Vzhledem ke složení by teoreticky pomoci i mohl, ale zaprvé - už byl z prodeje stažen a neznám důvod proč - prodává se už jen na prostředí. A za druhé než bych na psa cpala nějakou chemii zbytečně, tak bych s ním prostě zajela na veterinu aby mé podezření potvrdili. To snad žádného normálního majitele psa neporazí. Taky nemám věšteckou kouli, tipuju podle lokalizace problémů a fotky, ale fakt nezaručím, že na 100% jde o dravčíka. Od toho jsou tu právě ti veterináři. Pokud si najdu na těle vyrážku a nebudu vědět o co jde a z čeho to mám, taky to nebudu matlat nějakým neřádem, co mám doma, ale seberu se a pomažu za kožní doktorkou...
Shmade

XXX.XXX.158.90
Urcite me to neporazi, jen bych ji rada vzhledem k vikendu pomohla hned, pokud to ovsem jde...Kazdopadne dekuji za nazory, jsem rada za kazdy prispevek, ktery mi pomuze se pripadne nenechat u veterinare odbyt...
lesnížínka
napsal(a):
Možná blbý dotaz, ale nedrbal by se pes, kdyby to byl dravčík? Neznám to, tak fakt nevím, proto se ptám, poněvadž...u kořene ocasu to má můj pes trochu také. A nedrbe se vůbec.
Drbal, naše fenka měla dravčíka hned ve dvou měsících co jsme si ji přivezli a drbala se i u jídla nebo při hře. Naštěstí náš vet to hned poznal a testem s izolepou potvrdil.
Shmade

XXX.XXX.158.90
Nase se taky moc nedrbe, jak jini popisuji. Ale vypadavaji ji chlupy jako blazen. To je pry taky z jeden priznaku...
notregistered

XXX.XXX.211.105
talyr
napsal(a):
Neostomosan se redi 1:4 nebo 1:2?Kolikrat oplach opakovat?dekuji.
Proboha ne
1 : 200.
jolyha

XXX.XXX.229.101
1:200 až 1:400. Vaším ředěním byste to zvíře asi zabil...
notregistered

XXX.XXX.211.105
Shmade

XXX.XXX.41.124
Prosim vas, kam v Praze zajit k veterinari, kde dravcika znaji a jsou schopni predepsat Neostomosan?
notregistered

XXX.XXX.211.126
To je ale vtipný dotaz
kde už jste s tím dravčíkem všude byli
všude co
to je radost
každý veterinář umí udělat test izolační páskou
mrkne pod mikroskop - dravčík
prodá něco na ošetření
tečka.
jolyha

XXX.XXX.229.101
notregistered
napsal(a):
To je ale vtipný dotaz
kde už jste s tím dravčíkem všude byli
všude co
to je radost
každý veterinář umí udělat test izolační páskou
mrkne pod mikroskop - dravčík
prodá něco na ošetření
tečka.
Ale on je bohužel smutný fakt, že spousta veterinářů dravčíka prostě nezná a pokud si o test lepicí páskou neřeknete (protože sami nevíte o co jde a spoléháte na veta), ani je něco podobného nenapadne. Dělají seškraby z kůže, kultivace na vše možné... (zkušenost kamarádky ze dvou pražských veterin). Pes se jí drbal, měl lupy - na veterině zkoumali kde co. Nejsem vet, dravčíka znám a poznám - poslala mi foto, já jí Neostomosan a za týden měli po problému, který předtím za dost peněz neúspěšně řešili přes dva měsíce. Občas veterináři ze záhadných důvodů hledají komplikované diagnozy i tam, kde je řešení rychlé a jednoduché. Nevím zda z neznalosti nebo proto, že je potřeba zákazníka napřed řádně "vyždímat", u některých si občas fakt nejsem jistá. Proto děkuju celému světu za našeho veta.
notregistered

XXX.XXX.211.126
jolyha
napsal(a):
Ale on je bohužel smutný fakt, že spousta veterinářů dravčíka prostě nezná a pokud si o test lepicí páskou neřeknete (protože sami nevíte o co jde a spoléháte na veta), ani je něco podobného nenapadne. Dělají seškraby z kůže, kultivace na vše možné... (zkušenost kamarádky ze dvou pražských veterin). Pes se jí drbal, měl lupy - na veterině zkoumali kde co. Nejsem vet, dravčíka znám a poznám - poslala mi foto, já jí Neostomosan a za týden měli po problému, který předtím za dost peněz neúspěšně řešili přes dva měsíce. Občas veterináři ze záhadných důvodů hledají komplikované diagnozy i tam, kde je řešení rychlé a jednoduché. Nevím zda z neznalosti nebo proto, že je potřeba zákazníka napřed řádně "vyždímat", u některých si občas fakt nejsem jistá. Proto děkuju celému světu za našeho veta.
Slyšela jsem o té nezkušenosti. Ale speciálně Vy jste zadavatelce radila 3. června, ať si o ten test řekne a napoví "dravčík".
Dravčík je sv.ně. Dravčík dravě vleze všude. Dravčíka je těžké se zbavit. Když se na to drbe.
A pes se drbe a lidé se drbou a tak dokola.
No prostě koukám.
jolyha

XXX.XXX.229.101
notregistered
napsal(a):
Slyšela jsem o té nezkušenosti. Ale speciálně Vy jste zadavatelce radila 3. června, ať si o ten test řekne a napoví "dravčík".
Dravčík je sv.ně. Dravčík dravě vleze všude. Dravčíka je těžké se zbavit. Když se na to drbe.
A pes se drbe a lidé se drbou a tak dokola.
No prostě koukám.
Jo jo, radila, občas je to asi marné... než vlézt na veterinu a zeptat se s tím, že asi vím, co je za problém, je jednodušší nechat psa se oškrabovat a víc jak měsíc a půl a neřešit. Některé lidi občas nechápu, ale s tím těžko něco naděláme. Třeba se drbou rádi. Já mít zadravčeného psa takovou dobu, už jsem asi sama uškrábaná k smrti smrťoucí. Holt někdo to má jinak, no.
Shmade

XXX.XXX.158.90
Nezlob te se na me, ale ja uz jsem naprosto zoufala. U veterinare jsem byla za mesic a pul 5 x a to bez vysledku. Prvne mi rekli, at ji koupim lososak a dali ji za krk advocate, ovsem bez steru. Pote co to vylezlo viditelne znova a precetla si vase rady jsem pribehla k vetovi a zadala o testy, bohuzel nic neptvrdily s tim, ze ma tu pipetu a nazdar. Na jine veterine ji zas dali Stronghold, ale pesse drbe stale a ja taky. Nedovedete si predtsavit to zohfalstvi, uz i ja sama jsem vyzkousela vse, co se da na netu vycist. A proto se ptam, kam s tim zajit, kde maji s dravcikem opravdu zkusenost!
Prostě jděte na veterinu, na nic se neptejte a chtějte neostomozan. Max se zeptejte na ředění. Dravčíka se jen tak lehce nezbavíte. Kdysi jsem si ho "přinesla" se štěnětem a trvalo mi několik měsíců, než jsem se ho zbavila - každý týden jsem vykoupala všechny psy + vystříkala všechno chovatelské zařízení.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ještě taky můžete zkusit diskutované Bravecto ( v diskuzi někdo píše, že zabírá i na demodex - horší než dravčík ).
Nemůže to být mykóza? My teď s jednou bojujeme a vypadá to dost podobně.
Kromě lupů psovi vypadávají chlupy, černá mu kůže a bohužel má i vyloženě zánětlivá ložiska, která jsou zarudlá. Tam, kde to není tak zlé, jsou v podstatě jen tmavší fleky s lupy.
Ke zjištění stačí mikroskopický rozbor chlupů, případně kultivace.
Takto to vypadá po "zaléčení". Už tam nejsou lupy, ale srst chybí a nějaké černé zbytky kůže tam také ještě jsou.
Elikk

XXX.XXX.26.165
Shmade
napsal(a):
Nezlob te se na me, ale ja uz jsem naprosto zoufala. U veterinare jsem byla za mesic a pul 5 x a to bez vysledku. Prvne mi rekli, at ji koupim lososak a dali ji za krk advocate, ovsem bez steru. Pote co to vylezlo viditelne znova a precetla si vase rady jsem pribehla k vetovi a zadala o testy, bohuzel nic neptvrdily s tim, ze ma tu pipetu a nazdar. Na jine veterine ji zas dali Stronghold, ale pesse drbe stale a ja taky. Nedovedete si predtsavit to zohfalstvi, uz i ja sama jsem vyzkousela vse, co se da na netu vycist. A proto se ptam, kam s tim zajit, kde maji s dravcikem opravdu zkusenost!
Zajdi k jednomu vetovi, kteremu veris a jedte postupne. Muze to byt cokoliv.
Protože to, ze na faune někdo napise, ze je to asi dravcik neznamena, ze to opravdu dravcik je.
Kdyby to byl "jen" dravcik, pes se ti aspoň na cas po tech pipetach zlepsi.
Shmade

XXX.XXX.158.90
Nic takoveho nase fenecka nema, ted uz po vsech pipetach a ja nevim ceho je bez strupu a supin. Momentalne ma uz jen lupy a prach v srsti. Takze se da rict, ze pipetama se to tak nejak udrzuje, ale nelikviduje uplne. Prijde mi, ze po Strongholdu se ovsem drbe jeste vic, nez kdy pred tim. S Advocatem jsem mela pocit, ze vsechno ji jde ze srsti najednou ven, byla jak zasnezena a pote byl tak na tyden klid. Jinak pro pobaveni, co se tyce Neostomosanu, tak mi ho nechteji predepsat. Tak nevim jestli to mam z nich vytriskat, nebo co? ;).
notregistered

XXX.XXX.211.158
Týden klid, protože okolí se nevyčistilo
tak vzít telefonní seznam a zeptat se - děláte tohle tohle prodáte mi tohle
no a co.
Shmade

XXX.XXX.158.90
Jak to vite, nevycistilo?
notregistered

XXX.XXX.211.158
Když se to za chvíli vrátilo ?
musí se celý barák, zvířata, pelechy, nábytek, všechno
několikrát opakovat
prostě použijte telefon.
Shmade

XXX.XXX.158.90
Vysavam, vytiram, peru min na 60, strikam biokill obden. Jedine, co jssm nevyzkousela je difuser. Dekuji.