Autonehoda - poškození mozku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tyna_ch

6.6.2017 10:21
Tyna_ch

XXX.XXX.137.2

Hezký den,

obracím se na Vás pro radu a snad i povzbuzení. Včera nám fenečku (4 měsíční štěňátko) italského chrtíka srazilo auto (prosím nepište mi, že jsme měli být opatrnější, sami si to budeme ještě dlouho vyčítat, ale stalo se to před domem, kam chodí na záchod, kde na ní zaútočil větší pes a vyděsila se.) Je druhý den v nemocnici s otokem mozku - údajně chodí a padá doprava. Teď máme čekat do pátku, jak se bude stav vyvíjet. Nedoporučují nám fenku navštěvovat, že by jí to nedělalo dobře ten šok, že pak zase odejdeme. Prosím máte někdo podobnou zkušenost? Jak se to u pejska vyvíjelo a jak se o něj starat po takovém úrazu a traumatu. Jsem z toho nešťastná.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.6.2017 10:27

Mám zkušenost u dospělého psa s otokem mozku, ne tedy kvůli autonehodě, pes musel být uspán.
Přeji Vám hodně sil, ať se z toho fenečka dostane.

Tyna_ch

6.6.2017 10:32
Tyna_ch

XXX.XXX.137.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám zkušenost u dospělého psa s otokem mozku, ne tedy kvůli autonehodě, pes musel být uspán.
Přeji Vám hodně sil, ať se z toho fenečka dostane.

A jak se mu to přihodilo? Momentálně mám informace, že se najedla, ale padá na jednu stranu. :( Měli jste to také tak, že byl pejsek při vědomí? Děkuji. Je to momentálně hrozně těžké, ale věříme v zázrak.

6.6.2017 10:57

Tyna_ch napsal(a):
A jak se mu to přihodilo? Momentálně mám informace, že se najedla, ale padá na jednu stranu. :( Měli jste to také tak, že byl pejsek při vědomí? Děkuji. Je to momentálně hrozně těžké, ale věříme v zázrak.

Ono vám ted už nic nezbývá než věřit v zázrak. Snad to fenka přežije, a když to přežije snad bude bez následků. Tohle vám nikdo neřekne. Každé zvíře je jiné a stupeń poškození může být různý. Přeji fence hodně sil aby to zvládla. Nic jiného v dané chvíli dělat nejde, jen čekat.

Tyna_ch

6.6.2017 11:02
Tyna_ch

XXX.XXX.137.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ono vám ted už nic nezbývá než věřit v zázrak. Snad to fenka přežije, a když to přežije snad bude bez následků. Tohle vám nikdo neřekne. Každé zvíře je jiné a stupeń poškození může být různý. Přeji fence hodně sil aby to zvládla. Nic jiného v dané chvíli dělat nejde, jen čekat.

Děkuji. Já vím, že nic jiného dělat nejde. Ale on to člověk tak nějak lépe snáší, když to může s někým sdílet. Je to naše štěstíčko a člen rodiny. Udělali bychom pro ni cokoli a proto je tahle bezmoc to nejhorší. :(.

6.6.2017 11:31
sisi58

XXX.XXX.191.1

Je to mladý pes a mláďata vydrží hodně a dobře se hojí.

Neregistrovaný uživatel

6.6.2017 11:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Já teda napíšu trochu jinou zkušenost, ale pracovali jsme kolem domu a měla jsem puštěné slepice a na jednu, přímo na hlavu jí spadla lešeňová trubka, nechápu jakto že ji to nezabilo, náhoda. Slepice lehla, klepla křídly a čučela do blba, manžel ji chtěl zabít já řekla ať počká, slepice dle váhy dostala od vety sirup proti bolesti a prášek proti otokům. Slepici jsem dala do zeleninářské bedýnky a dala si ji do chodby, trvalo asi 14 dní než se začala chovat jako slepice. hlavu měla tak oteklou že jsem myslela, že jí praskne, měla ten otok přes oko, fakt to bylo škaredé, dokrmovala jsem ji a napájela. na té bouli jí slezlo peří a už nenarostlo má tam plešku, je to ale už rok a slipka je šikovná, už je úplně v pohodě, bez následků, snáší, prostě kdyby neměla tu plešku nepoznám ji od jiných...a taky když se prvních těch 14 zvedla tak padala na stranu nebo chodila dokola... takže nehažte flintu do žita, pejsek určo bude ok, když takovou šupu přežila slepice, pejsek tu srážku jistě přežije také

6.6.2017 17:10
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

To, že pejsek padá na stranu je nejspíš způsobené tím otokem, který utlačuje centra mozková včetně dalších nárazem poškozených tkání..Počkala bych, až otok opadne, pak uvidíte, co dál.Pevně věřím, že váš pejsek bude v pořádku, je mladý, ti se krásně hojí.Přeji pevné nervy a pejskovi brzké uzdravení.

6.6.2017 17:17
Šarina

XXX.XXX.231.146

Neporadím, ale moc a moc držím palce!

6.6.2017 17:38
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

To je tezke, muze mit otok, krvaceni do mozku-nitrolebni hematom...pokud nedelali CT, tezko rici co presne zpusobuje jeji stav. Vyckejte a nechte to na odbornicich.

Tyna_ch

7.6.2017 08:34
Tyna_ch

XXX.XXX.137.2

sisi58 napsal(a):
Je to mladý pes a mláďata vydrží hodně a dobře se hojí.

Děkuji za povzbuzení, snad to tak dopadne. Je to bojovnice

Tyna_ch

7.6.2017 08:35
Tyna_ch

XXX.XXX.137.2

Lexaurin napsal(a):
To je tezke, muze mit otok, krvaceni do mozku-nitrolebni hematom...pokud nedelali CT, tezko rici co presne zpusobuje jeji stav. Vyckejte a nechte to na odbornicich.

Je mi to jasné, že teď není možné přesně říci, co s ní bude, ale to čekání a bezmoc jsou nejhorší.

Tyna_ch

7.6.2017 08:35
Tyna_ch

XXX.XXX.137.2

Šarina napsal(a):
Neporadím, ale moc a moc držím palce!

Děkuji, dám pak vědět, jak to celé dopadlo. Pořád věřím, že to vybojuje! :)

Tyna_ch

7.6.2017 08:38
Tyna_ch

XXX.XXX.137.2

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já teda napíšu trochu jinou zkušenost, ale pracovali jsme kolem domu a měla jsem puštěné slepice a na jednu, přímo na hlavu jí spadla lešeňová trubka, nechápu jakto že ji to nezabilo, náhoda. Slepice lehla, klepla křídly a čučela do blba, manžel ji chtěl zabít já řekla ať počká, slepice dle váhy dostala od vety sirup proti bolesti a prášek proti otokům. Slepici jsem dala do zeleninářské bedýnky a dala si ji do chodby, trvalo asi 14 dní než se začala chovat jako slepice. hlavu měla tak oteklou že jsem myslela, že jí praskne, měla ten otok přes oko, fakt to bylo škaredé, dokrmovala jsem ji a napájela. na té bouli jí slezlo peří a už nenarostlo má tam plešku, je to ale už rok a slipka je šikovná, už je úplně v pohodě, bez následků, snáší, prostě kdyby neměla tu plešku nepoznám ji od jiných...a taky když se prvních těch 14 zvedla tak padala na stranu nebo chodila dokola... takže nehažte flintu do žita, pejsek určo bude ok, když takovou šupu přežila slepice, pejsek tu srážku jistě přežije také

Tyjo, tak to jste dobrá, že jste se takhle pustila do záchrany slepice, klobouk dolů! :) Snad bude mít takhle tuhý kořínek i naše fenka :)

Tyna_ch

7.6.2017 08:40
Tyna_ch

XXX.XXX.137.2

A jak dlouho může takový otok trvat, nevíte? V nemocnici mi nejsou schopni téměř nic říct, jen že vyšetření ještě nedělali, protože je v kritických 48 hodinách. Vím, že chci vědět něco, co nikdo nemůže odhadnout, rozumím tomu, ale je to peklo to čekání i to, že ji v tom nemůžeme podpořit a zajít se za ní podívat.

Tyna_ch

7.6.2017 08:57
Tyna_ch

XXX.XXX.137.2

gitule vrtule napsal(a):
To, že pejsek padá na stranu je nejspíš způsobené tím otokem, který utlačuje centra mozková včetně dalších nárazem poškozených tkání..Počkala bych, až otok opadne, pak uvidíte, co dál.Pevně věřím, že váš pejsek bude v pořádku, je mladý, ti se krásně hojí.Přeji pevné nervy a pejskovi brzké uzdravení.

A jak dlouho může takový otok trvat, nevíte? V nemocnici mi nejsou schopni téměř nic říct, jen že vyšetření ještě nedělali, protože je v kritických 48 hodinách. Vím, že chci vědět něco, co nikdo nemůže odhadnout, rozumím tomu, ale je to peklo to čekání i to, že ji v tom nemůžeme podpořit a zajít se za ní podívat.

7.6.2017 09:31
Atheira

XXX.XXX.240.42

Přidám pozitivní zkušenost, byť ne psí.
Jednou se mi uprostřed noci urvala knihovna přimontovaná vrchem ke zdi. Nešťastnou náhodou sebrala a rozmlátila myší klec, přičemž jedna myš nestihla utéct. Kupodivu neskončila na placku, měla štěstí v neštěstí, zrovna se asi nacházela v lepším místě, kde sice dostala pořádnou prdu, ale nic jí nerozmáčklo.
No... Ležela tam, z hlavy krev, chvíli jsem myslela, že je mrtvá. Jenže pak jsem, v tu chvíli dost s hrůzou, zjistila, že ještě žije.
Upřímně, nedávala jsem jí žádný naděje a v tu chvíli bych jí víc přála, aby umřela hned.

V tomhle případě je horší, že prakticky není vet, který by vám řekl, že s tím umí něco udělat. Měla jsem doporučeno, ať ji nechám uspat. I jsem o tom přemýšlela.
První den nechodila. Ale pokoušela se pít, tak jsem do ní dostala aspoň vodu. Další den už začala na ruce přijímat jídlo, ale pořád byla nepohyblivá.
Byla jsem rozhodnutá, že jestli se nestane zázrak a další den neuvidím alespoň minimální zlepšení, nebudu ji dál trápit a nechám ji uspat.
Jednu stranu hlavy nateklou, hýbala jen jednou přední nohou, svalená na bok, jinak ani prd.

Ten den večer, kdy jsem jí dávala krmení a vodu po malých dávkách ručně jsem si všimla, že se pokouší odstrkovat se zadníma nohama a plazit se.
Brzy už byla schopná došourat se pro jídlo i sama, když chtěla.

No a do týdne chodila, do dvou lezla po špruslích klece a visela zeshora. Pořád pomlácená, ale už se normálně hýbala, chodila jíst a pít.

Byť zůstala slepá na jedno oko, umřela pak po docela normálním myším životě až když jí táhlo na tři roky (to je u nich dost požehnaný věk).

Nevzdávejte to, zázraky se někdy dějí. Moc vám přeju, aby se z toho fenka dostala.

7.6.2017 17:50
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Tyna_ch napsal(a):

Záleží hodně na tom, jaká byla síla nárazu, z jakého úhlu přišla, do jaké části těla, kosti byl prvotní náraz apod.Je toho hodně.Nedivím se, že nejsou schopni vám toto říci opravdu je lepší, když vám nic neslibují-např. za tři dny to bude slehlé.Prvních 48 hodin je z důvodu možnosti nitrolebního krvácení a čekání na to, až částečně otok opadne.Pokud by jste za ní šli, ona by si radostí, či stresem mohla přivodit opravdu smrt.Takhle je to pro vás všechny lepší, i když ono od PC to se to píše jednoduše, já vím a chápu vás.Ono i pár měsíců po tomto úrazu může docházet k velkým potížím-občas to bývá důsledek posttraumatických pseudocyst- špatné vidění apod.Ale opravdu bude nejlepší, až jí budou moci vyšetřit, zjistit, co vše bylo poškozeno apod.

Neregistrovaný uživatel

8.6.2017 09:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Co se týče otoku, no tak vrchol toho otoku byl na druhý den u té mojí slepice, přes noc to pěkně vyletělo a splaskávalo to hodně dlouho, ne jen že slepičí hlava hrála všemi barvami ale tak týden se to změnšovalo, možná deset dní, po těch 14 dnech tu hlavu okolo lebky měla pořád trochu vodnatou... takže každému z nás i zvířatům se hojí rány jinak, a splaskávají otoky, když si vemete že otok po kousnutí klíštěte může trvat i 14-21 dní...
Jinak záchrana slepice u nás je normální, já jsem jednou o půl desáte večer zachraňovala pokousanou na krku slepici od kuny a taky to holka šikovná zvládla, jsem taková pečovatelka, každoročně odchovám několik vypadlých ptáčat z hnízda, dokrmím a pak frnknou
Držím palce aby fenečka byla ok a bez následků

Přidejte reakci

Přidat smajlík