Přírodní antiparazitikum

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ditt33

5.6.2017 16:32
Ditt33

XXX.XXX.103.131

Ahoj,
Sháním nějaké vhodné antiparazitikum pro mého mopsiho kamaráda :) Problém je, ze bude nejspíše citlivější na chemické látky, neboť měl i špatnou reakci z očkováni... hledám tedy něco bez chemie, co bude alespoň trosku účinné :) vet mi dneska prodala tabletku, než jsem se nad tím stačila zamyslet, už jsem byla o 230 Kč chudší, a ze prý to mám vyzkoušet.. po tom, co jsem si přečetla některá fora, tak mu to dávat nechci. Je možné to veterináři vrátit ? Byla to jen jedna tabletka, ne cele balení.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.6.2017 16:38

Máte na mysli proti vnitřním parazitům?

Ditt33

5.6.2017 16:43
Ditt33

XXX.XXX.103.131

Omluvam se, zapomněla jsem zmínit - shanim něco hlavně na klíšťata a tabletku jsem dostala Bravecto.

5.6.2017 17:09
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

Ditt33 napsal(a):
Omluvam se, zapomněla jsem zmínit - shanim něco hlavně na klíšťata a tabletku jsem dostala Bravecto.

Zkuste do pelechu ořechové listí.

5.6.2017 17:10
Terven

XXX.XXX.110.147

A opravdu jste dostala Bravecto?
Zaráží mě cena 230, -...i ta nejnižší gramáž tablety pro úplné prcky bývá obvykle zhruba trojnásobná, pro představu zde
http://okvet.cz/aktuality/articles/Bravecto-%C3%BA%C4%8Dinn%C3%BD-p%C5%99%C3%ADpravek-proti-kl%C3%AD%C5%A1%C5%A5at%C5%AFm-a-blech%C3%A1m

celé balení vždy obsahuje jen jednu tabletu.
Pokud je obal neporušený, mohl by vám to veterinář vzít zpět, ale záleží na něm. Jinak očkování funguje na úplně jiném principu než chemická antiparazitika.

Ditt33

5.6.2017 17:17
Ditt33

XXX.XXX.103.131

Terven napsal(a):
A opravdu jste dostala Bravecto?
Zaráží mě cena 230, -...i ta nejnižší gramáž tablety pro úplné prcky bývá obvykle zhruba trojnásobná, pro představu zde
http://okvet.cz/aktuality/articles/Bravecto-%C3%BA%C4%8Dinn%C3%BD-p%C5%99%C3%ADpravek-proti-kl%C3%AD%C5%A1%C5%A5at%C5%AFm-a-blech%C3%A1m

celé balení vždy obsahuje jen jednu tabletu.
Pokud je obal neporušený, mohl by vám to veterinář vzít zpět, ale záleží na něm. Jinak očkování funguje na úplně jiném principu než chemická antiparazitika.

Koukám, ze ty co jste poslala účinkují delší dobu, ta naše prý bude fungovat 4 týdny.

5.6.2017 17:22
tapina

XXX.XXX.211.96

Ditt33 napsal(a):
Koukám, ze ty co jste poslala účinkují delší dobu, ta naše prý bude fungovat 4 týdny.

Mohl to být comfortis, to účinkuje tak nějak podobně dlouho.

Můžete si zkusit udělat olej z nějaké přírodní silice, naředit do jedlého oleje nebo někdo dělá odvar s octem. Nejčastěji doporučují rozmarýn. Funguje to celkem fajn. Nebo se prodávají přírodní spot on nebo obojky, nejsou drahé, taky celkem ok. Mám krátkosrsté +- 25kilo psy.

Ditt33

5.6.2017 17:43
Ditt33

XXX.XXX.103.131

tapina napsal(a):
Mohl to být comfortis, to účinkuje tak nějak podobně dlouho.

Můžete si zkusit udělat olej z nějaké přírodní silice, naředit do jedlého oleje nebo někdo dělá odvar s octem. Nejčastěji doporučují rozmarýn. Funguje to celkem fajn. Nebo se prodávají přírodní spot on nebo obojky, nejsou drahé, taky celkem ok. Mám krátkosrsté +- 25kilo psy.

A mate dobre zkušenosti s nějakou konkrétní značkou těch přírodních ?

5.6.2017 21:13
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Ditt33 napsal(a):

Pohledejte na netu. Pokud vím, většina lidí si to míchá doma sama, nekupuje „značky“. Doporučují se tinktury s tea tree olejem, rozmarýnem, levandulí... Těch receptů je hromada. Bohužel se ale obávám, že žádný z nich nebude dosahovat účinnosti prodávaných chemických přípravků.

5.6.2017 21:21

Nejlepší je česnek. Na upíry, topinky, do polevy na steak, napatlám psa i sebe na procházku po lese. Účinkuje spolehlivě. S takovým parfémem půjdete kam..

Taky samo domo

5.6.2017 21:22
Taky samo domo

XXX.XXX.193.77

Jenže to co umícháte doma je bez vehikula (nosiče) a rozmatláte to především po chlupech. Kdežto vehikulum zajistí rychlé rozprostření přímo po kůži.

Vehikulum je chemikálie jako každá jiná a dá se koupit. problém je že nakoupíte třeba jen litr a dost draho, přitom vaše roční spotřeba se bude pohybovat v tisícinách litru.

Pokud by někdo věděl o nějakém vehikulu co máme každý doma a ani o tom nevíme, tak sem s ním.

5.6.2017 21:25

Od toho tam je olej a ne třeba voda přece
vazelína, lanolin, ... a to mi je na rozprašování trochu nanic smajlík
musí být tuk

5.6.2017 21:30
tapina

XXX.XXX.211.96

Ditt33 napsal(a):

Babička a její známé používají beaphar úplně obyčejný bioband, asi za 67kč jsem kupovala nedávno. Babičky pes se nekoupe. Je dlouhosrstý, cca 20 25 kilo. Vystačí j2 na sezónu, měla to i na předchozím psovi. Region Brno.
My tu Sergeant's green, dobrý.1 3 klíšťata. U psa lepší než Fipryst. Voda v řece ok. Do umytí šamponem. Pak rozmarýnový olej +- dobrý. Do 5klíšťat, přisátá, ale "omámená" - šla dobře vyndat. Když nic, tak se nám podařilo donýst 32 klíšťat napitých. Po hodinové procházce kolem pole. Bylo to po tom vyšamponování. Lokalita Polabí kousek za Prahou.
Obojí je to celkem levný, kdyby byla nějaká reakce nebo Vám to nevonělo, umyjete zajednou.
Ještě předloží jsem u feny používala Dermascent, je to taková kůra pro citlivou pokožku, tak to odpuzovalo klíšťata taky, ale už je to cenově jinde.

5.6.2017 21:33
tapina

XXX.XXX.211.96

Taky samo domo napsal(a):
Jenže to co umícháte doma je bez vehikula (nosiče) a rozmatláte to především po chlupech. Kdežto vehikulum zajistí rychlé rozprostření přímo po kůži.

Vehikulum je chemikálie jako každá jiná a dá se koupit. problém je že nakoupíte třeba jen litr a dost draho, přitom vaše roční spotřeba se bude pohybovat v tisícinách litru.

Pokud by někdo věděl o nějakém vehikulu co máme každý doma a ani o tom nevíme, tak sem s ním.

Olivový olej smajlík nebo co je.

Alkohol.
Propylenglykol.

Taky samo domo

5.6.2017 21:47
Taky samo domo

XXX.XXX.193.32

Ne, ani jedno (alkohol, propylenglikol) není vhodné ani nebude fungovat jako vehikulum. Měla jste někdy tyto věci v rukách? Posloužily by pro uvolnění silic nebo podobných látek z rostlin a jejich udržení, ale ne jako vehikulum, neagresivní látka která se v okamžiku rozprostře po celém povrchu kůže (když ji kápneš mezi chlupy).

5.6.2017 21:52

Tak to máme asi každý trochu jiný názor na pojem vehikulum smajlík
tekuté, pudr, masťové

si sežeňte něco ve formě pěny.

Nejlépe holící.

5.6.2017 22:15
tapina

XXX.XXX.211.96

Vehikulim je z toho necelá půlka, např. Frontline, zbytek jsou konzervanty a stabilizátory. To vehikulum je látka dost podobná tomu propylenglykolu plus nějaký silikon. V tom Dermascentu kupříkladu jsou
a fakt jen oleje a esenciální oleje a rozptýlí se to dobře po celém těle cca během 2 dnů, dává se to mezi lopatky jako jiné spotony.
Otázka je - je nějaký problém trochu toho oleje s es. olejem kápnout do pěšinky a natřít třeba na břicho, nohy, přední hruď, než půjdu ven. Problém to není, ani kdyby to lízal jakože to fakt nelíže. I kdyby jo, toho es. oleje je tam skoro nic. Ale s propylenglykolem bych nic nedávala. Alkohol je blbý v tom, že se to rychle odpaří. Atd.

5.6.2017 22:16
tapina

XXX.XXX.211.96

Jo a taky neuvolňuje silice z rostlin, máme esenciální olej. Extrakt rozpustný v alkoholu nebo tuku.

5.6.2017 22:38
tapina

XXX.XXX.211.96

V Effilpro je diethylenglykol a benzylalkohol, jako to tajemné "vehikulum". Nic drahého. Žádný zázrak ani. Plus BHT plus nějaký butyhydroxyanisol jako konzervace a stabilizace té směsi - dlouhá trvanlivost, široké teplotní rozmezí. Celkem na nic, když si to, co spotřebujete, namícháte čerstvé atd.

5.6.2017 22:40
tapina

XXX.XXX.211.96

V Effilpro je diethylenglykolmonoetyleter a benzylalkohol, jako to tajemné "vehikulum". Nic drahého. Žádný zázrak ani. Plus BHT plus nějaký butyhydroxyanisol jako konzervace a stabilizace té směsi - dlouhá trvanlivost, široké teplotní rozmezí. Celkem na nic, když si to, co spotřebujete, namícháte čerstvé atd.

Taky samo domo

5.6.2017 22:50
Taky samo domo

XXX.XXX.8.211

Podívejte, tady jsou příklady. Co mi padlo pod ruko to opisuji, klidně je možné že se může lišit při určení pro kočky, psy, králíky,...

1. pipeta pro kočky TRIXIE (Bogar) s neemovým olej používá dimethicone (silokon zcela rozpustný ve vodě) a snad ještě i tocopherol (který je uveden a nechlubí se jím jako vitamínem E).

2. pipeta pro kočky FRONTLINE (Merial) s fipronilem používá Butylhydroxyanisol (E320), Buthylhydroxytoluen (E321). Stejné složení má Fypryst (Krka) pro kočky.

3. pipeta pro psy AMFLEE (Krka) s fipronilem používá Butylhydroxyanisolum, Butylhydroxytoluenum, Ethanolum 96%, Polysorbatum 80, Povidonum 25, Diethylenglycoli monoehtylether.

5.6.2017 22:58

Ale však to jsou samé divné a vypisujete konzervanty, antioxidanty, jako veh. je tam většinou alkohol
chceme přírodní, neškodné pro psy
alkoholem ho patlat nebudu.

5.6.2017 23:00
tapina

XXX.XXX.211.96

Podívejte, tady jsou příklady. Co mi padlo pod ruko to opisuji, klidně je možné že se může lišit při určení pro kočky, psy, králíky,...

1. pipeta pro kočky TRIXIE (Bogar) s neemovým olej používá dimethicone (silokon zcela rozpustný ve vodě) a snad ještě i tocopherol (který je uveden a nechlubí se jím jako vitamínem E).

2. pipeta pro kočky FRONTLINE (Merial) s fipronilem používá Butylhydroxyanisol (E320), Buthylhydroxytoluen (E321). Stejné složení má Fypryst (Krka) pro kočky.

3. pipeta pro psy AMFLEE (Krka) s fipronilem používá Butylhydroxyanisolum, Butylhydroxytoluenum, Ethanolum 96%, Polysorbatum 80, Povidonum 25, Diethylenglycoli monoehtylether.

2 máte blbě, je to to, co píšete plus ještě to vehikulum. To nepotřebujete, to, co vypisujete to vůbec. To jsou jen konzervanty a stabilizátory.

1 silikon nepotřebujete, je tam kvůli tomu, aby to vypadalo přírodnější, ne jako flek od těch chemických.

3 je stejný +- jak Frontline. Nějaký alkohol, nějaký glykol. Plus konzervanty a stabilizátory opět. Polysorbát a povidon protože je to pro páníčka hezčí. Film jakoby.

Taky samo domo

5.6.2017 23:03
Taky samo domo

XXX.XXX.16.4

Vidím že se orientujete lépe než já. Jenže prostě nechcete vidět, že ty látky (já nepoznám co už je na stabilizaci) opravdu umožňují odlišné rozprostření.

Nicméně. Ona i ta aplikace na chlupy, či pozvolnější aplikace není proti ničemu a já se jí vůbec nebráním a sám kočku matlu občas přímo neemovým olejem a klidně i bez ovonění esenciálním olejem, když nemám zrovna s repelentním účinkem. Prostě jsem chtěl poukázat na to, že doma si připravíme poněkud jinak a pozvolněji působící přípravek.

Jednou jsem se ptal na ten Buthylhydroxytoluen a Butylhydroxyanisol a objednat by šel, ale přišlo mi že to za tu námahu ani peníze nestojí. Také si myslím, že když má třeba kotě problém s pipetou, že za tím nemusí být nutně fipronil ale právě tyhle přídavné látky.

Taky samo domo

5.6.2017 23:07
Taky samo domo

XXX.XXX.16.4

Aplikace zejména na chlupy má hlavní nevýhodu v tom, že kočka se do večera dvakrát vyválí v prachu a hlíně. Ne že by nějak více ulpíval ten prach, ale lze skoro říci, že toto její opatření je účinější než veškerý ten náš olej.

Takže já ji ráno chňapnum prohlédnu, klíšťata vytahám, či chytnu ještě lezoucí. Blechy mi nenosí. Pro všechny případy před zimou dáváme právě pipetu na blechy.

5.6.2017 23:10

E320 je antioxidant a aromatický, brání tomu tuku žluknout. BHT též antiox.

Prostě buď se použije pudr, mast (tuk) nebo alkohol či pěna. Přidá se účinná látka, konzervant atd.
BHT zvířátkům způsobuje rakovinu jater. Rozprostření ne, si myslím.. pro velkovýrobu je nejlevnější, proto tam je.

Hlavně jde o to, aby klíště se psu vyhlo obloukem a ne vytahovat je, také jsou tu ty nemoci..

5.6.2017 23:10
tapina

XXX.XXX.211.96

Vidím že se orientujete lépe než já. Jenže prostě nechcete vidět, že ty látky (já nepoznám co už je na stabilizaci) opravdu umožňují odlišné rozprostření.

Nicméně. Ona i ta aplikace na chlupy, či pozvolnější aplikace není proti ničemu a já se jí vůbec nebráním a sám kočku matlu občas přímo neemovým olejem a klidně i bez ovonění esenciálním olejem, když nemám zrovna s repelentním účinkem. Prostě jsem chtěl poukázat na to, že doma si připravíme poněkud jinak a pozvolněji působící přípravek.

Jednou jsem se ptal na ten Buthylhydroxytoluen a Butylhydroxyanisol a objednat by šel, ale přišlo mi že to za tu námahu ani peníze nestojí. Také si myslím, že když má třeba kotě problém s pipetou, že za tím nemusí být nutně fipronil ale právě tyhle přídavné látky.

Ano s těmi přidanými látkami máte pravdu. O těch problémech.
Ještě jednou ten bht a bha vůbec nepotřebujete. Fakt ne. Jsou tam vypsané jako povinná informace kvůli lidem, kterým to může ublížit.
Když tak to vehikulum ať Vás zajímá. Bht a bha není vehikulum po stopadesáté :+)
S tím fipronilem je to tak, že on se prostě nerozpouští skoro v ničem a když už, tak se zase odlučuje. Proto je to tak. To vehikulum máte jak je vypsané u co Vy píšete krka nebo já Effilpro.

5.6.2017 23:19
tapina

XXX.XXX.211.96

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
E320 je antioxidant a aromatický, brání tomu tuku žluknout. BHT též antiox.

Prostě buď se použije pudr, mast (tuk) nebo alkohol či pěna. Přidá se účinná látka, konzervant atd.
BHT zvířátkům způsobuje rakovinu jater. Rozprostření ne, si myslím.. pro velkovýrobu je nejlevnější, proto tam je.

Hlavně jde o to, aby klíště se psu vyhlo obloukem a ne vytahovat je, také jsou tu ty nemoci..

Oxidace neboli žluknutí. Aromatický ne jakože voňavý ale taková ta struktura sloučeniny, jakože, šestiúhelník nebo tak něco smajlík aromatické a alifatické viď Ali.

Zkororoduje to jo, ale hlavně zrezne smajlík

Normálně když si to dáte vyhledat, tak Vám vyjde jak tady to strašně zázračné vehikulum strašně zlevnilo určitou skupinu nátěrových hmot. Vehikulum, ne to bht bha, to tajně doufám, že to tam není smajlík no asi do určité úrovně možná...
Nebo nevím, co najdete, já furt teď hledám nějaká líná a omítky, tak mně to háže relevantně k tomu smajlík

5.6.2017 23:23
tapina

XXX.XXX.211.96

P. S. nenasycené uhlovodíky, mk jsou lepší, protože maj motivaci krmnou dávkou - že jo viď?
A chudáci polynenasycení. Jsou na poli a ještě o hladu. Strašně moc dlouho. Týrané molekuly. Ale nedostávají Céres. To ne.

smajlík

5.6.2017 23:25
tapina

XXX.XXX.211.96

Http://lekarske.slovniky.cz/pojem/vehikulum

https://www.dermatologiepropraxi.cz/pdfs/der/2009/02/11.pdf

http://1url.cz/WtdjR.

Jo a v angličtině to není vehikulum, ani vehicle smajlík když tak hledat excipient.

5.6.2017 23:29

Zažila jsem jednoho jediného psa, na kterého antiparazitika bez brutální chemie účinkovala. Byl to starý něcojakobišon, který se vzdálil z chodníku tak maximálně na čerstvě ostříhaný trávník. Měl Menforsan, tuším. Jinak všichni, kteří použili podobné pipety/obojky/spreje, vždycky nějaké klíště přinesli. Můj pes s Advantixem měl za 3 a půl roku života jedno jediné klíště - dole na noze v totálně zamořeném prostředí. Z klíšťat mám fobii, takže v tomhle případě nic přírodního nezkouším.

Taky samo domo

5.6.2017 23:33
Taky samo domo

XXX.XXX.50.71

Nevím co potřebuji nebo ne, ale třeba ten neemový elej je tuhý a ne-řádně tekutý i při 20°C, takže opravdu je třeba ho něčím ztekutit, nebo aplikovat třeba na rozpáleném dvoře. Pokud tedy nekoupíte ten co se prodává třeba pro ajurvédu, kdy už je v kombinaci s jinými ropnými i rostlinými oleji a většinou i velmi pěkně voní třeba kvůli čajovníkovému esenciálnímu oleji.

Co se týká těch klíšťat a chlupů potřísněným tím neemovým olejem, tak to jako repelent funguje, ale jak dlouho těžko říci. Ono jde jak to klíště kočkou leze, myslím, že částečně po kůži a částečně uprostřed chlupy, po povrchu chlupů ne (snad chvíli v okamžiku zachycení).

No za mne nefunguje na klíšťata (u koček) spolehlivě nic. Ani komerční chemie, ani komerční pipety na přírodní bázi, kontrola a ruční odstraňování zůstává nutností. Je to nejbezpečnější pro zvíře i jeho mazlíčka člověka, tak proč si z toho neudělat každodenní pár minutovou rutinu, nebo když kočku ráno pohladím tak mám dělat že ta klíšťata necítím.
U psa je to prakticky to samé, akorát u psa lze aplikovat třeba permethrin (postřikem) a ten snad funguje lépe a jsou i jiné látky které tu a tam některý pes snese. Zdá se, že i ty obojky s přírodními repelenty, které jakž takž fungují (každý má opět jiný názor) jsou psy lépe snášeny (ještě jsem psa se slézajícími chlupy na krku neviděl, kočku ano a klidně i se zakouslým klíštětem poblíž obojku).

5.6.2017 23:34
Terven

XXX.XXX.160.10

Moje minulá fena měla vždycky klíšťat mraky, dokud jsme chodily na vycházky do luk, polí a lesů.
Poslední cca rok života, kdy už chodila jen po sídlišti, protože jinam nedošla -a to i po zarostlém trávníku - neměla snad ani jediné.
Takže mohla být úplně bez antiparazitik, resp. klidně mohla mít něco přírodního a fungovalo by smajlík

5.6.2017 23:59
tapina

XXX.XXX.211.96

Nevím co potřebuji nebo ne, ale třeba ten neemový elej je tuhý a ne-řádně tekutý i při 20°C, takže opravdu je třeba ho něčím ztekutit, nebo aplikovat třeba na rozpáleném dvoře. Pokud tedy nekoupíte ten co se prodává třeba pro ajurvédu, kdy už je v kombinaci s jinými ropnými i rostlinými oleji a většinou i velmi pěkně voní třeba kvůli čajovníkovému esenciálnímu oleji.

Co se týká těch klíšťat a chlupů potřísněným tím neemovým olejem, tak to jako repelent funguje, ale jak dlouho těžko říci. Ono jde jak to klíště kočkou leze, myslím, že částečně po kůži a částečně uprostřed chlupy, po povrchu chlupů ne (snad chvíli v okamžiku zachycení).

No za mne nefunguje na klíšťata (u koček) spolehlivě nic. Ani komerční chemie, ani komerční pipety na přírodní bázi, kontrola a ruční odstraňování zůstává nutností. Je to nejbezpečnější pro zvíře i jeho mazlíčka člověka, tak proč si z toho neudělat každodenní pár minutovou rutinu, nebo když kočku ráno pohladím tak mám dělat že ta klíšťata necítím.
U psa je to prakticky to samé, akorát u psa lze aplikovat třeba permethrin (postřikem) a ten snad funguje lépe a jsou i jiné látky které tu a tam některý pes snese. Zdá se, že i ty obojky s přírodními repelenty, které jakž takž fungují (každý má opět jiný názor) jsou psy lépe snášeny (ještě jsem psa se slézajícími chlupy na krku neviděl, kočku ano a klidně i se zakouslým klíštětem poblíž obojku).

Ohřeje se to na kočce smajlík

Ne já opravdu nevím, neznám, neztekutí ho nějaký ten esenciální olej nebo smísení s jiným?

Orange solvent rozpustí všechno. Doporučuji do každé domácnosti :+)

S těmi kočkami, dávám Stronghold, klíšťata nenosí, nenosily. Asi primárně na klíšťata bych to nevybrala, ale opakovaně přinesli svrab, tak proto.

Permethrin psovi nedávám, protože kočky a protože je furt ve vodě.

No jo no, je to marný boj, když jsem vytahovala 30. klíště, už jsem skoro přemýšlela, jestli nemám do odpadu nalít krtka. ale neudělala, pak jsem z toho měla noční můry, jak vylízaj a víc a víc a když jsem tam toho krtka dala, tak vylítli odpadem snad stotisíc.klíšťat. Už mi to leze na mozek. Dám si preventivně tabletu. Před spaním smajlík

6.6.2017 00:07
Terven

XXX.XXX.160.10

tapina napsal(a):
Ohřeje se to na kočce smajlík

Ne já opravdu nevím, neznám, neztekutí ho nějaký ten esenciální olej nebo smísení s jiným?

Orange solvent rozpustí všechno. Doporučuji do každé domácnosti :+)

S těmi kočkami, dávám Stronghold, klíšťata nenosí, nenosily. Asi primárně na klíšťata bych to nevybrala, ale opakovaně přinesli svrab, tak proto.

Permethrin psovi nedávám, protože kočky a protože je furt ve vodě.

No jo no, je to marný boj, když jsem vytahovala 30. klíště, už jsem skoro přemýšlela, jestli nemám do odpadu nalít krtka. ale neudělala, pak jsem z toho měla noční můry, jak vylízaj a víc a víc a když jsem tam toho krtka dala, tak vylítli odpadem snad stotisíc.klíšťat. Už mi to leze na mozek. Dám si preventivně tabletu. Před spaním smajlík

Do odpadu leju jen ocet se sodou,15 minut působit a zalít vroucí vodou. Krtek je svinstvo smajlík
Ale zas dávám psovi Bravecto smajlík

Také samo domo

6.6.2017 00:22
Také samo domo

XXX.XXX.97.112

U nás mi příjde, že každý rok nastává krátké období (v srpnu, kdy je horko a sucho) kdy všechna klíšťata co kočky mohly donést jsem už pozabíjel a je chvíli klid. I když tuším že je to zejména tím že všichni už sekačkami přizabili trávníky a ty kvůli suchu nerostou. Pak s podzimem to jede na novo. Nebo když v létě zaprší tak najdu často samici a přímo na ní na zádech už samec.

Kdesi v Německu svého času vyzkoumali, že jeden z hlavních rezervoárů jsou myši, prý parazitují v jejich hnízdech přímo na mladých. Dali do krajiny jakousi vatu napuštěnou nějakým hubícím přípravkem. Myši si s tím vystalali doupata a bylo (asi dočasně) po klíšťatech. No a u nás se lidi štítí psům klíšťata tahat a radši čekají až jim odpadnou na zahradě, v parku,... no a podle toho také dnes vypadají města a obecně lidská sídliště, klíšTaty promořená více než volná krajina.

6.6.2017 06:30

tapina napsal(a):
Oxidace neboli žluknutí. Aromatický ne jakože voňavý ale taková ta struktura sloučeniny, jakože, šestiúhelník nebo tak něco smajlík aromatické a alifatické viď Ali.

Zkororoduje to jo, ale hlavně zrezne smajlík

Normálně když si to dáte vyhledat, tak Vám vyjde jak tady to strašně zázračné vehikulum strašně zlevnilo určitou skupinu nátěrových hmot. Vehikulum, ne to bht bha, to tajně doufám, že to tam není smajlík no asi do určité úrovně možná...
Nebo nevím, co najdete, já furt teď hledám nějaká líná a omítky, tak mně to háže relevantně k tomu smajlík

Je to všude. Všude. V jídle, barvě, v pití. V lednici číhá, když si jdeš pro bio slaninu. V množsví. Úroveň 6. Tam už nezrezne nic. Tam se už jen svítí. Protože někdo řekl - Budiž světlo.
Kontrola pro lidi. Ne. Kontrola lidí. Jezte Orbit bez cukru. Též bez chuti, užitku. Mějte zdravé a zářivé zuby. Vy i váš pes. Vše bude svítit. Pijte mléko, hami od 2. měsíců, svítivost zaručena.

Beneful zakázali, aby se neřeklo. To je Purina.
Jenže bůh řekl - diskriminace.
A jdeme dál. Vzhůru ke hvězdám. Zářivým.
smajlík

6.6.2017 06:39
tapina

XXX.XXX.211.96

Lidi a nevíte něco proti komárům na psy i na lidi? Na lidi i klidně nějaká chemie, ale ať to funguje aspoň tu hodinu. Letos se všech těch malých potvor urodilo...

6.6.2017 06:54

Linalool, cinol, thujon
Skořice, máta, pelyněk.
Jde ještě o to, jestli váš antikomáří koktejl nebude vadit psovi.. chemické permethrin, ale dobře prý funguje u lidí. Je to těžké..
Komáři se orientují na oxid uhl., který vydechujete. Tak prostě v lese nedýchejte smajlík

6.6.2017 09:36

Na ty klíšťáky by mě zajímalo, jestli letos někomu opravdu fungujou přírodní odpuzovače (komerční i domácí výroby). Já zkoušela poprvý menforsan, ale nakonec jsem stejně musela koupit osvědčenej scalibor, a i přes to jednou za pár dní tahám klíšťata. Scalibor přitom v minulých letech fungoval bezvadně, pes měl třeba jedno klíště za sezonu. Tak buď je nějaká brutální sezóna nebo přestal scalibor fungovat...
Nebo že by ty potvory přitahoval pangamin? Tohle je vlastně první rok, co pes žere pravidelně pangamin :D (kvůli vitamínům, ne ve snaze odehnat hmyz).

6.6.2017 09:52

tapina napsal(a):
Lidi a nevíte něco proti komárům na psy i na lidi? Na lidi i klidně nějaká chemie, ale ať to funguje aspoň tu hodinu. Letos se všech těch malých potvor urodilo...

Možná toto? http://www.vase-krmivo.cz/farnam-natures-defense-fly-repellent-spray.

Taky samo domo

6.6.2017 11:08
Taky samo domo

XXX.XXX.193.32

To jako třicet klíšťat do odpadní roury co ústí do řeky a ta přivede naše hovna, saponáty,... a ta klíšťat do čističky, kde tu "vodu" vyčistí a pošlou nám ji vodovodem a v PET lahvích zpět?

Měl bych špatné svědomí. Je horší spláchnutý kondom nebo klíště?

Teď chvíli vážně. I když, mluvil jsem nevážně?

Já si vezmu ruličku záchoďáku, dvě velikosti vytahovátek (s rozdílnými velikostmi štěrbiny pro zachycení klíštěte) a zvíře hladím. Zjistím problém, utrhnu kousek papíru, je-li to klíště vytáhnu jej, případně odchytím ještě lezoucí. Zabalím do toho záchoďáku a rozmáčknu druhou stranou vytahovátek proti tvrdému podkladu, ten papír zabrání rozstříknutí vnitřku klíštěte do okolí. Dozabalím pořádně do celého toho útržku záchoďáku a vyhodím do odpadu co půjde spálit. Pokračuji v kontrole zvířete, protože kde bylo jedno klíčtě, může být další. Po dokončení si umyji ruce, vytahovátko otírám do papíru po každém klíštěti.

V 99% případů budou u zvířat klíšťata na hrudi, krku, hlavě. Jinde si je dokáží odstranit sami a klíšťata to prostě vědí. Jedna moje kočka zvládá s chyrurgickou přesností i krk po stranách, vytáhne drápek a klíště utrhne. Ty boláky jsou pak ale většinou větší než když jí ho, třeba i s denním zpožděním kvůli přehlédnutí, vytáhnu já.

6.6.2017 12:36
tapina

XXX.XXX.211.1

To jako třicet klíšťat do odpadní roury co ústí do řeky a ta přivede naše hovna, saponáty,... a ta klíšťat do čističky, kde tu "vodu" vyčistí a pošlou nám ji vodovodem a v PET lahvích zpět?

Měl bych špatné svědomí. Je horší spláchnutý kondom nebo klíště?

Teď chvíli vážně. I když, mluvil jsem nevážně?

Já si vezmu ruličku záchoďáku, dvě velikosti vytahovátek (s rozdílnými velikostmi štěrbiny pro zachycení klíštěte) a zvíře hladím. Zjistím problém, utrhnu kousek papíru, je-li to klíště vytáhnu jej, případně odchytím ještě lezoucí. Zabalím do toho záchoďáku a rozmáčknu druhou stranou vytahovátek proti tvrdému podkladu, ten papír zabrání rozstříknutí vnitřku klíštěte do okolí. Dozabalím pořádně do celého toho útržku záchoďáku a vyhodím do odpadu co půjde spálit. Pokračuji v kontrole zvířete, protože kde bylo jedno klíčtě, může být další. Po dokončení si umyji ruce, vytahovátko otírám do papíru po každém klíštěti.

V 99% případů budou u zvířat klíšťata na hrudi, krku, hlavě. Jinde si je dokáží odstranit sami a klíšťata to prostě vědí. Jedna moje kočka zvládá s chyrurgickou přesností i krk po stranách, vytáhne drápek a klíště utrhne. Ty boláky jsou pak ale většinou větší než když jí ho, třeba i s denním zpožděním kvůli přehlédnutí, vytáhnu já.

No jo no, koupím si patřičnou dózu a budu to likvidovat jako biologický odpad. Podle mě už je to jedno, jestli to vyteče do řeky nebo spadne na zem, když teda se u nás neuplatní...

6.6.2017 12:38
tapina

XXX.XXX.211.1

Možná toto? http://www.vase-krmivo.cz/farnam-natures-defense-fly-repellent-spray.

Zkoušela jste?

6.6.2017 12:50

tapina napsal(a):
Zkoušela jste?

Tenhle konkrétně ne, ale jelikož si mi čuba vyškrábala, evidentně po Forestu, kus za lopatkou, tak se budu muset po něčem poohlédnout. Známá zkoušela antiparazitikum od cdVetu, nefungoval, tak nevím.

6.6.2017 13:09
tapina

XXX.XXX.153.200

Tenhle konkrétně ne, ale jelikož si mi čuba vyškrábala, evidentně po Forestu, kus za lopatkou, tak se budu muset po něčem poohlédnout. Známá zkoušela antiparazitikum od cdVetu, nefungoval, tak nevím.

Ségra kdysi donesla náramek pro lidi, byl tam geraniol. To bylo skvělý. Nesehnala jsem ten stejný, zkoušela jsem jiné, nebylo to ono. Nebo jsou ti komáři nějací drsnější.
Co teda vím, česnek neúčinkoval nikdy, jako děti jsme na chalupě snídali topinky s česnekem za účelem, aby nás v lese nežrali komáři a nic.
A s postupem léta bude hůř smajlík

6.6.2017 13:35
Terven

XXX.XXX.110.147

Na ty klíšťáky by mě zajímalo, jestli letos někomu opravdu fungujou přírodní odpuzovače (komerční i domácí výroby). Já zkoušela poprvý menforsan, ale nakonec jsem stejně musela koupit osvědčenej scalibor, a i přes to jednou za pár dní tahám klíšťata. Scalibor přitom v minulých letech fungoval bezvadně, pes měl třeba jedno klíště za sezonu. Tak buď je nějaká brutální sezóna nebo přestal scalibor fungovat...
Nebo že by ty potvory přitahoval pangamin? Tohle je vlastně první rok, co pes žere pravidelně pangamin :D (kvůli vitamínům, ne ve snaze odehnat hmyz).

Se přiznám, zajímalo by mě to taky. Přesně to samé, tedy přírodní x nepřírodní repelent řeší donekonečna koňáci, je to každoroční evergreen, též se snaží míchat byliny, ocet, listí ořešáku, éterické oleje apod.
Pravda je taková, že ani odporně chemické repelenty nefungujou nijak zvlášť, takže u těch přírodních má člověk aspoň pocit, že pečuje a neškodí smajlík
Repelent z odkazu od rájky jsem na koně vypotřebovala tuším předloni, pěkně voní, ale účinek nula nula nic.
Jediné, co mi letos funguje je
http://www.kalenda-kone.cz/repelentni-mast-na-zraneni-farnam-swat-3395.html
to tedy přírodní není, též to nelze natírat a celého koně, ale jen na inkriminovaná místa a hmyz na to opravdu nesedne. Lze to i na psy, ale na dlouhosrsťáka nějak nevím, jak by se to dalo použít. Vlastně ani na krátkosrsťáka moc nevím, snad jen na určitá místa.
Co se týče psů, jsem přesvědčená, že pokud si někdo pochvaluje něco šetrného přírodního, pravděpodobně by neměl velký problém s klíšťaty ani bez toho.
U nás, při našem způsobu života - denně v přírodě - hlavně na začátku sezóny nosí psi desítky klíšťat každý den, na černém dlouhosrstém psu je nemožné pochytat je včas.
Takže se nám pak po bytě včetně postele válí x nacucaných odpadlých koulí, my je rozšlapáváme, fena si s nima hraje...
Proto si to zatím bez chemie neumím představit. Ale štve mě to.

6.6.2017 13:38

tapina napsal(a):

U nás proti komárům ten Advantix. Pro mě v případě, že ho mám na klíně. Psa. Fakt si nedělám srandu, vyzkoušeno jednou večer u vody.

6.6.2017 13:39

Terven napsal(a):
Se přiznám, zajímalo by mě to taky. Přesně to samé, tedy přírodní x nepřírodní repelent řeší donekonečna koňáci, je to každoroční evergreen, též se snaží míchat byliny, ocet, listí ořešáku, éterické oleje apod.
Pravda je taková, že ani odporně chemické repelenty nefungujou nijak zvlášť, takže u těch přírodních má člověk aspoň pocit, že pečuje a neškodí smajlík
Repelent z odkazu od rájky jsem na koně vypotřebovala tuším předloni, pěkně voní, ale účinek nula nula nic.
Jediné, co mi letos funguje je
http://www.kalenda-kone.cz/repelentni-mast-na-zraneni-farnam-swat-3395.html
to tedy přírodní není, též to nelze natírat a celého koně, ale jen na inkriminovaná místa a hmyz na to opravdu nesedne. Lze to i na psy, ale na dlouhosrsťáka nějak nevím, jak by se to dalo použít. Vlastně ani na krátkosrsťáka moc nevím, snad jen na určitá místa.
Co se týče psů, jsem přesvědčená, že pokud si někdo pochvaluje něco šetrného přírodního, pravděpodobně by neměl velký problém s klíšťaty ani bez toho.
U nás, při našem způsobu života - denně v přírodě - hlavně na začátku sezóny nosí psi desítky klíšťat každý den, na černém dlouhosrstém psu je nemožné pochytat je včas.
Takže se nám pak po bytě včetně postele válí x nacucaných odpadlých koulí, my je rozšlapáváme, fena si s nima hraje...
Proto si to zatím bez chemie neumím představit. Ale štve mě to.

Http://www.vase-krmivo.cz/repelent-pro-kone-clac-gel
Od toho Farnamu, to je něco podobného jako ten Clac?

6.6.2017 13:44
Terven

XXX.XXX.110.147

Http://www.vase-krmivo.cz/repelent-pro-kone-clac-gel
Od toho Farnamu, to je něco podobného jako ten Clac?

Clac jsem ještě neměla, už mě napadlo ho vyzkoušet, někteří si ho též chválí.
Nevím, jak se liší složení, jdu mrknkout.

6.6.2017 14:03
Terven

XXX.XXX.110.147

Tak složení Swatu je zde
https://www.kamir.cz/repelentni-hojivy-krem-pro-kone-a-psy-swat-fly-ointment-170-g?po=1#zld
Clac je přírodní.
Ono ale u koní cokoliv mastného napatlaného na tělo funguje vlastně i mechanicky - hmyz na to většinou nesedne anebo aspoň není schopný sát.
Takže někteří koňáci natírají obyčejnou vazelínou z Kauflandu, octanovou mastí, olejem, bylinnou mastí od Dromy apod. V podstatě udělají takovou tukovou bariéru proti hmyzu, bohužel na celého koně to jde obtížně.

6.6.2017 14:05

Terven napsal(a):
Tak složení Swatu je zde
https://www.kamir.cz/repelentni-hojivy-krem-pro-kone-a-psy-swat-fly-ointment-170-g?po=1#zld
Clac je přírodní.
Ono ale u koní cokoliv mastného napatlaného na tělo funguje vlastně i mechanicky - hmyz na to většinou nesedne anebo aspoň není schopný sát.
Takže někteří koňáci natírají obyčejnou vazelínou z Kauflandu, octanovou mastí, olejem, bylinnou mastí od Dromy apod. V podstatě udělají takovou tukovou bariéru proti hmyzu, bohužel na celého koně to jde obtížně.

Ok, díky. Plánuji koupit ten Clac pro psy, mají vždycky nehezky pokousané břicho, stehna a uši. Tak snad pomůže.

Taky samo domo

6.6.2017 14:52
Taky samo domo

XXX.XXX.97.112

No zrovna na ty komáry by mě docela odpudivě účinkovat olej co v něm byla vymáčena levandule, takže asi i levandulový esenciální olej. Jinak polosyntetické odpuzující spreje obsahují často tuším výtažek z jakési boswélie (či jak se to píše) a ty fungují. Ale už neřeknu nakolik odpuzují a nakolik zabíjí co se odpudit nedá, typoval bych zabíjející složku na klíšťata, odpuzující právě na hmyz. Už pár let je to ale co jsem na podobná udělátka zcela rezignoval a třeba pro vodu kvůli tomu chodím v pravé poledne a beru jen co musím a stejně pár štípanců vždy schytám. Ty co nesou jednoznačně infekci po rozškrabání zamáznu jódem a kašlu na to.

6.6.2017 19:20
tapina

XXX.XXX.153.200

U nás proti komárům ten Advantix. Pro mě v případě, že ho mám na klíně. Psa. Fakt si nedělám srandu, vyzkoušeno jednou večer u vody.

Tak teď nevím, jestli si radši koupím Advantix nebo na sezónu půjčím​ repelentního psa smajlík

7.6.2017 07:51

Já používám tento z dm drogerie na štěně, zatím ho nechci moc zatěžovat chemií. Musí se stříkat denně, používám ho i já a klíště jsme ještě neměla.

19.4.2018 14:58

Nechci zakládat novou diskuzi. Nemáte někdo prosím osobní zkušenost s těmito repelenty?

https://www.biooo.cz/cajovnikovy-odpuzovac-klistat-pro-psy-cdvet-p-1218.html

Mám 13letou fenku, která je pořád velmi aktivní a proletí každým křovím. Nechce se mi na ní ale už dávat chemii.

Děkuju.

19.4.2018 15:26

Nechci zakládat novou diskuzi. Nemáte někdo prosím osobní zkušenost s těmito repelenty?

https://www.biooo.cz/cajovnikovy-odpuzovac-klistat-pro-psy-cdvet-p-1218.html

Mám 13letou fenku, která je pořád velmi aktivní a proletí každým křovím. Nechce se mi na ní ale už dávat chemii.

Děkuju.

Mám, nefungoval.

19.4.2018 15:28

Mám, nefungoval.

Tak to jste mě moc nepotěšila . Ale děkuji!

Přidejte reakci

Přidat smajlík